Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-12-01

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλό μήνα.

Όπως γνωρίζετε ο Πρωθυπουργός συμμετέχει στη σύνοδο Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, όπου μίλησε και η ομιλία του είναι στη διάθεσή σας.

Στις 14.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Στις 6 το απόγευμα θα συνεργαστεί με τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Παπαντωνίου και μια ώρα αργότερα θα δεχθεί τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Μέτα, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.

Σας ανακοινώνω, επίσης, ότι τη Δευτέρα (4/12) επισκέπτεται τη χώρα μας ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας κ. Στογιάνοφ, ο οποίος στις 12.30 θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργός, θα του παρατεθεί γεύμα, στο πλαίσιο των συζητήσεών τους. Οι δύο πολιτικοί θα προβούν σε δηλώσεις.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει κάποια επιστολή παραίτησης του κ. Παπαντωνίου;

ΡΕΠΠΑΣ: Το ακούω από εσάς. Φαντάζομαι ότι και ο κ. Παπαντωνίου από εσάς θα το μάθει.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα το μάθει από εμένα. Υπάρχει δημοσίευμα και γι αυτό ρωτάω. Δεν το είδατε; Από μένα περιμένατε;

ΡΕΠΠΑΣ: Κυριολεκτικά από εσάς, γιατί προσωπικά εσείς, αλλά και οι συνάδελφοί σας αναφέρεστε σε αυτό. Και δεν το κάνετε για πρώτη φορά. Καλό είναι να αποφεύγετε την επανάληψη αυτών των πολύ τετριμμένων επινοήσεων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μου απαντάτε. Υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρει ότι έχει στείλει στον Πρωθυπουργό επιστολή παραίτησης.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Παπαντωνίου θα το μάθει από τις εφημερίδες και από εσάς ότι είναι αποστολέας τέτοιας επιστολής!

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει τελικά στο Συνέδριο που γίνεται για την Αλβανία στο Καβούρι;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα χθες ότι ο κ. Παπανδρέου προβλέπεται να μιλήσει σήμερα στην ημερίδα που διοργανώνεται από το THIN THANK με την ονομασία RAD CORPORATION και με τη συνδρομή του Ιδρύματος Κόκκαλη που λειτουργεί στο Χάρβαρντ. Στο Συνέδριο που διοργανώνεται για τις αλβανικές πλειοψηφίες ή μειοψηφίες @το Συνέδριο αυτό έχει τίτλο «Οι Αλβανοί ως πλειοψηφίες και μειοψηφίες»- δεν πρόκειται να μιλήσει ο κ. Παπανδρέου.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Είναι στον κατάλογο των ομιλητών.

ΡΕΠΠΑΣ: Απλώς, ο κ. Παπανδρέου, εφόσον το πρόγραμμά του το επιτρέψει, θα παρευρεθεί στη δεξίωση που θα δοθεί το απόγευμα. Και μιλώ για το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών, γιατί όπως σας είπα το απόγευμα ο Αλβανός Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον κ. Σημίτη και στη συνάντηση αυτή θα είναι παρών και ο κ. Παπανδρέου.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Γνωρίζετε αν θα έρθει ο πρώην εκπρόσωπος του UCK, ο κ. Θάτσι;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζω ότι στο Συνέδριο αυτό, όπως άλλωστε σας είπα και χθες, συμμετέχει ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τα Βαλκάνια. Συμμετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι άλλων κυβερνήσεων. Συμμετέχει ο υπουργός Εσωτερικών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, ο κ. Σλίβοβιτς. Συμμετέχουν Σέρβοι που εκπροσωπούν την κοινότητά τους στο Κοσσυφοπέδιο, Σέρβοι του Μαυροβουνίου. Συμμετέχει ο κ. Κουσνέρ και είναι πιθανό να λάβει μέρος ο κ. Ρουγκόβα και ο κ. Θάτσι.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου «κόπηκε» από τους ομιλητές μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Παπανδρέου, ό,τι και να κάνουν κάποιοι, δεν «κόβεται» με τίποτα, αν κρίνουμε από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και την πολύ υψηλή δημοτικότητα που έχει!

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η αυτοκτονία του Σφηνιά, πέρα από το συναισθηματικό χαρακτήρα, ξαναφέρνει στην επικαιρότητα τη διακίνηση κεφαλαίων και προς το Χρηματιστήριο και στο στάδιο της προεγγραφής και σε όλες αυτές τις νομισματικές, χρηματιστηριακές λειτουργίες και θα ήθελα να μου πείτε, σε πολιτικό επίπεδο, πώς αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση. Μήπως έχουμε και άλλες αυτοκτονίες με άλλους παράγοντες μιας τέτοιας υπόθεσης ή και άλλων περιπτώσεων. Υπάρχει κόσμος που δανείστηκε πολλά λεφτά από την τράπεζα.

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα. Πιστεύω ότι, με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, θίγετε ένα γενικότερο, αλλά πάντως διαφορετικό ζήτημα. Γνωρίζετε πως, αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη η έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το γεγονός. Πιστεύω ότι δεν επιτρέπεται να προκαλούμε και να συντηρούμε μια συζήτηση, εάν δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι, με λόγο χρήσιμο και ουσιαστικό, προκειμένου να φωτίσουμε αυτή την τραγωδία. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να έχουμε υπόψη μας τις συνθήκες γι` αυτό το τραγικό γεγονός, καλό είναι να είμαστε πιο μετρημένοι, πιο συγκρατημένοι. Αυτό το δρόμο επιλέγουμε εμείς. Ολα τα άλλα θέματα, ασφαλώς, πάντοτε είναι προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη για τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου, τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες αντλούν κεφάλαια από την αγορά, μέσω επενδυτών. Είναι θέματα τα οποία πάντοτε έχουν την αξία και τη σημασία τους, αλλά συζητούνται με ανάλογο τρόπο, στο πλαίσιο κύκλων που έχουν τη σχετική αρμοδιότητα. Δεν είναι θέμα αυτής της αίθουσας και πάντως δεν είναι θέμα του παρόντος για να συζητηθεί.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Σαφώς δεν είμαστε ούτε αστυνομικοί, ούτε οικονομικοί συντάκτες. Εγώ θέλω μια πολιτική απάντηση από αυτό το σύμπτωμα το οποίο παρουσιάστηκε και το οποίο δίνει ανάγλυφα την εικόνα διακίνησης κεφαλαίων.

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αν μπούμε σε μια τέτοια συζήτηση, τότε ευθέως μπορεί να επηρεάσουμε τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου στη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δεν το απέφυγε, χθες, και έκανε και παραινέσεις, ανακοίνωσε και μέτρα, έδωσε συμβουλές, κ.τ.λ.

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτή είναι η αρμοδιότητα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Σε οικονομικό επίπεδο. Εγώ σας ρωτώ σε πολιτικό.

ΡΕΠΠΑΣ: Σε πολιτικό επίπεδο, επιμένω ότι για το τραγικό αυτό γεγονός θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα και μέχρι τότε, παρακαλώ να είμαστε συγκρατημένοι και προσεκτικοί. Ισοδυναμεί με τυμβωρυχία -επαναλαμβάνω- το να προκαλούμε και να συντηρούμε μια συζήτηση με επίκεντρο αυτόν τον τραγικό πρωταγωνιστή. Κατά τα άλλα, στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής, η κυβέρνηση έχει πάρει πρωτοβουλίες και θα συνεχίσει να παίρνει, προκειμένου να θωρακίσει την οικονομία, να διασφαλίσει την ανάπτυξη της χώρας και βεβαίως να είναι απολύτως διαυγείς όλες οι συναλλαγές, είτε εντός του Χρηματιστηρίου, είτε σε σχέση με αυτό. Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης και σε αυτή παραμένουμε. Δεν κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Προχθές το βράδυ, στον "ΑΝΤ1", ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στο Χρηματιστήριο, είπε μεταξύ άλλων ότι "εδώ έχουν δοθεί πάρα πολύ μεγάλα κεφάλαια, τα οποία δεν έχουν επενδυθεί μέχρι τώρα και θα πρέπει να δούμε κάποια στιγμή τι γίνεται με τα κεφάλαια αυτά, τα οποία δεν ξέρουμε, ούτε πού επενδύθηκαν, ούτε πού βρίσκονται". Γενικώς, έδωσε την αίσθηση ότι υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα από τα κεφάλαια αυτά του Χρηματιστηρίου.

ΡΕΠΠΑΣ: Είμαι βέβαιος ότι αυτή τη θέση δεν την ακούτε για πρώτη φορά κι εσείς. Αρα, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί επανέρχεστε σε αυτό το θέμα. Προφανώς, επειδή διατύπωσε μια τέτοια θέση ο κ. Πάγκαλος. Αυτό είναι που έχει για σας ενδιαφέρον, γιατί έχω απαντήσει σε σχετική ερώτηση παλαιότερα. Οσον αφορά τις απόψεις που διατυπώνονται γύρω από αυτά τα θέματα, όλες έχουν θέση σε μια δημόσια συζήτηση, ιδιαιτέρως για θέματα που προκαλούν ένα γενικότερο ενδιαφέρον. Και βεβαίως, η κυβέρνηση όλα αυτά τα θέματα τα έχει αντιμετωπίσει με ανάλογο τρόπο. @Οπου χρειάζεται -επαναλαμβάνω- να πάρουμε επιπροσθέτως μέτρα και πρωτοβουλίες, θα τις αναλάβουμε.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Στο λιμάνι υπάρχει πολύ βαρύ κλίμα, μετά την αυτοκτονία του Σφηνιά. Μήπως, ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας σκέφτονται να πάρουν κάποια μέτρα, ώστε να αλλάξει το κλίμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Η πολιτική μας στο χώρο της Εμπορικής Ναυτιλίας έχει εξαγγελθεί και θα εφαρμοστεί, όπως έχει εξαγγελθεί. Είμαστε τοποθετημένοι αμετακίνητα υπέρ της απελευθέρωσης στην ακτοπλοΐα. Πιστεύω ότι είναι μια πολιτική που ανταποκρίνεται στο συμφέρον των εργαζόμενων σε αυτό τον τομέα και το συμφέρον των πολιτών που δέχονται τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και βεβαίως ανταποκρίνεται στο δημόσιο συμφέρον.

Με αφορμή, όμως, την ερώτησή σας, σας ενημερώνω ότι υπάρχει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και αναφέρεται στην απώλεια ενός εργαζόμενου στο νεότευκτο πλοίο "Κνωσός Παλλάς", το οποίο επρόκειτο να εγκαινιαστεί χθες. Πρέπει να σας πω ότι το τραγικό αυτό συμβάν έλαβε χώρα την περίοδο που το συγκεκριμένο πλοίο εκτελούσε ένα δοκιμαστικό ταξίδι και ενώ βρισκόταν ακόμα υπό ιταλική σημαία. Από τότε -δεν μπαίνω τώρα σε λεπτομέρειες, είναι στη διάθεσή σας, όμως, όλα τα στοιχεία- έχουν γίνει όλες οι ενέργειες προς τις πολιτικές, αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες της Ιταλίας, αλλά και της Ελλάδας. Εχουν ανοιχτεί φάκελοι, έχουν σχηματιστεί δηλαδή δικογραφίες, προκειμένου να ερευνηθεί αυτή η υπόθεση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν δικαιολογείται, λοιπόν, αυτή η κριτική που διατυπώνεται από κάποιους περί δήθεν προσπάθειας να συγκαλυφθεί το γεγονός ή περί αδιαφορίας για την τύχη αυτού του ανθρώπου. Τα στοιχεία, με ημερομηνίες, αριθμούς και ονόματα, είναι στη διάθεσή σας.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο χρόνος της απώλειας του ανθρώπου αυτού είναι εύλογος για την ενημέρωση της κοινής γνώμης; Μετά από πόσες ημέρες οι αρχές ενημέρωσαν επισήμως την κοινή γνώμη;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κοινή γνώμη δεν γνωρίζω εάν υπήρχε λόγος να ενημερωθεί. Δεν συνηθίζεται ενώ μια έρευνα είναι σε εξέλιξη, η κρατική υπηρεσία να εκδίδει ανακοίνωση. Αυτό το οποίο γίνεται πάντοτε είναι να κινητοποιούνται οι υπηρεσίες που έχουν τη σχετική αρμοδιότητα. Οι υπηρεσίες, λοιπόν, κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πότε το έμαθε αυτό το γεγονός η ελληνική κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Στις 11 Νοεμβρίου με σήμα, το οποίο περιελάμβανε τη δήλωση του πλοιάρχου και ενώ -επαναλαμβάνω- το πλοίο βρισκόταν ακόμη υπό ιταλική σημαία, έγινε γνωστό ότι χάθηκε ο Γεώργιος Καμπούρης. Πρέπει να σας πω ότι ενημερώθηκαν η ιταλική αστυνομία, η τοπική δικαστική αρχή στην Ιταλία και η αρμόδια εισαγγελική αρχή στον Πειραιά. Επίσης, προσκλήθηκαν στη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας οι συγγενείς του οι οποίοι ενημερώθηκαν. Προσήλθαν στην υπηρεσία, και μάλιστα συνοδευόμενοι από οικογενειακό τους φίλο ανώτατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ευχαρίστησαν για την ενημέρωση που είχαν και για τη φροντίδα των υπηρεσιών, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες της απώλειας του Καμπούρη. Η έρευνα συνεχίζεται. Ολα αυτά, λοιπόν, έχουν γίνει και είναι αδικαιολόγητη η κατηγορία που διατυπώνεται από κάποιους ότι υπήρξε αδιαφορία.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Την κυβέρνηση ποιος θα την εκπροσωπήσει στην κηδεία του Σφηνιά;

ΡΕΠΠΑΣ: Στις περιπτώσεις αυτές, γνωρίζετε ότι καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει. Δεν υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για τον ορισμό επίσημου εκπροσώπου της.

ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στην επώνυμη καταγγελία, η οποία έγινε για το συμβάν στο οποίο αναφέρεστε, γίνεται αναφορά για τετραήμερη καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των συγγενών του, για ενημέρωση η οποία δεν έγινε αρμοδίως από τις υπηρεσίες, οι οποίες έχουν αυτή την αρμοδιότητα, αλλά από ανώνυμο τηλεφώνημα, το οποίο δέχθηκαν συγγενείς μέσα από το πλοίο. Εν πάση περιπτώσει, είναι μια επώνυμη και επίσημη καταγγελία@

ΡΕΠΠΑΣ: Η κριτική αυτή εντοπίζεται στις ευθύνες που έχει η εταιρεία, η οποία δεν ενημέρωσε τους συγγενείς. Αυτό είναι το σημείο της κριτικής. Κατά τα άλλα, όμως, δίνεται η εντύπωση ότι ολιγώρησαν ή αδιαφόρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ αυτό δεν έχει συμβεί. Και ο προξενικός λιμενάρχης εκεί και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος εδώ, έχουν κάνει από την πρώτη στιγμή όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες. Αυτό πρέπει να είναι σαφές.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση θα κλείσει την Ο.Α.

ΡΕΠΠΑΣ: Χθες, απάντησα και πιστεύω ότι η απάντησή μου ήταν αναλυτική.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει συνέχεια, γιατί βγήκε ο υπουργός και είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία της Ο.Α. Θα την κλείσει και θα την πουλήσει μετά;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ουδείς και πολύ περισσότερο ο αρμόδιος υπουργός, έθεσε ποτέ τέτοιο θέμα. Η Ο.Α. θα συνεχίσει να λειτουργεί. Ουδείς θέλει να απαξιώσει την Ο.Α. πολύ περισσότερο όταν επίκειται μια διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας. Αυτό το οποίο, όμως, είναι μονόδρομος -το έχουμε πει κατ επανάληψη αυτό- είναι τούτο: Η εταιρεία θα πρέπει να πωληθεί, τουλάχιστον κατά την πλειοψηφία της, με την απόδοση και της διοίκησης, του ελέγχου δηλαδή της επιχείρησης στο ιδιωτικό κεφάλαιο, γιατί αυτό ανταποκρίνεται στο συμφέρον της εταιρείας, την επιβίωση και την ανάπτυξή της σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πωληθεί με «πτώχευση»; Θα πτωχεύσει και θα πωληθεί;

ΡΕΠΠΑΣ: Βιάζεστε κ. Σταματόπουλε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς θα γίνει το «ξεπούλημα», λέω;

ΡΕΠΠΑΣ: Η διαδικασία θα γίνει με απόλυτα διαφανή τρόπο και με τίμημα, το οποίο ανταποκρίνεται στην αξία της εταιρείας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μακάρι να γίνει αυτό.

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, πρέπει να βοηθήσετε κι εσείς δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα. Γιατί όταν δεν ολοκληρώνεται μια τέτοια διαρθρωτική αλλαγή -και αναφέρομαι στην περίπτωση της ΕΑΒ- έτσι κι αλλιώς κατηγορείται η κυβέρνηση. Όταν ολοκληρώνεται μια διαρθρωτική αλλαγή, πάλι κατηγορείται από κάποιους, μόνιμα αντιπολιτευόμενους, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, για διάφορους λόγους. Κάθε φορά κρίνονται όλοι εκείνοι οι παράγοντες, όπως είναι μεταξύ των άλλων το τίμημα, και εφόσον είναι συμφέροντες, τότε ολοκληρώνεται η διαρθρωτική αλλαγή. Αυτό θα γίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Γνωρίζετε εάν έχει προγραμματιστεί ταξίδι του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Φωτιάδη, στην Ισπανία και συνάντησή του με τη βασίλισσα Σοφία;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχετε μεγάλη φαντασία!

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 1 December 2000 - 14:05:10 UTC