Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-04-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 10 Απριλίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Θέλω να κάνω ορισμένες εισαγωγικές παρατηρήσεις:

Σας θυμίζω ότι επίκειται -πιθανόν την άλλη εβδομάδα, αλλά μπορεί να γίνει και οποιαδήποτε άλλη στιγμή- κοινή επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργου Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ στο Ισραήλ, αλλά και στα κατεχόμενα ως κοινή ειρηνευτική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ. Οι κινήσεις αυτές που γίνονται σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται από την ελληνική κυβέρνηση και ειδικά από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη.

Σημειώνω ότι μόλις ήρθε ένα τηλεγράφημα που αναφέρει ότι αναβλήθηκε, λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων στους αεροδιαδρόμους, η πτήση προς την πρωτεύουσα του Ιράν.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Μαγκριώτης είναι στο Μαρόκο και πρόκειται να μεταβεί στην Αλγερία. Είναι χώρες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον ισλαμικό κόσμο. Βεβαίως, επίκεινται και άλλες πρωτοβουλίες, όπως αυτή που προανήγγειλα, στο γενικότερο σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, να καταθέσει τη δική της συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης στο Μεσανατολικό.

Η δεύτερη εισαγωγική παρέμβασή μου αφορά τα εσωτερικά της χώρας και ειδικότερα κάποια σχόλια στη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλή. Φαντάζομαι ότι ο κ. Καραμανλής είναι ιδιαίτερα ανήσυχος μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού και ενοχλημένος από την επιτυχία της συνέντευξης. Αλλιώς, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χθες που η συζήτηση στη Βουλή αφορούσε στον εκλογικό νόμο και τα γενικότερα θέματα που αφορούν το πολιτικό σύστημά μας, έκανε μια εφ` όλης της ύλης επίθεση προς τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ζητήματα που έχουν σχέση με την ανεργία, το φορολογικό και άλλα, τελείως εκτός της ημερήσιας διάταξης. Είναι σαφές ότι επιβεβαιώνεται αυτό που -και χθες- είχαμε προβλέψει ότι η Ν.Δ. αισθάνεται ανησυχία και εκνευρισμό μετά την επιτυχία και την αποδοχή της συνέντευξης του Πρωθυπουργού από τον ελληνικό λαό.

Θα μου επιτρέψετε, όμως, να τονίσω ότι ο κ. Καραμανλής, είτε δεν γνωρίζει μια σειρά πράγματα, είτε συνειδητά και υποκριτικά έχει διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Θα αναφέρω πέντε σημεία, στα τμήματα των προτάσεών του που αφορούν τα θέματα της διαφάνειας:

Πρώτον, δεν γνωρίζει ο κ. Καραμανλής ότι σήμερα ισχύει η υποχρέωση ονομαστικοποίησης για τα ΜΜΕ και μάλιστα ισχύει και εφαρμόζεται από το 1995 με το Ν.2328/95; Γιατί το αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό; Εάν δεν είναι υποκριτική αυτή η στάση του και απλά έχει κάνει κάποιο λάθος -και επειδή συχνά το ακούω αυτό και από άλλα στελέχη της Ν.Δ.- θα μου επιτρέψει να του στείλω στη Ρηγίλλης το νόμο, ώστε να τον διαβάσουν και να αποφεύγουν τέτοια λάθη. Εάν βέβαια πρόκειται για λάθος και δεν είναι μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Δεύτερον, εάν είναι τόσο έντονο το ενδιαφέρον τους για τα θέματα της διαφάνειας, γύρω από τα θέματα των ΜΜΕ, γιατί αρνήθηκαν το διάλογο; Γιατί δεν συμμετείχαν σε αυτό το μεγάλο και πλούσιο διάλογο που έγινε για το νομοσχέδιο που κατοχυρώνει το ασυμβίβαστο μεταξύ του βασικού μετόχου ΜΜΕ και του επιχειρηματία που συναλλάσσεται με το Δημόσιο; Γιατί η Ν.Δ. ήταν η μόνη απούσα; Τι είχε να κρύψει; Τι ήθελε να αποφύγει με αυτή την απουσία της;

Τρίτον, γνωρίζει ή δεν γνωρίζει η Ν.Δ. ότι η δικαστική εξουσία και συγκεκριμένα το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με νόμο που πέρασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζεται σε όλες τις συμβάσεις, κρίνει όλες τις μεγάλες συμβάσεις για τις προμήθειες του Δημοσίου και τα δημόσια έργα; Υπάρχει ισχυρότερη και διαφανέστερη αρχή που θα ελέγξει αυτές τις συμβάσεις από την ίδια τη δικαστική εξουσία;

Τέταρτον, γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ο κ. Καραμανλής ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει συγκροτηθεί από το 1995, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Βιομηχανίας και σημερινού πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και από τότε έχουν γίνει πολλές προσπάθειες και έχουν ψηφιστεί διατάξεις και έχει επιτευχθεί σε σημαντικό βαθμό η αναβάθμισή της; Και,

Πέμπτον, μας καλεί να υποκαταστήσουμε τη δικαστική εξουσία; Δεν γνωρίζει ή κάνει πως δεν γνωρίζει ότι όσες φορές ζητήθηκε η συνδρομή της κυβέρνησης ή των δημόσιων αρχών από τη δικαστική εξουσία, είτε για το άνοιγμα λογαριασμών, είτε για οτιδήποτε άλλο, η συνδρομή αυτή δόθηκε και μάλιστα αμέσως με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο;

Αυτό θα γίνει και σε ό,τι ζητηθεί και τώρα. Δεν κατανοώ την προσπάθεια και την αγωνία του, είτε να λειτουργήσει και πάλι ως υποβολέας της Δικαιοσύνης, είτε να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη.

Αυτά ως προς το πρώτο μέρος της τοποθέτησής μου.

Πέρα, όμως, από αυτά, ας μου επιτρέψει την αποκατάσταση της αλήθειας και σε ένα άλλο τμήμα της ομιλίας του, που αφορά τα θέματα της απασχόλησης, αφού επεκτάθηκε σε αναφορές εφ` όλης της ύλης. Κατανοώ την ανησυχία και τον εκνευρισμό του, αλλά θα πρέπει να φροντίζει να διαβάζει καλά τα στοιχεία. Διότι, εάν διάβαζε καλά τα στοιχεία, θα είχε δει ότι οι άνεργοι το 1999 ήταν 523.000, το 2000 ήταν 491.000 και το 2001 ήταν 444.000. Μιλώ για το δεύτερο τρίμηνο κάθε έτους που είναι το τρίμηνο που επισήμως δέχεται η Ε.Ε. ως το συγκρίσιμο στοιχείο για την καταγραφή της πορείας της ανεργίας. Δηλαδή, η ανεργία το δεύτερο τρίμηνο του 1999 ήταν 11,7%, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000 ήταν 11,1% και το 2001 ήταν 10,2%. Ναι, είναι υψηλή, αναμφίβολα, αλλά είναι σαφώς ορατή και δεδομένη η πτωτική πορεία. Δείχνει ότι το έργο μας αρχίζει να αποδίδει. Βεβαίως, το ποσοστό είναι ακόμη υψηλό και η προσπάθειά μας πρέπει να συνεχιστεί -και θα συνεχιστεί- όσο υπάρχουν άνεργοι. Αυτά, για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, επικρίνετε τα όσα είπε ο κ. Καραμανλής με τα στοιχεία που μας δώσατε, αλλά η χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO στον ALPHA, δείχνει ότι η Ν.Δ. έχει ένα προβάδισμα 7,5 μονάδων και ότι ο κ. Καραμανλής, έστω και κατ` ελάχιστον, είναι ικανότερος για Πρωθυπουργός της χώρας. Ποιό σχόλιο, έχετε εσείς, λοιπόν, αφού μας λέτε ότι όλα αυτά δεν τα ξέρει ο κ. Καραμανλής και οι δημοσκοπήσεις, όπως αυτή που σας ανέφερα, δείχνουν άλλη εικόνα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν τη δική τους αξία και καθένας μπορεί να τις αξιοποιήσει. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να τις αξιοποιούμε για να βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται τέτοιες δημοσκοπήσεις. Υπήρχαν και πιο αρνητικές δημοσκοπήσεις από τις σημερινές, το 1998 και το 1999. Επειδή αξιοποιήσαμε τα συμπεράσματά και αυτά που καταγράφονταν στις ερωτήσεις των εταιρειών και γνωρίζουμε κάθε φορά να τα αξιοποιούμε, καταφέραμε με το έργο μας, με τις απαντήσεις μας, με τη δουλειά μας να ανατρέψουμε το κλίμα και κερδίσαμε τις εκλογές. Τώρα είμαστε στο μέσο μιας θητείας. Πάντα στο μέσο μιας θητείας σε όλες τις χώρες μια κυβέρνηση που έχει έρθει αντιμέτωπη με τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία, που προσπαθεί να τα λύσει, που προσπαθεί να φέρει σε πέρας το έργο για το οποίο έχει δεσμευθεί απέναντι στο λαό, που συναντά αντιστάσεις -αν θέλετε- από ορισμένες αντιλήψεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα, αντιμετωπίζει κάποια τέτοια φαινόμενα. Βεβαίως καταγράφουμε τα συμπεράσματα και τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων, βεβαίως τα αξιοποιούμε, ανεβάζουμε τη δουλειά μας, πολλαπλασιάζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να φανούμε αντάξιοι στον ελληνικό λαό και δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, να τις φέρουμε σε πέρας, να τις κάνουμε πράξη και να δημιουργήσουμε τους όρους για να κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές. Ετσι, νηφάλια, υπεύθυνα και πάντα με την αίσθηση της συνέχισης και της ολοκλήρωσης της δουλειάς μας, αντιμετωπίζουμε και τις όποιες μετρήσεις υπάρχουν, δηλαδή, τις όποιες «φωτογραφίες» μιας συγκεκριμένης συγκυρίας ή μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής. Αυτή τη στιγμή, αυτή τη συγκυρία, εμείς με τη δουλειά μας τη διαμορφώνουμε, ώστε να καταλήξει στην κρίσιμη μάχη που είναι οι εκλογές, υπέρ των δικών μας απόψεων.

Θέλω, όμως, να επισημάνω με αυτή την ευκαιρία και σεβόμενος απολύτως όλες τις εταιρείες και τις δημοσκοπήσεις ότι τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί κάποιες απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες μας προβληματίζουν ιδιαίτερα και για τις οποίες πρέπει να προβληματιστεί και η Ενωση των εταιρειών. Την Κυριακή η Ν.Δ. «διέρρευσε» σε αρκετές κυριακάτικες εφημερίδες, τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί. Αυτή η απαράδεκτη και πρωτοφανής ενέργεια, που βεβαίως όλοι κατανοούμε ότι έγινε ενόψει της συνέντευξης του Πρωθυπουργού με προσπάθεια να την υποβαθμίσει, αυτή η καταπάτηση κάθε έννοια δεοντολογίας και αξιοπιστίας, πρέπει να μας προβληματίσει και να στηλιτευτεί από όλους μας. Αλίμονο, εάν επιτρέπουμε να γίνονται τέτοιες ενέργειες. Αλίμονο, εάν υποβαθμίζουμε τα πάντα στο βωμό της σκοπιμότητας. Περιμένω τις αντιδράσεις και της Ενωσης των εταιρειών των δημοσκοπήσεων.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Είπατε ότι η κυβέρνηση μελετά τις δημοσκοπήσεις και βγάζει συμπεράσματα. Θα ήθελα τότε το σχόλιό σας για το ότι στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες, το τελικό σύνολο, εάν κάποιος προσθέσει τα νούμερα, είναι 102,4 % !! Οχι τίποτα άλλο, μη βγάλετε και λάθος συμπεράσματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Διορθώθηκε.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δηλαδή, πώς διορθώθηκε, εκ των υστέρων; Καταγράφω το ερώτημά σας. Θα το ερευνήσω και θα σας ενημερώσω.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Μπορείτε να σχολιάσετε την αλλαγή στο προβάδισμα που έχει πλέον ο κ. Καραμανλής έναντι του Πρωθυπουργού;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η προηγούμενη απάντησή μου τα περιλαμβάνει όλα. Θα κάνουμε και τις ....προσθέσεις και θα δούμε. Θα επανέλθουμε.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Θα κάνετε, όμως, τις προσθέσεις.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εφόσον ετέθη το ερώτημα, πρέπει να απαντήσω. Θα σας ενημερώσω.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Ποιό είναι το αντικείμενο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Παντελή Οικονόμου; Γνωρίζετε κάτι περισσότερο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης. Αφορά γενικότερα πολιτικά ζητήματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με την επίσκεψη Γιώργου Παπανδρέου στην Τεχεράνη: Εχει αναβληθεί, θα γίνει τις επόμενες ημέρες ή θα πάει πρώτα στη Μέση Ανατολή, την επόμενη εβδομάδα και μετά θα γίνει η συνάντηση με Καράζι;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κατάσταση έχει ακριβώς ως εξής: Σήμερα το πρωί μίλησα με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Μπεγλίτη, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι πετούν για Τεχεράνη. Εν συνεχεία, όμως, πληροφορήθηκα από τηλεγράφημα του ΑΠΕ ότι υπήρξαν τεχνικά προβλήματα στους αεροδιαδρόμους της Τεχεράνης. Επομένως, περιμένουμε να έλθει ο κ. Παπανδρέου για να μάθουμε τις λεπτομέρειες. Η επίσκεψη, πάντως, ήταν προγραμματισμένη. Εάν συνέβη κάποιο τυχαίο γεγονός είναι σαφές ότι θα υπήρξε αναβολή. Ομως, είναι δεδομένο το πλαίσιο των πρωτοβουλιών και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε.

ΜΙΧΑΗΛ: Θα επανέλθω στο θέμα που σας ρώτησα χθες, για την απόφαση του ΕΣΡ, την οποία λάβατε και είπατε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κοινοποιήσετε στους ενδιαφερόμενους....

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είπα ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα σας ενημερώσω για την πορεία της δουλειάς μας.

ΜΙΧΑΗΛ: Μάλιστα. Σας προβληματίζει το γεγονός ότι μέχρι τότε -που εσείς θα έχετε ολοκληρώσει αυτή τη δουλειά και θα την κοινοποιήσετε στα ενδιαφερόμενα κανάλια- τα κανάλια δεν «συμμορφώνονται» με την απόφαση του ΕΣΡ, την οποία έχει ήδη ανακοινώσει και ξέρουμε ποιά είναι;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τα πρακτικά ήρθαν χθες το απόγευμα. Χθες λάβαμε ένα σχέδιο απόφασης από το ΕΣΡ. Αυτά πρέπει να μελετηθούν. Εχουμε να κάνουμε με εφαρμογή νόμων και αποφάσεων. Δεν λειτουργούμε σε τηλεοπτικό χρόνο. Λειτουργούμε με βάση τους νόμους και τις διατάξεις. Ηδη, η νομική μας υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί πλήρως και δουλεύουμε εντατικά. Είναι πρωτοφανείς οι ρυθμοί να απαντάμε εντός ολίγων ημερών. Και μη μας εμπλέκετε στον ανταγωνισμό που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα. Κάνουμε τη δουλειά μας με τους καλύτερους δυνατούς ρυθμούς και θα έλεγα ρυθμούς που δεν συναντάμε εύκολα στη Δημόσια Διοίκηση. Δουλεύουμε σοβαρά, σωστά, έτσι θα κάνουμε και τώρα. Δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε με τηλεοπτικούς χρόνους, αλλά με τους νόμους και τις συμβάσεις. Αυτό είναι σαφές.

ΜΙΧΑΗΛ: Σας ρωτώ, όχι για να σας εμπλέξω, αλλά ξέρετε ποιό είναι το πρόβλημα; Το ΕΣΡ μας ανακοίνωσε την απόφαση που πήρε και σας την έστειλε για όλη τη νομική διαδικασία. Το γεγονός ότι μέχρις ότου εσείς ολοκληρώσετε αυτή την προσπάθειά σας, που βεβαίως δεν είναι μια προσπάθεια που διαβάζετε και βγάζετε μια απόφαση, καταλαβαίνω. Το ερώτημα είναι ότι τα επίμαχα προγράμματα, βάσει της απόφασης του ΕΣΡ που τη γνωρίζουμε, συνεχίζουν την εκπομπή και όχι μόνο αυτό, δείχνουν να μη λαμβάνουν υπόψη την απόφαση του ΕΣΡ. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και να λένε "μέχρις ότου, θα δούμε..."

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας. Αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει. Σε καμία περίπτωση το ένα δεν μπορεί να αποκλείει το άλλο. Δεν θα συμφωνήσω, όμως, μαζί σας ότι κανείς δεν λαμβάνει υπόψη τίποτα. Είδατε ότι με τη συζήτηση που αναπτύχθηκε και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν και από τον ελληνικό λαό γύρω από αυτά τα θέματα, έχει γίνει μια σειρά προσαρμογών, τόσο όσον αφορά το περιεχόμενο, όσο και τις ώρες. Από εκεί και πέρα, δεν εξετάζω αυτό. Εχω στα χέρια μου μία απόφαση και τα πρακτικά του ΕΣΡ και οφείλω να κάνω το καθήκον μου ως δημόσιος λειτουργός και ως πολιτικός. Και θα το κάνω. Η συγκεκριμένη, όμως, απόφαση και τα συγκεκριμένα πρακτικά, δεν λειτουργούν με βάση διακηρύξεις. Υπάρχουν κείμενα, διατάξεις, νόμοι, οι οποίοι θα εφαρμοστούν. Και θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα, όπως γίνεται κάθε φορά, από το Υπουργείο μας. Αρα, λοιπόν, θα μου επιτρέψετε αυτή τη στιγμή να περιμένω και εγώ τη δουλειά της νομικής υπηρεσίας μας, που γνωρίζετε ότι πάντοτε είναι πολύ καλή και ακριβής και να σας ανακοινώσω στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, Δευτέρα-Τρίτη, τι ακριβώς σκεφτόμαστε να κάνουμε και πού προσανατολιζόμαστε. Δεν έχω να κρύψω τίποτα από κανέναν. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Κάνουμε τη δουλειά μας πάντοτε, όπως πρέπει να την κάνουμε ενώπιον του ελληνικού λαού. Γι` αυτό θέλω να σας διαβεβαιώσω.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 10 April 2002 - 14:05:13 UTC