Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-07-17

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Γνωρίζετε τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, καθώς και τη δήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ετσι, δεν θα σταθώ σε αυτές.

Ακούω, λοιπόν, τις ερωτήσεις σας.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν υπήρξε κάποια επίθεση, όπως αναφέρεται σήμερα σε μερικά δημοσιεύματα, στο σπίτι του κ. Χρυσοχοϊδη με ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους φρουρούς του και σε αυτούς που επιτέθηκαν και αν τελικά έγινε, αν συνδέεται με τη 17Ν;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπήρξε τέτοια επίθεση και δεν έχουμε κανένα λόγο να σταθούμε σε αυτό. Με την ευκαιρία αυτή, όμως, θέλω γενικότερα να επιστήσω την προσοχή όλων στο εξής: Εχουμε πει, κατ` επανάληψη, για τα σενάρια και τις πληροφορίες που έτσι αβίαστα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ότι -όπως έχει αποδειχθεί- δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Θέλουμε να παρακαλέσουμε όλους να είναι πιο προσεκτικοί. Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας και δεν προσφέρεται, ούτε για τη δημιουργία μύθων, ούτε για τη δημιουργία θεάματος.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εάν μπορείτε να μας πείτε δύο πράγματα, σχετικά με αυτή την ανακοίνωση της ΕΥΠ, σε τι αναφέρεται και ποιός είναι ο λόγος που η ΕΥΠ προέβη σε αυτήν. Γιατί, νομίζω ότι οι περισσότεροι από εδώ δεν το γνωρίζουν.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η ΕΥΠ δήλωσε, με σημερινή ανακοίνωσή της, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ουδέποτε είχε οποιασδήποτε μορφής σχέση με την υπηρεσία αυτή.

ΚΑΠΠΟΣ: Αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση για την τρομοκρατία, δεν καταλήγει να είναι και πολύ «οικογενειακή», απ` ό,τι βλέπουμε τουλάχιστον, εάν κρίνω από τα ονόματα τα οποία επισήμως δίνουν πλέον οι υπηρεσίες δίωξης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Βιάζεστε πολύ. Είναι ένα κουβάρι που ξετυλίγεται και θα συνεχίσει να ξετυλίγεται. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Πάρα πολλά πράγματα θα βγουν στο φως. Οι αρχές ασφαλείας δουλεύουν με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο. Κάνουν ανακοινώσεις μόνο όταν έχουν κάτι σίγουρο και σοβαρό να πουν. Πιστεύω ότι πολύ καλά κάνουν και αυτοί και εμείς. Δεν διακρινόμαστε ούτε από φλυαρία, ούτε από σενάρια, αλλά από σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά. Ολα αυτά τα γεγονότα των 27 ετών, με την αντίστροφη φορά βεβαίως, θα αποκαλυφθούν απόλυτα. Είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε μέχρι τέλους. Επαναλαμβάνω, μη βιάζεστε. Είναι μια υπόθεση που θα διαρκέσει.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, υπάρχουν σημερινά δημοσιεύματα που φέρουν τον Κουφοντίνα, να προπαγάνδιζε υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα και μάλιστα εντός Μερσεντές με κρατικές πινακίδες. Τι έχετε να πείτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αν και είναι αστεία αυτά τα δημοσιεύματα και αυτά τα σενάρια, δεν είναι τυχαίο ότι προέρχονται από τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια κέντρα, που συνδέονται με τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες εδώ και 20 χρόνια προσπαθούν με τον πιο άσχημο και πραγματικά πιο καταδικαστέο τρόπο, δήθεν να αποδείξουν ότι υπάρχουν σχέσεις μεταξύ 17Ν και ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα σενάρια τα έχουμε δει. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι τα διακινούν. Γνωρίζουμε πολύ καλά με ποιες πολιτικές δυνάμεις και ποιους Νάιλς συνδέονται. Είναι πάρα πολύ σαφές ότι πρόκειται για μια γνωστή συνταγή λάσπης. Είναι μια παλιά συνταγή λάσπης που και πάλι τώρα επιχειρούν να φτιάξουν με νέα υλικά. Αυτό, όμως, δεν πείθει και καταντά αστειότητα. Εχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας. Δεν χρειάζεται να το σχολιάσουμε.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Saturday, 20 July 2002 - 13:09:37 UTC