Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-04-09

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 9 Απριλίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Θα θέλατε να σχολιάσετε το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού δεν συζητήθηκαν καθόλου τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οπως γνωρίζετε, σε μια συνέντευξη ο ερωτώμενος απαντά στις ερωτήσεις. Δεν καθορίζει ο ίδιος, ούτε το πεδίο, ούτε την ατζέντα. Κι ούτε βέβαια είναι δυνατόν, είτε η κυβέρνηση, είτε οποιοσδήποτε διοργανώνει τη συνέντευξη, να πει σε κάποιο συνάδελφό σας τι θα ρωτήσει και πώς. Αυτό είναι δικαίωμα μόνο του δημοσιογράφου. Ο Πρωθυπουργός απάντησε σε ό,τι ερωτήθηκε.

ΜΙΧΑΗΛ: Πράγματι σε ό,τι ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός, απάντησε. Ποιός τον εμπόδισε, όμως, ο ίδιος να κάνει μια τοποθέτηση, έχοντας τη διακαναλική ακροαματικότητα, στο φλέγον θέμα της Μέσης Ανατολής και να θίξει τη στάση της Ελλάδας σε σχέση με τα γενικότερα θέματα εξωτερικής πολιτικής; Δεν θα μπορούσε, δηλαδή, να το κάνει από μόνος του; Διότι διαπιστώσαμε από τη συνέντευξη ότι άλλα ζητήματα, στα οποία ο ίδιος δεν ρωτήθηκε, τα έθιγε με τις απαντήσεις του. Γιατί, λοιπόν, δεν θα μπορούσε ο ίδιος να πει ποια είναι η θέση της Ελλάδας στο φλέγον ζήτημα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επαναλαμβάνω -διότι είστε και δημοσιογράφος- ότι σε μια συνέντευξη ο δημοσιογράφος καθορίζει το πεδίο των ερωτήσεων και των θεμάτων που θα τεθούν. Οι συνάδελφοί σας καθόρισαν το πεδίο των θεμάτων και των ερωτήσεων και ο Πρωθυπουργός απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν. Δεν έκανε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. Εάν επρόκειτο να κάνει κάποιο διάγγελμα, τότε να είστε βέβαιος ότι θα το έκανε. Γνωρίζετε ότι για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής υπάρχει αναλυτικότατη και σαφής δήλωσή του. Δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να την επαναλάβει. Αλλά, δεν ήταν αυτός ο σκοπός της συνέντευξης. Και νομίζω ότι η δεοντολογία επιβάλλει, όταν οι συνάδελφοί σας καθορίζουν από μόνοι τους και ελεύθερα -όπως πρέπει εξάλλου- το πεδίο των ερωτήσεων και των θεμάτων που θα θίξουν, ο Πρωθυπουργός να απαντά σε αυτά που τίθενται. Και εγώ θα ήθελα να τεθούν και άλλα ζητήματα, αλλά γνωρίζετε ότι κανείς από μας δεν καθορίζει το πεδίο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, γίνομαι μάντης κακών. Σας το είχα πει δύο φορές εδώ, δύο ημέρες συνεχόμενες, ότι δεν θα τεθούν τα εθνικά θέματα. Και τις δύο φορές μου είχατε πει ότι είναι έγκυροι δημοσιογράφοι, πολιτικοί συντάκτες και δεν είναι δυνατό να μην τεθούν. Οταν, λοιπόν, δεν ετέθησαν, θα πω αυτό που είπε και ο συνάδελφος πριν λίγο: Μπορούσε ο Πρωθυπουργός να διακόψει κάποια στιγμή και να πει "έχουμε τεράστια θέματα, Ε.Ε., την Προεδρία, το Κυπριακό, την ενταξιακή πορεία, δεν έχετε να ρωτήσετε επ` αυτού τίποτα;".

ΜΙΧΑΗΛ: (δεν ακούγεται)

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κύριε Μιχαήλ, το ερώτημα που υποβάλατε τώρα, μάλλον πρέπει να το απευθύνετε σε συνάδελφό σας.

Δεύτερον, σε σχέση με αυτό που είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, πρέπει να ξέρετε ότι ο Πρωθυπουργός ήταν έτοιμος για όλες τις ερωτήσεις. Είχαμε πει ότι θα είναι συνέντευξη εφ` όλης της ύλης. Ειδικά στο Παλαιστινιακό -όπως γνωρίζετε- έχει κάνει πρόσφατα ολοκληρωμένη δήλωση. Δεν έχει να κρύψει τίποτα από κανέναν. Είναι γνωστή η δήλωσή του. Δεν έχει σιωπήσει. Από εκεί και πέρα, οι συνάδελφοί σας έκριναν, αυτόνομα και ελεύθερα όπως πρέπει, ότι τα θέματα τα οποία οι ίδιοι επέλεξαν για να θέσουν -και όπως γνωρίζετε υπήρξε μεταξύ τους συζήτηση και συνεννόηση, χωρίς καμία παρέμβαση- ήταν αυτά. Εγώ δεν έχω δικαίωμα να κρίνω και ούτε θέλω να κρίνω κανέναν. Ο Πρωθυπουργός απάντησε στα ερωτήματα που του υπέβαλαν οι συνάδελφοί σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ο Πρωθυπουργός μετά από αυτή τη συνέντευξη, η ελληνική κυβέρνηση, είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα που παρουσίασε αυτή η συνέντευξη; Ενημερώθηκε ο ελληνικός λαός από τη συνέντευξη αυτή;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επιτρέψτε μου να σας πω ότι ετέθησαν πάρα πολλά θέματα. Να μην αδικούμε τους συναδέλφους σας που έθεσαν πολλά και κρίσιμα ζητήματα, έθεσαν σημαντικά ερωτήματα και βεβαίως, ο ελληνικός λαός ενημερώθηκε δια του ιδίου του Πρωθυπουργού σε μια πολύ μεγάλη σειρά θεμάτων για τις κυβερνητικές θέσεις. Αν από εκεί και πέρα, εσείς οι ίδιοι έρχεστε εδώ και μας λέτε ότι δεν συζητήθηκε η εξωτερική πολιτική, θα πρέπει να συμφωνήσω απολύτως μαζί σας. Αλλά είναι λάθος ο χώρος όπου τίθεται η ερώτηση.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Λίγες ώρες μετά και αφού έχουν γίνει και οι πρώτες εκτιμήσεις, θα ήθελα να μου πείτε ποιός ήταν ο βασικός σκοπός και στόχος της συνέντευξης και εάν θεωρείτε ότι υλοποιήθηκε και επιτεύχθηκε.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα μπορούσα να σας παραπέμψω, απλά, στη χθεσινή δήλωσή μου. Εάν, όμως, θέλετε να σας την επαναλάβω, θα σας πω και πάλι ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε μια συνέντευξη την οποία παρακολούθησε πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού και βεβαίως, σε αυτή τη συνέντευξη, αναφέρθηκε και στο έργο της διετίας, αλλά και στις προοπτικές της συνέχισης του κυβερνητικού έργου για την επόμενη διετία. Και αυτό, κατά τη γνώμη μου, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερώνεται ο ελληνικός λαός για κάποια ζητήματα απολογισμού, αλλά και -πάνω από όλα- για τις προοπτικές, για τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου για την επόμενη διετία. Να ξέρει τι θα γίνει και πού δεσμεύεται η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για την επόμενη διετία. Και αυτό, βεβαίως, έγινε. Καθένας μπορεί να το κρίνει. Αλλά έγινε και το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό.

ΚΑΠΠΟΣ: Με δεδομένη την πτώση -από ό,τι δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις- της επιρροής του Πρωθυπουργού, θεωρείτε ότι συνέβαλε η χθεσινή συνέντευξη στο να αναστηλωθεί η εικόνα του Πρωθυπουργού;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μην εγκλωβίζεστε, μη θεωρείτε τίποτα δεδομένο και μη δίνετε τόσο μεγάλη βάση στις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις διαμορφώνονται από τις πολιτικές. Και όπως γνωρίζετε, οι δημοσκοπήσεις -έχουν την αξία τους βεβαίως και κανείς δεν την υποτιμά, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του- αποτυπώνουν, δίκην φωτογραφίας, μια συγκεκριμένη εκτίμηση του πολίτη σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η πολιτική, το έργο είναι εκείνο που διαμορφώνει τις δημοσκοπήσεις.

ΚΑΠΠΟΣ: Ας απεγκλωβιστούμε, λοιπόν, από τις δημοσκοπήσεις. Ζητώ ένα πολιτικό σχόλιο. Είστε έμπειρος πολιτικός, έχετε αντίληψη του τι συμβαίνει στην κοινωνία, τον κόσμο. Με βάση αυτή την εμπειρία, πώς κρίνετε την αναστήλωση ή τη μη αναστήλωση της εικόνας του Πρωθυπουργού.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν εκτιμώ ότι χρειάζεται αναστήλωση η εικόνα του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός έχει πάντα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Θέλω να σας θυμίσω ότι έχει κερδίσει δύο φορές τις εκλογές, τον έχει τιμήσει δύο φορές ο Ελληνας πολίτης και τον εμπιστεύεται. Να είστε βέβαιος γι` αυτό. Και θα φανεί και στις εκλογές του 2004, όταν το έργο μας, οι δεσμεύσεις μας απέναντι στο ελληνικό λαό θα έχουν γίνει πράξη.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Επειδή, λοιπόν, μπήκαν αρκετά θέματα, χθες, στη συνέντευξη και άλλα δεν ερωτήθηκαν, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Ο Πρωθυπουργός, χθες, αναφέρθηκε σε μια δέσμευσή του για κοινωνική και οικονομική σύγκλιση της Ελλάδας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Μίλησε για ανάπτυξη. Κατά πόσο αυτή η δέσμευση του Πρωθυπουργού, αυτός ο προγραμματισμός που έχει κάνει, μπορεί να επηρεαστεί από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικά από την κίνηση του Σαντάμ Χουσεϊν να κόψει το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου φθάνει στα ύψη αυτή τη στιγμή και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει; Εχει μετρήσει η ελληνική κυβέρνηση τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κίνηση αυτή;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι πράγματι μια ερώτηση για ένα θέμα που θα μας απασχολήσει. Και θεωρώ σημαντικό αυτό που θέτετε, διότι δεν αφορά μια κρίση στη χθεσινή συνέντευξη, αλλά μια μελλοντική εξέλιξη η οποία πιθανό να είναι δυσμενής. Κάθε αναταραχή που γίνεται στο διεθνές πεδίο και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, έχει τη δική της σημασία, τις δικές της συνέπειες. Το ίδιο συνέβη με το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, τον πόλεμο που ακολούθησε στο Αφγανιστάν, που είχαν τις δικές τους δυσμενείς επιρροές. Θέλω, όμως, να τονίσω ότι η ελληνική οικονομία είναι ισχυρή, έχει πλέον στέραιες βάσεις, έχει τη δική της δυναμική, έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και είναι βέβαιο ότι είναι σε θέση, με τις δικές μας δυνάμεις, με τη δική μας προσπάθεια, με τη συνέργεια με τις ζωντανές δυνάμεις του λαού μας, να ξεπερνάμε τα όποια προβλήματα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά τη χθεσινή εκδήλωση, θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις με δημοσιογράφους;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι στις σκέψεις του Πρωθυπουργού. Αλλά, γι αυτά τα ζητήματα, θα αποφασίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Είναι, όμως, στις σκέψεις του Πρωθυπουργού η διαρκής επαφή του και με τους δημοσιογράφους βεβαίως, αλλά και με τις κοινωνικές ομάδες και τους εκπροσώπους των φορέων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ρωτώ, εάν θα γίνει άλλη εκδήλωση, όπως την αποκάλεσε ο Πρωθυπουργός, με πολλούς δημοσιογράφους.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα εξεταστούν οι συγκεκριμένες επικοινωνιακές κινήσεις. Είναι σαφές ότι δεν θα μείνουμε εδώ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: ...Για να συζητηθούν και τα θέματα που δεν συζητήθηκαν.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό που λέτε το σέβομαι, θα το εξετάσουμε.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Από χθες το βράδυ έχουν προκύψει κάποιες εξελίξεις και αναφέρομαι στην ανακοίνωση αποχώρησης από κάποιες περιοχές των ισραηλινών στρατευμάτων και τη δημοσιοποίηση κάποιας πρότασης από την πλευρά του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, για ευρωπαϊκή παρέμβαση μαζί με τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ. Θα ήθελα την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι γνωστό ότι υπάρχουν εξελίξεις, υπάρχει κινητικότητα γύρω από την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων. Δεν γνωρίζουμε, όμως, πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Υπάρχουν, επίσης, οι δηλώσεις του κ. Πάουελ, ο οποίος κρίνει ενθαρρυντική, αλλά όχι αρκετή, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από δύο πόλεις της Δυτικής Οχθης. Πιστεύω ότι μπορεί κανείς να συμφωνήσει μαζί του. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να γίνουν κάποιες κινήσεις, είτε είναι καλής θέλησης, είτε όχι. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τις παλαιστινιακές πόλεις και να αρχίσει η πολιτική διαδικασία για το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος και να δοθούν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις, ώστε οι ισραηλινοί πολίτες να ζουν ασφαλείς και να μην έχουν το φόβο τρομοκρατικών ενεργειών. Ολες οι πλευρές πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει χρόνος για να συνεχίζεται ο κύκλος της βίας και του αίματος. Πρέπει τώρα να σταματήσει και η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να κλιμακώσει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση. Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω, ότι υπάρχουν κινήσεις από την ελληνική πλευρά για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειες, ιδιαίτερα με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Για την πρόταση του κ. Φίσερ, έχετε καταλήξει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πιστεύω ότι αυτά διαμορφώνονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας. Ολες οι προτάσεις έχουν τη δική τους χρησιμότητα. Γνωρίζετε ότι δεν είναι η μόνη που υπάρχει. Θεωρώ ότι κάθε πρόταση που είναι στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο στοιχείο στον αναγκαίο διάλογο που θα επακολουθήσει. Αλλά, πρώτο και κύριο στοιχείο είναι να τελειώσουν οι εχθροπραξίες και να αποσυρθούν τα στρατεύματα.

ΜΙΧΑΗΛ: Χθες, ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και αδυναμίες. Είπε ότι ο στόχος της επόμενης 2ετίας είναι η προώθηση της κοινωνικής σύγκλισης με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Σας ρωτώ, ποιές εγγυήσεις υπάρχουν, με δεδομένο ότι διαπιστώθηκαν αυτά τα προβλήματα την πρώτη διετία, ότι δεν θα ξαναπαρουσιαστούν και δεν θα εμποδίζουν την πραγματοποίηση των στόχων για την κοινωνική σύγκλιση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχετε ακούσει τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, σας παραπέμπω σε αυτή. Ηταν σαφέστατος και απαντά και στην ερώτησή σας.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Τί έχει αλλάξει στην οπτική, που μέχρι σήμερα έβλεπε ο Πρωθυπουργός, στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου και ενώ, μέχρι χθες, με πολλές παρεμβάσεις κρατούσε μια σαφή και σταθερή στάση, συμβούλεψε χθες τους δημοσιογράφους και κατ επέκταση του επενδυτές να κρατήσουν τις μετοχές τους;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός ήταν απολύτως σαφής. Σας παραπέμπω στην απάντησή του. Γνωρίζετε ότι όταν υπάρχει τοποθέτηση του Πρωθυπουργού μένουμε σε αυτή. Εσείς έχετε δικαίωμα στο Μέσο που εργάζεστε να πείτε την άποψή σας.

ΚΑΠΠΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω πού στηρίζεται η αισιοδοξία του Πρωθυπουργού για την ελληνική οικονομία, χωρίς να υπάρχει ακόμα το φάσμα της πετρελαϊκής κρίσης, από τη στιγμή που ήδη από το Φεβρουάριο, όλες οι ενδείξεις λένε ότι ο πληθωρισμός θα κυμαίνεται περίπου στο 3,7%, ενώ αναμένεται κύμα ανατιμήσεων.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η χθεσινή απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν σαφής.

ΚΑΠΠΟΣ: Το μέγεθος του πληθωρισμού το δέχεστε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ηταν σαφής ο Πρωθυπουργός.

ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Υπάρχουν πληροφορίες από την Αγκυρα, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Παπανδρέου σχεδιάζει να μεταβεί στη Μέση Ανατολή με τον κ. Τζεμ. Το επιβεβαιώνετε αυτό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχω κάποια πληροφόρηση αυτή τη στιγμή. Γνωρίζετε ότι ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Θα επικοινωνήσουμε και θα σας απαντήσω. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω.

ΜΙΧΑΗΛ: Την αντίδραση της Ν.Δ. πώς τη σχολιάζετε; Επιπλέον, θα ήθελα να ρωτήσω εάν πήρατε την απόφαση του ΕΣΡ για τα γνωστά «παιχνίδια»; Τί θα κάνετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οσον αφορά τις δηλώσεις, τόσο του εκπροσώπου Τύπου, όσο και στελεχών της Ν.Δ. δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά. Εκτιμώ ότι υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία και εκνευρισμός της Ν.Δ. και των στελεχών της μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού. Δεν έχουμε κανένα λόγο να το σχολιάσουμε αυτό. Αφορά τη Ν.Δ. Θέλω, όμως, να τονίσω ότι ορισμένοι χαρακτηρισμοί, που εξαπολύθηκαν από κάποια στελέχη της Ν.Δ. -ιδιαίτερα χθες το βράδυ σε τηλεοπτικούς σταθμούς- δείχνουν την αλαζονεία αυτού του κόμματος. Εμείς δεν έχουμε παρά να επιστρέψουμε τους χαρακτηρισμούς, ως αφορώντες μόνο την παράταξή τους.

Οσον αφορά το δεύτερο ερώτημά σας, χθες το απόγευμα, παρέλαβα τα πρακτικά του ΕΣΡ. Σήμερα θα παραλάβω και ένα σχέδιο, το οποίο είναι σε συνέχεια των πρακτικών. Τα πρακτικά είναι πολλές σελίδες. Χρειάζονται κάποιες ημέρες για τη μελέτη τους και την σχετική επεξεργασία των νομικών. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχετε τις αποφάσεις μας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εκτός από βουλευτές της Ν.Δ. εγώ άκουσα σήμερα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως τον κ. Αρσένη, που έκανε δηλώσεις και είπε ότι στη συνέντευξη δεν είχε τίποτα να πει ο Πρωθυπουργός. Τί εχετε να πείτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μην παρερμηνεύετε τις δηλώσεις. Θα σας συνιστούσα να διαβάσετε αναλυτικά τις δηλώσεις όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ τις διάβασα, εσείς τις γνωρίζετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα σας συνιστούσα, επειδή γνωρίζω όλες τις δηλώσεις των στελεχών, να τις διαβάσετε αναλυτικά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Την έκδηλη ανησυχία που είπατε στο σχόλιό σας για τη Ν.Δ. πού την τοποθετείτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Από το κείμενο της δήλωσης του κ. Ρουσσόπουλου.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 9 April 2002 - 13:05:10 UTC