Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-11-30

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Σε λίγη ώρα, συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή στην κανονική της σύνθεση, με αντικείμενο συζήτησης την πορεία του κυβερνητικού έργου. Οπως γνωρίζετε, κατά καιρούς, η Κυβερνητική Επιτροπή κάνει μια πολιτική εκτίμηση της πορείας της κυβέρνησης. Με αυτό τον τρόπο θα συζητήσει και σήμερα.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Κατά την εκτίμηση της κυβέρνησης, υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις, με αφορμή τη χθεσινή αυτοχειρία του Παντελή Σφηνιά;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε ένα δραματικό γεγονός. Το πρόσωπο αυτό -που υπήρξε στόχος, πολλές φορές, στο πλαίσιο μιας δημόσιας συζήτησης η οποία έκανε τον κύκλο της- είναι ο τραγικός πρωταγωνιστής. Θεωρούμε πως, με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, δεν πρέπει να προκληθεί ένας νέος κύκλος δημόσιας συζήτησης με τρόπο επιφανειακό και ανεύθυνο. Αυτό θα ισοδυναμούσε με τυμβωρυχία. Τα πολιτικά ζητήματα αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο των λειτουργιών της Βουλής. Η Ασφάλεια Αττικής έχει αναλάβει την προανάκριση. Θα επιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές της χώρας μας -σήμερα η Αστυνομία, αύριο η Δικαιοσύνη- προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα αυτό το τραγικό συμβάν. Γνωρίζετε ότι στη ζωή των ανθρώπων υπάρχει και η σιωπή. Αλλοτε είναι χρήσιμη, κάποτε είναι επιβεβλημένη. Θα έλεγα, ότι σε αυτή την περίπτωση είμαστε τώρα και καλό θα είναι να είμαστε όλοι πιο συγκρατημένοι, πιο προσεκτικοί, ασκώντας, βεβαίως, τα καθήκοντά μας με ακραία ευθύνη σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΜΙΧΑΗΛ: Συμμερίζεστε την εκτίμηση που σήμερα υπάρχει σε πολλά ρεπορτάζ και σχόλια, ότι συνέβαλε και ένα κλίμα που δημιούργησαν τα ΜΜΕ στο να προχωρήσει σε αυτή την απονενοημένη πράξη;

ΡΕΠΠΑΣ: Είπα και επαναλαμβάνω, ότι θα ισοδυναμούσε με τυμβωρυχία η πρόκληση μιας νέας συζήτησης στη δημόσια σφαίρα, με κεντρικό πρόσωπο αυτόν που ήταν και ο πρωταγωνιστής, στο πλαίσιο προηγούμενων συζητήσεων. Και συχνά έγινε στόχος αυτός ο πρωταγωνιστής. Οι λειτουργοί των ΜΜΕ ασκείτε μία εξουσία η οποία είναι κρίσιμο μέγεθος για τη λειτουργία της κοινωνίας μας. Διαχειρίζεστε ένα μείζον αγαθό, όπως είναι η ενημέρωση των πολιτών. Πιστεύω ότι -όπως και άλλοι παράγοντες, στο δικό του τομέα ο καθένας- αυτό το κάνετε πάντοτε με επίγνωση της σοβαρότητας και με συναίσθηση του χρέους σας.

ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν μπορείτε να σχολιάσετε τις δηλώσεις του κ. Αγούδημου, ο οποίος ήταν συνεργάτης του Σφηνιά, που είπε ότι "βοηθήσαμε το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές και τώρα μας εγκατέλειψαν και η εταιρία ακολουθεί μια πορεία αρνητική".

ΡΕΠΠΑΣ: Η καλύτερη απάντηση στην ερώτησή σας είναι το τμήμα της απάντησης που έδωσα στην πρώτη ερώτηση που διατυπώθηκε: Οτι η σιωπή κάποιες στιγμές είναι επιβεβλημένη. Θα έλεγα πως είναι επιβεβλημένη, ιδιαιτέρως για εκείνους που ως ανεμόμυλοι, με αφετηρία πάντοτε τα στενά προσωπικά οικονομικά συμφέροντά τους, παρουσιάζονται εκτοξεύοντας μύδρους εναντίον διαφορετικών στόχων κάθε φορά, με συγκεκριμένη και προφανή σκοπιμότητα. Πρέπει να είμαστε πιο μετρημένοι, πιο προσεκτικοί. Ας δείξουμε ότι έχουμε συναίσθηση της ευθύνης που έχει ο καθένας, αναλόγως των αρμοδιοτήτων του και επίσης ας δείξουμε πως διαθέτουμε σοβαρότητα, όταν χειριζόμαστε τέτοιες κρίσιμες υποθέσεις.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θα ήθελα να σχολιάσετε επίμονες πληροφορίες, προερχόμενες από τις ΗΠΑ, όπου ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ετοιμάζεται, με την καινούργια έκθεση που θα κάνει τώρα, να δώσει μια περιορισμένη αναγνώριση στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς και έτσι να διευκολύνει την τουρκική πλευρά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και μάλιστα να κάνει και ξεχωριστές διαβουλεύσεις με τον Ντενκτάς, όσον αφορά το φλέγον θέμα της Ουφικύπ στην Κύπρο. Πώς θα αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι στις 15 Δεκεμβρίου πρόκειται να εκδοθεί το ψήφισμα, το οποίο αποτελεί και την απόφαση του ΟΗΕ, προκειμένου να ανανεωθεί η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο. Ο κ. Ντε Σότο συζήτησε με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών και το συγκεκριμένο θέμα. Η θέση της κυβέρνησής μας είναι σαφής. Δεν χρειάζεται να περιληφθεί στο ψήφισμα μια ανάλογη προσθήκη, η οποία θα δίνει την ευχέρεια στους Τουρκοκύπριους και αυτούς που δηλώνουν ότι τους εκπροσωπούν, να έχουν μια απευθείας επικοινωνία και συνεννόηση για ανάλογα θέματα με την ειρηνευτική δύναμη. Εχουμε καταστήσει σαφή τη θέση μας. Πιστεύουμε ότι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ -που ενδιαφέρεται για την πρόοδο των προσπαθειών που γίνονται για την αντιμετώπιση του κυπριακού θέματος, που ενδιαφέρεται να γίνουν οι διαπραγματεύσεις τον ερχόμενο Ιανουάριο- αφού ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών, θα τις σταθμίσει και θα καταλήξει σε μια θέση. Πιστεύουμε ότι η θέση αυτή θα είναι σύμφωνη με τις θέσεις που μέχρι τώρα έχει υιοθετήσει ο ΟΗΕ για το Κυπριακό αφενός και αφετέρου θα είναι μια θέση τέτοια, η οποία θα αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή στην έναρξη του επόμενου γύρου των συνομιλιών, που ευχόμαστε επιτέλους να στεφθούν από επιτυχία, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει σε προηγούμενους γύρους.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Ο μεγάλος αριθμός βουλευτών που κατέθεσαν ερώτηση για το θέμα της Ολυμπιακής, προβληματίζει καθόλου την κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Η άσκηση κοινοβουλευτικού δικαιώματος δεν αντιστρατεύεται την προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει σε πέρας το έργο που της ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Αλλωστε, για το συγκεκριμένο θέμα, οι πληροφορίες που ζητούν οι βουλευτές θα δοθούν, αν δεν έχουν δοθεί, και μάλιστα σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό βαθμό. Γνωρίζετε ότι, εδώ και αρκετούς μήνες ο αρμόδιος υπουργός έχει αποσαφηνίσει την πολιτική της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων για την Ο.Α. αποτελεί μονόδρομο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, προκειμένου να επιβιώσει και να αναπτυχθεί η Ο.Α. Βεβαίως, πρέπει να προχωρήσουμε στην παραχώρηση της πλειοψηφίας της Ο.Α., γιατί δεν προκαλείται ενδιαφέρον σε οποιονδήποτε μπορεί να προσέλθει σε αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία, αν δεν παραχωρείται η πλειοψηφία του κεφαλαίου της Ο.Α., η διοίκηση δηλαδή της εταιρίας.

Γνωρίζετε πολύ καλά -και αυτό έχει, επίσης, τονιστεί- ότι η πολιτική αυτή δεν είναι σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων. Αντιθέτως, η πολιτική αυτή συνοδεύεται από μέτρα τα οποία διασφαλίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των απασχολούμενων στην Ο.Α., είτε μέσω ενός προγράμματος μετατάξεων, είτε και ενδεχομένως μέσω ενός προγράμματος εθελουσίας εξόδου από την υπηρεσία. Αυτό το οποίο πρέπει να είναι σαφές είναι τούτο: Η Ο.Α., όπως όλοι οι Οργανισμοί, θα πρέπει να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες και δεν θα πρέπει με τη λειτουργία τους να αντιστρατεύονται το δημόσιο συμφέρον. Να σωρεύουν, δηλαδή, ελλείμματα, τα οποία καλούνται οι πολίτες -και αυτοί ακόμη που δεν χρησιμοποιούν την Ο.Α.- να τα αντιμετωπίσουν, συνεισφέροντας στον κρατικό προϋπολογισμό. Αρα, λοιπόν, το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου, του κοινωνικού συνόλου, των εργαζόμενων και το συμφέρον της Ο.Α. ως επιχείρησης, βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, συμπίπτουν. Δεν αντιστρατεύεται το ένα το άλλο. Υπό αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το συγκεκριμένο ζήτημα και στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής τοποθετείται.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Είπατε ότι ο αρμόδιος υπουργός έχει αποσαφηνίσει, εδώ και αρκετό διάστημα, την πολιτική που θα ακολουθηθεί στην Ο.Α. και η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Αφού αυτό έχει γίνει εδώ και αρκετό διάστημα, γιατί τότε 61 βουλευτές καταθέτουν αυτή την ερώτηση; Δεν έχουν κατανοήσει αυτά που έχει αποσαφηνίσει ο αρμόδιος υπουργός; Εχουν αμφιβολίες αν θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ` όλα, δεν θα περιμένετε από μένα απάντηση εκ μέρους των συναδέλφων που έχουν καταθέσει την ερώτηση. Απευθυνθείτε στους ίδιους. Αυτό το οποίο πιστεύω είναι τούτο: Οι συνάδελφοι θέτουν ένα σημαντικό ζήτημα, επειδή ακριβώς είμαστε στη χρονική στιγμή που οι αποφάσεις πρέπει να γίνουν πράξη, αφού τους επόμενους μήνες -μάλλον τον ερχόμενο Φεβρουάριο- θα γίνει αυτή η διαγωνιστική διαδικασία. Οι συνάδελφοι θέλουν αυτό το θέμα να συζητηθεί στη Βουλή, με αυτό τον επίσημο τρόπο, ώστε εκεί να ακουστεί η θέση του αρμόδιου υπουργού με κάθε λεπτομέρεια. Και αυτό είναι, όχι απλώς θεμιτό, αλλά -θα έλεγα- ότι ίσως είναι και επιβεβλημένο.

ΦΙΛΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο σχόλιο, σχετικά με την υποχώρηση που αναγκάστηκε να κάνει ο εισηγητής της πλειοψηφίας κ. Βενιζέλος, για την αναθεώρηση του άρθρου 24, δεδομένου ότι όχι μόνο ο κ. Βενιζέλος με την ιδιότητα του γενικού εισηγητή, αλλά και πληθώρα υπουργών, υπερασπίστηκαν αυτή τη «δασοκτόνο», κατά την άποψη κοινωνικών φορέων, διάταξη.

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ όλα, δεν μιλούμε για υποχώρηση. Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Γνωρίζετε ότι η συζήτηση για την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος είναι μια συζήτηση, η οποία πρέπει να οδηγεί σε σύνθεση και ει το δυνατόν σε συναίνεση. Η ρύθμιση, η οποία μέχρι τώρα έχει, κατ αρχήν, περιληφθεί στο σχέδιο για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είναι ρύθμιση που ασφαλώς προστατεύει το δασικό πλούτο της χώρας. Δεν συμφωνώ με το χαρακτηρισμό σας ότι είναι «δασοκτόνος» η διάταξη αυτή. Πιστεύουμε ότι τα μείζονα αγαθά, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Σύνταγμα μέσα από ένα συγκερασμό, είναι αφενός η προστασία του δασικού περιβάλλοντος και αυτό επιτυγχάνεται και αφετέρου, η ανάπτυξη της χώρας, με τρόπο όμως που σέβεται το περιβάλλον. Και αυτό, επίσης, επιτυγχάνεται. Η τελική διατύπωση, ασφαλώς -το είπαμε άλλωστε αυτό από την αρχή, για κάθε θέμα, αλλά και για το συγκεκριμένο- θα αποτελέσει και θα συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία της αναθεώρησης. Δηλώσαμε πως είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε απόψεις για όλα τα θέματα. Κατά τη διαδικασία της διατύπωσης αυτών των απόψεων συμμετέχουμε κι εμείς, προκειμένου οι τελικές διατυπώσεις να βρίσκουν σύμφωνες, αν είναι δυνατόν, όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που στο πλαίσιο αυτής της κοινοβουλευτικής διαδικασίας συμμετέχουν στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Και να ικανοποιήσουν και όλους εκείνους τους φορείς που διατυπώνουν -θα μου επιτρέψετε να πω με υπερβολική και αδικαιολόγητη ίσως καχυποψία- κάποιους φόβους για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η συμπερίληψη μιας τέτοιας διάταξης στο κείμενο του νέου Συντάγματος.

ΦΙΛΗΣ: Ποια διαδικασία προβλέπεται να ακολουθηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης, του κυβερνώντος κόμματος, προκειμένου να υπάρξει αυτή, όπως ονομάζεται, η νέα συναινετική διατύπωση.

ΡΕΠΠΑΣ: Την επόμενη περίοδο πρόκειται να γίνει συζήτηση στη Βουλή, στην Ολομέλεια πλέον, για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Εκεί θα διατυπωθούν και πάλι από την αρχή, για όλα τα θέματα, οι απόψεις των διαφόρων κομμάτων, των βουλευτών. Πιστεύω ότι στο πλαίσιο της διατύπωσης αυτών των απόψεων θα προκύψει η καλύτερη διατύπωση, δηλαδή η καλύτερη λύση, η οποία θα έχει αυτή τη στόχευση στην οποία, άλλωστε, είμαστε όλοι σύμφωνοι.

ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν στην Κυβερνητική Επιτροπή θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το Χρηματιστήριο και τη Ναυτιλία.

ΡΕΠΠΑΣ: Οπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα γίνει κατ αρχήν, όπως σας είπα, μια επισκόπηση της πορείας του κυβερνητικού έργου. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα της συγκυρίας. Η Κυβερνητική Επιτροπή είναι ένα όργανο το οποίο συζητά τα θέματα, σχεδιάζει την πορεία της κυβέρνησης, αφού εκτιμά την μέχρι τώρα πορεία της, για την επόμενη περίοδο. Είναι μια γενική πολιτική συζήτηση για όλα τα θέματα. Η ατζέντα είναι ανοικτή στις συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Θα ήθελα πριν ολοκληρώσουμε την ενημέρωση να αναφερθώ σε δύο θέματα:

Το ένα θέμα αφορά δύο Συνέδρια που οργανώνονται στην Αθήνα. Το ένα Συνέδριο οργανώνεται από το Ιδρυμα του Πανεπιστημίου Prinston -είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση- στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις κυβερνήσεις των χωρών της Βαλκανικής. Θέμα του Συνεδρίου είναι η λειτουργία, η στάση, η συνεργασία, η επικοινωνία των Αλβανών που ζουν στην Αλβανία και όσων Αλβανών ζουν σε άλλα γειτονικά κράτη. Επειδή έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτό το Συνέδριο οργανώνεται με πρωτοβουλία δυνάμεων της Αλβανίας και με στόχο την πραγματοποίηση ενός εθνικιστικού μεγαλοϊδεατικού σχεδίου για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», πρέπει να σας πω ότι συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Το Συνέδριο αυτό αποτελεί μια συμβολή στη σταθερότητα στην περιοχή, στην ανανέωση των δεσμών εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των κυβερνήσεων στην περιοχή για τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος συνόρων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση. Η πρώτη είχε γίνει στη Βουδαπέστη, τον περασμένο Απρίλιο. Σε αυτή θα είναι παρόντες εκ μέρους του ελληνικού κράτους οι Ελληνες πρέσβεις στις διάφορες βαλκανικές χώρες. Θα είναι ο κ. Κουσνέφ, θα είναι ως εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας. Αντιλαμβάνεστε πως έχει έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα το Συνέδριο αυτό. Ηθελα να το τονίσω, για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Το δεύτερο Συνέδριο που γίνεται σήμερα και αύριο, δηλαδή την ίδια χρονική περίοδο -στο οποίο συμμετέχουν πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί- έχει την ονομασία Rad Corporation και αφορά τη συνεργασία για τη σταθερότητα στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Σε αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και άλλοι παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης.

Είναι δύο συνέδρια, τα οποία γίνονται παραλλήλως, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Αλλά, και με τα δύο, μπορεί να πει κανείς ότι αποδεικνύεται πως η χώρα μας είναι ένας τόπος, που μπορεί να φιλοξενεί τέτοιες μεγάλες διεθνείς πρωτοβουλίες. Είναι ένας τόπος όπου γίνονται τέτοιες συζητήσεις, που έχουν στόχο -με δεδομένη και την πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας για την περιοχή- να συμβάλλουν στη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.

Το δεύτερο θέμα αφορά την ανησυχία που τείνει να δημιουργηθεί από τη διαπίστωση πως μια συμπολίτισσά μας, στην περιοχή της Ηπείρου, πάσχει από συγκεκριμένη νόσο και συγκεκριμένα από το σύνδρομο Croejfeld Jacobs. Πρέπει να σας πω ότι αυτή είναι μια νόσος, η οποία παρατηρείται σε ανθρώπους. Είχαμε και στο παρελθόν ανάλογα κρούσματα. Δεν πρέπει, όμως, να δίνεται η εντύπωση πως εκδηλώθηκε κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας σε βοοειδή στην Ηπειρο. Δεν έχει διαπιστωθεί, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τέτοιο κρούσμα σε βοοειδή στην πατρίδα μας. Η νόσος από την οποία πάσχει η συγκεκριμένη γυναίκα και που είναι η νόσος Croejfeld Jacobs, έχει εκδηλωθεί και άλλες φορές -και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν- στην πατρίδα μας. Οφείλεται, επαναλαμβάνω, σε άλλους παράγοντες και όχι στη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, που όταν προσβάλλει άνθρωπο έχει την ονομασία Variant Croejfeld Jacobs. Αυτό το αποσαφηνίζω για να μην προκαλείται χωρίς λόγο ανησυχία.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Θέλω δύο-τρεις διευκρινίσεις για τα τελευταία που είπατε. Το Πανεπιστήμιο Prinston δεν είναι μη κυβερνητική οργάνωση.

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι ένα Ιδρυμα.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Είναι Ιδρυμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι κυβερνητικός οργανισμός;

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Ναι, είναι Ιδρυμα, αλλά δεν είναι μη κυβερνητική οργάνωση. Γιατί υπάρχει μια ασάφεια ως προς τις οργανώτριες@ Το δεύτερο Συνέδριο, από ποιόν διοργανώνεται;

ΡΕΠΠΑΣ: Το δεύτερο συνέδριο είναι μια συνεργασία, η οποία γίνεται κατά τακτά διαστήματα, με αυτό το όνομα και σε αυτή συμμετέχει ως οργανωτής και το Ιδρυμα Κόκκαλη, το οποίο λειτουργεί στο Χάρβαρντ των ΗΠΑ.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Μια διευκρίνιση για τον κ. Μέτα. Ο κ. Μέτα θα είναι στο Συνέδριο στο Καβούρι;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουν προσκληθεί και θα είναι παρόντες και ο κ. Μέτα και ο κ. Μίλο, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας. Οπως θα είναι παρόντες σε αυτές τις συζητήσεις και εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των άλλων χωρών της Βαλκανικής.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Ο κ. Παπανδρέου παραθέτει μια δεξίωση, απ` ό,τι μάθαμε.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Παπανδρέου θα είναι παρών στη δεξίωση αύριο το απόγευμα, γύρω στις 7.30.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 30 November 2000 - 15:05:10 UTC