Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-07-15

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, άσκησε το μεσημέρι ο Εισαγγελέας Πειραιά εναντίον του 39χρονου εφοπλιστή, Βαγγέλη Βεντούρη, πού κατηγορείται ότι μαζί με ένα ακόμη άτομο προσπάθησε προχθές το βράδυ να σκοτώσει το 40χρονο επίσης εφοπλιστή, Κώστα Αγαπητό. Ο κ. Βεντούρης προέβαλε ως άλλοθι ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν με τρείς φίλους του στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Βγαίνοντας απο το γραφείο του Εισαγγελέα δήλωσε ότι λυπάται γι'αυτό που συνέβη στο συνάδελφό του, αλλά και για την κατηγορία που αποδίδεται σε βάρος του. Ο Εισαγγελέας πάντως παρέπεμψε το Βαγγέλη Βεντούρη στην 6η τακτική ανακρίτρια, στην οποία θα παρουσιαστεί την Πέμπτη το πρωί. Μέχρι τότε κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας.

Σαφώς καλύτερη από χθές ήταν μέχρι το μεσημέρι η κατάσταση με τις πτήσεις της Ολυμπιακής, καθώς μειώθηκαν αισθητά οι καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις εξωτερικού, ενώ ομαλοποιημένη ήταν η εικόνα με τις πτήσεις του εσωτερικού. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση των πιλότων με τη διοίκηση της Ολυμπιακής, ενώ ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρίας Θεόδωρος Τσακιρίδης, δήλωσε ότι εντός 10 ημερών αναμένεται η πρόσληψη 74 συνοδών-φροντιστών, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, που θα καλύψουν τα κενά και θα εξομαλύνουν περαιτέρω τις πτήσεις της Ολυμπιακής. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιλότοι ζητούν εξυγίανση της αεροπλοϊας και ανανέωση του στόλου, καθώς και αυξήσεις στις αποδοχές τους.

Την εκτίμηση ότι οι τρομοκράτες της οργάνωσης Απελευθερωτικός Αγώνας, επεδίωκαν να υπάρξουν θύματα, με τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στα δικαστήρια της Ευελπίδων, διατυπώνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Και τούτο γιατι προ του κτυπήματος προηγήθηκε τηλεφώνημα, ενώ για τη δεύτερη βόμβα δεν υπήρξε προειδοποίηση, τη στιγμή μάλιστα που αστυνομικοί ερευνούσαν τα κτίρια των δικαστηρίων. Μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, ύστερα από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα, με διαφορά 40 λεπτών. Προβλέπεται, ανάμεσα σε άλλα, η εγκατάσταση ειδικών μηχανημάτων ελέγχου των εισερχόμενων και εξερχόμενων από τα κτίρια των δικαστηρίων.

Διέψευσε κατηγορηματικά η Μαρία Δαμανάκη τα σενάρια και τις πληροφορίες που την έφεραν να αποσύρει την υποψηφιότητά της για το δήμο της Αθήνας. Στο μεταξύ, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή Εκλογικού αγώνα του ΔΗΚΚΙ αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Μπέη για τη δημαρχία της Αθήνας.

Αποστάσεις από τη δικαστική απόφαση για το λεξικό του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη, πήρε η κυβέρνηση. Η επιστημονική έρευνα και γνώση δεν πρέπει να υπόκειται σε περιορισμούς, τόνισε ο υπουργός Τύπου, αναφερόμενος στην απαγόρευση που επεβλήθη στον καθηγητή Μπαμπινιώτη να μην περιλάβει στο λεξικό του τον όρο Βούλγαροι, προκειμένου για οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων. Ωστόσο ο κ. Ρέππας έσπευσε να δηλώσει ότι δεν σχολιάζει τις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων και τόνισε οτι η ίδια η επιστήμη είναι αυτή που θέτει τα ηθικά της όρια.

Δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την Εμπορική Τράπεζα η προκήρυξη πώλησης του 51% των μετοχών της Ιονικής. Οι προτάσεις αγοράς θα πρέπει να υποβληθούν στο διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 24 Αυγούστου και το τίμημα θα είναι τοις μετρητοίς. Η προκήρυξη ορίζει ότι ο αγοραστής δεσμεύεται να τηρήσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τον οργανισμό προσωπικού της Ιονικής, καθώς και τις όποιες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις έχουν ήδη θεσπισθεί για τους εργαζομένους της τράπεζας. Μετά τη μεταβίβαση του 51%, η Εμπορική θα συνεχίσει να έχει στο χαρτοφυλάκιό της το 7% των μετοχών της Ιονικής.

Μετ' εμποδίων πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια του ΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο δίκτυο της κεντρικής Ελλάδας. Ετσι δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη ενώ κανονικά κινήθηκαν τα τρένα του ΟΣΕ στο υπόλοιπο δίκτυο. Το μεσημέρι οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών, κύριοι Παπαντωνίου και Μαντέλης, συζήτησαν το πρόγραμμα επενδύσεων του ΟΣΕ.

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές της Πέλλας για τον εντοπισμό του σεσημασμένου κακοποιού και δραπέτη των φυλακών Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία ληστειών τραπεζών. Ο Παλαιοκώστας είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος, με αυτοκίνητο που είχε κλέψει. Οταν ο 26χρονος έμπορος Αντώνης Ζώτος σταμάτησε το αυτοκινητό του για να τον βοηθήσει, αυτός έβγαλε ένα καλάσνικοφ και άρχισε να τον πυροβολεί, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει. Ο Παλαιοκώστας πήρε το αυτοκίνητο του Ζώτου και εξαφανίσθηκε. Από τα δακτυλικά αποτυπώματα η αστυνομία ανακάλυψε ότι πρόκειται για το γνωστό κακοποιό και όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο, ενώ κλεμμένες ήταν και οι πινακίδες.

Στο νοσοκομείο φρουρούμενος, νοσηλεύεται ο 39χρονος Νίκος Μηχανιώτης, ο οποίος συνελήφθη, αργά χθες βράδυ, ύστερα απο κυνηγητό και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας. Ο δράστης είχε αφοπλίσει το φρουρό του 4ου αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας και στη προσπάθειά του να διαφύγει τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό και ένα διερχόμενο πολίτη αλλά τραυματίστηκε και ο ίδιος απο πυρά αστυνομικών που τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν. Ο Μηχανιώτης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Νέα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντοπίστηκαν με τις γεωφυσικές και σεισμολογικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον κόλπο της Καβάλας για λογαριασμό της Εταιρίας Πετρελαίων Βορείου Αιγαίου. Οι νέοι "πετρελαιοφόροι ορίζοντες" βρίσκονται σε περιοχές γύρω απο το "μητρικό" κοίτασμα του Πρίνου Θάσου και περικλείονται απο ψαμμιτικά πετρώματα κάτω απο αμμώδη βυθό. Στα μέσα Αυγούστου θα γίνει και νέα γεώρτηση βορειοδυτικά του κόλπου της Καβάλας και από το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα αποφασιστεί αν θα γίνει και τρίτη γεώτρηση.

Σβήστηκε το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε χθες στη θέση Πεύκες Ολυμπίας, αφού προηγουμένως έκαψε 150 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης. Στη περιοχή παραμένουν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σε ύφεση εξάλλου είναι η φωτιά στα Ζαχλωρίτικα Αιγίου, η οποία έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Σε εξέλιξη είναι στη Σέριφο, στον όρμο Κεντάρχου, φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτολιβαδική έκταση. Στη περιοχή μεταφέρονται δυνάμεις πυρόσβεσης.

Αναγκαστική προσγείωση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου έκανε διθέσιο πολεμικό αεροσκάφος Α-7 Κορσέρ. Το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, όταν οι δύο χειριστές διαπίστωσαν μηχανική βλάβη και προχώρησαν σε αναγκαστική προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Κατα τη διαδικασία προσγείωσης παρουσιάσθηκε πρόβλημα στα φρένα και οι χειριστές έσκασαν τα λάστιχα, ώστε το αεροσκάφος να φρενάρει. Τελικά το μαχητικό σταμάτησε εκτός διαδρόμου, χωρίς οι δύο πιλότοι να πάθουν τίποτα.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αποδίδει η αστυνομία την επίθεση με χειροβομβίδες που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Πειραιά, με στόχο το καφενείο του Γιάννη Τασσάκου 48 χρόνων, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν θύματα, καθώς την ωρα εκείνη το καφενείο ήταν κλειστό. Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του καφενείου είναι αδελφός πρώην ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας.

Για δωροδοκία και εκβίαση κατηγορούνται υπάλληλος του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης κι ένας συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας που συνελήφθησαν ενώ παραλάμβαναν ποσό 800. 000 δρχ. προκειμένου να χορηγήσουν πιστοποιητικό χαρακτηρισμού κληροτεμαχίου. Πρόκειται για τους Βασίλη Νικολόπουλο, 58 ετών και Φαίδωνα Φρυδάκη, 60 ετών. Οι δυο δράστες συνελήφθησαν στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" όπου επρόκειτο να γίνει η συναλλαγή με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος στην Εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνης, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παντελής Καραγιαννάκης 27 ετών απο τις Καλύβες Χανίων συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ που οδηγούσε ο Ιωάννης Αυγουστάκης 45 ετών απο το Ηράκλειο. Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο οδηγοί, ενώ σοβαρά τραυματίσθηκαν οι Κωνσταντίνος Μπαντουβάς 56 ετών κάτοικος Ηρακλείου και ένας Ελβετός ετών που έμενε προσωρινά στο Ηράκλειο.

Περίπου 3. 200. 000 φορολογικές δηλώσεις, σε σύνολο 4,5 εκατομμυρίων, έχουν εκκαθαριστεί από το ΚΕΠΥΟ. Οπως προκύπτει, περίπου 1. 400. 00 φορολογούμενοι πρέπει να καταβάλουν επιπλέον φόρο, με τελευταία ημερομηνία εξόφλησης την 31η Αυγούστου 1998, ενα εκατομμύριο θα λάβουν επιστροφή φόρου, ενώ περίπου 700. 000 ούτε θα καταβάλουν φόρο, αλλ' ούτε και θα έχουν επιστροφή.

Στο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών οδηγήθηκαν οκτώ Ιρακινοί που εντοπίστηκαν το πρωί στο νησάκι Αγιος Νικόλαος κοντά στη Σάμο. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, δύο γυναίκες και δύο παιδιά. Οπως είπαν οι λαθρομετανάστες, πλήρωσαν 1. 500 δολάρια το άτομο σε Τούρκο δουλέμπορο για να τους μεταφέρει με το σκάφος του στη χώρα μας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την απόκτηση του Γιώργου Σιγάλα και του Αμερικανού Φράνκι Κινγκ, ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ο πρώτος συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών, μετά από διαπραγματεύσεις διάρκειας περισσοτέρων των δύο μηνών, ενώ ο Αμερικανός πλέι μέικερ που πέρυσι αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, συμφώνησε για συνεργασία ενός χρόνου, αντί του ποσού των 400. 000 δολλαρίων.

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα ο διεθνής Κροάτης ποδοσφαιριστής Ασάνοβιτς, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Τον ικανότατο μέσο, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο Μοντιάλ της Γαλλίας και ήταν από τους ηγέτες της ομάδας του για την κατάκτηση της τρίτης θέσης από την Κροατία, υποδέχθηκαν 500 φίλοι του Παναθηναϊκού, ενώ ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος από την υποδοχή. Ο Ασάνοβιτς αναμένεται μετά τη συνάντησή του με τους ανθρώπους του τριφυλιού να φύγει για ολιγοήμερες διακοπές και να συναντηθεί με τους νέους συμπαίχτες του στην Ιταλία, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία του ο Παναθηναϊκός.

Την ήττα 83-72 από τη Γιουγκοσλαβία ξεκίνησε τους αγώνες της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Τραπάνι της Ιταλίας, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ελπίδων. Το εθνικό μας συγκρότημα υπέπεσε σε πολλά άθη στην πρεμιέρα των αγώνων και γενικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη μετριότητα. Αύριο, στο δεύτερο αγώνα της η εθνική μας αντιμετωπίζει τη Γερμανία.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στο δεύτερο μέρος της σημερινής συνεδριάσης αν και αρχικά σημείωναν σημαντική άνοδο. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2638,20 μονάδες με πτώση 1,77%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα απο τις προηγούμενες συνεδριάσεις και έφθασε τα 62,9 δις δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 3,05%, Λήζινγκ πτώση 7,30%, Ασφάλειες πτώση 4,24%, Επενδύσεις πτώση 2,65%, Βιομηχανικές πτώση 1%, Κατασκευών πτώση 1,25%, Συμμετοχών πτώση 1,72%, Διάφορες πτώση 1,70%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 1,91%.

Η τιμή πώλησης δολαρίου Αμερικής εκλεισε στίς 303,58 δραχμές.

ΚΑΙΡΟΣ ======

Αρχικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα βορειοδυτικά και τη Μακεδονία θα συννεφιάσει και πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 20 με 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς και στα νησιά 23 με 36 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 39 βαθμούς. Στις παραθαλάσσιες περιοχές όμως η μεγίστη τιμή θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 21 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η τουρκική κυβέρνηση, καθώς το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, ταυτόχρονα με την κρίση του κυβερνητικού συνασπισμού, κατέθεσε νέα πρόταση μομφής, αυτή τη φορά κατά του πρωθυπουργού για διαφθορά. Την ίδα ώρα το κόμμα του Μπουλέντ Ετσεβίτ, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, επανέλαβε την έκκληση για πρόωρες εκλογές ως το τέλος του έτους. Από την πλευρά του ο Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε σήλωσε ότι η διαμάχη για την αύξηση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της κυβέρνησης. Ο Τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, βρίσκεται στα Τίρανα για επίσημη επίσκεψη και συνομιλίες με την Αλβανική ηγεσία, στο επίκεντρο των οποίων θα είναι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.

Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν να εξασφάλισε το δάνειο των 22,8 δις δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά τώρα πρέπει να πείσει και την ελεγχόμενη από τους κομμουνιστές Ρωσική βουλή , δούμα να εγκρίνει αύριο το πρόγραμμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Πάντως, ο Γιέλτσιν, που απέκλεισε το ενδεχόμενο διάλυσης της Δούμα και προκήρυξης πρόωρων εκλογών, επανέλαβε την αποφασή του να μήν είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2. 000.

Μειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο οι συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς η σερβική και η αλβανική πλευρά κάνουν λόγο για μεμονωμένα επεισόδια. Στην πολιτική σκηνή των Αλβανοφώνων ο Ρουγκόβα προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο μέρος του "Απελευθερωτικού Στρατού", έτσι, ώστε να είναι ο μοναδικός συνομιλιτής στις συζητήσεις με τους Σέρβους, όπως θέλει το ΝΑΤΟ, αλλά και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Στις ΗΠΑ επρόκειτο να μεταβεί σήμερα ο βασιλιάς Χουσεϊν της Ιορδανίας για ιατρικές εξετάσεις, διότι παρουσίαζει εμπύρετη κατάσταση που δεν υποχωρεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος μονάρχης θα υποβληθεί σε εξετάσεις σε κλινική της Μινεσότα, όπου το 1992 του είχε αφαιρεθεί ένας νεφρός μετά τον εντοπισμό καρκινικών κυττάρων. Ωστόσο, αξιωματούχος της Ιορδανίας δήλωσε ότι η κατάσταση του Χουσεϊν δεν εμπνέει ανησυχία.

Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελλίσονται στην Ιραλία οι δύο τελευταίες καταδίκες για δωροδοκία και παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων του αρχηγού της αντιπολίτευσης Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο επέκρινε το έργο των δικαστών του Μιλάνου που διατάζουν έρευνες γνωστές σαν "καθαρά χέρια", αφού καταδίκασε την αποφασή τους να καλέσουν σε ανάκριση τον Μπερλουσκόνι την εποχή που ήταν πρωθυπουργός. Ο Μπερλουσκόνι για την πρόσφατη καταδίκη του, που αφορούσε μίζα προς τον φίλο του Κράξι, αντέδρασε έντονα, υποστηρίζοντας πως οι δίκες αυτές αποβλέπουν στην πολιτική του εξόντωση.

8


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Wednesday, 15 July 1998 - 16:12:10 UTC