Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-05-13

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 13 Μαΐου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού το ανακοίνωσα χθες, στην Κέρκυρα.

Θα ήθελα να ξεκινήσω με το θέμα του οξέως αναπνευστικού συνδρόμου, ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί, αυτή τη στιγμή, όλη τη χώρα και να πω ότι θα υπάρξει, όπως με πληροφόρησε πριν από λίγο ο υφυπουργός κ. Νασιώκας, ειδική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η οποία θα εξηγεί όλα τα σχετικά με το περιστατικό.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση και ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Αυτή τη στιγμή, βεβαίως, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε την τελική αναφορά, γι` αυτήν την περίπτωση αν δηλαδή είναι ή δεν είναι κρούσμα του οξέως αναπνευστικού συνδρόμου. Θα υπάρξουν, όμως, για όλα αυτά ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, το οποίο παρακολουθεί από πολύ κοντά, πάντα με τη βοήθεια των ειδικών κέντρων και επιστημόνων, την όλη κατάσταση.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Θα ήθελα μια διευκρίνιση: Τι εννοείτε όταν λέτε ότι "δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή"; Εννοείτε ότι τώρα, εσείς, δεν μπορείτε να μας πείτε ή το υπουργείο Υγείας, όταν θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Από ό,τι μου είπε, μόλις πριν, ο κ. Νασιώκας το υπουργείο δεν είναι έτοιμο ακόμη. Χαρακτηρίζει το περιστατικό ως "ύποπτο κρούσμα", αλλά κρατάει τη λέξη "ύποπτο".

ΜΙΧΑΗΛ: Αυτό, δηλαδή, σημαίνει κ. Εκπρόσωπε ότι όταν το υπουργείο Υγείας, σε λίγη ώρα -δεν ξέρω πόση ακριβώς θα χρειαστεί- κάνει τη σχετική ανακοίνωση, μπορεί να μην ξέρουμε ακριβώς αν όντως πρόκειται για κρούσμα @

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι πολύ πιθανό, και είναι λογικό, διότι απαιτείται σειρά εξετάσεων. Το χαρακτήρισαν "ύποπτο", το ανακοίνωσαν και γίνονται ήδη οι απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Νομίζω ότι έτσι έπρεπε να κάνουν. Είναι μια πάρα πολύ ορθή ενέργεια και δείχνει την επαρκή προετοιμασία, αλλά και την ετοιμότητα του μηχανισμού του υπουργείου Υγείας και των ειδικών κέντρων.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, φοβάστε ότι αυτό το ύποπτο κρούσμα μπορεί να δημιουργήσει πανικό στον πληθυσμό της χώρας ή να προβληθεί κατά τέτοιο τρόπο που να προκαλέσει ζημιά στον Τουρισμό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είμαστε από τις χώρες της Ευρώπης που έχουμε μόνον ένα πιθανό -σύμφωνα με την έκφραση που έδωσε το υπουργείο Υγείας- ύποπτο κρούσμα. Θέλω να θυμίσω ότι λίγο-πολύ σε όλες τις χώρες έχουν εκδηλωθεί κάποια κρούσματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Είδατε την άμεση ετοιμότητα, την άμεση ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού και την πλήρη προετοιμασία από τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι μας ενημερώνουν και μάλιστα, από ό,τι είδατε σήμερα, με τον πιο πλήρη τρόπο. Δεν πρέπει να δημιουργούμε πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Θα έλεγα ότι το πρωί άκουσα και μια άλλη εκτίμηση. Πιθανό, λέει, να δημιουργηθεί πρόβλημα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι δυνατό να υπάρξει ο οποιοσδήποτε συσχετισμός του διεθνούς αυτού προβλήματος -και όχι ελληνικού- με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, οι οποίοι θα γίνουν σε 15 μήνες. Πρέπει να προσέχουμε πολύ. Είναι ένα διεθνές πρόβλημα που εδώ δεν το είχαμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο ένα ύποπτο κρούσμα που μένει να αποδειχθεί και οι ειδικοί δουλεύουν με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης. Δεν είναι δυνατό να προβαίνουμε σε οποιαδήποτε κίνηση αδικαιολόγητου πανικού ή αδικαιολόγητης γενίκευσης ενός περιστατικού. Είναι πάρα πολύ περιορισμένο, είναι ένα μόνο ύποπτο κρούσμα για το οποίο υπήρξε άμεση ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού. Ούτε βέβαια είναι δυνατό να το συνδέουμε αυθαίρετα και ανυπόστατα με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε αυτά τα θέματα, θέλω να παρακαλέσω και να ζητήσω τη βοήθεια όλων σας -που πιστεύω ότι θα δοθεί, όπως πάντα, διότι τα ελληνικά ΜΜΕ φέρονται υπεύθυνα σε τέτοιες περιπτώσεις- γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας στην κοινωνία μας.

Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αφού έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, γιατί τότε αύριο απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, διαμαρτυρόμενοι;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουν δημιουργηθεί ειδικές μονάδες και έχουν δοθεί εντολές για ειδικά μέτρα προστασίας. Το πρωί άκουσα κάποιο συνάδελφό σας να λέει ότι αμέσως μόλις εκδηλώθηκε η υποψία ότι μπορεί κάτι να συμβαίνει όλοι οι γιατροί έβαλαν τις ειδικές μάσκες, απομόνωσαν αμέσως το χώρο και έστειλαν ένα νοσοκομειακό στην ειδική μονάδα που υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήδη είχαν τις οδηγίες, ήδη είχαν τα απαραίτητα υλικά, ήδη υπήρχε η ειδική μονάδα. Αυτά δεν έγιναν ξαφνικά χθες το βράδυ. Είχαν προετοιμαστεί με την επιμέλεια που έπρεπε από το υπουργείο Υγείας.

ΜΙΧΑΗΛ: Μήπως ξέρετε να μας πείτε ποιοι είναι οι αλαζόνες στους οποίους αναφέρθηκε χθες ο Πρωθυπουργός; Αν όχι πρόσωπα, ποιες γενικώς κατηγορίες αφορά.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός είπε χθες ότι δεν πρέπει να έχουμε την αλαζονεία να πιστεύουμε ότι εμείς κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια και ότι εν πάση περιπτώσει δεν μας ενδιαφέρει οτιδήποτε γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ή οτιδήποτε γίνεται σε σχέση με την προώθηση της πολιτικής και των συμφερόντων της χώρας, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, σε σχέση με τους πολίτες.

Με την ευκαιρία θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρέπει να υπάρχει η λογική ότι επειδή περιμένουμε κάτι -το οποίο πιθανό να έχει στο κεφάλι του ο καθένας όπως θέλει- ότι αυτή τη στιγμή το κυβερνητικό έργο δεν εξελίσσεται και δεν προχωρεί ομαλά σε όλους τους τομείς. Κάθε άλλο μάλιστα. Αυτό που ήθελε ο Πρωθυπουργός χθες να φανεί είναι ότι αυτό που γίνεται με τις περιοδείες του και με τη δουλειά της ελληνικής Προεδρίας ενδιαφέρει άμεσα τη χώρα, ενδιαφέρει άμεσα τους πολίτες και είναι καθοριστικό για το μέλλον της χώρας. Αλλά, και ότι το κυβερνητικό έργο εξελίσσεται, δεν αναμένει. Ο κάθε υπουργός, στον τομέα ευθύνης του, παράγει έργο, έρχεται και υλοποιεί αυτά που είχαμε εξαγγείλει, κάνει πράξη αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί και αναδεικνύει με τις πρωτοβουλίες του αυτές τις πράξεις, οι οποίες καθημερινά παράγονται από τη λειτουργία της κυβέρνησης και την παραγωγή κυβερνητικού έργου. Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε μια επίπλαστη προσμονή στον ελληνικό λαό ότι σήμερα δεν γίνεται τίποτε και ότι ξαφνικά μετά από ένα, ενάμιση μήνα θα γίνει κάτι τρομερό. Το κυβερνητικό έργο προχωρεί και εξελίσσεται ομαλά. Η χώρα κυβερνάται καλά. Δεν υπάρχει κενό. Τα ζητήματα αυτά που εξελίσσονται ενδιαφέρουν άμεσα τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε -και εκεί μπήκε η λέξη "αλαζονικά"- να τα χαρακτηρίζουμε ως μη σημαντικά, ως μη ενδιαφέροντα, ως μη υπάρχοντα λες και, ενώ αφορούν όλη την Ευρώπη, δεν αφορούν εμάς, δεν καθορίζουν το μέλλον μας, δεν επηρεάζουν τις τύχες μας. Κάθε αναλυτής μπορεί να έχει τις πολιτικές απόψεις του και κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να πει αυτό που πιστεύει, αυτό που προτείνει. Αλλά, η κυβέρνηση δεν κινείται με βάση το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει ανασχηματισμός. Και το λέω αυτό επειδή υπάρχει μια ακατάσχετη ανασχηματισμολογία. Θέλουμε να είμαστε για να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο και όχι να κάνουμε πολιτικές προβλέψεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δουλειά μας. Και η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να προωθηθεί αυτό το έργο, να ανταποκριθούμε στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει. Και αυτό κάνουμε όλοι.

ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ: Και η συνέχεια της χθεσινής φράσης του που έλεγε ότι θα είναι ασήμαντοι όσοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την προσπάθεια, σε ποιους αναφερόταν; Φαντάζομαι ότι είναι ένα μήνυμα προς κάποιους, ποιοι είναι αυτοί;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι ένα πολιτικό μήνυμα, το οποίο έχει σχέση με λογικές. Ο Πρωθυπουργός δεν κάνει ονομαστικές αναφορές, συνομιλεί με την ελληνική κοινωνία. Είπε, λοιπόν, ότι η λογική αυτή που θέλει να μην ασχολούμαστε με αυτά, αλλά να ασχολούμαστε με το ποιοι θα είναι ή δεν θα είναι υπουργοί είναι μια λογική δυσάρεστη για τον ελληνικό λαό και δεν προωθεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Είναι μια λογική που θέλει να μην κυβερνάται η χώρα. Αυτή η λογική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας και θεωρούμε ότι η Προεδρία είναι μια πάρα πολύ σημαντική δουλειά, γιατί αφορά το μέλλον του Ελληνα πολίτη. Οι διεθνείς πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού, αναβαθμίζουν τη θέση της χώρας και θα επηρεάσουν αύριο και τις επενδύσεις και τον Τουρισμό, και την απασχόληση και όλη την εικόνα της χώρας στο νέο διεθνές περιβάλλον. Αλλά, πέρα από τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού οι υπουργοί αυτή τη στιγμή παράγουν έργο και στις συναντήσεις τους με τον Πρωθυπουργό συζητούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο. Δεν υπάρχει αναβολή του κυβερνητικού έργου. Δουλεύουμε και προωθούμε τη δουλειά μας, με συγκεκριμένες κινήσεις. Κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί να κάνουμε.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Δεκατρείς ημέρες μετά τη δήλωση της Πρωτομαγιάς από τον κ. Σημίτη, εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει το στόχο της να μην καθορίζεται η δημόσια ατζέντα από άλλους, όπως είχε πει ο Πρωθυπουργός ή αυτός ο στόχος ακόμη δεν έχει επιτευχθεί;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Νομίζω ότι αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί και δεν ήταν δυνατό να μην επιτευχθεί. Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε για τα πολιτικά πράγματα και εκεί να συγκρουστούμε και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Δεν είναι κακό. Η πολιτική σύγκρουση, χωρίς οξύτητες, αλλά με επιχειρήματα, είναι στοιχείο της Δημοκρατίας μας. Δεν θεωρούμε ότι είναι κακό να αντιπαρατασσόμαστε πολιτικά με τη Ν.Δ. ή με τα άλλα κόμματα, αλλά πάνω σε συγκεκριμένη ατζέντα που ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό και πάνω στα προβλήματά του. Αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν θα εμπλακούμε, δεν θα ακολουθήσουμε συγκρούσεις επιχειρηματιών. Και με αυτή την ευκαιρία, επιτρέψτε μου να σας πω ότι σαφώς διαψεύδουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν κυβερνητικό ενδιαφέρον ή δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις σε επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις. Αν είναι δυνατόν!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θα σας παρακαλέσω να σχολιάσετε τρία συντομότατα ερωτήματα. Πρώτον, τη δήλωση Μπερλουσκόνι ότι είναι έτοιμος να μεταβεί στην Κύπρο με τον κ. Σημίτη και τον κ. Ερντογάν, προκειμένου να βρουν λύση στο Κυπριακό. Δεν ξέρω τι εννοεί ο κ. Μπερλουσκόνι! Μέσα στα Ηνωμένα Εθνη ή έξω από αυτά; Δεύτερον, θα ήθελα να σχολιάσετε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ζήτησε επισήμως την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο. Και τρίτον, τη χθεσινή δήλωση Ντενκτάς, ο οποίος στην ουσία, θέλοντας να καταργήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καλεί τους Ελληνοκυπρίους, όσον αφορά τις περιουσίες τους, να μην προσφεύγουν εκεί, αλλά θα δημιουργήσει ο ίδιος ένα δικαστήριο στο οποίο θα προσφεύγουν για να βρουν το δίκιο τους.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι αδιόρθωτος ο κ. Ντενκτάς. Εξάλλου, έχουμε και εμείς εγκαταλείψει την ελπίδα ότι ο κ. Ντενκτάς μπορεί να συμβάλει σε ομαλές κινήσεις για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Ο κ. Ντενκτάς, όπως φαίνεται, θέλει μόνο την "εξουσία", την οποία έχει σήμερα. Δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της Κοινότητας που εκπροσωπεί. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διατηρηθεί ένα status, το οποίο μπορεί να ωφελεί αυτόν -σ@ αυτό δεν αμφιβάλλουμε- αλλά δεν ωφελεί καθόλου τους Τουρκοκυπρίους. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι αυτές οι απόψεις του κ. Ντενκτάς δεν είναι αποδεκτές για να προχωρήσει σωστά αυτό που απαιτεί η διεθνής κοινότητα και τα συμφέροντα των Κοινοτήτων της Κύπρου. Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας σε κάθε κίνηση, η οποία προωθεί τις απόψεις μας για την ανάγκη άμεσης και δίκαιης εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Κατ@ αρχάς, αντιλαμβάνομαι -αυτό βέβαια μένει να διευκρινιστεί- ότι η πρόθεση "πρωτοβουλίας" του κ. Μπερλουσκόνι έχει να κάνει με την Ιταλική Προεδρία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι όποιες κινήσεις πρέπει να γίνονται σε συνεννόηση και μέσα στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Μπορεί να είναι εξαγγελία, ενόψει της Ιταλικής Προεδρίας, ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για το Κυπριακό, το οποίο είναι θεμιτό και αναγκαίο, αλλά πάντα μέσα στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Μιας και μιλάμε για τον κ. Ντενκτάς, θα ήθελα να σχολιάσετε, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, από το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας, ο οποίος είπε ότι ευχαριστεί τον Ντενκτάς που απέρριψε το Σχέδιο του ΟΗΕ και έτσι...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο, κατά την οποία -από ό,τι, τουλάχιστον, έχω αντιληφθεί- οι προσπάθειες, τόσο από την κυπριακή, όσο και από την ελληνική κυβέρνηση, για λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ, με βάση το Σχέδιο Ανάν, συνεχίζονται. Συνεχίζετε και εσείς να μη θέλετε να σχολιάσετε αυτές τις δηλώσεις; Επιμένετε να μη θέλετε να σχολιάσετε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Θέλουμε να υπάρξει λύση στο Κυπριακό, που να προκύψει μέσα από διαπραγματεύσεις, μέσα από το Σχέδιο Ανάν. Είναι σαφές αυτό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Βέβαια, με διορθώσεις στο Σχέδιο Ανάν.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι σαφές αυτό. Εχουμε πει και άλλα πράγματα, τα οποία ισχύουν. Εχουμε πει, για παράδεγιμα, ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας περνά μέσα από την επίλυση του Κυπριακού. Ισχύει απόλυτα. Από εκεί και πέρα, δεν είναι σωστό να σχολιάζουμε κάθε δήλωση που γίνεται από θεσμικούς παράγοντες στην Ελλάδα.

ΜΙΧΑΗΛ: Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση -και το έχει δηλώσει, άλλωστε και ο κ. Σκανδαλίδης- από πολύ καιρό, πριν καν διαμορφωθεί το κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, πρόκειται να εξαγγείλει πρωτοβουλία για την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα, στον εκλογικό νόμο, για τις μεθεπόμενες εκλογές. Μήπως μπορείτε να μας πείτε περίπου πότε προβλέπετε από τους σχεδιασμούς σας να εκδηλωθεί αυτή η πρωτοβουλία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι πρωτοβουλίες που θα εκδηλωθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης θα αποφασιστούν στις συναντήσεις που θα γίνουν μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού Κ. Σκανδαλίδη και στα κυβερνητικά όργανα. Αυτή τη στιγμή, είναι προσδιορισμένη για την Πέμπτη μια συνάντηση, στην οποία πιθανόν να εξεταστούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες ή τα θέματα που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματός μας. Τι συγκεκριμένα θα γίνει, θα βγει μετά από αυτές τις συναντήσεις και βεβαίως με τα θέματα που θα έρθουν στα κυβερνητικά όργανα.

ΜΙΧΑΗΛ: Υπάρχουν δύο στοιχεία: Το ένα είναι η ουσία των όσων θα προτείνετε. Αυτό θα πρέπει να το δούμε και τότε θα το κρίνουμε και θα το συζητήσουμε. Το θέμα, όμως, είναι ότι, επειδή εσείς ως κυβέρνηση και ο κ. Σκανδαλίδης είχε πει ότι μετά το Πάσχα θα εκδηλώσει την πρωτοβουλία του, μήπως έχετε να μας πείτε περίπου...;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Για να εκδηλώσει πρωτοβουλία ο κ. Σκανδαλίδης πρέπει πρώτα να συνεννοηθεί με τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια να υπάρξει μια γενικότερη συζήτηση στην κυβέρνηση. Ο κ. Σκανδαλίδης κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, έχει ετοιμάσει πρωτοβουλίες, έχει δει τον Πρωθυπουργό, έχει συζητήσει μια σειρά θεμάτων, έχει αναφερθεί ο ίδιος -και πολύ καλά έκανε- για παράδειγμα στον "πόθεν έσχες". Από κει και πέρα, έχει και πάλι συνάντηση, την Πέμπτη, με τον Πρωθυπουργό. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούμε. Ο,τι κριθεί πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα, θα προχωρήσει. Να είστε βέβαιοι γι@ αυτό.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Εχετε κάτι να μας πείτε για την πρωτοβουλία των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας να μεταδίδουν 12ωρο πρόγραμμα στους περιφερειακούς σταθμούς της επαρχίας, μιας και δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα εκεί. Κάποιοι συνάδελφοι διαμαρτύρονται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, κάποιοι...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι θέμα της δικτύωσης.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Ναι, της δικτύωσης.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα έχω την ευκαιρία να το συζητήσω σήμερα στη Βουλή. Θα ήθελα να μου αφήσετε τις πιθανές πρωτοβουλίες για το απόγευμα στη Βουλή.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 13 May 2003 - 13:05:09 UTC