Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-01-31

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Χθες, είχαμε την ευκαιρία και συζητήσαμε το θέμα της πρωτοβουλίας των οκτώ χωρών για την οποία υπήρξε αργότερα, όπως γνωρίζετε, παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Θέλω να σας ενημερώσω, λοιπόν, για το αποτέλεσμα των χθεσινών επαφών του διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού πρέσβη Θεόδωρου Σωτηρόπουλου με τους ομολόγους του των άλλων 14 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών - μελών της Ε.Ε..

Με εντολή του Πρωθυπουργού ο κ. Σωτηρόπουλος τηλεφώνησε στους 14 ομολόγους του και τους ενημέρωσε και για τις σχετικές δηλώσεις της Προεδρίας και γενικά για το όλο θέμα.

Από τις επαφές του κ. Σωτηρόπουλου προκύπτει το εξής: Οι εννέα χώρες, οι οποίες δεν είχαν συμμετάσχει στην πρωτοβουλία, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν πλήρως τη θέση της Ελληνικής Προεδρίας και την αντιμετώπιση όπως έγινε με τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ως προεδρεύοντος της Ε.Ε., για το θέμα αυτό. Υπήρξε, λοιπόν, μια υποστήριξη της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού και της σχετικής δήλωσής του από τις εννέα χώρες-μέλη της Ε.Ε..

Οι εκπρόσωποι των "5", δηλαδή οι επικεφαλής των Διπλωματικών Γραφείων των πέντε Πρωθυπουργών, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην πρωτοβουλία, δήλωσαν ότι στηρίζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της περασμένης Δευτέρας, ότι η πρωτοβουλία τους είχε να κάνει -κατ` αυτούς-με την έκφραση αλληλεγγύης προς τις ΗΠΑ και αναγνώρισαν ότι, ανεξαρτήτως των προθέσεων τις οποίες είχαν, δημιουργείται ένα αρνητικό ζήτημα για την εικόνα της Ε.Ε.. Τόνισαν, όμως, ότι εμμένουν στην απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Δευτέρας και ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να υπάρξουν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να μη δημιουργηθεί μείζον ρήγμα στην Ε.Ε., αλλά αντιθέτως να δημιουργηθούν οι συνθήκες για εφαρμογή των σημείων συγκερασμού, τα οποία αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Αυτά όσον αφορά αυτό το θέμα.

Το δεύτερο: Παρ` ότι είναι ένα θέμα που απασχόλησε πολύ την Ευρώπη -υπάρχουν σήμερα σχετικές αναφορές σε όλες τις εφημερίδες της Ευρώπης- είδαμε αντιθέτως μια σχετική σιωπή ή εν πάση περιπτώσει ελάχιστες αναφορές από τους συνήθως λαλίστατους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και από τα στελέχη της.

Βεβαίως, κατανοούμε ότι είναι η βολική θέση, η θέση της απουσίας. Αυτό επιλέγει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ένα μείζον ζήτημα. Όπως και να το κάνουμε, προσπαθούν να δοξαστούν κρυπτόμενοι, υπό την σκιάν της σκιώδους προεδρίας τους. Όμως, έτσι δεν γίνεται πολιτική. Με το να κρύβεσαι, πίσω από το δάκτυλό σου μάλιστα, την ώρα που αντικειμενικά είσαι ορατός, την ώρα που ο ελληνικός λαός περιμένει μια υπεύθυνη θέση, την ώρα που περιμένει να του πεις αν είσαι υπέρ του πολέμου ή όχι, την ώρα που περιμένει να του πεις πώς τοποθετείσαι απέναντι σε κορυφαίες πρωτοβουλίες -έστω και αν είχαν αρνητικό αποτέλεσμα, όπως η προχθεσινή- την ώρα που περιμένει να του πεις τι κάνεις και πώς δραστηριοποιείσαι όπου μπορείς για την ενιαία στάση της Ε.Ε., δεν μπορείς να κρύβεσαι και να σιωπάς. Δεν περιμέναμε περισσότερα από τη Ν.Δ.. Και δεν περιμέναμε περισσότερα, γιατί η Ν.Δ. δεν έχει το θάρρος να εμφανίζεται και να τοποθετείται πάνω στα κρίσιμα ζητήματα. Αυτό το αποδεικνύει και στο εσωτερικό της χώρας. Επαναλαμβάνω ότι προσπαθούν να επιλέγουν τις πιο βολικές θέσεις. Και αυτό είναι η απουσία, η μη παρέμβασή τους πάνω στα γεγονότα. Γιατί, όπως είπαμε, προσπαθούν να δοξαστούν κρυπτόμενοι υπό την σκιάν της σκιώδους προεδρίας τους. Και αυτό είναι το αρνητικό.

ΜΙΧΑΗΛ: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι από το αποτέλεσμα των επαφών του κ. Σωτηρόπουλου οι μεν 9 χώρες που δεν μετείχαν στην πρωτοβουλία, λένε ότι υποστηρίζουν και την ενέργεια του κ. Σημίτη και στηρίζουν την απόφαση των Βρυξελών, ενώ οι 5 χώρες, λένε ότι δεν φεύγουν από την απόφαση των Βρυξελών, αλλά επιμένουν και στην πρωτοβουλία τους. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, αυτό να συγκεραστεί στους κόλπους της Ε.Ε. ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας είπα τι έχουν προβάλει ως αιτιολογία. Δεν μπορώ, όμως, να εξηγήσω την αιτιολογία των άλλων. Ζητάτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ελλάδας να εξηγήσει την αιτιολογία που έδωσε ο εκπρόσωπος του κ. Μπλερ; Από κει και πέρα, σε αυτό που θέλω να τοποθετηθώ είναι το εξής: Αναμφίβολα η προχθεσινή πρωτοβουλία των οκτώ χωρών δεν συνέβαλε σε θετική εικόνα της Ε.Ε. Το αντίθετο μάλιστα. Δημιούργησε μια αρνητική εικόνα. Ομως, από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται η προσήλωση όλων στις αποφάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που έγιναν την περασμένη Δευτέρα, εμείς οφείλουμε να επιμείνουμε στην κατεύθυνση της ενιαίας στάσης της Ευρώπης. Υπάρχουν πάντα περιθώρια - και μέσα από την έκφραση της θέλησης των ευρωπαϊκών λαών- να εξασφαλιστεί η αναγκαία ενιαία στάση: Η στάση που μπορεί να καθιστά δυνατή τη φωνή της Ευρώπης, και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά και γενικότερα απέναντι σε μια μεγάλη κρίση, την κρίση στο Ιράκ, που αυτή τη στιγμή απασχολεί ολόκληρο τον κόσμό.

ΜΙΧΑΗΛ: Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει η ελληνική Προεδρία στο πλαίσιο της Ε.Ε. ώστε να μην έχουμε ξανά τέτοια διαφοροποίηση ή τουλάχιστον να ξέρουμε θεσμικά ποιοι συμφωνούν και ποιοι διαφωνούν. Διότι είπατε χθες ότι δεν είναι θεσμική λειτουργία αυτό το οποίο έγινε.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το είπε ο Πρωθυπουργός με τον πιο επίσημο τρόπο.

ΜΙΧΑΗΛ: Αρα, λοιπόν, τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα, ώστε να μην έχουμε ξανά μια εξωθεσμική διαδικασία, όσο οι εξελίξεις θα τρέχουν;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα. Αυτό λύνεται με πολιτικές, με πρωτοβουλίες, με την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Προεδρία. Είμαστε παρόντες. Και σήμερα που μιλάμε η παρουσία μας είναι ενεργή, σε θέματα που αφορούν την Προεδρία, δια του υπουργού Εξωτερικών. Υπάρχουν και σήμερα σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Υπάρχει η συνάντησή του με την Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Υπάρχουν συνεχείς πρωτοβουλίες για την ενιαία στάση της Ευρώπης και την πρόοδο των θεμάτων της Προεδρίας. Η ελληνική Προεδρία είναι μια ενεργή Προεδρία. Αλλωστε, είναι μια υπόθεση που αφορά σε τελική ανάλυση όλη την Ελλάδα, όλο το Εθνος. Δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μόνο την κυβέρνηση. Νέες πρωτοβουλίες θα υπάρξουν και να είστε βέβαιοι γι αυτό. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα περισσότερο, αυτή τη στιγμή. Μελετούμε το θέμα. Προχθές το βράδυ εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία των οκτώ χωρών. Οπως γνωρίζετε, θα υπάρξει αύριο, στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Πρωθυπουργό, κατά την οποία θα συζητηθούν, βεβαίως, και όλες οι νέες πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Η προσήλωση στη διαμόρφωση ενιαίας στάσης είναι ένα διαδικαστικό θέμα. Το πολιτικό είναι ενιαία στάση προς ποια κατεύθυνση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Προς την κατεύθυνση των αποφάσεων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της περασμένης Δευτέρας. Ενιαία στάση, σημαίνει μια ενιαία παρέμβαση της Ε.Ε., για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο θέμα του Ιράκ. Αυτό προσπαθούμε.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Οταν λέτε ότι θα συνεχίσετε τις πρωτοβουλίες, μήπως βολιδοσκοπείτε και το ενδεχόμενο για μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Παρόλο ότι θεωρητικά δεν μπορείς να αποκλείσεις, οτιδήποτε όταν υπάρχει μια κρίση, αυτή τη στιγμή που μιλούμε κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ως ιδιαίτερα πιθανό. Ομως, υπάρχουν και άλλες πολλές πρωτοβουλίες που μπορεί να αναληφθούν. Στην αυριανή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Πρωθυπουργό θα εξεταστεί το κλίμα που διαμορφώνεται και θα αναπτυχθούν οι κατευθύνσεις για τις νέες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από την ελληνική Προεδρία.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Σε σημερινή του συνέντευξη στην "Καθημερινή" ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας τονίζει ότι η πρωτοβουλία των "8" ανήκει κατ` αρχήν στο βρετανό πρωθυπουργό. Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ελληνα Πρωθυπουργό και Προεδρεύοντα δεν τον ενημέρωσε γι` αυτή την πρόθεσή του, γι` αυτή την πρωτοβουλία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν χρειάζονται σχόλια εδώ. Είναι ορισμένες φορές που οι καταστάσεις μιλούν από μόνες τους.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Και τι θα κάνει ο Πρωθυπουργός μετά από αυτό, δηλαδή ότι τον αγνόησαν και ο κ. Μπλερ και ο κ. Μπερλουσκόνι. Αγνόησαν την Ελλάδα, την Προεδρία, τον κ. Σημίτη. Σε προσωπικό επίπεδο βγαίνουν και γελούν, λένε ότι είναι φίλοι κ.λ.π.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι προσωπικά αυτά τα θέματα.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Σε προσωπικό επίπεδο δεν λένε "Τόνι, Σίλβιο, μιλήσαμε αλλά δεν μου το είπες αυτό. Εγώ δεν είμαι Πρόεδρος";

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μπορεί να τα λέτε γλαφυρά, αλλά θέλω να σας πω το εξής: Δεν είναι η πρώτη φορά -θα πρέπει να το θυμάστε- που γίνονται στην Ε.Ε. μεμονωμένες κινήσεις, εξωθεσμικού χαρακτήρα, ορισμένων κρατών. Είναι η πολλοστή φορά, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων-πέντε Προεδριών, που ορισμένες χώρες -και συνήθως είναι οι ίδιες- προβαίνουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Επομένως, έχει μακρύ δρόμο η προσπάθεια για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας της Ε.Ε. Στην πολύ πιο εύκολη στο χειρισμό της κρίση στο Αφγανιστάν και αυτή ακόμη η κοινή στάση που πετύχαμε τη Δευτέρα δεν είχε επιτευχθεί. Εκδηλώθηκαν και τότε, που ήταν πολύ ευκολότερα τα πράγματα, γιατί όλοι είχαν περίπου συμφωνήσει στην αναγκαιότητα μιας παρέμβασης. Παρόλα αυτά, υπήρχαν τεράστιες διαφορές στην Ε.Ε. Αυτό έγινε και επί βελγικής Προεδρίας. Το ίδιο έγινε και με την ισπανική Προεδρία, το ίδιο έχει γίνει και σε άλλες τις περιπτώσεις, συνήθως από τις ίδιες χώρες. Υπάρχουν αντιλήψεις που δεν αλλάζουν εύκολα. Υπάρχει μια αντίληψη που εκδηλώνει η χώρα μας και πολλές άλλες για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της Ε.Ε. Εχει κανείς αντίρρηση ότι ο δρόμος για να το πετύχουμε αυτό είναι μακρύς και δύσβατος και ότι χρειάζεται πολλή προσπάθεια; Οτι υπάρχουν και αντιτιθέμενα συμφέροντα, σε αυτή την αναγκαιότητα για την Ευρώπη και τους λαούς της, και αυτά εκδηλώνονται με κάθε τρόπο; Εχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι ο στόχος, το όραμα, θα έλεγα, η στρατηγική αυτή, γίνεται από μέρα σε μέρα και με προσωπικές μόνο παρεμβάσεις ή σε επίπεδο προσωπικών αντιπαραθέσεων; Εχουμε ένα σαφή στόχο και μια σαφή στρατηγική. Δεν ξέρω ποιο θα είναι τελικά το αποτέλεσμα της Ε.Ε. γύρω από την κρίση στο Ιράκ. Για ένα μπορεί να είμαι βέβαιος και αυτό μπορώ να σας το εγγυηθώ: Θα καταβάλλουμε, στον ίδιο στόχο, στην ίδια στρατηγική και με την ίδια πίστη και προσήλωση, όλες τις δυνατές προσπάθειες, στηριζόμενοι στην ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη των λαών της Ευρώπης για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Σε αυτή την περίπτωση, όμως, αισθανόμαστε, τουλάχιστον μέρος των πολιτών, ως αμελητέα ποσότητα στην Ε.Ε., όταν δεν σε λογαριάζουν.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Με συγχωρείτε, κατά τη γνώμη σας, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί τι έχουν να πουν;

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Δεν προεδρεύουν ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Γερμανοί.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Και όταν προήδρευαν οι Ισπανοί ο κ. Μπλερ είχε αναλάβει πρωτοβουλίες σε διαφορετική κατεύθυνση. Οπως, επίσης, και επί βελγικής και επί δανικής Προεδρίας στη συνέχεια. Αυτό γίνεται επί τέσσερις-πέντε Προεδρίες συνέχεια. Εκτός αν θέλετε να μου πείτε ότι δεν υπολογίζονται ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Ισπανοί, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Ελληνες. Μην επιχειρούμε να δημιουργούμε την εικόνα ότι εμείς είμαστε το πρόβλημα. Γνωρίζετε γιατί έγινε αυτή η ενέργεια και τι στόχο είχε. Εκείνοι που έσπευσαν σήμερα να βάλουν πρωτοσέλιδα "τι Προεδρία είναι αυτή", ξέχασαν την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Δευτέρας. Ξέχασαν πώς έγινε η συνεδρίαση της Δευτέρας και πώς επιβλήθηκε, εκ των πραγμάτων, κάτω από μεγάλες προσπάθειες, αυτή η απόφαση και σε τελική ανάλυση, ξέχασαν ή δεν είδαν τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου σε όλη την Ευρώπη και τις δηλώσεις που έχουν γίνει. Επιτέλους, ας ανοίξουν λίγο τα μάτια τους πριν κάνουν τέτοιες αναφορές. Ο κομματισμός δεν είναι το παν.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Το γεγονός ότι συνυπογράφουν τρεις υποψήφιες χώρες, δημιουργεί κάποια ανησυχία στην κυβέρνηση ότι μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες στη διεύρυνση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Καταλαβαίνετε πολύ καλά. Δεν χρειάζεται να κάνουμε περαιτέρω αναφορές γι` αυτό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ: Χθες, κατέθεσε ο κ. Αγγελόπουλος πάλι στον εισαγγελέα. Εχουμε τώρα νέες εξελίξεις. Τι γίνεται με αυτή την ιστορία; Επίσης, θα ήθελα ένα σχόλιο για τη συνέντευξη του κ. Μιχαλόπουλου, χθες, στην κα Στάη.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θα ασχοληθεί η κυβέρνηση με τον κ. Μιχαλόπουλο. Αλλοι είναι αρμόδιοι να ασχοληθούν. Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, δεν μπορώ να γνωρίζω τι είπε ο κ. Αγγελόπουλος, ούτε κάποιος άλλος. Διότι, όπως γνωρίζετε, η διαδικασία της εξέτασης είναι μυστική και τη γνωρίζει μόνο ο εισαγγελέας, ο οποίος τη διεξάγει. Οταν αυτός καταλήξει, θα βγάλει το πόρισμά του και θα ενημερώσει τους ανωτέρους του. Τότε θα το μάθουμε, βεβαίως, επισήμως. Ας έχουμε, λοιπόν, λίγο υπομονή. Γι` αυτό που θέλω να είστε βέβαιοι, μετά και τη χθεσινή παρέμβαση του Πρωθυπουργού, είναι ότι όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούν θα εξεταστούν στην ώρα τους. Εκείνες που πρέπει να οδηγηθούν στο δικαστήριο θα οδηγηθούν και θα έχουμε αποτελέσματα.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Μια αγγλική εταιρία και η Ομοσπονδία Πρακτόρων Ελλάδας προσέφυγαν στο ΣτΕ, καταγγέλλοντας τη σύμβαση για το ΞΥΣΤΟ. Τι έχετε να πείτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχει δικαίωμα κάθε πολίτης να προσφεύγει στο ΣτΕ.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Ναι, αλλά μιλούν για συγκεκριμένα πράγματα...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα τα κρίνει το ΣτΕ.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Δεν θίγεται, όμως, η κυβέρνηση...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θίγεται από τις προσφυγές στο ΣτΕ; Κάθε μέρα γίνονται εκατοντάδες. Είναι δικαίωμα του πολίτη να προσφεύγει στο ΣτΕ, όταν μια πράξη της Διοίκησης εκτιμά ότι τον θίγει. Πρόσφατα, για παράδειγμα, το ΣτΕ έκρινε προσφυγή κάποιου μεγαλοεργολάβου κατά του νόμου για το ασυμβίβαστο και έδωσε εντολή στο ΕΣΡ να προχωρήσει. Απαντήθηκαν έτσι οι αιτιάσεις ορισμένων περί συνταγματικότητας του νόμου.

Σχετικά με την εκκρεμούσα απάντησή μου σε ερώτησή σας, εάν ζήτησαν οι Γάλλοι ελλιμενισμό πλοίων τους στη Σούδα, θα ήθελα να σας πω ότι όντως υπάρχει σχετικό αίτημα της Γαλλίας, αλλά όχι προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά προς το ΓΕΝ. Με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που υπάρχουν, το ΓΕΝ έχει δώσει την έγκριση για κάποιες λιμενικές διευκολύνσεις.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 31 January 2003 - 14:05:36 UTC