Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-05-03

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 3 Μαίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και Χρόνια Πολλά.

Πριν δεχθώ τις ερωτήσεις σας να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού: Αυτή την ώρα έχει συνεργασία με τον κ. Λαλιώτη, για θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αύριο, θα έχει σειρά συναντήσεων και συνεργασιών με υπουργούς για θέματα αρμοδιότητάς τους. Στις 12 το μεσημέρι θα δεχθεί τον Υφυπουργό Πολιτισμού, για θέματα Αθλητισμού, Γιώργο Φλωρίδη. Στη 1 η ώρα τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλο και στις 2 τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Την Παρασκευή, στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συνεδριάσει με διευρυμένη σύνθεση η Κυβερνητική Επιτροπή. Πρόκειται για άτυπη συνεδρίαση, η οποία θα έχει θέμα τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, για την επόμενη περίοδο, και την εξειδίκευση του προγραμματισμού αυτού. Αργότερα, στις 2 το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί, μετά από αίτημά του, το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Με επιστολή του πριν από τις εορτές του Πάσχα, ο κ. Αβραμόπουλος είχε ζητήσει τη συνάντηση αυτή.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων και συνεργασιών του Πρωθυπουργού θα συνεχιστεί με υπουργούς, για θέματα της αρμοδιότητάς τους. Προκαταβολικώς σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα προβλέπονται συναντήσεις με τον κ. Πάγκαλο και τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Θα ήθελα να αναφερθώ στη σημερινή ημέρα της ελευθερίας του Τύπου. Η ελευθερία του Τύπου είναι συνώνυμη της δημοκρατίας σε μια χώρα και του σεβασμού των δικαιωμάτων του πολίτη. Πιστεύουμε ότι δεν αποτελεί μόνο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη να πληροφορείται, να ενημερώνεται με αντικειμενικό και πλουραλιστικό τρόπο για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα του ή διεθνώς, αλλά η αδέσμευτη, η απρόσκοπτη και η αντικειμενική λειτουργία των ΜΜΕ σε μια χώρα αποτελεί και συστατικό στοιχείο της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Θεωρούμε πως η Ελλάδα έχει κατακτήσει ένα ζηλευτό επίπεδο ελευθεροτυπίας. Τιμούμε τους δημοσιογράφους που ασκούν τα καθήκοντά τους, με επίγνωση της κρισιμότητας του ρόλου τους και βεβαίως με συνείδηση του εθνικού και κοινωνικού χρέους τους.

Θα μου επιτρέψετε, τέλος, να εκφράσω και εγώ την απόλυτη ικανοποίηση της κυβέρνησής μας για το περιεχόμενο των Εκθέσεων, τόσο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που σχετίζονται με τη συζήτηση για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Το περιεχόμενο των Εκθέσεων αυτών αποτελεί -θα μπορούσε να πει κανείς- επιβράβευση των προσπαθειών που έκανε η ελληνική κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός, η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Δικαιώνεται η προσπάθειά μας. Θεωρούμε πως δημιουργούνται νέες προοπτικές για το μέλλον της χώρας μας. Η πολιτική που ακολουθήσαμε αποδεικνύεται απολύτως επιτυχής. Το περιεχόμενο των Εκθέσεων, ιδίως το περιεχόμενο της Εκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποτελεί και εισήγηση, προκειμένου σε αυτή βασιζόμενοι οι πολιτικοί ηγέτες να λάβουν την τελική απόφασή τους, είναι ένα περιεχόμενο το οποίο ανάγλυφα αποδίδει τις επιτυχίες της χώρας μας, την τελευταία περίοδο, στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα. Σε αυτή την πολιτική, που τόσα επενδύσαμε για να φθάσουμε με επιτυχία ως εδώ, θα μείνουμε συνεπείς, προχωρώντας σε όλες εκείνες τις βελτιώσεις και προσαρμογές που είναι απαραίτητες, για να ολοκληρώσουμε το όραμά μας για το κοινωνικό κράτος, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και με ρυθμούς ανάπτυξης υψηλούς, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ευημερία για όλους τους πολίτες σε αυτή τη χώρα.

Ακούω τις ερωτήσεις.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Κάτι διευκρινιστικό. Ποιοί θα συμμετέχουν στη διευρυμένη Κυβερνητική Επιτροπή;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουν κληθεί να συμμετάσχουν και ο υπουργός Γεωργίας, ο υπουργός Εργασίας και ο υπουργός Υγείας. Γνωρίζετε ότι ο υπουργός Γεωργίας, λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό, θα λείπει. Πέραν των επτά υπουργών, θα συμμετάσχουν και δύο ακόμη υπουργοί. Επίσης, θα λάβουμε μέρος, όπως πάντα εγώ και ο συνάδελφος υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Θα συνεδριάσει, σήμερα, η Επιτροπή Αξιολόγησης Στελεχών και θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον Πρωθυπουργό;

ΡΕΠΠΑΣ: Στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, δεν προβλέπεται τέτοια συνάντηση. Η ίδια η Επιτροπή αποφασίζει, με συμφωνία των μελών της, πότε θα συνεδριάσει. Δεν είναι θέμα που αφορά εμάς.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 3 May 2000 - 13:05:14 UTC