Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-11-12

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιπλέον φόρους πάνω από 300 δις δραχμές προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, που καταρτίστηκε υπό το βάρος του προγράμματος σύγκλισης αλλά και της πρόσφατης νομισματικής κρίσης. Ο προϋπολογισμός ο οποίος εγκρίθηκε ομόρφωνα από το υπουργικό συμβούλιο και κατατέθηκε ήδη στη Βουλή, προβλέπει περιορισμένες αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, κατά 2,5%, που θα δοθεί από την πρώτη του έτους. Αντισταθμιστικά, η κυβέρνηση προχώρησε στην πλήρη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Τα επιπλέον έσοδα, μεταξύ άλλων, θα προέλθουν από την αύξηση των αντικειμενικών κριτηρίων των τεκμηρίων διαβίωσης, της τιμής των τσιγάρων κατά 50 δρχ. , των επιτοκίων των εντόκων γραμματίων του δημοσίου από 7,5% σε 10%, του τέλους στα κινητά τηλέφωνα που θα διαμορφωθεί από 500 έως 2000 δραχμές το μήνα, καθώς και από την επιβολή φόρου 0,3% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Ο προϋπολογισμός, προβλέπει επίσης περιορισμό των δαπανών του δημοσίου, συγχωνεύσεις ή καταργήσεις 1. 750 φορέων του δημοσίου, επέκταση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε συνταξιούχους άνω των 60 ετών, σε χήρες και ορφανά, ενώ οι δαπάνες για την πληρωμή των συντάξεων είναι αυξημένες κατά 5,5%. Προβλέπει επίσης ειδικό πρόγραμμα στήριξης 200 χιλιάδων νέων ανέργων και αυξήσεις στις δαπάνες για τους τομείς της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας, ενώ τα χαμηλά εισοδήματα θα ωφεληθούν από την αλλαγή του τρόπου παρακράτησης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, που παρουσίασε τα μεγέθη του προϋπολογισμού, τόνισε ότι η πολιτική της σταθερής δραχμής θα συνεχιστεί και ότι η χώρα μας θα μπορέσει να ενταχθεί στην οικονομική και νομισματική ενοποίηση το 2001. Εξάλλου επιταχύνεται το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ από τρία σε δύο έτη, ενώ φορολογούνται και τα αποθεματικά τραπεζών και επιχειρήσεων σε ποσοστό 40% με 17,5%.

Συνεπή, αποτελεσματικό, αναπτυξιακό και δίκαιο χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι θα οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης για την ένταξη της χώρας στην οικονομική και νομισματική ένωση. Ο κ. Ρέππας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην αναπτυξιακή διάσταση του προϋπολογισμού, λέγοντας ότι οι δαπάνες για το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων ξεπερνούν τα δύο τρις δρχ. Παράλληλα λαμβάνονται μέτρα για ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την παγίωση της σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας. Ο προϋπολογισμός κινείται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, υποστηρίζει το ΚΚΕ, ενώ ο Συνασπισμός τον χαρακτηρίζει άδικο και σκληρό με μονόπλευρες κατανομές σε βάρος των ασθενεστέρων. Για πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, κάνει λόγο το ΔΗΚΚΙ.

Ανάσα έδωσε σήμερα στην αγορά χρήματος η Τράπεζα της Ελλάδος, αυξάνοντας σημαντικά τη ρευστότητα, καθώς προσέφερε 130 δις δρχ στην διατραπεζική αγορά, με ενέχυρο πολυετή ομόλαγα του δημοσίου. Τραπεζικοί παράγοντες εκτιμούν ως ιδιαίτερα σημαντική τη δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου ότι η δραχμή δεν πιέζεται χρονικά να μπει στο ευρωπαϊκό σύστημα ισοτιμιών την 1/1/99, γεγονός που σημαίνει ότι το εθνικό μας νόμισμα δεν θα χρειαστεί να υποτιμηθεί ή να διολισθήσει σημαντικά. Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε σήμερα και το Χρηματιστήριο, όπου ο γενικός δείκτης σημείωσε οριακή πτώση 0, 29%. Ο υπουργός τύπου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παραμένει σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη νέα επίθεση κατά της δραχμής, όποτε και αν αυτή προκύψει.

Δρακόντεια θα είναι και φέτος τα μέτρα ασφαλείας που θα πάρει η Αστυνομία για την αποτροπή επεισοδίων, κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης με την ηγεσία της Αστυνομίας, περίπου 3. 500 αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στη φύλαξη του Πολυτεχνείου και των γύρω χώρων, ενώ μέτρα θα ληφθούν και κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε και τις εκδηλώσεις και το άσυλο, δήλωσε ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Λευτέρης Παπαγιαννάκης, σημειώνοντας πως η σύγκλητος θα αποφασίσει τι θα γίνει σε περίπτωση επεισοδίων και καταλήψεων του κτιρίου. Ο κ. Παπαγιαννάκης ανακοίνωσε ότι όλες οι αίθουσες του Πολυτεχνείου θα είναι κλειστές, πλην του ιστορικού κτιρίου Αβέρωφ και του αμφιθέατρου Γκίνη, όπου θα γίνουν όλες οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις. Το συνεργείο που έχει αναλάβει την ανακατασκευή της πρυτανείας, έχει ασφαλίσει όλα τα παράθυρα του κτιρίου και έχουν τοποθετηθεί ατσάλινες μπάρες στην είσοδο της Τοσίτσα, καθώς και επιπλέον κάγκελα.

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται αύριο από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία με αίτημα την άμεση πρόσληψη περίπου τεσσάρων χιλιάδων ατόμων και την αύξηση των δαπανών για την υγεία. Παράλληλα αύριο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι ειδικευόμενοι της πρωτεύουσας, την ώρα που εκπρόσωποί τους θα συναντώνται με τον υφυπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη για το νέο μισθολόγιο. Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν για τη συνέχιση ή μη, των κινητοποιήσεών τους.

Χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις έληξαν οι επαφές του αμερικανού μεσολαβητή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, στην Αγκυρα. Ο κ. Χόλμπρουκ χαρακτήρισε θετικές και χρήσιμες τις συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο τους. Ο αμερικανός αξιωματούχος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον κοινοτικό επίτροπο, Χανς βαν ντεν Μπρουκ. Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θετική την επίσκεψη Χόλμπρουκ στη Λευκωσία, σημειώνοντας πως η κινητικότητα που υπάρχει στο Κυπριακό είναι μια πολύ ικανοποιητική εξέλιξη και εξέφρασε την ελπίδα να είναι το ίδιο καλή και η συνέχεια.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Ιράκ, καθώς γεφυρώθηκαν οι σχέσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μέχρι αργά το βράδι, αναμένεται να εγκριθεί ομόφωνα απόφαση για την επιβολή ταξιδιωτικής απαγόρευσης σε ιρακινούς αξιωματούχους. Το σχέδιο απόφασης, το οποίο εισηγήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών από τα 15 μέλη του Συμβουλίου και υιοθετήθηκε σχεδόν ομόφωνα, εκτός από την Κίνα, η αντιπροσωπεία της οποίας αναμένει οδηγίες από το Πεκίνο, πριν δώσει και αυτή την έγκρισή της. Στο μεταξύ, ο ΟΗΕ διέκοψε σήμερα τους ελέγχους που διενεργεία στο οπλοστάσιο του Ιράκ, μετά την ενέργεια της Βαγδάτης να επαναλάβει για ένατη μέρα τον αποκλεισμό των Αμερικανών από την επιτροπή των επιθεωρητών του οργανισμού.

Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την δολοφονία τεσσάρων Αμερικανών και ενός Πακιστανού, σήμερα το πρωί στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, Καράτσι, η οποία αποτελεί θέατρο βίαιων επεισοδίων. Η επίθεση σημειώθηκε από άγνωστους κουκουλοφόρους, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση την εμπορική και επιχειρηματική συνοικία της πόλης.

Προφανώς η τύχη είναι με το μέρος του πασίγνωστου αδιάφθορου της ιταλικής πολιτικής ζωής, Αντόνιο ντι Πιέτρο, ο οποίος δύο μόλις ημέρες μετά την θριαμβευτική του εκλογή στη Γερουσία, χθες εξουδετερώθηκε μία βόμβα, στο κέντρο της Ρώμης, η οποία είχε στόχο αυτόν και τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς, Μάσιμο ντ'Αλέμα. Η βόμβα βρισκόταν 100 μόλις μέτρα από το Μέγαρο Δικαιοσύνης και είχε προγραμματισθεί να εκραγεί την ώρα που ο Πιέτρο και ο ντ'Αλέμα θα περνούσαν έξω από το κτίριο. Πράξη ενός τρελού, χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ο πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, ενώ την ευθύνη ανέλαβαν δύο άγνωστες μέχρι στιγμής αριστερές οργανώσεις.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στην Τουρκία, μεταξύ Ισλαμιστών και εκπροσώπων του κοσμικού κράτους. Μία ημέρα μετά την έκκληση του σκληροπυρηνικού γενικού εισαγγελέα της χώρας, Βουράλ Σαβάς, ο οποίος υποστηρίζεται από τον Στρατό, προς το Συνταγματικό Δικαστήριο να διαλυθεί το ισλαμικό κόμμα της Ευημερίας, με την κατηγορία οτι αποσκοπεί στην διάλυση του κοσμικού κράτους, σήμερα ο αντιπρόεδρος του ισλαμικού κόμματος, κατηγόρησε τον εισαγγελέα οτι θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα καταπίεσης, παρόμοιο με αυτό του Χίτλερ.

Επιθέσεις εναντίον θέσεων που πιστεύεται οτι ανήκουν σε παλαιστίνιους αντάρτες, νότια της Βηρυτού, πραγματοποίησαν σήμερα ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα. Τα αεροπλάνα εξαπέλυσαν δύο ρουκέτες στα υψώματα Νααμέχ, νότια της Βηρυτού και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφοφίες για θύματα ή ζημιές.

Στο περιθώριο της πολιτικής ζωής βρίσκεται προφανώς η αντιπολίτευση στην Αλγερία, καθώς σήμερα παρά την στάση απεργίας που είχε κηρύξει, όλα λειτουργούσαν κανονικά, από σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες, μέχρι καταστήματα και συγκοινωνίες. Τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν καλέσει τους κατοίκους να απεργήσουν από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μαζική νοθεία που έγινε στις τοπικές εκλογές της 23ης Οκτωβρίου, έκκληση η οποία δεν εισακούσθηκε, καθώς ο κόσμος φαίνεται να μην πιστεύει πια σε τίποτα και σε κανέναν.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 35% των εκπαιδευτικών στα ελληνικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καπνίζουν. Και οι μισοί απ'αυτούς έχουν την κακή συνήθεια να καπνίζουν μπροστά στους μαθητές τους, παρά το γεγονός ότι συντριπτική πλειοψηφία, περίπου το 90%, εκτιμούν ότι το παθητικό κάπνισμα βλάπτει. Αυτό έδειξε έρευνα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα, κατά την έναρξη των εργασιών του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ογκολογίας που γίνεται στην Αθήνα.

Μειώνονται από τα μεσάνυχτα και για ολόκληρη την προσεχή εβδομάδα οι λιανικές τιμές των υγρών καυσίμων. Η τιμή της βενζίνης μειώνεται κατά 1,10 δρχ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 0,40 δρχ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 0,10 δρχ. Ετσι η λιανική τιμή πώλησης του ντήζελ θέρμανσης διαμορφώνεται στις 96,90 δρχ το λίτρο.

Εξι προτάσεις με στόχο τη διαφάνεια και χρηστή διαχείρηση του δημοσίου χρήματος και σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα, κατέθεσε ο Μιλτιάδης Εβερτ, στο πλαίσιο αναθεώρησης του Συντάγματος. Ο κ. Εβερτ προτείνει να μη γίνονται προσλήψεις, εάν δεν προβλέπεται από τον προϋπολογισμό. Με την κατάθεση του προϋπολογισμού να κατατίθεται και το φορολογικό νομοσχέδιο, να μη μπορεί να επιβληθούν νέοι φόροι ή άλλο οικονομικό βάρος με αναδρομική ισχύ, και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και οι ΟΤΑ να δημοσιοποιούν τους ισολογισμούς τους. Ο κ. Εβερτ χαρακτήρισε ψευδεπίγραφο τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση και υποστήριξε πως το έλλειμμα φθάνει τα 600 δις δρχ.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, όταν επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε η Ελισάβετ Νασιοπούλου, 65 χρόνων, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Εκτός από την οδηγό, νεκροί είναι οι επιβάτες του αυτοκινήτου Αθηνά Κωτούλα, 60 χρόνων και Γεώργιος Κωτούλας, 23 χρόνων, που ζούσαν στον Αμπελώνα Λάρισας, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο Ευάγγελος Κωτούλας, 18 χρόνων, από τον Αμπελώνα.

Νεκρός ανασύρθηκε ο 49χρονος Γιάννης Κυριακού, μέσα από το αυτοκίνητό του, το οποίο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έπεσε το απόγευμα στη θάλασσα, στην περιοχή του Λαιμού Βουλιαγμένης. Αξιωματικοί του λιμενικού που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για αυτοκτονία.

Σε εξετάσεις αίματος και ούρων υποβλήθηκε ο πρώην χρήστης ναρκωτικών, Γιώργος Πουρσανίδης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Αγίου Στεφάνου. Ο Πουρσανίδης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως είναι απεξαρτημένος, όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Τον Πουρσανίδη είχε εξετάσει πρόσφατα ο ιατροδικαστής κ. Καρακούσης, ο οποίος απεφάνθη πως κατ'αρχήν τον θεωρεί απεξαρτημένο, αλλά χρειάζεται περαιτέρω ιατρικός έλεγχος. Ως γνωστόν, ο πρώην τοξικομανής, πατέρας ενός παιδιού, καταδικάσθηκε από δικαστήριο της Αθήνας, σε κάθειρξη έξι ετών για κατοχή μικροποσότητα ηρωίνης, αδίκημα που είχε διαπράξει προ εξαετίας, όταν ήταν χρήστης.

Σημαντικές ποσότητες ινδικής κάνναβης, αλλά και ποσότητες κοκαϊνης και ηρωίνης βρέθηκαν στην κατοχή δύο κατοίκων του Ηρακλείου, που συνελήφθησαν από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών. Πρόκειται για τους Εμμανουήλ Μανασάκη, και Ιωσήφ Χαμαλάκη, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν διοχετεύσει στην αγορά ναρκωτικών του Ηρακλείου, το τελευταίο δίμηνο, τουλάχιστον 20 κιλά χασίς, τα οποία προμηθεύονταν από αλβανό. Στο μεταξύ, ο αστυνομικός διευθυντής και ο προϊστάμενος Δίωξης Ναρκωτικών του Ηρακλείου, διαβεβαιώνουν πως η αστυνομία έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πάταξη του φαινομένου της διάθεσης ναρκωτικών στα σχολεία.

Τέσσερις σταθμοί ΒΑΝ θα τοποθετηθούν στη Δράμα, για την πλήρη μελέτη των σεισμογραφικών φαινομένων στην ανατολική Μακεδονία. Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας, οι τέσσερις σταθμοί θα τοποθετηθούν περιμετρικά της πόλης, ενώ η σεισμική συμπεριφορά των σταθμών θα καταγράφεται σε δισκέτες, οι οποίες θα ελέγχονται από σεισμολόγους.

Ενταση δημιουργήθηκε σήμερα κατά την παρουσίαση του βιβλίου "Στα μονοπάτια του πολέμου", που έγραψε ο Ζάχος Χατζηφωτίου, όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης εξέφρασε με ιδιαίτερη θέρμη τις απόψεις του. Συγκεκριμένα, σε κάποιο σημείο του βιβλίου αναγράφεται ότι ο εμφύλιος σπαραγμός ήταν ένας πόλεμος καταστροφικός για την Ελλάδα και άχρηστος... που δεν οδήγησε πουθενά. Ο κ. Ράλλης θέλοντας να σχολιάσει το σημείο αυτό υποστήριξε πως το ΚΚΕ έχει την αξίωση να λέγεται αυτή η περίοδος της ιστορίας εμφύλιος πόλεμος, αλλά αναρωτήθηκε γιατί όμως είναι τιμή να είσαι στρατευμένος εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας. Ο Γεώργιος Μαγκάκης, που είχε προλογίσει το βιβλίο του Ζάχου Χατζηφωτίου, σε παρεμβασή του μετέθεσε το ζήτημα στις συνέπειες του εμφυλίου και όχι στις αιτίες του. Ο κ. Ράλλης συνέχισε λέγοντας πως κατηγορήθηκε άδικα ότι ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ως ακροδεξιός και τόνισε πως όταν το '74 τον ρώτησε ο Καραμανλής για τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, του είχε απαντήσει καταφατικά.

Στο πεζοδρόμιο κατέβηκαν το μεσημέρι έξω απο το Αστυνομικό Μέγαρο οι αστυνομικοί Ιωαννίνων σε συμβολική διαμαρτυρία για την μή επίλυση των αιτημάτων τους, αλλά και για ενημέρωση των πολιτών, στους οποίους διένειμαν φεϊγ-βολάν. Ταυτόχρονα ήταν και μια ενέργεια αποδοκιμασίας των συναδέλφων τους της Θεσσαλονίκης που εμφανίζονται στην γνωστή βεντιοκασσέτα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βραδιά μπάσκετ απόψε, καθώς οι ελληνικές ομάδες συμμετέχουν σε τρία παιχνίδια για την Ευρωλίγκα και δύο για το κύπελλο Κόρατς. Ο Ολυμπιακός στις 7 το απόγευμα θα αντιμετωπίσει στη Μόσχα τον κακό του δαίμονα Τσε Σε Κα, που, ωστόσο, δεν έχει τη δύναμη των προηγούμενων ετών, καθώς έχουν φύγει παίχτες, ενώ πρόσφατα πέρασε μία ιδιαίτερα μεγάλη οικονομική κρίση. Πάντως, ο Ιβκοβιτς υπολογίζει ιδιαίτερα τη ρωσική ομάδα, ενώ τόνισε στους παίχτες του πως το κλειδί για το παιχνίδι είναι τα ριμπάουντ. Τον αγώνα θα μεταδώσει η ΕΤ1. Στην ίδια διοργάνωση, η ΑΕΚ δίνει ένα αγώνα δίχως αύριο κόντρα στην Ολύμπια Λουμπλιάνα στο ΟΑΚΑ, αφού μετά τις δύο ήττες από Ρασίγκ και Αλμπα, τα περιθώρεια έχουν στενέψει δραματικά. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 9,15 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Τέλος, για την ίδια διοργάνωση ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται εκτός έδρας στην Κροατία εναντίον της Κροάσια Ζάγκρεμπ. Το παιχνίδι άρχισε στις 6,30 το απόγευμα. Στο κύπελλο Κόρατς, ο Αρης αγωνίζεται στη Γερμανία κόντρα στην Τρίερ, ένα παιχνίδι που θα μεταδώσει η ΕΤ3 στις 9 το βράδυ. Το Περιστέρι, για το κύπελλο Κόρατς, σε ρυθμό προπόνησης συνέτριψε την πολύ μικρής δυναμικότητας αυστριακή Κάπφενμπεργκ με 91-53, σε παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο των δυτικών προαστίων.

Παρελθόν αποτελεί για τον Πανηλειακό ο Πέτρος Ραβούσης, μετά την αποχωρησή του από την ομάδα του Πύργου, η οποία έγινε κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες προς το παρόν. Ο ικανός τεχνικός ευχαρίστησε το πρωί τους παίχτες και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για την Αθήνα. Για αντικαταστάτης του φέρεται ο Γιάννης Παθιακάκης, πληροφορίες μιλούν και για τον Ολεγκ Μπλαχίν.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σημάδια σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης αν και στη διάρκεια των συναλλαγών παρατηρήθηκαν έντονες διακυμάνσεις με το γενικό δείκτη τιμών να κινείται σε εύρος διακύμανσης περίπου 50 μονάδες. Τελικά έκλεισε με μικρή υποχώρηση 0,29% στις 1373,80 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 24,9 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,31%, Ασφάλειες άνοδος 0,85%, Λήζινγκ πτώση 0,57%, Επενδύσεις άνοδος 1,28%, Κατασκευές άνοδος 1,89%, Βιομηχανίες πτώση 0,31%, Διάφορες άνοδος 3,05%, Συμμετοχών πτώση 1,07% . Με απώλειες 0,85% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

ΚΑΙΡΟΣ

Οι θυελλώδεις νοτιάδες και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού που θα είναι άστατος με συνεφιά, τοπικές βροχές αλλά και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα δυτικά μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 21 και στο Αιγαίο 13 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συνεφιά με πιθανή βροχή ή καταιγίδα περιορισμένη ορατότητα το πρωί μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 21 και 12 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 13 November 1997 - 2:05:55 UTC