Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-10

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα πρώτα μέτρα για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, ύστερα από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης. Τα μέτρα, ύψους 20 δις δραχμών, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων έκτακτο βοήθημα 200 χιλιάδων δραχμών, αποζημίωση έως και 2 εκατομμύρια για τις οικοσυσκευές, καθώς και άτοκα στεγαστικά δάνεια, εξοφλητέα σε 15 χρόνια. Οπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων δεν πρόκειται να λάβουν κανένα δάνειο για την ανοικοδόμηση των κτισμάτων τους, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβραβεύσει όσους καταπάτησαν ή αυθαιρέτησαν. Οικονομική βοήθεια ύψους 300 εκατ. θα δοθεί και στους πληγέντες κτηνοτρόφους, ενώ ήδη εκπονούνται μελέτες για αναδάσωση των καμένων περιοχών και προχωρούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ από την πλευρά του, κατέστησε σαφές οτι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμμία οικιστική ανάπτυξη, οικοπεδοποίηση και οικοδομική δραστηριότητα. Εντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην εξαγγελία των μέτρων αυτών. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση οτι μένει μόνο στα λόγια, τα οποία μετά ξεχνάει, καθώς δεν είχε ούτε έχει στρατηγικό σχέδιο συνολικής παρέμβασης για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος. Επίσης την καλεί να αποσύρει το δασοκτόνο και αντισυνταγματικό, όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας το οποίο αποχαρακτηρίζει δασικές περιοχές. Για μέτρα εξαπάτησης των πληγέντων, κάνει λόγο το ΚΚΕ, τονίζοντας οτι η κυβέρνηση συνεχίζει την εμπρηστική της πολιτική. Τέλος, η Πολιτική Ανοιξη χαρακτηρίζει ανίκανους τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, η οποία όπως υποστηρίζει, εξήγγειλε μέτρα ανάλγητου τραπεζικού χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα σε ύφεση εξακολουθούν να βρίσκονται τα περισσότερα μέτωπα σε όλη σχεδόν τη χώρα. Το πρωί εκδηλώθηκε μία φωτιά στο Σέσι Γραμματικού, η οποία όμως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και ήδη οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό ατόμου που φέρεται ως εμπρηστής στην περιοχή. Σε εξέλιξη βρίσκεται μία άλλη που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στην Πύλη Τρικάλων, ενώ υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Καρύταινα Αρκαδίας, στην Κέρκυρα, στο όρος Παντοκράτωρ, στον Αγιο Γεώργιο Μεσολογγίου, στο Δερβενάκι Αιγίου και στην Κατάρα Καλαμπάκας. Ισχύει και απόψε η απόφαση του νομάρχη Αθηνών, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κίνηση μετά τις 10 το βράδι στην ευρύτερη δασική περιοχή της Αττικής. Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή Ηγουμενίτσας, ο 49χρονος γάλλος κτηματομεσίτης ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή με την κατηγορία του εμπρησμού στη θέση Ζάβια της κοινότητας Σύβοτων Θεσπρωτίας. Στη Θεσσαλονίκη αναβλήθηκε η δίκη του 25χρονου εποχικού υπαλλήλου του δήμου Πολιχνης, Αντώνη Σταματάκη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε σκουπιδότοπο των Λαγυνών Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ενωσης Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Αττικής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν το πρωί σε αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου, τόνισαν οτι οι κυριότερες αιτίες των πρόσφατων πυρκαγιών είναι μεταξύ άλλων, η απουσία εθνικού κτηματολογίου, τα πεπαλαιωμένα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, καθώς και η έλλειψη κονδυλίων που είχαν εγκριθεί, αλλά τελικά δεν δόθηκαν για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τέλος, ζήτησαν από την κυβέρνηση να τους χορηγήσει επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, να προσληφθεί με πυροσβεστικά κριτήρια επιπλέον προσωπικό και να τους δοθεί σε ρεπό ο χρόνος που εργάστηκαν υπερωριακά το τελευταίο διάστημα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι μεγάλες πυρκαγιές. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τον ερχόμενο Οκτώβριο, όταν πια οι πιθανότητες για πυρκαγιές τέτοιου μεγέθους θα είναι μικρές.

Με συντριπτική πλειοψηφία, της τάξης του 82%, οι πολίτες ζητούν να γκρεμισθούν τα αυθαίρετα από τα δάση, ενώ το το 99% υποστηρίζει οτι πρέπει να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για εμπρηστές και ηθικούς αυτουργούς. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εφημερίδα τα ΝΕΑ, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα φωτογραφίζει την ταυτότητα των εμπρηστών και επισημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν που πρέπει να βάλουν φωτιά και γνωρίζουν να επιλέγουν το χρόνο και το χώρο για μια εμπρηστική επιχείρηση. Εκφράζει την ανησυχία του για την οργανωμένη δράση των εμπρηστών, καθώς ακόμα διανύουμε τον Αύγουστο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εξουσία" καταγγέλει σχεδιασμένες επιθέσεις σε βάρος του και όπως αναφέρει ενοχλεί όσους έχουν σχέση με τον τρόπο άσκησης εξουσίας. Καταφέρεται δε τόσο κατά της αντιπολίτευσης, όσο και εναντίον στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Εάν η κυβέρνηση ξέρει τους εμπρηστές, ας τους πιάσει, διαφορετικά τους καλύπτει, απάντησε η ΝΔ στις δηλώσεις Ρωμαίου.

Φονικός αποδείχθηκε στην Κύπρο ο συνδυασμός παρατεταμένης υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη μεγαλόνησο και εκτιμάται οτι προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 48 υπερήλικων. Η θερμοκρασία στο νησί φθάνει τους 43 βαθμούς, ενώ πρωτοφανές κύμα καύσωνα πλήττει και άλλες χώρες της Μεσογείου, αλλά και τις χώρες του Περσικού.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στο χώρο του εστιατορίου του Ιππόδρομου, από την οποία προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές. Την ώρα που εξερράγη ο ωρολογιακός μηχανισμός, στον χώρο βρίσκονταν οι τρεις φύλακες καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι από καθαρή τύχη δεν έπαθαν τίποτα. Επί τόπου έσπευσαν αξιωματικοί της Ασφάλειας και πυροτεχνουργοί που περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού, έτσι ώστε από την εργαστηριακή έρευνα να προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία τα οποία ίσως τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Και αυτό το Σαββατοκύριακο οι δρόμοι βάφτηκαν με αίμα εξαιτίας των τροχαίων. Σε 262 δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 339 τραυματίστηκαν. Τα ξημερώματα έχασε τη ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα, κοντά στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, ο γνωστός γυμναστής Γιώργος Λουκανίδης, 30 ετών, γιός του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τάκη Λουκανίδη. Το ΙΧ αυτοκίνητο, παρεξέκλινε από την πορεία του και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, τονίζοντας οτι εάν εγκατασταθούν στην Κύπρο οι ρωσικοί πύραυλοι Ες-300, τότε η Τουρκία θα έλθει ακόμα πιο κοντά στο ψευδοκράτος του. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε και το βρετανό εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής Ενωσης, σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ οτι προπαγανδίζει την πολιτική Κληρίδη.

Τέθηκε σήμερα σε εφαρμογή η συμφωνία κυρίων του υπουργείου Ανάπτυξης με τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-Μάρκετ, η οποία προβλέπει την μείωση των τιμών σε πέντε βασικές κατηγορίες ειδών διατροφής, όπως τα αλλαντικά, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, το ρύζι και τα χαρτικά, με στόχο να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός. Το ποσοστό της μείωσης κυμαίνεται από 5 έως 10%. Εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσουν να ισχύουν και οι μειώσεις κατά 15% στις τιμές των ανταλλακτικών των ΙΧ αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών. Ανάλογες αποφάσεις θα ισχύσουν και στα είδη ένδυσης, καθώς και στα οικοδομικά υλικά.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδιωτικού χαρακτήρα και μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας είναι η συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν αύριο στη Σίφνο ο πρωθυπουργός με το γάλλο ομόλογό του, ο οποίος παραθερίζει στην Αντίπαρο. Το ζεύγος Ζοσπέν θα παραλάβει με ελικόπτερο από την Αντίπαρο ο κ. Σημίτης, ο οποίος με τη σειρά του παραθερίζει στη Σίφνο. Δεν υπάρχει πρόγραμμα για τη συνάντηση αυτή, η οποία θα διαρκέσει όλη περίπου την αυριανή ημέρα και ο κ. Ζοσπέν θα επιστρέψει, όπως υπολογίζεται, το απόγευμα με ελικόπτερο πάλι στην Αντίπαρο. Οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν πολιτικές διαβουλεύσεις κατά την άφιξη του κ. Ζοσπέν στην Αθήνα, στις 31 Αυγούστου για να μετάσχει με τον κ. Σημίτη σε ημερίδα με θέμα "Οι δυνάμεις της Αριστεράς μπροστά στις προκλήσεις του 2000".

Την οικονομική ανέχεια έφερε ως δικαιολογία στον εισαγγελέα Καλαμάτας για την αποτρόπαια πράξης του, το ζεύγος των Αλβανών το οποίο το περασμένο Σάββατο εγκατέλειψε το νεογέννητο κοριτσάκι του στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας. Το μωρό, το οποίο είναι καλά στην υγεία του, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Πάτρας για προληπτικούς λόγους.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημόσια εγγραφή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της "Ασπίς Μπανκ" στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της τράπεζας προστίθεται ότι η εγγραφή καλύφθηκε 337 φορές. Η "Ασπίς Μπανκ" ζήτησε ν'αντλήσει 1 δισ. 760 εκατομμύρια δραχμές από την κεφαλαιαγορά, ενώ προσφέρθηκαν 565,15 δισεκατομμύρια δραχμές.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες στη χώρα μας, επιστρέφουμε και πάλι στο βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο, με τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των ομάδων μας, τόσο για το κύπελλο πρωταθλητριών, όσο και για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε, γεμάτη όνειρα, με πτήση τσάρτερ για το Βουκουρέστι, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τη Στεάουα, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου για το κύπελλο πρωταθλητριών. Οι πράσινοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και έχουν ως στόχο τη νίκη.

Η ΑΕΚ ταξιδεύει και αυτή για την Ουγγαρία, όπου αύριο το βράδυ θα αντιμετωπίσει την Φέρεντσβάρος για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Στεπάνοβιτς, που δηλώνει ότι δεν φοβάται την ουγγρική ομάδα, απέκλεισε τον Γκρέταρσον από την αποστολή της ομάδας, ενώ δεν θα έχει μαζί του και τον τραυματία Ιλιεφ. Ο έταιρος της ίδιας διοργάνωσης, ΠΑΟΚ, βρίσκεται ήδη στη Γλασκώβη για το αυριανό ματς με τη Ρέιτζερς. Ο δικέφαλος του Βορρά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ ο Μπλαχίν δήλωσε ότι οι πιθανότητες για νίκη είναι μοιρασμένες.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με απώλειες 0,81% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και υποχώρησε στις 2. 694,57 μονάδες. Η αγορά επηρεάστηκε απο την αρνητική εικόνα που παρουσίαζαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην αρχή της συνεδρίασης. Μεταβιβάστηκε σήμερα μέσω του Χρηματιστηρίου το 7% ή 1. 788. 000 μετοχές της Τραπέζης Εργασίας, στην τιμή των 32. 700 δραχμών ανα μετοχή, συνολικής αξίας 58,5 δισ. δραχμών. Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο αυτό αγοράστηκε απο τον Ομιλο Λάτση και πωλητής ήταν ο εφοπλιστής κ. Φαφαλιός. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 85,6 δισ. δραχμές εκ των οποίων όμως τα 58 δισ. αφορούν το πακέτο αυτό της Εργασίας. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 1,10%, Λήζινγκ πτώση 0,78%, Ασφάλειες άνοδος 0,07%, Επενδύσεις άνοδος 0,83%, Βιομηχανικές πτώση 0,49%, Κατασκευών πτώση 1,10%, Συμμετοχών άνοδος 1,54%, Διάφορες πτώση 0, 62%. Με οριακή υποχώρηση 0,08% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 299,88 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,31, γαλλικό φράγκο προς 50,20, λίρα Αγγλίας προς 488,54, ελβετικό φράγκο προς 200,19, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 204,65, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και την ECU προς 331,82 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου ξαναπήρε τον έλεγχο του Λίκοβατς, ενός εκ των προπυργίων του στο οροπέδιο της Ντρένιτσα, το οποίο είχαν καταλάβει πριν λίγες ημέρες οι Σέρβοι. Από την πλευρά της, η σερβική αστυνομία έχει περικυκλώσει το χωριό Ντουράι, απ'όπου ακούγονται πυροβολισμοί. Στις μάχες του τελευταίου 24ώρου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από δέκα Αλβανοί και τρεις σέρβοι αστυνομικοί. Στο μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην ιδέα μίας στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο, τονίζοντας, παράλληλα, ότι θα κάνει χρήση του δικαιώματος του βέτο, στον ΟΗΕ.

Περισσότερα από δέκα άτομα συνέλαβαν οι αρχές της Τανζανίας ως υπόπτους για την αιματηρή βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της χώρας, που μαζί με αυτή στην πρωτεύουσα της Κένυας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν περίπου 4. 300. Περισσότεροι από τους υπόπτους έχουν σουδανική ή ιρακινή υπηκοότητα. Σε συλλήψεις προχώρησε και η Κένυα, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Πάντως, ήδη Αμερικανοί πράκτορες συνεχίζουν τις ερευνές τους στα ερείπια των κτιρίων που σημειώθηκαν οι εκρήξεις και είχαν ως στόχο τις πρεσβείες των ΗΠΑ, οι οποίες ήταν ακριβώς δίπλα.

Επίσκεψη πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ, στο Ισραήλ, την Ιορδανία και την Παλαιστίνη, από τις 5 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο των επισκέψεων αυτών, ο κ. Γιλμάζ, που θα συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών, θα συναντηθεί με τον βασιλιά Χουσέιν, στην Ιορδανία, με τον ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Εζέρ Βάιτσμαν, στο Ισραήλ και με τον Γιασέρ Αραφάτ, στη Γάζα. Παραμένουμε στην Τουρκία όπου κύμα καύσωνα πλήττει τις μεσογειακές ακτές της χώρας, προκαλώντας προβλήματα στους κατοίκους και τους παραθεριστές των τουριστικών πόλεων. Πληροφορίες μιλούν για αρκετούς νεκρούς, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός τους.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η κινεζική βιομηχανική πόλη Γουάν, που αριθμεί επτά εκατομμύρια κατοίκους, καθώς τα ορμητικά νερά του ποταμού Γιανγκτζέ έχουν υπερβεί σημαντικά τα όρια των φραγμάτων. Οι πλημμύρες στην Κίνα είναι οι χειρότερες των τελευταίων 40 χρόνων και έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν κοντά στον Γιανγκτζέ.

Μετά από ένα δροσερό Ιούλιο, ο γαλλικός ήλιος καίει όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ οι κάτοικοι των αστικών κέντρων αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα και με τη ρύπανση. Η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 35 βαθμούς, ενώ στο Παρίσι έχουν παρθεί μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης. Ζέστη, όμως, επικρατεί και στη Γερμανία, την Ιταλία, όπου μεγάλες πυρκαγιές καίνε τα δάση της χώρας, καθώς και στην Ισπανία.

Δύο εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε από έκρηξη που σημειώθηκε σε γερμανικό εργοστάσιο χημικών στην κωμόπολη Λουντβιγκσάφεν. Τα αίτια της έκρηξης δεν έγιναν γνωστά, αλλά εκπρόσωπος του εργοστασίου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής. Εξάλλου, σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ουκρανίας, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, σταμάτησε η λειτουργία ενός αντιδραστήρα, όταν διαπιστώθηκε ελαττωματική λειτουργία στο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου. Οπως έγινε γνωστό, δεν διαπιστώθηκε διαρροή ραδιενέργειας και ο αντιδραστήρας θα λειτουργήσει πάλι αύριο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά έως μέτριοι, στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 20 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 22 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 31 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέχρι ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 24 με 34 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Ιδιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 22 με 31 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Tuesday, 11 August 1998 - 2:12:07 UTC