Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-07-16

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ποιήτρια Ζωή Καρέλλη, η λογοτέχνης που "άνδρωσε" γυναικεία ποίηση, η γυναίκα που "επέβαλε" το γυναικείο άρθρο με τον ποιητικό της λόγο στον όρο Ανθρωπος ("Η Ανθρωπος"), η σημαντικότερη γυναικεία μορφή στην ελληνική λογοτεχνία του αιώνα, πέθανε τα ξημερώματα στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη, πλήρης ημερών και λογοτεχνικού έργου. Γεννημένη στα 1901 στη Θεσσαλονίκη η Χρυσούλα Αργυριάδου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με διήγημα της που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Το 3ο μάτι" τον Οκτώβριο του 1935, ενώ δύο χρόνια αργότερα πρωτοδημοσίευσε ποίηση στο περιοδικό "Μακεδονικές ημέρες". Η κηδεία της Ζωής Καρέλλη θα γίνει αύριο, στις 10 το πρωί, απο τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, στη Θεσσαλονίκη.

Στο Συμβούλιο Δεοντολογίας της ΝΔ παραπέμπονται, με απόφαση του Κώστα Καραμανλή, οι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος και Βαρσάμης Γιοβανούδας, που κατηγορούνται για ανάρμοστη συμπεριφορά. Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δεοντολογίας Μιλτιάδης Εβερτ, το όργανο θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη στις 5,30 το απόγευμα. Το πρωί ο κ. Γιακουμάτος, ο οποίος είχε απειλήσει ότι θα πυροβολήσει μέσα στη βουλή τον υπουργό δημόσιας τάξης, στον οποίο απέδωσε ευθύνες για την εισβολή κλεφτών στο σπίτι του, έδωσε εξηγήσεις στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σταύρο Δήμα, οι οποίες δεν κρίθηκαν επαρκείς. Ο κ. Γιακουμάτος ζήτησε καθυστερημένα συγνώμη για την υπερβολή των δηλώσεων του, οι οποίες όπως είπε είχαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν το υπουργείο δημόσιας τάξης στο μείζον θέμα της εγκληματικότητας. Εξηγήσεις έδωσε τηλεφωνικώς στον κ. Δήμα και ο βουλευτής Χαλκιδικής Βαρσάμης Γιοβανούδας, εναντίον του οποίου έχει κατατεθεί μήνυση από 25χρονη φοιτήτρια της νομικής, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις και όπως υποστηρίζει η ίδια την ξυλοκόπησε όταν του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους. Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Γιοβανούδας δεν διαψεύδει το επεισόδιο αλλά μιλάει για παρεξήγηση, η οποία εντός των ημερών θα διελευκανθεί και θα αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του. Παράλληλα ανακοινώνει ότι θα ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας αν χρειαστεί. Στο θέμα παρενέβη και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος σε γραπτή δηλωσή του τονίζει ότι το θλιβερό φαινόμενο της ανάρμοστης συμπεριφοράς βουλευτών πρέπει να προβληματίσει τον πρόεδρο του κόμματος και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε να αλλάξει το άρθρο του συντάγματος για τη βουλευτική ασυλία, που θα έλυνε το πρόβλημα.

Η πιο μολυσμένη πόλη της Ευρώπης είναι η Αθήνα, σύμφωνα με την Γκρινπίς, που παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη του νέφους στην πρωτεύουσα, το ο ποίο όπως υποστηρίζει ευθύνεται για χιλιάδες πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο. Η Γκρινπίς τόνισε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε ρύπους δεύτερης και τρίτης γενιάς, όπως είναι το Οζον, το Βενζόλιο και τα μικροσωματίδια. Η περιβαλλοντική οργάνωση χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος υποστηρίζοντας ότι τις ημέρες του καύσωνα δεν ελήφθησαν έκτακτα μέτρα, προκειμένου να μη σπιλωθεί η πλαστή εικόνα ευδαιμονίας που προβάλλεται.

Απολύτως ανακριβείς χαρακτηρίζει η Εισαγγελία Αθηνών τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης, ότι άγνωστοι πέταξαν στην πύλη των δικαστηρίων της Ευελπίδων, δύο κούτες με φακέλους και στοιχεία, σχετικά με την έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας Γεράκης για τη διαφθορά στους κόλπους της αστυνομίας. Νομικοί κύκλοι χαρακτήριζαν τις ειδήσεις υποβολημαίες, που εκπορεύονται απο σκοτεινά κέντρα που στόχο έχουν την παραπληροφόρηση ή ακόμα τη γελοιοποίηση της εισαγγελικής έρευνας. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό δημόσιας τάξης με τον οποίο συζήτησε και το θέμα της διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛΑΣ. Αμέσως μετά ο κ. Ρωμαίος δήλωσε ότι εντός του καλοκαιριού θα καταθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση οργάνου εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας με τη συμμετοχή δικαστικού λειτουργού για την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς.

Σε κατ' αρχήν συμφωνία για τη δημιουργία του ενιαίου ταμείου ολων των τραπεζοϋπαλλήλων κατέληξαν ο υπουργός Εργασίας Μιλ. Παπαϊωάννου και οι υφυπουργοί Ν. Φαρμάκης και Χρ. Πρωτόπαπας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Θόδωρος Καρατζάς και ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Κουσελάς. Τα τρία μέρη συμφώνησαν στο νέο ταμείο να ενταχθούν και οι 30. 000 τραπεζοϋπάλληλοι που σήμερα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ ενώ θα ληφθούν μέτρα προκειμένου να μήν ζημιωθεί το ίδρυμα. Ομως "αγκάθια" στο νέο εγχείρημα φαίνεται οτι αποτελούν οι βασικές παραδοχές στην αναλογιστική μελέτη τραπεζών - ΟΤΟΕ που προβλέπουν σύνταξη στα 32 χρόνα υπηρεσίας χωρίς οριο ηλικίας και εξομοίωση των ασφαλιστικών εισφορών κρατικών και ιδιωτικώντραπεζών.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Βεντούρης, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, για τη δολοφονική απόπειρα κατά του Κώστα Αγαπητού. Ο Βεντούρης δεν έπεισε την ανακρίτρια για το άλλοθι που πρόβαλε, ότι την ώρα της απόπειρας ήταν με φίλους στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Στην ανακρίτρια κατεθεσαν τόσο οι τρείς φίλοι που επικαλέσθηκε ο Βεντούρης, όσο και ο υπαλληλος της πιτσαρίας που πήγε πίτσες στο σπίτι του εφοπλιστή.

Συνεχίζει και σήμερα, τρίτη κατά σειρά μέρα, το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία, που μέχρι στιγμής έχει αποτεφρώσει περίπου 3. 000 στρέμματα δασικής έκτασης. Οι κάτοικοι των χωριών της ορεινής Ηλείας ξενύχτησαν στο πόδι, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς είχαν φθάσει πολύ κοντά από τα πρώτα σπίτια των οικισμών τους. Λόγω των ανέμων η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στην ορεινή Γορτυνία. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνει μέρος το σύνολο σχεδόν της Πυροσβεστικής Δύναμης της περιοχής, στρατιώτες, κάτοικοι και πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη. Το μεσήμερι αναζωπυρώθηκε και η φωτιά στα Ζαχλωρίτικα Αιγίου, ενώ πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Νέα Αγχίαλο.

Η πορεία του προγράμματος εξυγίανσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας εξετάσθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας υπό την προεδρία του Γιάννου Παπαντωνίου και τη συμμετοχή του υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη. Η σύσκεψη έγινε καθώς στο τέλος του μήνα αναμένεται να εγκριθεί από την Κομισιόν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ολυμπιακής κατά 22 δις δρχ. Ο κ. Μαντέλης τόνισε πως αν η Ολυμπιακή λειτουργήσει κανονικά θα μπορέσει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί, ώστε να προχωρήσει η μετεγκατάστασή της στα Σπάτα και η ανανέωση του στόλου της. Στο σημείο αυτό ο κ. Μαντέλης ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβριο αναμένονται τα πρώτα αεροσκάφη για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της Ολυμπιακής.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς νερό έμεινε σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας βλάβης που παρουσιάστηκε σε κεντρικό αγωγό του Οργανισμού Υδρευσης. Πρόκειται για τον ένα από τους τρεις αγωγούς, μέσω του οποίου διοχετεύονται μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού από το κεντρικό αντλιοστάσιο της περιοχής Δενδροποτάμου στα δύο μικρότερα αντλιοστάσια της Ανω Πόλης.

Αύριο αναμένεται να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, που υπεβλήθη στο ΥΓΕΙΑ σε επέμβαση για την αντιμετώπιση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. Οπως δήλωσαν οι θεράποντες γιατροί η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται απολύτως ομαλά.

Η πραγματοποίηση της Ελληνιάδας των Απόδημων Νέων το καλοκαίρι του 1999 στη Θεσσαλονίκη, μια Ολυμπιάδα των Ελληνόπουλων του εξωτερικού, καθώς και η νομική ταυτότητα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, προσχέδιο της οποίας έχει ήδη ετοιμάσει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, αποτελούν δύο από τα σημαντικά θέματα που συζητά από το πρωί το προεδρείο του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ένα τόνο χασίς εντοπίστηκε από τελωνειακούς στα ελληνοαλβανικά σύνορα, κρυμμένο μέσα σ' ένα βυτίο. Το αυτοκίνητο έφθασε στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, οδηγούμενο από τον 37χρονο Τσάχο Ναφάλι, από τη Μαλακάσα Αλβανίας και είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που έχει εντοπιστεί στα Ελληνικά χρονικά. Το βυτίο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο οδηγός, ήταν κενό και θα επέστρεφε στην Αλβανία φορτωμένο καύσιμα. Οι τελωνειακοί όμως αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και μ' ένα απλό έλεγχο εντόπισαν την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, που ήταν για την ακρίβεια 1. 029 κιλά χασίς. Ανακρινόμενος ο οδηγός δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο του βυτίου.

Ληστεία με λεία 4 εκατομμύρια δραχμές σημειώθηκε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Φρατζή, στο Νέο Κόσμο Αθηνών. Δύο άτομα εισέβαλαν στην Τράπεζα και απειλώντας υπαλλήλους και πελάτες με τα όπλα τους, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα.

Πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου κοντά στα Καβάσιλα, όταν ΙΧ που οδηγούσε ένας 18χρονος Βούλγαρος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που οδηγούσε ο Παρασκευάς Παμαζώτος, 37 χρόνων, από το Κερατσίνι. Από τα συντρίμια του ΙΧ ανασύρθηκαν νεκροί τρεις Βούλγαροι, ενώ άλλοι 4 συμπατριώτες τους που επέβαιναν σε αυτό τραυματίστηκαν σοβαρά.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγωνία επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ, καθώς τα χρονικά περιθώρεια στενεύουν για το θέμα της συμμετοχής της ομάδας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μετά τη θέση της διεθνούς Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ότι μία εταιρία δεν μπορεί να έχει δύο ομάδες στην ίδια διοργάνωση. Η ΕΝΙΚ, που έχει και τη Σλάβια Πράγας, έχει προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Λοζάνης, όπου αναμένεται να πάρει παράταση ενός χρόνου, ενώ αν χρειαστεί θα παραχωρήσει το 5% των μετοχών της Σλάβια, έτσι ώστε να μην ελέγχει την ομάδα της Πράγας. Πάντως, οι φίλοι της ΑΕΚ ανησυχούν και για τη μη πραγματοποίηση ουσιαστικών μεταγραφών που θα βοηθούσαν την ομάδα στην κατάκτηση των στόχων της.

Μετά τον Αριαν Κόμαζετς, ο Ολυμπιακός απέκτησε και το δεύτερο ξένο του για την επόμενη περίοδο, αφού ο Μπάιρον Ντίκινς, υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 χρόνο. Ακόμη ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Τόμιτς μέχρι το 2002. Ο Ιβκοβιτς, σε δηλώσεις του από το Βελιγράδι για το θέμα των δύο ξένων είπε ότι η η ομάδα του πήρε δύο καλούς παίκτες για τους οποίους μέτρησε βασικά η επιθυμία τους να παίξουν στον Ολυμπιακό.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εντονες ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ, σπάζοντας και το φράγμα των 2700 μονάδων. Εκλεισε στις 2712, 52 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,84%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 55, 6 δισ. δρχ. Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για μετοχές των Κατασκευών και των Βιομηχανιών, οι δείκτες των οποίων σημείωσαν άνοδο 3,85% και 3,05% αντιστοίχως. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,80%, Λήζινγκ άνοδος 0,29%, Ασφάλειες πτώση 1,01%, Επενδύσεις άνοδος 1,26%, Συμμετοχών πτώση 0,69%, Διάφορες άνοδος 1,28%. Με άνοδος 1,37% έκλεισε ο δείκτης της Παραλληλης Αγοράς.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 303,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,20, γαλλικό φράγκο προς 50,47, λίρα Αγγλίας προς 495,76, ελβετικό φράγκο προς 201,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,17, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,15, τη λίρα Κύπρου προς 576,31 και την ECU προς 334,12 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανάστατη είναι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, από τη νέα υπόθεση παιδεραστίας που συγκλονίζει την Ολλανδία, μετά την πολύκροτη ιστορία του Βελγίου με τον παιδεραστή Ντιτρού, που σκότωσε έξι παιδάκια μετά την σεξουαλική τους κακοποίηση. Η ολλανδική αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα που βίαζε μικρά παιδιά, ακόμα και ηλικίας.. . ενός έτους, τα οποία, μάλιστα κινηματογραφούσε και φωτογράφιζε την ώρα της κακοποίησης, με στόχο να πουλήσει το πορνογραφικό υλικό, σε όλο τον κόσμο μέσω του Ιντερνέτ. Βρέθηκαν χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες έδειχναν φιμωμένα μωρά να υφίστανται πρωκτικό βιασμό!!! Η λαίλαπα της παιδεραστίας, που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε όλο τον κόσμο, αναγκαστικά πρέπει να φέρει πλέον την ανθρωπότητα προ των ευθυνών της...

Φωτιά έχει πάρει η κούρσα για τη διαδοχή του Ιάπωνα πρωθυπουργού Ριουτάρο Χασιμότο, μετά την αποφάση του γηραιού, αλλά δημοφιλούς στους οικονομικούς παράγοντες, Σεϊρόκου Καζιγιάμα να διεκδικήσει την πρωθυπουργία από τον υπουργό Εξωτερικών, Κέιζο Ομπούτσι, που εθεωρείτο μέχρι τώρα επικρατέστερος για την τελική επικράτηση. Η είδηση είναι χαρακτηρηριστικό ότι είχε ως αποτέλεσμα στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου στο Τόκιο να πέσει το αμερικάνικο νόμισμα κάτω από τα 140 γιεν.

Τελικά, ο Ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν θα παραστεί στην ταφή των λειψάνων του τελευταίου τσάρου της χώρας Νικολάου και της οικογενείας του, στην Αγία Πετρούπολη, καθώς, αρχικά, ο Γιέλτσιν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν επρόκειτο να παραστεί στην τελετή. Η Ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας δεν έχει πειστεί για τη γνησιότητα των λειψάνων και αρνήθηκε να παραστεί στην τελετή της ταφής.

Αυξηση ραδιενέργειας σημειώθηκε στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούι στη Βουλγαρία, παραμένοντας όμως "μέσα στα αποδεκτά επίπεδα", ανακοινώθηκε από το εργοστάσιο. Αυξημένες ποσότητες ραδιενέργειας εντοπίστηκαν και έξω από την αίθουσα των αντιδραστήρων, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κοσσυφοπεδίου του κόμματος του ηγέτη των Αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα και κατέσχεσαν τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης του αποκαλούμενου ''Κοινοβουλίου'' των Αλβανών. Η συνεδρίαση αυτή του ''Κοινοβουλίου'' αφορούσε τη σύστασή του σε σώμα και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος του Ιμπραήμ Ρουγκόβα. Εκπρόσωποι των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου δήλωσαν σήμερα ότι η ενέργεια αυτή των σερβικών αρχών θα επιδράσει αρνητικά στην εξέλιξη της κρίσης στην περιοχή. Η χθεσινή συνεδρίαση του ''Κοινοβουλίου'' των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου ήταν η πρώτη από τις παράλληλες εκλογές που είχαν διεξάγει οι Αλβανοί της περιοχής στις 22 Μαρτίου. Στο ''Κοινοβούλιο'' το οποίο αριθμεί 30 μέλη συμμετέχουν πέντε κόμματα εκ των οποίων η Δημοκρατική Συμμαχία του Ρουγκόβα έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Στις ίδιες εκλογές ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα είχε αναδειχθεί "πρόεδρος της δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου" την οποία όμως δεν αναγνωρίζει καμία χώρα στον κόσμο. (Μ.Π.Ε.)

Νέο κρούσμα βίας ξέσπασε χθες τη νύχτα στην Αλγερία, όταν ένοπλοι μουσουλμάνοι αντάρτες εισέβαλαν σε χωριό και κατέσφαξαν 13 άτομα. Πάνω από 65. 000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αλγερία σε από τις αρχές του 1992, χρονιά που άρχισε ο ακήρυκτος πόλεμος μεταξύ των ισλαμιστών ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ενας αξιωματικός του φιλοϊσραηλινού στρατού του Νοτίου Λιβάνου σκοτώθηκε σήμερα, όταν η ζώνη κατοχής που έχουν δημιουργήσει οι Ισραηλινοί στην περιοχή επλήγη από πυραύλους της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε ότι ο υπουργός Αμυνας της χώρας του, θα συναντηθεί με παλαιστίνιο διαπραγματευτή, σε μία προσπάθεια ώστε να υπάρξει πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία. Μάλιστα, ο Νετανιάχου αποκάλυψε ότι υπάρχει μία γενική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους.

ΚΑΙΡΟΣ

Η πτώση της θερμοκρασίας και οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού, που θα είναι σχεδόν αίθριος, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 31 και στα νησιά 18 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 32 και 20 με 28 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Friday, 17 July 1998 - 3:33:34 UTC