Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-01-20

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα συνδικάτα για την επίμαχη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες που είχαν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, καθώς η κυβέρνηση εμμένει στην επίμαχη διάταξη, με την οποία οι εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ, θα ρυθμίζονται με νόμο και όχι με συλλογικές συμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έθεσε μόνο θέμα επαναδιατύπωσης της επίμαχης διάταξης, κάτι που όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, απέρριψε η Συνομοσπονδία, γιατί όπως υποστήριξε, κάνει λόγο για συλλογικές διαπραγματεύσεις, διάρκειας έξι μηνών και αν αυτές δεν καταλήξουν πουθενά, να υπάρξει νόμος από την κυβέρνηση. Συνεχίζοντας, ο κ. Πολυζωγόπουλος, τόνισε ότι τα συνδικάτα συμφωνούν με την εξάμηνη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, επισημαίνουν όμως, ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία θα πρέπει μια ανεξάρτητη διοικητική αρχή, να παρεμβαίνει προκειμένου να ασκήσει διαιτησία για τα επίμαχα σημεία των διαφωνιών.

Η διαφωνία κυβέρνησης-συνδικάτων, έχει όπως είναι φυσικό, αντίκτυπο στους εργαζομένους στο δημόσιο, οι οποίοι προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις. Η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ και στα μέσα μαζικής μετφοράς και το κοινό θα εξυπηρετείται με προσωπικό ασφαλείας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής. Την εκπόνηση εντός διμήνου ενός προγράμματος εξυγίανσης του εθνικού αερομεταφορέα, εξήγγειλε ο υπουργός μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, κατά την διάρκεια παρουσίασης της νέας διοίκησης της εταιρίας. Σήμερα, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί, έως τις 3 μετά το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί αφάνταστα το κοινό. Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, ότι επιχειρεί να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις. Την ώρα αυτή, σε εξέλιξη βρίσκεται στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Τελειωμό όμως δεν φαίνεται να έχουν τα μέτωπα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Επίδειξη δύναμης έκαναν σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι πραγματοποίησαν συλλαλητήρια στην Καρδίτσα και τα Φάρσαλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίκη δεκάδων αγροτών, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνίας στις περσινές κινητοποιήσεις. Η δίκη αναβλήθηκε, ωστόσο, απόψε οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, ενώ την Παρασκευή, αγρότες των Φαρσάλων, έχουν αποφασίσει να κάνουν συμβολική κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή θα επιδιώξει απευθείας συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, προκειμένου να του εκθέσει τα αιτήματά της. Αν αυτό δεν επιτευχθεί τότε, από τις 2 Φεβρουαρίου, θα αρχίσουν νέες κινητοποιήσεις και με τα τρακτέρ τους, θα κατευθυνθούν σε επιλεγμένα σημεία των εθνικών οδών.

Χωρίς παρενοχλήσεις αυτή τη φορά από τουρκικά αεροσκάφη, περιόδευσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, στα νησιά Σάμο και Ικαρία και Φούρνους, όπου επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια και παράλληλα, παρακολούθησε τεχνικές ασκήσεις και ασκήσεις ετοιμότητας. Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε για άλλη μία φορά οτι η Ελλάδα διατηρεί το απαράγραπτο δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και θα το ασκήσει όποτε εκείνη κρίνει σκόπιμο. Οσον αφορά τις προκλητικές δηλώσεις της Αγκυρας οτι τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας είναι 6 μίλια, ο κ. Ρέππας απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να επικαλείται διεθνείς συμβάσεις, όταν η χώρα αυτή τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της, παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Την ίδια ώρα στο Αιγαίο, συνεχίζεται η τουρκική αεροναυτική άσκηση, ενώ οι κύριοι Πάγκαλος και Κρανιδιώτης είχαν συνομιλίες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην γείτονα χώρα με τον ειδικό απεσταλμένο του αμερικανού προέδρου για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα. Συνέντευξη για όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα δώσει αύριο ο υπουργός εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μία σπάνια ευκαιρία για τη χώρα μας, να αποδείξει οτι μπορεί να πραγματοποιήσει κάτι σύγχρονο, σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, την ανάληψη από την χώρα μας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τις δηλώσεις αυτές έκανε κατά την διάρκεια παρουσίασης του προσχέδιου νόμου, το οποίο αναφέρεται στους φορείς που θα αναλάβουν τη διοργάνωση τους. Το προσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και προβλέπει τη σύσταση δύο επιτροπών, της εθνικής και της οργανωτικής. Εως το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των μελών που θα συγκροτήσουν την οργανωτική επιτροπή που θα έχει την επιμέλεια και επίβλεψη των έργων. Θεσπίζονται ισχυρές δικλείδες διαφάνειας, ενώ θα υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων και διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, καθώς και επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θα ελέγχει όλες τις συμβάσεις άνω των 100 εκατ. δραχμών. Οσον αφορά τα σήματα και τα σύμβολα, κατοχυρώνονται με το άρθρο 3 του νομοσχεδίου και η προστασία τους διαρκεί για μια δεκαετία. Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να δυσφορεί με ορισμένες επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και με το γεγονός ότι του προτάθηκε, κατά παράβαση του Συντάγματος, να αναλάβει την προεδρία της εθνικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δήλωσε οτι η συνεργασία μεταξύ του κ. Στεφανόπουλου και της κυβέρνησης είναι άριστη. Οσον αφορά το ρόλο που ανέλαβε η Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, τόνισε οτι η συμβολή της ήταν τεράστια στην ανάληψη της Ολυμπιάδας, ωστόσο η ίδια λόγω προσωπικών ασχολειών, επέλεξε να προσφέρει τις υπηρεσίες της από την θέση της στην εθνική επιτροπή. Ηδη όμως, ακούστηκαν οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις από τα έργα που θα γίνουν για την Ολυμπιάδα. Ομάδα του Πολυτεχνείου που εκπονεί μελέτη, με στόχο τη διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων, για τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων, υποστηρίζει οτι τα έργα για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, α μετατρέψουν σε τσιμέντο τέσσερις χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, 500 στρέμματα αιγιαλού και 60 στρέμματα σε υπό διαμόρφωση πάρκα της Αττικής. Μεταξύ άλλων, προτείνει να εγκατασταθεί το αθλητικό κέντρο κωπηλασίας στη λίμνη Ιωαννίνων ή στην Υλίκη, προκειμένου να προστατευθεί ο βιότοπος του Σχοινιά.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες πρόνοιας για τους πολίτες που πραγματικά τις έχουν ανάγκη, θα προσφέρει η αναδιάρθρωση της πρόνοιας στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας. Ο υφυπουργός Πρόνοιας, Θεόδωρος Κοτσώνης, είπε ότι η συγχώνευση του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας του ΠΙΚΠΑ και του ιδρύματος ΜΗΤΕΡΑ, δεν σημαίνει κατάργηση κάποιου απ'αυτούς τους οργανισμούς, αλλά καλύτερη συνολική λειτουργία τους. Με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, δηλώνει ο κ. Κοτσώνης, ένα μεγάλο μέρος των ιδρυμάτων πρόνοιας περνούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ξεκινά το πρόγραμμα απογευματινής λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών. Οι πρώτοι που θα λειτουργήσουν είναι στην Ηλιούπολη, στην Αργυρούπολη, τους Αγιους Ανάργυρους και στον Κορυδαλλό. Οσον αφορά την πολιτική για το πρόγραμμα νοσηλείας στο σπίτι, είπε ότι αυτό έχει ήδη ξεκινήσει σε 20 από τους δήμους, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να επεκταθεί και σε άλλους 100 δήμους μέχρι το τέλος του 1998.

Ενοχη έκρινε τελικά το πέμπτο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, την ηθοποιό Βάσια Παναγούλου, για τη γνωστή υπόθεση του σχεδιασμού της δολοφονίας του πρώην συζύγου της, Απόστολου Δοξιάδη. Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, ενώ η ίδια ποινή επεβλήθηκε και στους συγκατηγορούμενούς της, Αντώνη Μαχαιρίδη και Νικόλαο Καλογερά. Αντίθετα, κηρύχθηκε αθώος, λόγω αμφιβολιών, ο τέταρτος κατηγορούμενος, Παναγιώτης Παντουράκης.

Η πληροφορική στο δημόσιο ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής, που πραγματοποίηθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στη συνεδρίαση μετείχαν οι υπουργοί κύριοι Παπαντωνίου, Παπαδόπουλος, η κ. Παπανδρέου και ο κ. Πάχτας. Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός παρέθεσε γεύμα, στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα.

Εξι εκατομμύρια άρπαξαν το μεσημέρι δύο ένοπλοι που φορούσαν κουκούλες από το υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας στην Πετρούπολη στην Αθήνα και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, την οποία οδηγούσε τρίτος συνεργός τους. Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι ληστές κρατούσαν καλάζνικοφ και κατά την αστυνομία ίσως να ήταν αλλοδαποί.

Τα δημόσια έργα, τα δίκτυα περιβάλλοντος και οι υποδομές ήταν το θέμα της συνάντησης του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς. Ο κ. Μπερνς δήλωσε ότι ΗΠΑ και Ελλάδα μπορούν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων καθώς η επιθυμία της χώρας του είναι περισσότερες αμερικανικές εταιρίες να δρστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Ο κ. λιώτης χαρακτήρισε πολύ θετική την συνάντηση, η οποία κινήθηκε, όπως είπε, στα στενά ενδιαφέροντα του υπουργείου.

Το πρόγραμμα της Πολιτικής Ανοιξης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. Στο πρόγραμμα αυτό προτείνεται μία εναλλακτική πολιτική δομή που θα βασίζεται στους μικρούς δήμους και κοινότητες και θα αναπτύσσεται σε διαδημοτικά και διακοινοτικά δίκτυα συνεργασίας. Ερωτηθείς για το εάν θα στηρίξει ενδεχομένως το κ. Αβραμόπουλο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Σαμαράς απάντησε οτι είναι πρόοωρο να τοποθετηθεί, δήλωσε όμως χαρακτηριστικά οτι εκείνο που μετρά είναι το περιεχόμενο της πολιτικής και όχι το στυλ.

Αλλοι δώδεκα Ιρακινοί λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν το πρωί στην περιοχή Πράσο της Σάμου. Παρά την καταδίωξη από τις λιμενικές αρχές ο Τούρκος δουλέμπορος, κατάφερε να διαφύγει με ταχύπλοο σκάφος. Οι Ιρακινοί, πέντε άνδρες, τέσσερις γυναίκες και τρία παιδιά, οδηγήθηκαν στο κέντρο υποδοχής Λαθρομεταναστών, όπου έκαναν αίτηση για τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έχασε στον κρίσιμο αγώνα του ο Απόλλωνας Πατρών κόντρα στην ομάδα του Ισραήλ Χαποέλ Εϊλάτ, για το Ευρωπαϊκό κύπελλο μπάσκετ. Η ομάδα της Πάτρας ήθελε νίκη με 18 πόντους για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία, αφού στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Ισραήλ έχασε με 84-101. Τελικά κέρδισε με 10 πόντους. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα την γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν, για την ίδια διοργάνωση, σε ένα παιχνίδι-προπόνηση, καθώς η ομάδα του Σούμποτιτς είχε νικήσει μέσα στη Γερμανία με 22 πόντους διαφορά.

Αμειβόμενη από τη νέα σεζόν θα γίνει η ελληνική διαιτησία, καθώς οι διαιτητές θα παίρνουν μισθό 400 χιλιάδων δραχμών, ενώ οι καλοί ρέφερι θα παίρνουν και ειδικά μπόνους. Οι διαιτητές στη β' εθνική κατηγορία θα παίρνουν 200 χιλιάδες δρχ το μήνα.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με συγκρατημένη άνοδο 0,31% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1440,13 μονάδες, αν και στη διάρκεια των συναλλαγών σημείωνε κέρδη που ξεπερνούσαν το 1%. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,66%, Ασφάλειες πτώση 0,80%, Λήζινγκ άνοδος 1,49%, Επενδύσεις πτώση 0,62%, Κατασκευές πτώση 3,33%, Βιομηχανίες άνοδος 0,89%, Διάφορες πτώση 0,75%, Συμμετοχών πτώση 1,04%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με απώλειες 0,94%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 16,4 δις δρχ.

ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται αύριο σ'όλη τη χώρα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα βόρεια και πιθανόν τα κεντρικά ορεινά θα πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στα πελάγη θυελλώδεις και στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 15 και στα νησιά του Αιγαίου 11 με 17 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή, ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία 10 με 14 και 7 με 11 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμή δεν σταμάτησε να ρέει το αίμα αθώων ανθρώπων στην Αλγερία, παρά την παρουσία των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην δοκιμαζόμενη χώρα από τρομοκρατικές ενέργειες εξτρεμιστών ισλαμιστών. Σήμερα βόμβα που εξερράγη σε λεωφορείο στη λαϊκή συνοικία Μπεν Ανκούν της πρωτεύουσας προκάλεσε το θάνατο σε ένα άτομο και τραυμάτισε 23. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, τουλάχιστον 33 άτομα δολοφονήθηκαν σε όλη τη χώρα σε μία σειρά επιθέσεων που οι αρχές αποδίδουν στους φανατικούς ισλαμιστές. Την ίδια ώρα, ο υπουργός εξωτερικών της Αλγερίας Αχμέτ Ατάφ άρχισε συνομιλίες με την αντιπροσωπεία της ΕΕ για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της βίας στη χώρα.

Ρίχνοντας τους τόνους και με αντάλλαγμα την εκεχειρία στη Βουλή, ο ισλαμιστής ηγέτης Νετζμετίν Ερμπακάν προσπαθεί να βοηθήσει το κόμμα της Ευημερίας να αποφύγει τις χειρότερες συνέπειες μετά την απαγόρευση της δράσης του. Οι ισλαμιστές θα αλλάξουν την τακτική που ακολουθούσαν μέχρι τώρα και δεν θα παρεμποδίζουν τη λειτουργία του κοινοβουλίου υποβάλλοντας συνεχώς προτάσεις μομφής, με στόχο να δυσχεράνουν το νομοθετικό έργο. Μάλιστα, βουλευτής του Γιλμάζ υποστήριξε πως οι ισλαμιστές δεσμέυτηκαν να ψηφίσουν μαζί τους τα νομοσχέδια της κυβέρνησης για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ισως, όμως να αποτελεί και ένα τελευταίο "παζάρι" του Ερμπακάν ώστε να διατηρήσει τη βουλευτική του ιδιότητα.

Μία σφαγή άνευ προηγουμένου, με εκατοντάδες νεκρούς, ήταν το αποτέλεσμα άγριων συμπλοκών που σημειώθηκαν για τον έλεγχο της αδαμαντοφόρας περιοχής της ανατολικής Σιέρα Λεόνε, Τόνγκο Φιλντ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Εκπρόσωπος της στρατιωτικής χούντας που κυβερνά τη χώρα, ανέφερε πως τα μισά τουλάχιστον θύματα ανήκαν στις τάξεις των παραδοσιακών κυνηγών, του ανατραπέντος προέδρου. Πάντως, χαρακτηριστικό της αγριότητας των συμπλοκών είναι οι δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων που υποστήριξαν ότι δεκάδες αποκεφαλισμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα εξακολουθούν να κείτονται στην περιοχή του Τόνγκο Φιλντ.

Σε συμφωνία με τον ΟΗΕ, προχώρησε το Ιράκ για την πραγματοποίηση στις αρχές Φεβρουαρίου συνάντησης εμπειρογνωμόνων των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Γερμανίας για να εκτιμήσουν τη διαδικασία αφοπλισμού. Η συμφωνία επετεύχθη στις συνομιλίες που είχε σήμερα στη Βαγδάτη ο επικεφαλής της ομάδας επιθεωρητών του ΟΗΕ Ρίτσαρντ Μπάτλερ με ιρακινούς αξιωματούχους.

Αντιμέτωποι με το σφοδρότερο κύμα ψύχους των τελευταίων δέκα χρόνων είναι χιλιάδες άστεγοι, θύματα του σεισμού της 10ης Ιανουαρίου, στη βορειοανατολική Κίνα. Το θερμόμετρο έφθασε στους -35 βαθμούς στην περιοχή, όπου 44 χιλιάδες άνθρωποι στεγάζονται σε πρόχειρα καταφύγια, μετά τις καταστροφές 136 χιλιάδων σπιτιών από το σεισμό.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και επτά τραυματίστηκαν στη Σμύρνη, όταν πλινθόκτιστο τριώροφο κτίριο κατέρρευσε, καθώς δεν είχε ανεγερθεί πάνω σε γερά θεμέλια. Οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, είναι εκτός κινδύνου. Ωστόσο, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπαθειές τους, με σκοπό να ανασείρουν ένα πεντάχρονο παιδί, που έχει εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Wednesday, 21 January 1998 - 3:35:49 UTC