Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-03

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι της Σταμάτας και της Παλαιάς Πεντέλης, στη θέση Ντράφι, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία απειλεί ήδη κατοικημένες περιοχές και την ώρα αυτή έχει φθάσει μέχρι την Ανθούσα. Ηδη έχουν εκκενωθεί το νοσοκομείο Παίδων, καθώς και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414 Ειδικών Νόσων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις πυροσβέστες αγνοούνται και συνάδελφοί τους πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες για να βρουν τα ίχνη τους. Στην περιοχή του Διόνυσου τέσσερα σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ πέντε αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Μάχη με τις φλόγες δίνουν περίπου 150 πυροσβέστες με πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, το έργο των οποίων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή. Ενα δεύτερο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τον Αγιο Στέφανο, όπου οι πυροσβέστες αγωνίζονται να αποτρέψουν την επέκτασή της στον οικισμό, ενώ ευτυχώς το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Στο μεταξύ, το μεσημέρι φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή του μοναστηρίου της Καισιαριανής, η οποία ευτυχώς τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων βρέθηκε νεκρός από εγκαύματα και η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς και αυτό της αυτοπυρπόλησης. Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στη νήσο Ιο, στο Βάλτο Αμφιλοχίας και στο Νεοχώρι Μελιγαλά Μεσσηνίας. Τις πρόσφατα πληγείσες από πυρκαγιές περιοχές του νομού Λακωνίας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην ανακρίτρια Πύργου απολογήθηκε ο 56χρονος δασοπυροσβέστης, Δημήτρης Πατρινός, ο οποίος κατηγορείται για δύο εμπρησμούς από πρόθεση, στην Ηλεία, τον Ιούνιο.

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει ο Αύγουστος για το Κυπριακό, καθώς εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης. Εξαιρετική χαρακτήρισε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη, κατά την οποία εξετάσθηκε ένα φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένων των ελληνοτουρκικών σχέσεων, των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ και του κυπριακού προβλήματος. Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μπερνς τόνισε οτι έχει τελειώσει η πρόσφατη ένταση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, όπως μαρτυρούν οι συναντήσεις που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο και σήμερα με τον κ. Κρανιδιώτη, οι οποίες όπως υποστήριξε, αποτελούν απόδειξη οτι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα μπορούν να συνεργαστούν καλά στο μέλλον. Το Κυπριακό θα απασχολήσει και τους κυρίους Κώστα Σημίτη και Γλαύκο Κληρίδη, κατά την διάρκεια συνάντησής τους στο τέλος Αυγούστου, ενώ το ίδιο διάστημα ο Αμερικανός ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ, θα μεταβεί στην Αγκυρα και το Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, είχε σήμερα η επιτετραμμένη της αμερικανικής πρεσβείας στην Κύπρο, Ντέμπορα Γκρέιζ. Η Αμερικανίδα διπλωμάτης απέφυγε να κάνει δηλώσεις για το περιεχόμενο της συνάντησης. Αρκέστηκε να σχολιάσει ότι είχε μια καλή συζήτηση με τον πρόεδρο Κληρίδη. Νωρίτερα, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για το Κυπριακό Βλαντιμίρ Τσιζόφ. Αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα ανησυχεί για την ένταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί, αλλά επισήμανε πως το αδιέξοδο δεν οφείλεται στο θέμα εγκατάστασης των S-300.

Το νέο καθεστώς για τη διευκόλυνση της εισαγωγής επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο, προβλέπει το νομοσχέδιο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων, προβλέπεται οτι για να μπει μία εταιρία στο Χρηματιστήριο πρέπει να έχει δημοσιεύσει ισολογισμούς τριών χρόνων. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός τόνισε οτι με το νομοσχέδιο αυτό εκσυγχρονίζεται η χρηματιστηριακή αγορά και εναρμονίζεται με το καθεστώς που ισχύει στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Προέβλεψε μάλιστα οτι με τους νέους όρους, αρκετές επιχειρήσεις αναμένεται να κάνουν αίτηση εισαγωγής στο Χρηματιστήριο από το φθινόπωρο, καθώς αίρονται τα απαγορευτικά εμπόδια που υπήρχαν μέχρι τώρα για αυτές. Το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώμβριο. Ικανοποιητική χαρακτήρισε επίσης ο υπουργός την εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της Αγροτικής αποδέχθηκε, όπως αναμενόταν, την προσφορά της Τράπεζας Εγνατίας για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος. Απαντώντας σε ερώτηση για τις διεκδικήσεις ορισμένων κοινωνικών ομάδων, ο κ. Παπαντωνίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον μερίδας δικαστών, οι οποίοι όπως υποστήριξε, αποφασίζουν μόνοι τους για το ύψος των εισοδημάτων τους, τονίζοντας παράλληλα, οτι δεν πρόκειται να αλλάξει η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης. Το όλο θέμα ανακινήθηκε μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ορίζει ότι οι συντάξεις του δημοσίου, πρέπει να είναι σε ποσοστό 80% του μισθού.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σώο είναι το πλήρωμα του ελληνικού φορτηγού πλοίου, Σι Ντριμ, στο οποίο εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, φωτιά ενώ έπλεε μεταξύ των νήσων Κάπε Βέρντε και Μαυριτανίας. Το πλήρωμα αποτελείται από εννέα Ελληνες και 15 αλλοδαπούς. Το Σι Ντριμ είχε αποπλεύσει από την Αργεντινή με φορτίο σόγιας και είχε προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στο μεταξύ, στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο Ροβέρτος Γιαννούσης, ναύτης της θαλαμηγού Θελγίνος, ο οποίος τραυμάτισε με τσεκούρι και μαχαίρι τον κυβερνήτη και έναν συνάδελφό του και στη συνέχεια, περιέλουσε με βενζίνη το σκάφος και τον εαυτό του και έβαλε φωτιά. Το επεισόδιο σημειώθηκε ενώ το σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Κυρά Παναγιά Αλονήσου, και θύματα είναι ο κυβερνήτης Νικόλαος Κλαρομένος, 56 χρόνων, και ο ναύτης Βασίλειος Χασάνδρας, 45 χρόνων.

Στη κυκλοφορία αναμένεται να δοθεί η σιδηροδρομική γραμμή από Θεσσαλονίκη προς Ευρώπη, που είχε κλείσει από το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τον εκτροχιασμό 12 βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας, που μετέφερε μαζούτ στα Σκόπια. Συνεργεία του ΟΣΕ απομάκρυναν όλα τα βαγόνια και επισκεύασαν την γραμμή, η οποία έχει υποστεί σοβαρή βλάβη. Τα αίτια του εκτροχιασμού θα διερευνηθούν από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμώνων του ΟΣΕ, η οποία αναμένεται να εκδόσει το πόρισμά της μετά τις 10 Αυγούστου.

Επίσκεψη στο Βόλο, όπου θα παρακολουθήσει τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα βρεθεί αύριο στο Στεφανοβίκι, όπου εδρεύει η πρώτη Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, ενώ θα επισκεφθεί το 404 Εργοστάσιο Αρμάτων στο Βελεστίνο και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, είχε ο μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυνε έκκληση προς τα πολιτικά κόμματα να αναβαθμίσουν τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στους συνδυασμούς τους στις εκλογές για τη Δημοτική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Στόχος ληστών έγινε το μεσημέρι το μαιευτήριο ΙΑΣΩ. Τρεις ένοπλοι, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους του λογιστηρίου του μαιευτηρίου και της θυρίδας της Εμπορικής Τράπεζας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, απέσπασαν 10. 100. 000 δρχ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο μάρκας ΡΕΝΟ ΚΛΙΟ. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, τραυμάτισαν με τη λαβή ενός όπλου στο κεφάλι το γιατρό Αντώνη Μήτση, που δοκίμασε να τους εμποδίσει. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι στο αυτοκίνητο του δικηγόρου Νίκου Αγραφιώτη, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Μικράς Ασίας 14 στο Γουδί. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4. 20 το πρωί και από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του δικηγόρου, καθώς και σε ένα άλλο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά, αλλά και στις βιτρίνες δύο παρακείμενων καταστημάτων. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ως πιο πιθανή εκδοχή εξετάζεται το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Νεκρός βρέθηκε, μέσα στο σπίτι του, στο Μικροχώρι του Κιλκίς, δεμένος χειροπόδαρα και φιμωμένος, ο Ιωάννης Κιουρτζίδης, 59 ετών. Από την αστυνομία ανακρίνονται άτομα του συγγενικού, αλλά και του φιλικού περιβάλλοντος του θύματος, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να υπήρξε θύμα αγνώστων, που είχαν ως κίνητρο τη ληστεία.

Εγκατάλειψη τραυματισμένων θυμάτων σημειώθηκε χθες σε δύο τροχαία ατυχήματα στη Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, ο έφεδρος αξιωματικός Δημήτριος Εφραιμίδης παρασύρθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου εξαφανίστηκε. Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή Κουφάλια, όταν οδηγός φορτηγού που συγκρούστηκε με μοτοποδήλατο, εγκατέλειψε τον τραυματισμένο βαριά οδηγό του δίκυκλου Ιωάννη Σαλίκα, 43 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νιγηρία- Ιαπωνία 70 - 60 Καναδάς- Π. Ρίκο 76 - 94 Λιθουανία-Αργεντινή 84 - 75 Ιταλία - Γιουγκοσλαβία 61 - 60 Βραζιλία-Αυστραλία 63 - 75 Ελλάδα - Ρωσία ΗΠΑ - Ισπανία

Φωτιές άναψε και πάλι ο Γιουγκοσλάβος ομοσπονδιακός τεχνικός Ομπράντοβιτς, αφού με δηλώσεις του υποστήριξε ότι "αν είχαμε Τάρλατς και Γκούροβιτς, το χρυσό μετάλλιο θα κρεμόταν ήδη στο στήθος μας". Ορισμένοι φοβήθηκαν ότι η Γιουγκοσλαβία θα γινόταν πανίσχυρη με τους δύο αυτούς παίκτες και δεν τους άφησαν να παίξουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ισως θα έπρεπε να τους δώσουμε ένα μάθημα με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Το νέο μεταγραφικό, απόκτημα της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, ο Αμερικανός Τζο Αρλάουκας, έφθασε στην Αθήνα και σε δηλώσεις του επεσήμανε, ότι γνωρίζει πολλά πράγματα για τη νέα του ομάδα αλλά και το άθλημα στη χώρα μας. Οπως είπε, ξέρει ότι η ομάδα του έχει πολλούς νεαρούς ταλαντούχους παίκτες που χρειάζεονται τη βοήθεια των πιο έμπειρων και στο σημείο αυτό θα προσπάθήσει να βοηθήσει. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, Αμερικανοί ανιχνευτές ταλέντων του ΝΒΑ, που βρίσκονται στη χώρα μας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχουν εκπλαγή με τα προσόντα του Ιάκωβου Τσακαλίδη.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,56, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 488,80, ελβετικό φράγκο προς 200,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 206,49, τη λίρα Κύπρου προς 570,73 και την ECU προς 332,11 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Η θετική εξέλιξη στο θέμα της πώλησης της Τραπεζας Κεντρικής Ελλάδος είχε προεξοφληθεί, με τη σημαντική άνοδο των δυο προηγούμενων συνεδριάσεων και σήμερα υπήρξαν ρευστοποιήσεις κυρίως στο χώρο των τραπεζών και ιδιαίτερα στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2789,23 μονάδες σημειώνοντας μικρή υποχώρηση 0, 29%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 49,2 δις δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτωση 0,90%, Ασφάλειες πτώση 0,10%, Επενδύσεις άνοδος 0,26%, Λήζινγκ άνοδος 8%, Βιομηχανικές άνοδος 0,02%, Κατασκευές άνοδος 1,64%, Διάφορες άνοδος 0,07%, Συμμετοχών άνοδος 0,63%. Με άνοδο 1, 33% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουλάχιστον δέκα ένοπλοι Αλβανοί σκοτώθηκαν σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο από τις σερβικές δυνάμεις, που ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Σμόνιτσα. Σκληρές μάχες, ωστόσο, σημειώνονται και σε άλλες περιοχές αυτής της σερβικής επαρχίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να εγκλωβιστούν στα βουνά. Στο μεταξύ, δύο Ρώσοι διπλωμάτες θα μεταβούν την Τετάρτη στη Γιουγκοσλαβία για να μεσολαβήσουν στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου, μετά τις πρόσφατες επισκέψεις στην περιοχή από διπλωμάτες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ανελέητες συγκρούσεις μαίνονται για πέμπτη ημέρα στο διαφιλονικούμενο κρατίδιο του Κασμίρ, μεταξύ ινδικών και πακιστανικών δυνάμεων, με σημαντικές απώλειες και από τις δύο πλευρές. Οπως έγινε γνωστό σήμερα, ο πακιστανικός στρατός ανατίναξε το επιτελείο μίας ινδικής ταξιαρχίας και σκότωσε μεγάλο αριθμό Ινδών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυροβολισμών, κάτι που διέψευσε, ωστόσο, η Ινδία τις επόμενες ώρες. Εξάλλου, τριαντατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν σε επίθεση φανατικών ισλαμιστών στο κρατίδιο του Πραντές, στη βόρεια Ινδία.

Νέα περιπέτεια με την υγεία του αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ, καθώς σήμερα υπεβλήθη σε τραχειοτομή, έπειτα από την πνευμονική ανεπάρκεια που υπέστη χθες βράδυ. Στο ιατρικό ανακοινωθέν σημειώνεται πως ο δεξιός λωβός των πνευμόνων του Χάβελ σταμάτησε να λειτουργεί και οι χειρουργοί έκριναν πως είναι αναγκαίο να προβούν στην τραχειοτομή για προληπτικούς λόγους.

Στην έσχατη λύση της ανατίναξης φραγμάτων στον Γιανγκτσέ, προχώρησαν οι αρχές της Κίνας αφήνοντας τον ποταμό να ξεχειλίσει στην ύπαιθρο, προκειμένου να προστατευθούν οι πόλεις από τις πλημμύρες, που έχουν πλήξει τη χώρα. Σχεδόν 10. 000 σπίτια πλημμύρισαν μετά την ανατίναξη των φραγμάτων, αλλά προστατεύθηκε η πόλη Βουχάν, που έχει επτά εκατομμύρια κατοίκους. Οι πλημμύρες των τριών τελευταίων μηνών έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον σε 1. 200 ανθρώπους. Εξάλλου, τουλάχιστον 34 νεκροί και 62 αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός των πλημμυρών, που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια των τελευταίων ημερών στη Νότια Κορέα.

Σε συμφωνία κατέληξαν οι εκπρόσωποι προτεσταντικής αδελφότητας και οι κάτοικοι καθολικής συνοικίας του Λόντοντερι για μία ακόμα επίμαχη παρέλαση, που προγραμματίζεται για το επόμενο Σάββατο. Στο Λόντοντερι περίπου 10. 000 προτεστάντες παρελαύνουν κάθε χρόνο σε ανάμνηση ενός επεισοδίου που χρονολογείται από το 1689.

Με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας θα επιτηρούν στο εξής οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας τα σύνορα της χώρας με το Ιράκ, στην προσπάθειά τους να εμποδίζουν την είσοδο των Κούρδων ανταρτών. Όπως γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες, γιγαντιαίες οθόνες θα εγκατασταθούν στα σύνορα με σκοπό την παρεμπόδιση των διεισδύσεων του ΡΚΚ από το Β. Ιράκ στην Τουρκία. Στο μεταξύ άρχισε σήμερα στο τουρκικό δικαστήριο κρατικής ασφαλείας στην Αγκυρα η δίκη 11 ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ηγέτη της τουρκικής Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ακίν Μπιρντάλ, στις 12 Μαϊου. Στο μεταξύ, νέο γύρο διώξεων στους κόλπους του στρατεύματος, με στόχο την πάταξη του ισλαμισμού, ετοιμάζουν οι στρατηγοί της Τουρκίας, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με βόρειους ανέμους στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριους μέχρι ισχυρούς και στο Αιγαίο πρόσκαιρα πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 22 με 39 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική, με μέτριους και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 28 με 39 βαθμούς. Ιδιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 24 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Tuesday, 4 August 1998 - 0:12:06 UTC