Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-03-06

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

O Υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται σήμερα τα Σκόπια. Μεταφέρει μήνυμα του Ελληνα Πρωθυπουργού προς το Σκοπιανό ομόλογό του για τη θέση της Ελλάδας, για τη συμπαράσταση που προσφέρει η χώρα μας και για την ετοιμότητα της πατρίδας μας στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας να συμβάλλει στην εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή. Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της FYROM κ. Τραϊκόφσκι, τον Πρωθυπουργό κ. Γκεοργκιέφσκι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσερβενκόφσκι. Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κερίμ έχει αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. Σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, το οποίο θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Η θέση της διεθνούς κοινότητας, όπως αποκρυσταλλώνεται, είναι η δύναμη που έχει εγκατασταθεί, εδώ και καιρό, κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία, η ΚFOR, να συντονίσει τις προσπάθειές της, ώστε να ελέγξει την κατάσταση στα σύνορα του Κόσσοβου με τη FYROM κι έτσι να αντιμετωπίσει όποια προσπάθεια αυτόνομων ομάδων εκδηλώνεται, η οποία προσπάθεια μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους ρευστότητας, αστάθειας, αλλά και ανάφλεξης στην περιοχή.

Γνωρίζετε, επίσης -το έχω ανακοινώσει αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος του Πρωθυπουργού- ότι απόψε, στις 7.30, θα εκφωνήσει πολιτική ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις προκλήσεις της πολιτικής στις σύγχρονες συνθήκες και το ρόλο των Ελλήνων πολιτών. Θα τονίσει ότι σε μια ανοικτή κοινωνία έχει πρωταρχική σημασία οι Ελληνες πολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να συμμετέχουν στην πολιτική και στα κόμματα, προκειμένου έτσι να διαμορφώσουν τις εξελίξεις, την πορεία της χώρας. Ο Πρωθυπουργός σε αυτή την ομιλία του, που όπως αντιλαμβάνεστε έχει ιδιαίτερη σημασία, θα αναφερθεί στα κόμματα και τη λειτουργία τους σε αυτές τις συνθήκες, στο ρόλο των Ελλήνων πολιτών, εν ονόματι μιας συμμετοχικής δημοκρατίας και στη συνέχιση και ολοκλήρωση του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος.

Θα ήθελα, επίσης, να κάνω ένα σχόλιο: Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων ρυθμίσεων για τις αντικειμενικές αξίες συνεδρίασε η ομάδα τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας. Πληροφορούμαι ότι ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα αυτό έκανε δηλώσεις, στρεφόμενος εναντίον της ρύθμισης στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση. Με τις δηλώσεις αυτές έχουμε, για μια ακόμη φορά, τον παραλογισμό και το λαϊκισμό σε όλο το μεγαλείο τους. Γιατί από τη μια κατηγορείται η κυβέρνηση, η οποία, κατά την άποψή του, έπρεπε κανονικά από πέρυσι να ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες και το έκανε φέτος με καθυστέρηση ενός χρόνου και από την άλλη, την ίδια στιγμή, καλείται η κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή αυτών των ρυθμίσεων, μεταθέτοντάς τες χρονικά για το επόμενο διάστημα. Πώς είναι δυνατό να συμβεί αυτό; Φαίνεται πως στο μικρόκοσμο της μικροπολιτικής της Ν.Δ. όλα είναι δυνατά.

Επίσης για ένα θέμα το οποίο όλους μας ευαισθητοποιεί και μας συγκινεί, συγκινεί το πανελλήνιο, το θέμα του μικρού παιδιού με την τραγική κατάληξη, πρέπει να σας δώσω ορισμένες πληροφορίες: Το θέμα αυτό αντιμετωπίστηκε στο πλαίσιο των υφιστάμενων κανόνων και από την Εθνική Τράπεζα με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφερθεί κάθε δυνατή οικονομική βοήθεια. Θέλω να δηλώσω ότι δεν παρατηρήθηκε έλλειψη οικονομικών μέσων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας του παιδιού. Η Τράπεζα διέθεσε εξ ιδίων τα 12 εκατομμύρια, τα οποία δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν και βεβαίως ήταν έτοιμη να καλύψει τις όποιες οικονομικές ανάγκες απαιτούνταν, προκειμένου το μικρό παιδί να μεταβεί σε γνωστό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης για να νοσηλευτεί. Θα έχετε στη διάθεσή σας πλήρη φάκελο με στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να γνωρίζετε κι εσείς πώς έχει αυτή η υπόθεση. Αυτή την ώρα, περιορίζομαι να πω μόνον πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Βεβαίως, αυτή η τραγική εξέλιξη είναι ένα σήμα επαγρύπνησης, σήμα ευθύνης για το τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας σε αυτή την κοινωνία, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα μικρά, αθώα και άτυχα παιδιά βλέποντάς τα κατάματα.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, θέλετε να μας πείτε τώρα ότι υπήρχαν τα χρήματα και δεν ήθελε να φύγει η οικογένεια; Τι έγινε, γιατί δηλαδή δεν έφυγαν, αφού υπήρχαν τα χρήματα;

ΡΕΠΠΑΣ: Το μικρό παιδί είχε υποβληθεί σε θεραπεία με ακτινοβολία σε νοσοκομείο της πατρίδας μας. Είχε αναζητηθεί τρόπος, σε ένα επόμενο στάδιο, να μεταβεί στις ΗΠΑ. Θα έχετε στη διάθεσή σας στοιχεία που δείχνουν τη θέση του δικηγόρου της οικογένειας για το θέμα αυτό, ότι παράγοντες της ομογένειας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είναι δυνατό να δώσουν τις όποιες αναγκαίες εγγυήσεις, προκειμένου το μικρό παιδί να εισαχθεί στο κατάλληλο νοσοκομείο, χωρίς να χρειαστεί να εκταμιευτεί προηγουμένως το ποσό αυτό που έχει συγκεντρωθεί μετά από έρανο. Πρέπει να σας πω ότι η Τράπεζα δεν αρνήθηκε να διαθέσει το ποσό των 12 εκατομμυρίων δραχμών που διέθεσε, το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι έχει χρησιμοποιηθεί. Εφόσον παρίστατο ανάγκη, θα ερχόταν, δηλαδή, η ώρα το παιδί να μεταβεί στο ξένο νοσοκομείο, η Τράπεζα θα έκανε το καθήκον της. Η Εθνική Τράπεζα έχει δείξει ευαισθησία και σε άλλες περιπτώσεις@

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αφού είχε μπλοκάρει τα 100 εκατομμύρια@

ΡΕΠΠΑΣ: @ Πρέπει να σας πω ότι η Τράπεζα διέθεσε σημαντικό ποσό δεκάδων εκατομμυρίων στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, προκειμένου να προμηθευτεί μηχάνημα που λίγα νοσοκομεία στον κόσμο έχουν, για ασθένειες μικρών καρκινοπαθών παιδιών και το οποίο μετρά την υπολειπόμενη ασθένεια μετά από θεραπεία. Εχει, δηλαδή, δείξει με τις ενέργειές της η Τράπεζα ότι έχει τέτοια ευαισθησία. Πρέπει να σας πω ότι η Τράπεζα δεν μπορούσε νομίμως να εκταμιεύσει το ποσό αυτό που είχε συγκεντρωθεί μετά από έρανο, αλλά η Τράπεζα εξ ιδίων μπορούσε να λάβει απόφαση να διαθέσει χρήματα. Αυτή είναι η διαφορά την οποία θέλω να αντιληφθείτε. Δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που προέρχονταν από τη συνεισφορά διαφόρων συμπολιτών μας. Και βεβαίως τα χρήματα αυτά, αντιλαμβάνεστε, πως δεν είναι δυνατό να τα ιδιοποιηθεί κανείς, ούτε η Τράπεζα. Θα μου επιτρέψετε να μείνω σε αυτή τη θέση. Δεν θα αποφύγω να απαντήσω σε ερωτήσεις, αν θέλετε να επανέλθετε στο θέμα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς τα ρίχνετε, δηλαδή, από ό,τι καταλαβαίνω, αφού λέτε ότι η τράπεζα δεν φταίει, το υπουργείο δεν φταίει, στην οικογένεια. Τα είχε όλα και φταίει η οικογένεια. Ευθύνεται, δηλαδή, η οικογένεια; Αυτό θέλετε να μας πείτε;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι τόσο τραγικό το γεγονός που συζητάμε, που δεν επιτρέπεται να επιχειρείτε να το μεταβάλετε σε πεδίο, προκειμένου να αντιπολιτευθείτε την κυβέρνηση. Θεωρώ πως αυτό που κάνετε είναι ανεπίτρεπτο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς είναι ανεπίτρεπτο; Δεν είναι ανεπίτρεπτο να εμφανίζεται ο υπουργός και να λέει "δεν έχω ιδέα γι` αυτό το πράγμα";

ΡΕΠΠΑΣ: Θέλετε να παραστήσετε ότι σας πνίγει το δίκαιο. Απλώς, είναι αντιδημοκρατική η συμπεριφορά σας σε αυτή την αίθουσα, γιατί γνωρίζετε ποιοι είναι οι κανόνες με τους οποίους συζητούμε εδώ. Διατυπώσατε την ερώτησή σας, θα διαθέσετε την προσοχή σας για να ακούσετε την απάντησή μου. Και θα έχετε το δικαίωμα να επανέλθετε, διατυπώνοντας όσες νέες ερωτήσεις θέλετε για το ίδιο θέμα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ερωτώ: ...

ΡΕΠΠΑΣ: Ρωτήσατε και δεν έχω ολοκληρώσει την απάντησή μου. Είπα, λοιπόν, ότι συζητούμε ένα τραγικό γεγονός. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζετε το θέμα, δείχνει ότι δεν σας ενδιαφέρει τίποτα άλλο, παρά να ασκήσετε αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση. Στο ζήτημα των ευθυνών, ο καθένας μπορεί να κρίνει και ουδείς μπορεί να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ας μη μιλάμε γενικώς για ευθύνες. Γιατί, υπάρχουν ευθύνες ηθικές, πολιτικές, διοικητικές και ποινικές. Ολα διαβαθμίζονται. Εμείς θεωρούμε ότι, από την πλευρά των δημόσιων υπηρεσιών, έγινε ό,τι μπορούσε να γίνει. Δυστυχώς, η επιβαρημένη κατάσταση της υγείας του μικρού Παναγιώτη, οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Μακάρι πολλά πράγματα να είχαν γίνει διαφορετικά. Αλλά, αυτή την ώρα, συζητούμε εκ των υστέρων και μάλιστα με έναν τέτοιο τρόπο, χωρίς να γνωρίζουμε -χωρίς να γνωρίζετε, εννοώ- όλες τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Καλό είναι, λοιπόν, να αποφύγουμε να δικάσουμε με έναν τρόπο, ο οποίος αφενός είναι επιπόλαιος και αφετέρου δείχνει ότι προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το θέμα, ενόψει της εντύπωσης που δημιουργείται, της δικαιολογημένης ευαισθησίας και της συγκίνησης που προκαλείται από την τραγική κατάληξη στην περίπτωση του μικρού παιδιού. Δεν πρέπει να βλέπουμε έτσι αυτές τις υποθέσεις. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπιστεί με υπέρβαση των δυσκολιών, των όποιων αντιξοοτήτων. Εδώ, πραγματικά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τραγικό γεγονός. Πρέπει να συναισθανθούμε την ευθύνη που έχουμε, καθώς μιλούμε γι` αυτό, καθώς συζητούμε και τέμνουμε τις επιμέρους πτυχές αυτής της υπόθεσης. Δεν προσφέρεται το θέμα αυτό για τη δημιουργία εντυπώσεων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, με συγχωρείτε: Ποιές εντυπώσεις, τώρα; Εχουμε ένα γεγονός. Και εσείς λέτε ότι υπάρχει ένα γεγονός, ότι υπάρχουν ευθύνες. Πέθανε ένα παιδάκι τώρα, αβοήθητο, και μου λέτε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες και τους βγάζετε όλους "λάδι", και τις τράπεζες; Είναι δυνατόν; Το υπουργείο Υγείας το γνώριζε το θέμα; Σας ερωτώ αυτό να μου πείτε και τίποτε άλλο δεν θέλω.

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το υπουργείο Υγείας, με την εφαρμογή του νέου νόμου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εξέδωσε απόφαση, βάσει της οποίας -και κατά παρέκκλιση των όσων ίσχυαν μέχρι τότε- θα μπορούσε να μεταβεί το μικρό παιδί στο εξωτερικό. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε δυνατό, γιατί η στιγμή ήταν τόσο κρίσιμη. Το παιδί, δυστυχώς είχε φθάσει, όπως φαίνεται, στο τελευταίο στάδιο. Και η μετάβαση στο εξωτερικό θα γινόταν για μια πειραματική θεραπεία. Αρα, λοιπόν, το υπουργείο Υγείας, ο τομέας Πρόνοιας, από την ώρα που επιλήφθηκε, έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει από τη δική του πλευρά. Από την άλλη, η τράπεζα, από τη δική της πλευρά, διέθεσε κάποια χρήματα για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της θεραπείας. Είπα, ότι πολλά πράγματα ίσως θα έπρεπε να γίνουν διαφορετικά ή σε άλλο χρόνο. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι του σημείου εκείνου που καταδικάζουμε ανθρώπους, μέσα σε αυτό το κλίμα μιας ορισμένης εντύπωσης, μιας ορισμένης εικόνας που έχει επικρατήσει, υπάρχει απόσταση. Σας καλώ να το αποφύγουμε αυτό, γιατί ειδικά αυτά τα θέματα, δεν μπορεί να αποτελούν πεδίο μιας τέτοιας αντιδικίας.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Μία διευκρινιστική ερώτηση: Τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν για το σκοπό αυτό από τον έρανο, τι πρόκειται να γίνουν;

ΡΕΠΠΑΣ: Νομίζω ότι τα χρήματα αυτά -το αντιλαμβάνεστε κι εσείς- ή πρέπει να επιστραφούν σε αυτούς οι οποίοι κατέθεσαν τα αντίστοιχα ποσά ή αν συμφωνούν -δεν γνωρίζω αν αυτό μπορεί να γίνει- μπορεί να δοθούν σε ένα ίδρυμα που έχει ανάλογο αντικείμενο και παρεμφερή σκοπό.

ΝΙΚΟΛΤΣΟΥ: Σε άλλο θέμα. Σήμερα το βράδυ, ο κ. Αβραμόπουλος ανακοινώνει τελικά την ονομασία του νέου κόμματος, κατά πάσα πιθανότητα "Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών" ή κάτι τέτοιο. Θα ήθελα το πρώτο σχόλιό σας.

ΡΕΠΠΑΣ: Θα έλεγα στον κ. Αβραμόπουλο: Καλώς ήρθατε στο στίβο της μαχόμενης πολιτικής.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Προηγουμένως, είπατε ότι ο Πρωθυπουργός απόψε θα αναφερθεί στις προκλήσεις της εποχής, θα μιλήσει για πρωτοβουλίες σε σύγχρονα προβλήματα κ..τ.λ. Ο κ. Πάγκαλος, με επιστολή του στο Εκτελεστικό Γραφείο και στον Πρόεδρο του κόμματος, κάνει λόγο για πολιτική ρευστότητα, παρατηρεί, διαπιστώνει παρασυναγωγές. Ολα αυτά από ένα πρώην μέλος της κυβέρνησης δεν σας απασχολούν, πώς τα αντιμετωπίζετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Στο πλαίσιο των κομματικών διαδικασιών, κάθε στέλεχος μπορεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, μπορεί να έχει μια δραστηριότητα, η οποία δεν είναι δυνατό να μας απασχολεί στο πλαίσιο της πολιτικής ενημέρωσης. Εγώ δεν θα σχολιάσω τις πρωτοβουλίες των στελεχών, στο πλαίσιο των κομματικών διαδικασιών.

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Οπως θα γνωρίζετε, ο κ. Τζεμ προχώρησε σε ωμές απειλές κατά της Κύπρου. Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του είπε ότι προειδοποίησε τόσο τον κ. Πάουελ, όσο και τον κ. Φερχόιγκεν, ότι αν τελικώς η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει πλήρες μέλος την Κύπρο, αυτό το γεγονός, είπε χαρακτηριστικά, «θα προκαλέσει μεγάλο επεισόδιο». Δεν γνωρίζω τι επεισόδιο εννοεί ο κ. Τζεμ; Πολεμικό επεισόδιο κατά της Κύπρου ή κατά της Ελλάδας; Θέλω το σχόλιό σας.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο διεθνής παράγοντας έχει τοποθετηθεί οριστικά και αμετάκλητα και στα δύο θέματα. Και στο θέμα που αφορά την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ε.Ε. και στο θέμα που αφορά την αναζήτηση λύσης στο κυπριακό ζήτημα. Οι δηλώσεις του κ Τζεμ προσφέρουν κακή υπηρεσία, όχι μόνο στο κυπριακό ζήτημα, αλλά κυρίως στην ίδια την Τουρκία, η οποία σε μια δύσκολη φάση παρουσιάζεται με ένα πρόσωπο το οποίο μάλλον είναι αρνητικό, όταν χρωματίζεται με τέτοιου είδους δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Διευκρινιστικά. Απαντώντας σε ερώτηση, είπατε ότι "υπάρχουν διοικητικές, πολιτικές, ποινικές, ηθικές ευθύνες. Ολα αυτά διαβαθμίζονται. Ουδείς μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες του". Είναι μια γενική διαπίστωση ή...

ΡΕΠΠΑΣ: Οταν μιλάμε για ευθύνες, δεν μπορούμε να μιλάμε συλλήβδην για κάθε είδους ευθύνη. Σας είπα ότι υπάρχουν όλες αυτές οι κατηγορίες και ο κάθε αρμόδιος είναι που ελέγχει και αποδίδει ευθύνες. Ασφαλώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε μια τραγική κατάληξη. Αλλά, από το σημείο αυτό μέχρι να μιλάμε για συγκεκριμένες ευθύνες -τι είδους ευθύνες είναι αυτές στις οποίες αναφέρεστε- υπάρχει μια διαφορά. Γιατί μιλάμε γενικώς για ευθύνη πολτοποιώντας κάθε είδους ευθύνη σε ένα μείγμα.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Και ο φάκελος που είπατε ότι θα έχουμε από τα αρμόδια υπουργεία, θα απευθύνεται και στην κ. Σπυράκη για να ενημερωθεί;

ΡΕΠΠΑΣ: Αδικείτε την κ. Σπυράκη. Ο τρόπος που κάνατε την ερώτηση, δείχνει μια προκατάληψη. Πρέπει να σας πω ότι μια παρανόηση, στο πλαίσιο ενός διαλόγου, μιας σειράς ερωτήσεων και απαντήσεων, οδήγησε στην εξαγωγή ενός συμπεράσματος που αδικεί την κ. Σπυράκη. Αλλωστε, η κ. Σπυράκη δεν ήταν η κυρίως αρμόδια γι` αυτό το θέμα. Και αυτό, ίσως, δεν το γνωρίζουν οι πολλοί. Δεν ήταν θέμα, δηλαδή, της δικής της αρμοδιότητας, του τομέα στον οποίο προΐσταται.

ΜΠΕΚΑΣ: Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει απόψε για την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ και για την Κεντροαριστερά, έτσι όπως την εννοούν οι κινήσεις πολιτών;

ΡΕΠΠΑΣ: Εκανα ένα σχόλιο στην αρχή, δίνοντας ένα στίγμα για το θέμα που θα αναπτύξει σήμερα ο Πρωθυπουργός. Θα μιλήσει για την ανοικτή κοινωνία, τη συμμετοχική δημοκρατία, το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα και βεβαίως, για το ρόλο και τις ευθύνες όλων των Ελλήνων πολιτών, που με τη δική τους συμβολή μπορούν να διαμορφώσουν τις εξελίξεις για την πορεία της Ελλάδας στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 6 March 2001 - 14:05:10 UTC