Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-11-17

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Σοβαρότατα επεισόδια εκδηλώθηκαν το απόγευμα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία ολοκληρώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την 24η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ολα άρχισαν όταν σημειώθηκε έκρηξη έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, που βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη. Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβέστες και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αυτοσχέδιο μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια. Την ίδια ώρα ομάδα περίπου, 30 αναρχικών που είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με μαντήλια και κουκούλες, άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες, ξύλα και μολότοφ εναντίον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο του Πολυτεχνείου. Οι αναρχικοί προκάλεσαν ζημιές σε ΙΧ και σε αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής, ενώ οι αστυνομικοί αναγκάσθηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δύο αναρχικοί ήταν εφοδιασμένοι με ηλεκτρικά σιδηροπρίονα, προκειμένου να καταστρέψουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στις προθήκες των καταστημάτων. Η αστυνομία συνέλαβε 17 άτομα. Τελικά, η πορεία ξεκίνησε κανονικά, επικεφαλής της οποίας είναι η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, και λίγο πριν τις έξι έφθασε στην αμερικανική πρεσβεία με μια μικρή στάση στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο. Μέσα στο Πολυτεχνείο, όταν έκλεισαν οι πόρτες παρέμεινε ομάδα αναρχικών που εκτόξευε πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω και περιφρουρούσαν το χώρο. Τελικά οι αναρχικοί απομονώθηκαν από τις ομάδες περιφρούρησης του Πολυτεχνείου. Η αστυνομία έχει πάρει δρακτόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από την αμερικανική πρεσβεία, αλλά και κατά μήκος των δρόμων απ'όπου πέρασε η πορεία. Το πρωί το χώρο του Πολυτεχνείου επισκέφθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια ο πρόεδρος της βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΣΥΝ, Κώστας Καραμανλής και Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος και άλλοι.

Σκηνές αλλοφροσύνης και πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί στην περιοχή του Λούξορ στην Αίγυπτο, η οποία μετατράπηκε σε σφαγείο από τους φανατικούς ισλαμιστές. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 74 άτομα σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και 61 τουρίστες, ενώ άλλα 85 τραυματίσθηκαν από την επίθεση που πραγματοποίησαν έντεκα ένοπλοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας, οι δράστες έκλεψαν ένα άδειο τουριστικό λεωφορείο και το οδήγησαν στο ναό Ντέιρ αλ-Μπάχρι, ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο ιδιαίτερα αυτή την εποχή της τουριστικής αιχμής. Μόλις βγήκαν οι δράστες από το πούλμαν, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των δεκάδων τουριστών που υπήρχαν την ώρα εκείνη στην περιοχή. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται ελβετοί, ιάπωνες, γάλλοι και άραβες τουρίστες, καθώς και έξι δράστες. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο αιγύπτιος πρόεδρος μόλις έμαθε το συμβάν συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο. Καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της επίθεσης, η οποία είναι μία από τις πιο αιματηρές που έχουν σημειωθεί στην Αίγυπτο, από το 1992 που οι φανατικοί ισλαμιστές άρχισαν την ένοπλη εκστρατεία εναντίον του καθεστώτος. Η ένοπλη αυτή βία έχει στοιχίσει τη ζωή περίπου 1. 339 ατόμων, μεταξύ των οποίων 100 δυτικών τουριστών.

Τέσσερις ακόμη τράπεζες, όπως άλλωστε αναμενόταν, προχώρησαν σε αυξήσεις των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Εθνικής και της Πίστεως. Η Εμπορική αυξάνει κατά μία μονάδα τα επιτόκια καταθέσεων και κατά 1,75 μονάδες το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων. Η Τράπεζα Εργασίας αυξάνει κατά μία μονάδα τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, ενώ η Τράπεζα Αττικής αυξάνει στο 10% το επιτόκιο καταθέσεων και στο 17,5% το επιτόκιο χορηγήσεων. Τέλος, τα νέα επιτόκια της Τράπεζας Χίου διαμορφώνονται σε 9,5% για τις καταθέσεις και σε 15,5% για τις χορηγήσεις. Η κυβέρνηση φαίνεται δυσαρεστημένη από την εξέλιξη αυτή και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του προτρέπει τις διοικήσεις των τραπεζών να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια να απορροφήσουν οι ίδιες οι τράπεζες μέρος των ζημιών τους από την πρόσφατη νομισματική κρίση. Οι αυξήσεις των επιτοκίων είχαν, όπως αναμενόταν, αρνητικές επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο, όπου ο γενικός δείκτης παρουσίασε και νέα κάθετη πτώση κατά 3,88%.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Νέο Κόσμο πραγματοποίησε το πρωί ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από το διοικητή του Ιδρύματος, Γρηγόρη Σολωμό. Ο κ. Σημίτης είχε συνομιλία περίπου μιας ώρας με τους ασθενείς και τους γιατρούς του υποκαταστήματος και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός βρήκε ικανοποιητική τη λειτουργία του ΙΚΑ, επεσήμανε όμως δυσχέρεια στη διεκπεραίωση των υποθέσεων, φαινόμενα γραφειοκρατίας και μη τήρησης με συνέπεια του ωραρίου. Ο κ. Ρέππας δήλωσε επίσης ότι δεν θα χαρακτήριζε την επίσκεψη του πρωθυπουργού ως έφοδο, αλλά ως έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος για τα προβλήματα του λαού. Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν μέχρι την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα εξυπηρετούν μόνο τα έκτακτα περιστατικά λόγω της απεργίας των γιατρών, που ζητούν την εφαρμογή του νέου μισθολογίου τους.

Σκληρή κριτική κατά του προέδρου της ΝΔ, για τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως ο κ. Καραμανλής παραμένει ένας πολιτικός σε θέση μη ευθύνης, μιλάει για πολλά χωρίς να λέει τίποτα και κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η κατεύθυνση της πολιτικής που προτείνει. Η απήχηση του πολιτικού λόγου του κ. Καραμανλή είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η εμπιστοσύνη του λαού που τον περιβάλλει, απάντησε στον κ. Ρέππα η ΝΔ. Το πρωί ο κ. Καραμανλής προήδρευσε σύσκεψης των τομεαρχών του κόμματος με αντικείμενο τον προϋπολογισμό. Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε το κόμμα να επικεντρώσει την κριτική του όχι μόνο στο σκέλος των φόρων, αλλά και στις κρατικές δαπάνες και στις σπατάλες που γίνονται.

Εμμεση αλλά σαφή υποστήριξη στο Δημήτρη Αβραμόπουλο, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε από κορυφαία στελέχη του κόμματος. Ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίλεκτο στέλεχος της ΝΔ και θεωρείται από τους περισσότερους ένας πετυχημένος δήμαρχος, δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, για να προσθέσει ότι η απόφαση αν θα είναι και πάλι υποψήφιος στο δήμο της Αθήνας, ανήκει αποκλειστικά στον κ. Αβραμόπουλο. Στο μεταξύ, διχασμένος φαίνεται ο Συνασπισμός για την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη. Παρά το γεγονός ότι η υποψηφιότητα αυτή προκάλεσε θετικά σχόλια στο ΠΑΣΟΚ, κορυφαία στελέχη του Συνασπισμού διατυπώνουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους εκτιμώντας ότι μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ για το δήμο της Αθήνας, ισοδυναμεί με υιοθέτηση της κυβερνητικής πολιτικής.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημάδια εκτόνωσης στην ένταση που επικρατεί στον Περσικό, εμφανίζονται τώρα, καθώς ο ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσεϊν δηλώνει οτι δεν επιθυμεί να έλθει σε αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ επέτρεψε εκ νέου την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο έδαφος του Ιράκ, χωρίς όμως τη συμμετοχή των Αμερικανών. Παράλληλα, η Ρωσία έχει αναλάβει πρωτοβουλία μέσω του υπουργού εξωτερικών, Γεβγένι Πριμακόφ, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση της Βαγδάτης, προκειμένου να λυθεί με διπλωματικά μέσα η κρίση που είχε ξεσπάσει από την απόφαση του Ιράκ να μην επιτρέψει την είσοδο αμερικανών επιθεωρητών του ΟΗΕ, στις στρατιωτικές του εγκαταστάσεις. Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε οτι το Ιράκ πρέπει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράϊτ, ολοκλήρωσε την περιοδεία της σε τέσσερις χώρες του Κόλπου, όπου είχε επαφές με τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών αυτών, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

Νέο πονοκέφαλο προκαλούν στον ρώσο πρόεδρο Γιέλτσιν οι κομμουνιστές, οι οποίοι θέτουν ως όρο την αποπομπή από την κυβέρνηση του πρώτου αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών, Ανατόλι Τσουμπάϊς, για να συζητήσουν το σχέδιο του προϋπολογισμού, η συζήτηση του οποίου έχει ορισθεί για την Τετάρτη. Πριν από μερικές ημέρες αποκαλύφθηκε σκάνδαλο σχετικά με τις τις παχυλές αμοιβές που έλαβαν ο Τσουμπάις και ορισμένοι ακόμα ανώτατοι αξιωματούχοι, για τη συγγραφή ενός βιβλίου σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις στη Ρωσία, το οποίο δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Ο Γιέλτσιν απήλλαξε από τα καθήκοντά τους τρεις κορυφαίους αξιωματούχους, αλλά αρνήθηκε να κάνει δεκτή την παραίτηση του Τσουμπάις.

Σαφές μήνυμα υποστήριξης προς την κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι και αποδοκιμασίας προς την κεντροδεξιά αντιπολίτευση, αποτελεί η θριαμβευτική νίκη της κεντρο-αριστεράς στον χθεσινό πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο κυβερνών συνασπισμός της Ελιάς διατηρεί τον έλεγχο των δήμων της Ρώμης, Νάπολης και Βενετίας, ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένος στις υπόλοιπες πόλεις.

Στην Τουρκία όμως τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για τον κυβερνητικό συνασπισμό του Μεσούτ Γιλμάζ. Εντός της εβδομάδας θα ψηφίσει το κοινοβούλιο για το εάν θα συζητήσει την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει εναντιον της κυβέρνησης, το αντιπολιτευόμενο ισλαμικό κόμμα της Ευημερίας, του Νετζμετίν Ερμπακάν. Η πρόταση μομφής αφορά τις δραστηριότητες του υπουργού Δημοσίων Εργων που κατηγορείται για διαφθορά. Εάν υπερψηφισθεί η πρόταση μομφής, η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 30 τραυματίστηκαν, όταν μια δεξαμενή νερού κατέρρευσε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δύο γειτονιές στον ισπανικό θύλακο Μελίλα, στο βόρειο Μαρόκο. Από το χείμαρρο που δημιουργήθηκε στις περιοχές που βρίσκονταν χαμηλότερα της δεξαμενής, πλημμύρισαν σπίτια και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και άνθρωποι.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι οκτώ ανήλικοι μαθητές και οι δύο 19χρονοι, που συνελήφθησαν χθες σε σχολικό συγκρότημα στην Καλλιθέα να προχωρούν σε αγοραπωλησία 64 γραμμαρίων χασίς. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι. Στον εισαγγελέα Φλώρινας οδηγήθηκαν επίσης άλλοι 4 ανήλικοι που συνελήφθησαν σε προαύλιο σχολείου γιατί είχαν στην κατοχή τους ποσότητα χασίς. Μαζί τους οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ο 18χρονος Παντελής Μελίτσης που κατηγορείται ότι πώλησε το χασίς στα παιδιά.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό, όπως αυτή διατυπώθηκε δια του προεδρικού απεσταλμένου, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Η κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον την εξέλιξη της πρωτοβουλίας, η οποία θα γίνει περισσότερο ενεργός μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών στην Κύπρο, δήλωσε ο κ. Ρέππας, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποκτήσει θετικά σημάδια, εφόσον ανταποκρίνεται στο πνεύμα και την ουσία των αποφάσεων του ΟΗΕ. Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται στην Κύπρο ο ειδικός αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ κ. Κόρντοβεζ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τις δύο πλευρές και στη συνέχεια θα επισκεφθεί Αθήνα και Αγκυρα.

Στις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και στη σημασία που έχει ο επαγγελματισμός και οι ηθικές προδιαγραφές της δημοσιοϋπαλληλίας, τόσο για τη δημοκρατία, όσο και για την ευόδωση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση της περιφερειακής διάσκεψης για τη δημόσια διοίκηση, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Για την οικοδόμηση μίας αξιόπιστης διοικητικής μηχανής, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι χρειάζονται η εδραίωση της ουσιαστικής αξιοκρατίας, η ενίσχυση των διαδικασιών εκπαίδευσης και η σταδιακή ενίσχυση της ανεξαρτησίας των δημοσίων υπαλλήλων, από πολιτικές παρεμβάσεις.

Προφυλακίσθηκε μετά την απολογία του ο 20χρονος τοξικομανής Δημήτρης Σεϊτανίδης, που σκότωσε την 67χρονη γιαγιά του, χτυπώντας τη με μαχαίρι και ψαλίδι. Ο νεαρός δήλωσε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τη γιαγιά του, υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα από το έγκλημα και παραδέχθηκε ότι βρισκόταν την ώρα εκείνη υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ο Σεϊτανίδης οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών και θα εξετασθεί από ψυχιάτρους.

Δύο νεαρούς αναζητούν οι αστυνομικές αρχές Κατερίνης, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί από τα σπίτια τους, στο Λιτόχωρο Πιερίας, από το απόγευμα της Παρασκευής. Οι έρευνες της Αστυνομίας, με βάση τις καταθέσεις των γονιών του Αθανάσιου Καζακλάρη, 17 χρόνων και του Κωνσταντίνου Μπαταβάνου, 19 χρόνων, προσανατολίστηκαν αρχικά στο Δίον, στη Θεσσαλονίκη ή ακόμα και στον Ολυμπο, καθώς πολύ συχνά παιδιά από το Λιτόχωρο πραγματοποιούν σύντομες αναβάσεις στο βουνό των θεών.

Ενταση επικράτησε σήμερα μεταξύ μαρτύρων και συνηγόρων υπεράσπισης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά, όπου εκδικάζεται η υπόθεση απαγωγής της 6χρονης Ελένης Λουκάκη στις 24 Ιανουαρίου, στο Ηράκλειο. Οι καταθέσεις του ζεύγους Μιχάλη και Μαρίας Χριστουλάκη, ήταν το κύριο στοιχείο της ακροαματικής διαδικασίας, καθώς σύμφωνα με την κατηγορούμενη Δήμητρα Καμπά, το ζεύγος Χριστουλάκη ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής. Η Χριστουλάκη, που εργάζοταν στον παιδικό σταθμό της Καμπά, περιέγραψε με τα χειρότερα λόγια την προσωπικότητά της, κάνοντας λόγο για άτομο που ενέχεται σε πλαστογραφίες και απάτες. Η συνήγορος υπεράσπισης της Καμπά προσπάθησε να αποδείξει οτι η μάρτυς είναι αναξιόπιστη.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από εννέα αγωνιστικές, αλλά ο προπονητής της ομάδας Ντουμιτρίου παρέμεινε προσγειωμένος υποστηρίζοντας πως το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Πάντως, παραδέχθηκε πως η ομάδα του είναι φαβορί για το πρωτάθλημα, ενώ τόνισε ότι η επιτυχημένη πορεία της ΑΕΚ οφείλεται στους παίχτες του, που κάνουν καλά και σοβαρά τη δουλειά τους, είναι ώριμοι και έμπειροι.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε αρνητικό κλίμα, που διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό η άνοδος των επιτοκίων απο την Αλφα Πίστεως και την Εθνική, πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές, στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Οι τιμές των μετοχών δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει στις 1331,04 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 3,88%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 16,9 δισ. δραχμές. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 3,65%, Ασφάλειες πτώση 3,76%, Λήζινγκ πτώση 6,23%, Επενδύσεις πτώση 5,13%, Κατασκευές πτώση 7,57%, Βιομηχανίες πτώση 3,71%, Διάφορες πτώση 3,71%, Συμμετοχών πτώση 4,63%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς κατέγραψε απώλειες 4,80%.

ΚΑΙΡΟΣ

Χειμωνιάτικος θα είναι και αύριο ο καιρός με βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους θα είναι έντονες. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή μετά το μεσημέρι, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 και 4 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Tuesday, 18 November 1997 - 1:48:58 UTC