Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-07-10

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Διευκρινησεις για το περιεχομενο του κοινου ελληνοτουρκικου ανακοινωθεντος της Μαδριτης, εδωσε ο υπουργος Εξωτερικων, στη διαρκεια συνεντευξης Τυπου. Στοχος της συμφωνιας αυτης, ειπε, ειναι η αποκατασταση μιας ομαλης και ισορροπημενης σχεσης αναμεσα στις δυο χωρες, η οποια, οπως τονισε εξακολουθει να εμπεριεχει πολλα και δυσκολα προβληματα, αλλα αιρει την απαραδεκτη κατασταση που υπηρχε στις διμερεις σχεσεις. Ο υπουργος Εξωτερικων τονισε οτι το κειμενο της Μαδριτης αποτελει μια ικανοποιητικη απαντηση, στους δυο απο τους τρεις ορους που ειχε θεσει η Ελλαδα για εξομαλυνση των διμερων σχεσεων, δηλαδη της αρσης του ψασθς βελλι και του σεβασμου του διεθνους δικαιου και των διεθνων συνθηκων. Απομενει η αρση της εδαφικης διεκδικησης, για το θεμα της Ιμιας με προσφυγης της Τουρκιας στη Χαγη. Ο κ. Παγκαλος δηλωσε κατηγορηματικα οτι σε καμια απο τις επαφες που εγιναν στη Μαδριτη δεν τεθηκε θεμα 12 μιλιων και απεκλεισε το ενδεχομενο απευθειας συναντησης των επιτροπων εμπειρογνωμονων των δυο χωρων, εφοσον οι απαντησεις της τουρκικης πλευρας ειναι συγκεκριμενες και οχι γενικολογες. Απαντωντας σε ερωτησεις ο κ. Παγκαλος ειπε οτι προσυπογραφει και ο ιδιος τη δηλωση του Ακη Τσοχατζοπουλου, ενω δεν θελησε να σχολιασει το κειμενο που περιφερεται για συλλογη υπογραφων, απο τη λεγομενη ομαδα των "32", λεγοντας οτι ως υπουργος Εξωτερικων δεν επιθυμει να εμπλακει σε διενεξεις εσωκομματικου χαρακτηρα. Αντιθετα, εγκωμιασε τη σταση της ΝΔ χαρακτηριζοντας την συνετη, ουσιαστικη και υπευθυνη και ενισχυτικη της εξωτερικης πολιτικης της κυβερνησης.

Στο μεταξυ, σε ηπιους τονους κινουνται οι αντιδρασεις των κομματων πλην του ΔΗΚΚΙ, της Πολιτικης Ανοιξης και της ομαδας των 32. Η ΝΔ αναμενεται να διατυπωσει επισημα τη θεση της, μετα τη συνεντευξη Παγκαλου, ενω ο Συνασπισμος χαρακτηριζει ως αξιοποιησιμο βημα τις προσφατες εξελιξεις στα ελληνοτουρκικα. Σε δηλωση του ο κ. Κων Μητσοτακης, τονιζει οτι το πλαισιο της πολιτικης που ακολουθειται σημερα στα ελληνοτουρκικα ειναι συμφωνο με τη συσκεψη των πολιτικων αρχηγων, σημειωνοντας παραλληλα οτι η καταληξη της προσπαθειας αυτης θα εξαρτηθει απο την πορεια του Κυπριακου. Τη συγκληση του συμβουλιου των πολιτικων αρχηγων ζητησε ο Μιλτιαδης Εβερτ, ενω ο Αντωνης Σαμαρας κατηγορησε την κυβερνηση και προσωπικα τον πρωθυπουργο για μυστικη διπλωματια και για εθνικες υπαναχωρησεις. Τα ελληνοτουρκικα θα συζητηθουν στην αυριανη συνεδριαση του υπουργικου συμβουλιου, ενω το ιδιο θεμα αναμενεται να τεθει επι ταπητος και στο Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ την προσεχη Δευτερα. Την ιδια ωρα συνεχιζεται η προσπαθεια συλλογης υπογραφων ενος κειμενου, απο τους λεγομενους διαφωνουντες στο οποιο τονιζεται οτι δεν συμμεριζονται τις ευθυνες των εξελιξεων στα ελληνοτουρκικα.

Μια μεση λυση στις διαφωνιες που εχουν προκυψει μεταξυ της ιατρου στο νοσοκομειο Αλεξανδρουπολεως, κυριας Ζαγγελιδου και των ιατροδικαστων Νονα και Κουτσαφτη, επιχειρουν να δωσουν οι εξι ιατροδικαστες που διενηργησαν την τριτη νεκροψια στο πτωμα του στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου. Στο ομοφωνο πορισμα τους, που εδωσε στη δημοσιοτητα ο υπουργος Δικαιοσυνης, οι εξι ιατροδικαστες δεν διαφωτιζουν τελικα τα αιτια θανατου του στρατιωτη, αφου απο τη μια πλευρα φαινεται να μην υιοθετουν την αποψη της ανθρωποκτονιας, δια στραγγαλισμου, και απο την αλλη δεν αποκλειουν ενα τετοιο ενδεχομενο, υπογραμμιζοντας οτι στη διεθνη βιβλιογραφια περιγραφονται θανατοι δια απλης συμπιεσεως σημειων του τραχηλου. Οι εξι ιατροδικαστες εκτιμουν επισης οτι το οξυ πνευμονικο οιδημα, οπως διεγνωσε η κυρια Ζαγγελιδου δεν αποτελει σε καμια περιπτωση αιτια θανατου, παραδεχονται οτι στο πτωμα του στρατιωτη υπαρχουν προθανατιες κακωσεις, οι οποιες, ωστοσο, δεν φαινονται ικανες να επεφεραν το θανατο. Τα αιτια του θανατου του στρατιωτη, με δεδομενη τη διχογνωμια των ιατροδικαστων, καλειται τωρα να διαφωτισει η ανακριση, η οποια συνεχιζεται.

Σε υφεση βρισκονται ολα τα πυρινα μετωπα, εκτος απο την πυρκαγια που συνεχιζει να καιει στην Ιο σε δυσβατη περιοχη, ενω λιγο μετα το μεσημερι εκδηλωθηκαν δυο νεες πυρκαγιες στο Ξυλοκαστρο Κορινθιας και στον Αγιο Κωνσταντινο Θασου. Στις προσπαθειες κατασβεσης τους παιρνουν μερος και πυροσβεστικα αεροσκαφη. Σε υφεση βρισκεται η πυρκαγια στην ορεινη Ηλεια, αφου ομως εκαψε περισσοτερα απο 20 χιλιαδες στρεμματα δασικης εκτασης. Στη Θεσσαλονικη πραγματοποιουνται αλλεπαλληλες συσκεψεις σε νομαρχιακο επιπεδο με στοχο το συντονισμο των ενεργειων αποκαταστασης των ζημιων που προκαλεσε στο οικοσυστημα του Σειχ Σου η μεγαλη πυρκαγια. Παραλληλα δρομολογουνται και οι ενεργειες για την υλοποιηση των εργων με στοχο την προστασια του εδαφους αλλα και την αντιπλημμυρικη θωρακιση της Θεσσαλονικης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξελιξη βρισκεται την ωρα αυτη στο τουρκικο κοινοβουλιο, η συζητηση για την πολιτικη του νεου πρωθυπουργου, Μεσουτ Γιλμαζ, ενοψει της ψηφοφοριας για την παροχη ψηφου εμπιστοσυνης η οποια θα διεξαχθει το Σαββατο. Η κυβερνηση συνεργασιας με την αριστερα του Μεσουτ Γιλμαζ, διαθετει περιπου 10 ψηφους περισσοτερες απο αυτες που απαιτουνται για την παροχη ψηφου εμπιστοσυνης. Την προηγουμενη εβδομαδα, ο Γιλμαζ παρουσιασε τις προγραμματικες του δηλωσεις συμφωνα με τις οποιες, η νεα κυβερνηση θα λαβει δραστικα μετρα για την αντιμετωπιση των ισλαμιστων, ενω θα επιταχυνθουν οι διαδικασιες ιδιωτικοποιησεων. Σημερα, ποινικο δικαστηριο της χωρας αρνηθηκε να εξετασει την υποθεση των αποζημιωσεων που ζητα ο ισλαμιστης πρωην πρωθυπουργος, Νετζμετιν Ερμπακαν, απο τον εισαγγελεα ο οποιος προσπαθει να θεσει εκτος νομου το ισλαμικο Κομμα της Ευημεριας.

Εξηντα νεκρους και πανω απο 320 τραυματιες, αφησε στο περασμα του ο ισχυρος σεισμος 6,3 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ, που συγκλονισε την ανατολικη Βενεζουελα. Η ισχυρη σεισμικη δονηση εντοπιστηκε στη θαλασσα της Καραιβικης και επληξε κυριως τις πολεις Κουμανα και Καριακο στην επαρχια Σικρ, ο κυβερνητης της οποιας δηλωσε οτι θα απευθυνει εκκληση στη διεθνη κοινοτητα για βοηθεια.

Παρα τον ρολο-πυροσβεστη που θελησε να παιξει ο προεδρος της Σερβιας, Σλομπονταν Μιλοσεβιτς, για να εκτονωθει η πολιτικη κριση που εχει ξεσπασει μεταξυ των Σερβων της Βοσνιας, ο οποιος δεν ετυχε ευνοικης υποδοχης, κυριως απο την προεδρο των Σερβοβοσνιων, Μπιλιανα Πλαβσιτς, που αρνηθηκε να μεταβει στο Βελιγραδι για να τον συναντησει, η κατασταση περιπλεκεται ακομα περισσοτερο, καθως τα ειρηνευτικα στρατευματα του ΝΑΤΟ που εδρευουν στην περιοχη, εχουν εξαπολυσει ενα κυνηγι-μαγισσων κατα των εγκληματικων πολεμου. Νεκρος επεσε σημερα απο τα πυρα των κυανοκρανων ο σερβοβοσνιος αρχηγος της αστυνομιας στο Πριγιεντορ, Σιμο Ντρελιατσα, που φερεται οτι εμπλεκοταν σε εθνικες εκκαθαρισεις. Η κινηση αυτη προκαλεσε την οργη της Πλαβσιτς, η οποια διαμαρτυρομενη ενωπιον του διοικητη της δυναμης του ΝΑΤΟ στη Βοσνια, κατηγορησε τη δυναμη του ΝΑΤΟ οτι κανει ακομα χειροτερη μια ηδη ευαισθητη κατασταση στη Σερβικη Δημοκρατια. Απεναντιας, ο γενικος γραμματεας του ΝΑΤΟ Χαβιε Σολανα, συνεχαρη τα στρατευματα του ΝΑΤΟ για τον επαγγελματισμο και την αφοσιωση που εδειξαν στις σημερινες επιχειρησεις, προειδοποιωντας παραλληλα, οτι η Συμμαχια δεν θα ανεχθει καμμια συμπεριφορα που θα αντιβαινει στις συμφωνιες του Ντειτον. Σημερα αλλωστε, το Συνταγματικο Δικαστηριο ανεστειλε προσωρινα την αποφαση της Πλαβσιτς να διαλυσει το κοινοβουλιο αυτης της σερβικης οντοτητας στη Βοσνια, χωρις ωστοσο να διευκρινισει ποτε θα λαβει την οριστικη ετυμηγορια.

Σχετικα ηρεμη ειναι σημερα η κατασταση στην πολη Γκοστιβαρ της Πρωην Γιουγκοσλαβικη Δημοκρατια τη Μακεδονιας, οπου χθες τουλαχιστον δυο ατομα εχασαν τη ζωη τους και αλλα 70 τραυματισθηκαν, ενω γυρω στα 320 συνεληφθησαν, κατα την διαρκεια συγκρουσεων μεταξυ αλβανοφωνων διαδηλωτων και δυναμεων της αστυνομιας, που πυροδοτησε η αποφαση του Συνταγματικου Δικαστηριου της χωρας να υποσταλουν οι αλβανικες και τουρκικες σημαιες απο τα δημοσια κτιρια των πολεων Τετοβο και Γκοστιβαρ. Ισχυρη αστυνομικη δυναμη περιπολει στους δρομους του Γκοστιβαρ, ενω τα περισσοτερα καταστηματα παρεμειναν κλειστα.

Πρωτοφανης κακοκαιρια πληττει την νοτια Ιαπωνια, οπου απο τις καταρρακτωδεις βροχοπτωσεις τουλαχιστον 18 ατομα εχασαν τη ζωη τους στο νησι Κιουσου. Απο τις βροχες προκληθηκαν κατολισθησεις, ενω τοννοι λασπης παρεσυραν τα παντα στο περασμα τους για να καταληξουν στην κοιτη ποταμου που περνα μεσα απο το χωριο Χαριχαρα, στο οποιο βρηκαν τραγικο θανατο οι 18 χωρικοι. Οι αρχες εκφραζουν φοβους οτι λογω των συνεχιζομενων βροχοπτωσεων θα γινουν και νεες κατολισθησεις.

Πανω απο 730 τοννοι βρετανικου βοδινου κρεατος, στο οποιο εχει επιβληθει εμπαργκο λογω της αρρωστειας των τρελλων αγελαδων, εχει εισαχθει στη Ρωσια μεσω Βελγιου και οπως δηλωσε ανωτατος ρωσος αξιωματουχος, η κατασταση ειναι εξαιρετικα κρισιμη για την δημοσια υγεια. Η Ευρωπαικη Επιτροπη ειχε δωσει στις 2 Ιουλιου στη δημοσιοτητα εκθεση μιας αποστολης επιθεωρησης, η οποια αποκαλυπτε την παρανομη εξαγωγη προς τριτες χωρες οπως Βοσνια-Ρωσια, 1. 600 τοννων βρετανικου βοδινου κρεατος, στο οποιο εχει επιβληθει εμπαργκο απο τον περσινο Μαρτιο.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντεινεται η κοντρα των νοσοκομειακων γιατρων με το υπουργειο Υγειας, αναφορικα με το νομοσχεδιο για το ΕΣΥ. Οι γιατροι, που απεργουν εδω και περιπου δεκα μερες, συνεχιζουν τις κινητοποιησεις τους μεχρι την προσεχη Τεταρτη, με αποτελεσμα τα νοσοκομεια να εξακολουθουν να εξυπηρετουν μονο τα επειγοντα περιστατικα. Κλειστα σημερα και αυριο ειναι τα φαρμακεια ολης της χωρας, ενω στην περιοχη της Αττικης θα παραμεινουν κλειστα μεχρι την προσεχη Τεταρτη. Το κοινο εξυπηρετειται απο τα ολικως διανυκτερευοντα φαρμακεια.

Αναβληθηκε στο Τριμελες Πλημμελειοδικειο της Σαμου, λογω απουσιας βασικων μαρτυρων, η δικη για το ναυαγιο της πυραυλακατου ΚΩΣΤΑΚΟΣ, το οποιο βυθιστηκε τον περασμενο Νοεμβριο, μετα απο συγκρουση με το επιβατικο πλοιο ΣΑΜΑΙΝΑ. Στο εδωλιο επροκειτο να καθησουν ο πλοιαρχος του ΣΑΜΑΙΝΑ, Ματθαιος Πνευματικακης και ο υπαρχος της μοιραιας πυραυλακατου, Αντωνης Τζοανος. Στην αιθουσα δημιουργηθηκε το πρωι ενταση απο τους συγγενεις των τεσσαρων θυματων, οι οποιοι δεν ηθελαν να αναβληθει η δικη.

Σε οργανωμενο σχεδιο των εμπορων ναρκωτικων αποδιδει ο υπουργος Δικαιοσυνης τις εξεγερσεις που σημειωνονται κατα καιρους στις φυλακες, μετα και τη χθεσινη αποπειρα στις φυλακες Χαλκιδας. Ο κ. Γιαννοπουλος αποκαλυψε οτι απεφευχθη στο παρα πεντε αποπειρα αποδρασης κρατουμενων απο τις φυλακες Πατρας και δηλωσε οτι βρεθηκαν εξω απο το κτιριο οπλα τυπου καλασνικοφ. Προσθεσε επισης οτι το κρατος θα κανει τα παντα για να εξουδετερωσει τους εμπορους ναρκωτικων, σημειωνοντας οτι οσοι οργανωνουν αποδρασεις θα στερηθουν των ευεργετηματων που παρεχονται στους κρατουμενους.

Τις θεσεις του για τη στρατηγικη της κυβερνησης σε ολα τα θεματα, παρουσιαζει ο πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, σε αρθρο του, που δημοσιευεται στο αγγλοφωνο περιοδικο "ΗΕΡΜΕΣ-Τοδαυ", που εκδιδει το Αθηναικο Πρακτορειο Ειδησεων. Ο κ. Σημιτης σημειωνει οτι πρεπει να εγκαταληφθουν ξεπερασμενοι τροποι σκεψης και να χαραχθουν νεες στρατηγικες. Αυτες που απαιτουν τα δεδομενα της εποχης. Προσθετει οτι η κυβερνηση τολμησε να συγκρουστει ηδη με οψεις ακομη και της δικης της παραδοσης και κουλτουρας, ξεπερνωντας το φοβο του πολιτικου κοστους. Επισης μιλα για ενα νεο πολιτικο οραμα και απορριπτει την "αλλη Ελλαδα", οπως σημειωνει, της αρπαχτης, της παραοικονομιας και της αυθαιρεσιας.

Η οικονομικη δραστηριοποιηση των ελληνικων επιχειρησεων στην αγορα των Βαλκανιων, ηταν το αντικειμενο συσκεψης στο Συνδεσμο Ελληνικων Βιομηχανιων, σε υλοποιηση σχετικης προτασης της υπουργου Αναπτυξης. Στη συσκεψη μετειχαν οι υπουργοι Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος και Αναπτυξης, Βασω Παπανδρεου.

Σταση εργασιας και καταληψη των γραφειων της ΔΕΗ, πραγματοποιησε απο τις 12 εως τις 3 το μεσημερι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε ενδειξη διαμαρτυριας για τις προθεσεις του υπουργειου αναπτυξης να προχωρησει στην αναθεση παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας σε ιδιωτες, στο πλαισιο της κοινοτικης οδηγιας για την απελευθερωση της αγορας ηλεκτρικης ενεργειας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ακυρωθηκε τελικα η σημερινη συναυλια της Ρομπερτας Φλακ στο Λυκαβηττο, οπως και ολες οι αλλες που θα ακολουθουσαν σε Πατρα, Θεσσαλονικη, Κερκυρα, Ροδο και Βολο. Οπως δηλωθηκε απο την εταιρια που θα εφερνε στη χωρα μας διασημη τραγουδιστρια, δεν ηλθε τελικα απο τη Νεα Υορκη, επικαλουμενη παραβιαση συμβολαιου. Απο την εταιρια ανακοινωθηκε οτι οσοι εχουν προμηθευτει εισιτηρια, μπορουν να τα επιστρεψουν στα ταμεια, απ'οπου τα αγορασαν και να παρουν πισω τα χρηματα τους.

Ικανοποιημενη εφυγε η διασημη σταρ Μπριζιτ Μπαρντο απο τα υπουργεια Περιβαλλοντος και Γεωργιας οπου συζητησε για το θεμα της προστασιας των ζωων για τα οποια δειχνει πολυ μεγαλη ευαισθησια. Η Μπριζιτ Μπαρντο που εφθασε στο ΥΠΕΧΩΔΕ λιγο μετα τις 11 εγινε δεκτη με χειροκροτηματα απο τους υπαλληλους, ενω κατοικοι της περιοχης ειχαν βγει στα μπαλκονια για να δουν τη διασημη σταρ. Αργοτερα η Μπριζιτ Μπαρντο επισκεφθηκε το δημαρχειο της Αθηνας οπου μιλησε για το θεμα της προστασιας των ζωων με το δημαρχο Δημητρη Αβραμοπουλο.

Πολλοι και σημαντικοι καλλιτεχνες συμμετεχουν στις πλουσιες εκδηλωσεις του Φεστιβαλ Συμης, που αρχισε στις 25 Ιουνιου και θα ολοκληρωθει στις 30 Σεπτεμβριου στο ακριτικο μας νησι. Ειναι ενα Φεστιβαλ με πολλα προσωπα αφου στο προγραμμα του περιλαμβανονται συναυλιες ελληνικης και ξενης μουσικης, θεατρικες παραστασεις, εκθεσεις ζωγραφικης, προβολες κινηματογραφικων ταινιων ντοκυμαντερ και σλαιντς, παρουσιασεις συγκροτηματων χορου, ποιητικες και λογοτεχνικες βραδιες, και η πολυ σημαντικη διημεριδα με θεμα ``το παρελθον και το μελλον του οικισμου της Συμης``.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρελθον για τον Ολυμπιακο αποτελει και τυπικα ο Γιωργος Σιγαλας, αφου χθες υπεγραψε μονοετες συμβολαιο συνεργασιας με τη Στεφανελ Μιλανου, εναντι 194 εκατομμυριων δραχμων. Τωρα ολοι περιμενουν να δουν τι θα πραξει ο Δημητρης Παπανικολαου, που, συμφωνα με πληροφοριες, βρισκεται ``ενα βημα`` πριν την Κιντερ Μπολονια.

Ο διεθνης Κροατης μπασκετμπολιστας, Ντινο Ρατζα, περασε τις ιατρικες εξετασεις και αναμενεται συντομα να μεταγραφει στον Παναθηναικο. Η μεταγραφη του παντως δεν μπορει ακομη να ολοκληρωθει, αφου ο παικτης δεσμευεται με συμβολαιο με τους Μποστον Σελτικς, αλλα οι τελευταιες πληροφοριες αναφερουν πως το θεμα βρισκεται σε καλο δρομο και οτι ο διεθνης σεντερ θα ``απελευθερωθει`` απο την ομαδα της Βοστωνης.

Πολυ κοντα στην κατακτηση ενος μεταλλιου στο παγκοσμιο πρωταθλημα ΦΙΝΝ, που διεξαγεται στην Πολωνια, βρισκεται ο πρωταθλητης μας της ιστιοπλοιας, Αιμιλιος Παπαθανασιου, αφου στην τριτη ιστιοδρομια τερματισε πρωτος και βρισκεται στην κορυφη της γενικης καταταξης, μαζι με τον Γαλλο Ροχαρ και τον Ιταλο Ντεβοτι.

Ο πρωταθλητης μας των δρομων ταχυτητας, Αγγελος Παυλακακης, προκριθηκε στον αποψινο ημιτελικο των 100 μετρων για το ευρωπαικο πρωταθλημα στιβου αθλητων ηλικιας 20-22 ετων, που γινεται στο Τουρκου της Φινλανδιας, αφου τερματισε 2-ος στη σειρα του με 10. 53, σημειωνοντας ετσι τον 9-ο καλυτερο χρονο στα προκριματικα. Την καλυτερη επιδοση εκανε ο Πορτογαλος Καρλος Καλαντο, με 10. 32.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εικονα σταθεροποιησης παρουσιασε η αγορα του Χρηματιστηριου στο κλεισιμο της σημερινης συνεδριασης αν και αρχικα επεκρατησαν σημαντικες ανοδικες τασεις. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε στις 1575,30 μοναδες με οριακη υποχωρηση 0,07%. Η αξια των συναλλαγων εφθασε τα 12,1 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 0,09%, Ληζινγκ πτωση 0,09%, Ασφαλειες πτωση 0,14%, Επενδυσεις ανοδος 0,84%, Βιομηχανιες ανοδος 0,19%, Κατασκευων πτωση 0,79%, Συμμετοχων πτωση 0,81%, Διαφορες πτωση 1,37%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας ενισχυθηκε σε ποσοστο 0,30%

ΚΑΙΡΟΣ

Αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα αλλα το απογευμα ενδεχεται να σημειωθουν σποραδικες βροχες και καταιγιδες στα κεντρικα και βορεια ηπειρωτικα. Οι ανεμοι θα ειναι ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 18 με 22 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 19 με 35 και στα νησια 21 με 33 βαθμους Κελσιου. Σχεδον αιθριο καιρο με λιγες τοπικες νεφωσεις, ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 21 με 35 και 20 με 32 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 10 July 1997 - 23:17:50 UTC