Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-03-07

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ για την πορεία της απεργίας των καθηγητων μετά τις εξαγγελίες Αρσένη για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικων ωρων.
  • Αρνούνται οι εξεγερθέντες να παραδωσουν τον οπλισμό τους αν δεν παραιτηθεί ο Μπερίσα και δεν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Αποκλείει εκλογές ο Αλβανός πρόεδρος, ο οποίος έχει συνομιλίες με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στα Τίρανα αύριο και ο Γιάννης Κρανιδιωτης.
  • Η Αθήνα προκρίθηκε στις πέντε επικρατέστερες πόλεις που θα διεκδικήσουν την Ολυμπιάδα του 2004.
  • Στο πόδι από το μεσημέρι η Τροχαία ενόψει της εξόδου για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
  • Στο 6,6% έπεσε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο. Κλίμα αισιοδοξίας για πληθωρισμό 5% στο τέλος του έτους.
  • Σύγκρουση τουρκικού και ελληνικού πολεμικού σκάφους στα διεθνή ύδατα, με μικρές υλικές ζημιές.
  • Καθορίστηκε με υπουργική απόφαση το ωράριο λειτουργίας των εμπορικων καταστημάτων.
  • Ληστεία με λεία 10 εκατ. δρχ. σε βάρος χρηματαποστολής, έξω από την Τράπεζα Κρήτης στα Πατήσια.
  • Σε επιτροπή της βουλής θα καταθέσει η Τανσού Τσιλέρ και ο σύζυγός της σχετικά με σκάνδαλο συνεργασίας κράτους και παράνομων οργανωσεων.
  • Μια εθελόντρια Ιταλίδα θα γεννήσει το Σεπτέμβριο δύο παιδιά από διαφορετικούς γονείς.
  • Τουλάχιστον 14 νεκροί και 30 τραυματίες από καραμπόλα τεσσάρων λεωφορείων έξω από το Μπουένος Αϊρες.
  • Πανελλήνιο ρεκόρ από την Κατερίνα Κόφα, που προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Παρίσι.
  • Υποχωρηση 1,23% στο Χρηματιστήριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Παιδείας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απάντησαν οι καθηγητές στις χθεσινές εξαγγελίες του Γεράσιμου Αρσένη για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικων ωρων, κάνοντας λόγο για ασκήσεις επί χάρτου και προσπάθεια τρομοκράτησης καθηγητων και μαθητων. Από το απόγευμα πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ για να καθορίσει τη στάση του κλάδου, ενω οι καθηγητές δηλωνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αρσένης ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους κατά μια εβδομάδα, με ταυτόχρονη μετάθεση των προαγωγικων και γενικων εξετάσεων. Παράλληλα ο υπουργός έχει προειδοποιήσει ότι για κάθε μέρα παράτασης της απεργίας, αυτόματα θα παρατείνεται και το σχολικό έτος.

Κρίσιμες συνομιλίες με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ολλανδό υπουργό Εξωτερικων, Χαν Βαν Μίρλο, έχει από το απόγευμα ο πρόεδρος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα. Ο Ολλανδός υπουργός μεταφέρει στην ηγεσία των Τιράνων τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για εκτόνωση της κρίσης, με πολιτικά επιχειρήματα. Αύριο θα επισκεφθεί την Αλβανία ο υφυπουργός Εξωτερικων, Γιάννος Κρανιδιωτης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπερίσα, τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και την ηγεσία της Ομόνοιας. Στόχος της επίσκεψης του κ. Κρανιδιωτη είναι πρωτον να συμβάλλει στην εκτόνωση της έντασης και δεύτερον να τονίσει το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την τύχη της ελληνικής μειονότητας. Στο μεταξύ, ο Αλβανός πρόεδρος απέκλεισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογων και τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού με τους σοσιαλιστές. Την ίδια ωρα οι εξεγερμένοι πολίτες των Αγίων Σαράντα απορρίπτουν την πρόταση για χορήγηση αμνηστίας, εάν παραδωσουν τα όπλα τους, και αντιπροτείνουν πρωτα να παραιτηθεί ο Σαλί Μπερίσα και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και μετά να παραδωσουν τον οπλισμό τους. Παράλληλα ζητούν να αποχωρήσει ο στρατός από τους λόφους γύρω από την Αυλωνα.

Κλίμα ικανοποιήσης, αλλά και αισιοδοξία για τον τελικό στόχο επικρατεί στην Ελλάδα, μετά την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να προκρίνει την Αθήνα στις πέντε επικρατέστερες πόλεις για την ανάληψη των Ολυμπιακων Αγωνων του 2004. Η υποψηφιότητα της Αθήνας πέρασε με άριστα τις πρωτες εξετάσεις που έδωσε στη Λοζάνη, μεταξύ των 11 πόλεων που έχουν εκδηλωσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση των αγωνων. Με συγκρατημένες δηλωσεις, αποφεύγοντας τους ενθουσιασμούς του παρελθόντος, αλλά και με έκδηλη χαρά, υποδέχτηκε την απόφαση της ΔΟΕ η ελληνική αντιπροσωπεία, πάνω στην οποία στράφηκαν οι προβολείς όλων των τηλεοπτικων συνεργείων. Πείσαμε τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης πως η Αθήνα είναι ικανή να διεξάγει την 28η Ολυμπιάδα το 2004, ήταν τα πρωτα λόγια της προέδρου Επιτροπής Διεκδίκησης, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, σε δημοσιογράφους που την είχαν περικυκλωσει. Η κυβέρνηση δια του εκπροσωπου της χαιρέτισε την επιλογή της Αθήνας, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι η επιτυχία αυτή θα ολοκληρωθεί με την τελική επιλογή της Ελληνικής πρωτεύουσας. Η πρωτη Ολυμπιάδα της νέας χιλιετίας, τόνισε ο κ. Ρέππας, θα αποτελέσει ταυτόχρονα την αναβάπτιση του Ολυμπιακού πνεύματος και των ιδεωδων του Ολυμπισμού και θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τον αθλητισμό και το σύγχρονο πολιτισμό. Εκτός από την Αθήνα τη διοργάνωση των Ολυμπιακων Αγωνων του 2004 διεκδικούν η Ρωμη, το Μπουένος Αϊρες, το Κέιπ Τάουν και η Στοκχόλμη. Η τελική επιλογή της πόλης που θα διοργανωσει τους Ολυμπιακούς Αγωνες θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παλαιστίνιος αξιωματούχος επέκρινε την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να διατάξει σε πρωτη φάση την αποχωρηση των ισραηλινων δυνάμεων μόνο από το 9% των εδαφων της Δυτικής Οχθης. Πιστεύω ότι τωρα είμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματική κρίση στην ειρηνευτική διαδικασία, και όταν λέω πραγματική κρίση το εννοω, τόνισε ο Σαέμπ Ερεκάτ, υπουργός Αυτοδιοίκησης της Παλαιστινιακής Αρχής και μέλος της αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.

Η υπουργός Εξωτερικων της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ και ο σύζυγος της θα κληθούν να καταθέσουν ενωπιον επιτροπής του κοινοβουλίου σχετικά με το σκάνδαλο συνεργασίας του κράτους με παράνομες οργανωσεις. Το σκάνδαλο ξέσπασε τον περασμένο Νοέμβριο οταν ανωτερος αξιωματικός της αστυνομίας και ενας καταζητούμενος κακοποιός σκοτωθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα. Με το ιδιο αυτοκίνητο ταξίδευε και ενας βουλευτής του Κόμματος του Ορθού Δρόμου της Τσιλέρ, ο οποίος τραυματίστηκε.

Οι πρόεδροι της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και της Ρωσίας, Μπόρις Γέλτσιν συναντήθηκαν στο Κρεμλίνο για νέες διαπραγματεύσεις στο θέμα της προσέγγισης των δύο πρωην σοβιετικων δημοκρατιων. Ο ρωσος πρόεδρος και ο λευκορωσος ομόλογός του είχαν υπογράψει τον Απρίλιο του 1996 σύμφωνο για την ίδρυση ρωσο-λευκορωσικής κοινότητας.

Μιά ιταλίδα πρόκειται να γεννήσει το Σεπτέμβριο στη Ρωμη δυο παιδιά απο δύο διαφορετικούς γονείς. Οι δυο μητέρες δεν ήταν σε θέση να κρατήσουν την εγκυμοσύνη. Ετσι ο γυναικολόγος Πασκουάλε Μπιλότα χρησιμοποίησε τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια των δυο ζευγαριων τα τοποθέτησε στην μήτρα της 35- χρονης Αντζελας και τα δυο έμβρυα και στη συνέχεια νεογνά, θα αναπτυχθούν σε δυο ξεχωριστούς αμνειακούς σάκους, δεν θα έχουν καμία επαφή και μετά τη γέννηση θα αναγνωρισθούν απο την ομάδα αίματος. Η Αντζελα η οποία είναι δωρήτρια αίματος και μητέρα δυο παιδιων, δήλωσε οτι το έκανε εντελως αφιλοκερδως για να βοηθήσει τη φίλης της που δεν ήταν σε θέση να περατωσει την εγκυμοσύνη και ακολούθως πείσθηκε απο τον κ. Μπιλότα να υποστεί και τη δεύτερη τεχνητή γονιμοποίηση. Αποζημιωθηκε μονο για τον μήνα που έμεινε στο κρεβάτι και δεν εργάσθηκε.

Εντεκα άτομα συνελήφθησαν το πρωί στη χωρα των Βάσκων μόλις ξεκίνησε γενική απεργία με πρωτοβουλία της αυτονομιστικής οργάνωσης Ερι Μπατασούνα, πολιτικού σκέλους της ΕΤΑ. Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, οι δραστηριότητες του βιομηχανικού τομέα και οι συγκοινωνίες συνεχίστηκαν κανονικά σήμερα στη χωρα των Βάσκων.

Δικαστήριο ασφαλείας στην Τουρκία καταδίκασε σήμερα εννέα φιλοτσετσένους ενόπλους σε ποινές κάθειρξης περίπου οκτω ετων τον καθένα για την κατάληψη ενός γεμάτου απο επιβάτες ρωσικού οχηματαγωγού πλοίου, πέρυσι, σε ενδειξη διαμαρτυρίας για τα στρατιωτικά κατασταλτικά μέτρα της Μόσχας στην Τσετσενία. Οι κατηγορούμενοι εξι Τούρκοι, δύο Τσετσένοι και ενας Αμπχάζιος απο την Γεωργία, φωναξαν ο Αλλάχ ειναι μεγάλος, οταν ακουσαν τις αποφάσεις, ενω ενας απ αυτούς φωναξε πρός τον πρόεδρο εισαι πεθαμένος.

Δέκα τέσσερεις νεκροί και περίπου τριάντα τραυματίες ειναι ο απολογισμός καραμπόλας τεσσάρων λεωφορείων και ενός αυτοκινήτου, που σημειωθηκε σήμερα στην επαρχία του Μπουένος Αϊρες, ανακοινωθηκε απο αστυνομική πηγή. Μετά την καραμπόλα ακολούθησε φωτιά. Η κατάσταση μερικων απο τους τραυματίες ειναι σοβαρή. Τα αιτια που οδήγησαν στην πολλαπλή σύγκρουση δέν εχουν γίνει ακόμη γνωστά.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτακτα μέτρα λαμβάνει από το μεσημέρι η τροχαία σε ολο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς για το τριήμερο της Αποκριάς. Η έξοδος των εκδρομέων δεν θα έχει σύμμαχο τον καιρό, ο οποίος από αύριο αλλάζει με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές, τους ισχυρούς βορειάδες και την πτωση της θερμοκρασίας. Αναμένεται να παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα, στην εθνική οδό Αθηνων-Κορίνθου, ενω κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν και στους βασικούς οδικούς κόμβους της εθνικής οδού Αθηνων-Λαμίας. Τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν και αύριο το πρωί.

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι χθεσινές δηλωσεις του υπουργού Εξωτερικων, Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος, μετά τη συνάντησή που είχε με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράιτ, τάχθηκε υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας. Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την αποπομπή του κ. Πάγκαλου, εκτιμωντας ότι διέπραξε ένα ιστορικό ατόπημα ή προσπαθεί να καλύψει υποχωρήσεις που έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει. Για συνειδητή προαγγελία ελληνικής υποχωρητικότητας υπέρ της Αγκυρας, εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χαρακτήρισε τις δηλωσεις Πάγκαλου ο Αντωνης Σαμαράς. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον υπουργό Εξωτερικων λέγοντας ότι θέση της Ελλάδας είναι η ευρωπαϊκή τροχιά της Τουρκίας και η εξομάλυνση των σχέσεων της με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σημείωσε ωστόσο ότι η Αγκυρα θα πρέπει να σέβεται τις αρχές που αποτελούν κεκτημένα της Ευρωπης. Σχολιάζοντας τις δηλωσεις της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι κατ'επανάλειψη, ηγέτες του κόμματος, έχουν ταχθεί υπέρ ενός εφόλης της ύλης διαλόγου με την Τουρκία, ο οποίος θα είχε αντικείμενο ακόμη και τη Συνθήκη της Λοζάνης.

Με ρυθμό 6,6% έτρεχε στο τέλος Φεβρουαρίου ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση, έναντι 6,8% στο τέλος Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η πτωτική πορεία του πληθωρισμού θα συνεχισθεί ολόκληρο το πρωτο εξάμηνο του 1997, καθως και το δευτερο εξάμηνο με αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου ο πληθωρισμός να βρίσκεται κοντά στους κυβερνητικούς στόχους δηλαδή γύρω στο 5%. Αναφορικά με την επίπτωση που θα έχει στον πληθωρισμό η άνοδος της ισοτιμίας του δολαρίου, εκτιμάται ότι δεν θα έχει συνολικά αρνητικά αποτελέσματα, καθως ο όγκος των συναλλαγων δεν συνδέεται άμεσα με το δολάριο.

Ναυτικό ατύχημα με μικρές μόνο υλικές ζημιές σημειωθηκε το μεσημέρι στα διεθνή χωρικά ύδατα 15 ναυτικά μίλια ανατολικά της Μυτιλήνης, όταν τουρκική φρεγάτα συγκρούσθηκε με την ελληνική κανονιοφόρο ΚΑΡΤΕΡΙΑ. Σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες η σύγκρουση οφείλεται σε κακό χειρισμό του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας, που παραβίασε κανόνες ναυσιπλοοίας, με αποτέλεσμα τα δύο πλοία να βρεθούν πολύ κοντά και ν'ακουμπήσει το τουρκικό την ελληνική κανονιοφόρο.

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίστηκαν οι ωρες λειτουργίας των εμπορικων καταστημάτων. Σύμφωνα με την απόφαση ο χρόνος λήξης της λειτουργίας των εμπορικων καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων, δεν μπορεί να ξεπερνά τις 8 το βράδι κατά τη χειμερινή περίοδο και τις 9 το βράδι κατά τη θερινή περίοδο, ενω τα Σάββατα, χειμωνα-καλοκαίρι, τις 6 το βράδι. Ο χρόνος έναρξης της λειτουργίας των καταστημάτων είναι ελεύθερος και καθορίζεται ανά κατηγορία καταστημάτων από τους οικείους εμπορικούς συλλόγους. Ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι το νέο πλαίσιο λειτουργίας που παίρνει μορφή διάταξης και ισχύει για όλους, είναι αποτέλεσμα ουσιαστικού διαλόγου που κατέληξε σε συμφωνία.

Ληστεία με λεία 10 εκατομμύρια δραχμές έγινε το πρωί σε βάρος χρηματαποστολής της Τράπεζας Κρήτης, έξω από το υποκατάστημά της στην οδό Πατησίων, στην Αθήνα. Δύο δράστες προσποιούμενοι τους οδοκαθαριστές ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιων τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής, οι οποίοι βγήκαν από το θωρακισμένο αυτοκίνητο μεταφέροντας τα χρήματα και αφού άρπαξαν το σάκο με τα χρήματα, εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέττα, τύπου εντούρο.

Κορυφωθηκαν σήμερα στη Ρόδο οι εορταστικές εκδηλωσεις για την 50-η επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκαννήσων στην Ελλάδα. Στη Ρόδο, έχει μεταβεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ενω την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Στο νησί επίσης βρίσκονται οι πρόεδροι του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και του ΔΗΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

Παράταση μέχρι τις 26 Μαρτίου, έδωσε το υπουργείο Γεωργίας στους αγρότες για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής στο Μητρωο Αγροτων και αγροτικων εκμεταλλεύσεων. Σύμφωνα με δηλωσεις του υπουργού Γεωργίας Στέφανου Τζουμάκα, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόνο 400. 000 αιτήσεις εγγραφής, σε σύνολο 850. 000 περίπου γεωργικων εκμεταλλεύσεων.

Τριανταοχτάχρονη τοξικομανής πέθανε τα ξημερωματα στο σπίτι της στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη Χριστίνα Παπασταματίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο θάνατος της οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα, το οποίο πιθανότατα προκλήθηκε από χρήση ναρκωτικων.

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε τα ξημερωματα και εξέπεμψε σήμα κινδύνου, το υπό σημαία Σρι Λάνκα, φορτηγό πλοίο ΚΑΛΜΑ ενω έπλεε νοτιοανατολικά της Κρήτης. Στο πλοίο επιβαίνουν επτά ναυτικοί, ο Ελληνας πλοίαρχος και έξι Αιγύπτιοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως παραπλέοντα σκάφη καθως και ταχύπλοα του λιμενικού σταθμού Ιεράπετρας. Η βλάβη επιδιορθωθηκε και το πλοίο συνεχίζει κανονικά την πορεία του προς τον Πειραιά.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντυπωσιακά ξεκίνησε η πρωταθλήτριά μας των δρόμων ταχύτητας, Κατερίνα Κόφφα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Παρίσι αφού προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200 μέτρων επικρατωντας στη σειρά της με χρόνο 23 δευτερόλεπτα και 5 εκατοστά που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ και παράλληλα ήταν η δεύτερη καλύτερη επιδοση των προκριματικων. Ακόμη, προκρίθηκαν οι Κατερίνα Θάνου και Μαρία Τσωνη στα 60 μέτρα και οι σπρίντερ Χαράλαμπος Παπαδιάς και Αγγελος Παυλακάκης επίσης στα 60 μέτρα.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Διορθωτική υποχωρηση σε ποσοστό 1,23%, σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμων στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά την έντονη άνοδο των δυο προηγούμενων ημερων, και έκλεισε στις 1. 319,19 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 1,19%. Η αξία των συναλλαγων έφθασε σήμερα τα 22,9 δισ. δρχ. ενω οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτωση 1,44%, Ασφάλειες πτωση 0,36%, Λήζινγκ πτωση 2,49%, Επενδύσεις πτωση 2,05%, Κατασκευές πτωση 0,60%, Βιομηχανίες πτωση 1,34%, Διάφορες πτωση 0,63%, Συμμετοχων πτωση 0,73%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχωρησε κατά 1,47%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Επιδεινωνεται από αύριο ο καιρός με νεφωσεις, βροχές και χιονπτωσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στο Ιόνιο, την υπόλοιπη ηπειρωτική χωρα και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 18 και στα νησιά 9 με 16 βαθμούς Κελσίου. Νεφωσεις με βροχή προς το βράδυ, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 8 με 16 θάχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να χιονίσει στα γύρω ορεινά, οι άνεμοι θα είναι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 4 με 12 βαθμούς.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Saturday, 8 March 1997 - 0:01:28 UTC