Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-02-13

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Κατανοεί τα αιτήματα των δασκάλων ο πρωθυπουργός, αλλά δηλωνει ότι δεν υπάρχουν περιθωρια ικανοποίησής τους. Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Αθήνα.
  • Ανησυχεί για την κατάσταση στην Κύπρο ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ουίλιαμ Κοέν.
  • Έκρυθμη η κατάσταση στην Αλβανία. Δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε με την κυβέρνηση, δηλωνει κατηγορηματικά η αντιπολίτευση.
  • Πανικός στη Σπάρτη. Σαραντάχρονος τραυματίζει επτά άτομα και συλλαμβάνεται.
  • Περίεργη υπόθεση θανάτου νεογνού, που οι γονείς του το είχαν εγκαταλείψει για πέντε μήνες στο νεκροτομείο Θεσσαλονίκης.
  • Ανοιγμα προς τον ιδιωτικό τομέα και υπόσχεση για προωθηση των αποκρατικοποιήσεων από τον πρωθυπουργό μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ανάπτυξης.
  • Δεν θα έχουν κυρωσεις, όσοι κάνουν λάθος στη συμπλήρωση του εντύπου Ε9 της φορολογικής δήλωσης, διαβεβαιωνει ο Γιωργος Δρυς.
  • Πανελλαδικό συλλαλητήριο για τις 27 Φεβρουαρίου εξήγγειλαν οι συνταξιούχοι.
  • Κατέληξαν σε συμφωνία για το ωράριο εμποροϋπάλληλοι, έμποροι και ιδιοκτήτες πολυκαταστημάτων.
  • Πρόγραμμα επιμόρφωσης των σωφρονιστικων υπαλλήλων ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
  • Εκστρατεία προβολής του κυβερνητικού έργου αποφάσισαν ο πρωθυπουργός και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
  • Να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στους αρχαιολογικούς χωρους ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
  • Συμβούλιο οικονομικής σταθερότητας για τη χορήγηση δανείων από ξένες χωρες συγκρότησε η νέα προσωρινή κυβέρνηση της Βουλγαρίας.
  • Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και μελων βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.
  • Υπέρ του Αθηναϊκού κατοχυρωθηκε ο ματαιωθείς αγωνας με τον Αρη.
  • Πτωση 1,77% στο Χρηματιστήριο.
  • Συννεφιά σ'όλη τη χωρα και πιθανότητα ασθενων βροχων. Δυτικοί μέτριοι ως ισχυροί οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 ως 18 βαθμούς. Στους 17 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 14 στη Θεσσαλονίκη.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακαρπη ήταν η συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης με τους εκπροσωπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την κατανόησή του για τα προβλήματα των δασκάλων, επανέλαβε όμως, ότι δεν υπάρχουν περιθωρια να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Αρσένης δήλωσε ότι οι προτάσεις που έχει κάνει το υπουργείο Παιδείας προς τους δασκάλους, δεν ισχύουν αν συνεχίσουν την απεργία τους. Οι καθηγητές προχωρούν στην πέμπτη εβδομάδα απεργίας και σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της ΟΛΜΕ, παραβρέθηκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δήλωσαν ότι μπορούν να εξευρεθούν τα χρήματα για την Παιδεία και ότι ο αγωνας των καθηγητων είναι δίκαιος. Στις 5. 30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τη βουλή, ενω συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν οι καθηγητές και στη Θεσσαλονίκη.

Η Κύπρος είναι ένα από τα σημεία έντασης, για τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ ανήσυχοι, καθως μπορεί να προκαλέσει σύρραξη, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ουίλλιαμ Κοέν, απαντωντας σε ερωτήσεις, που του υπέβαλε ο ελληνικής καταγωγής Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Νιού Τζέρσεϊ, Μάϊκ Πάπας, στη διάρκεια χθεσινής κατάθεσης στην Επιτροπή Εθνικής Ασφαλείας. Ο κ. Κοέν τάχθηκε κατά της αγοράς των ρωσικων πυραύλων απο την Κύπρο, υποστηρίζοντας οτι Αθήνα και Αγκυρα θα πρέπει να κάνουν από ένα βήμα πίσω. Στη Λευκωσία, συνεδριάζει η Κυπριακή Βουλή και αναμένεται να εγκρίνει τον προϋπολογισμό για την άμυνα, ο οποίος περιλαμβάνει κονδύλιο 22 εκατομμυρίων λιρων, που θα δοθεί ως προκαταβολή για την αγορά απο τη Ρωσία των πυραύλων S-300.

Πανικός στην Σπάρτη, όταν 40-χρονος που αντιμετωπίζει ψυχολογικ άπροβλήματα, βγήκε στο δρόμο οπλισμένος με καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Ο Κωστας Φατούρος, που κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο συνελήφθει αφού τραυμάτισε επτά άτομα. Μεταξύ των τραυματιων είναι τα αδέλφια του και δύο αστυνομικοί.

Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται για τις συνθήκες θανάτου νεογνού μετά τη νεκροτομή. Οπως δηλωσε στο ΑΠΕ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Ψαρούλης, τα τραύματα στο πρόσωπο του νεογνού από τα οποία επήλθε ο θάνατός του, προκλήθηκαν από βίαιη ενέργεια κατά τη διάρκεια ή λίγο μετά τον τοκετό. Οπως είπε ο κ. Ψαρούλης, τα τραύματα αυτά δεν πρέπει να έγιναν από γιατρό ή από μαμή και έχουν προκληθεί, κατά πάσα πιθανότητα, με το χέρι. Το αγοράκι του Ιωάννη και της Βασιλικής Γιοβάνη, 25 και 22 χρόνων, αντίστοιχα, κτηνοτρόφων από τη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, στην κατοικία του ζευγαριού. Λίγη ωρα μετά τη γέννησή του, το αγοράκι, με τραύματα στο αριστερό μάγουλο και στο άνω χείλος και αιμορραγία από το στόμα και τη μύτη του, διακομίστηκε στο νοσκομείο Γιωργος Γεννηματάς, όπου πέθανε. Η μητέρα του υποστηρίζει οτι γέννησε μόνη της στο σπίτι της και οτι κατά τη διάρκεια του τοκετού, το νεογνό της ξέφυγε και έπεσε στο πάτωμα. Το νεκρό μωρό παρέμεινε στο ψυγείο του νοσοκομείου επι πέντε μήνες και μόλις χθές εμφανίστηκαν οι γονείς του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Αλβανία, ενω επιδεινωνεται καθημερινά η πολιτική κρίση. Το Φόρουμ για την Δημοκρατία, συμμαχία πολιτικων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, κατέστησε σαφές οτι δεν πρόκειται ποτέ να παρακαθήσει σε συνομιλίες με το κυβερνων Δημοκρατικό Κόμμα, σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που ενέσκυψαν στη χωρα, μετά από την πτωχευση των παρατραπεζικων συστημάτων. Μόνο μία εναλλακτική λύση υπάρχει, τονίζει το Φόρουμ και αυτή είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Σήμερα ματαίωθηκε άλλη μία προγραμματισμένη διαδήλωση στα Τίρανα, εξαιτίας της παρουσίας ισχυρων αστυνομικων δυνάμεων, ενω το κυβερνων κόμμα ξεκινά εκστρατεία βουλευτων του στην περιοχή, προκειμένου να ενημερωσει τους πολίτες που εξαπατήθηκαν. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, σε μήνυμ άτου ζητ απ'όλες τις πλευρές να εγκαταλείψουν η βία και να αφήσουν να πρυτανεύσει η νηφαλιότητα και η λογική, προκειμένου να ξεπεραστεί η νέα μεγάλη δοκιμασία για χιλιάδες, όπως τους χαρακτηρίζει.

Συμβούλιο οικονομικής σταθερότητας, συγκρότησε κατά την πρωτη της συνεδρίαση σήμερα, η προσωρινή κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Το συμβούλιο, του οποίου θα προεδρεύει ο πρωθυπουργός, θα διαπραγματευθεί με τις ξένες κυβερνήσεις και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, τη χορήγηση δανείων που θα επιτρέψουν στη Βουλγαρία να αποκτήσει είδη πρωτης ανάγκης και να σταθεροποιήσει το ισοζύγιο πληρωμων. Την προσεχή εβδομάδα αναμένονται στη Βουλγαρία μία αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μία δεύτερη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η υπουργός εξωτερικων των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ, δήλωσε σήμερα οτι η Ουάσιγκτον σκέπτεται μία βαλκανική πρωτοβουλία, κυρίως, στον οικονομικό τομέα, η οποία θα περιλαμβάνει και τη Βουλγαρία.

Σοβαρά επεισόδια σημειωθηκαν στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, μεταξύ αστυνομίας και υποστηρικτων της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης, Ερι Μπατασούνα, πολιτικό σκέλος της ΕΤΑ, κατά την διάρκεια σύλληψης ηγετικού στελέχους της Μπατασούνα. Πρόκειται για το ένατο μέλος της οργάνωσης που συλλαμβάνεται, επειδή αρνήθηκε να υπακούσει στις κλητεύσεις του ανωτατου δικαστηρίου της Μαδρίτης να παρουσιαστεί ενωπιόν του. Τα μέλη κατηγορούνται για συνεργασία με ένοπλη ομάδα, επειδή προέβαλαν κατά τη διάρκεια προεκλογικων συγκεντρωσεων βιντεοταινία της ΕΤΑ.

Μαζική διαδήλωση πραγματοποίησαν δύο χιλιάδες άτομα στην Τουλόν της νότιας Γαλλίας, εναντίον του ακροδεξιού Εθνικού Μετωπου, με αφορμή την πρόθεση του λεπενικού δημάρχου της πόλης να κλείσει το πολιτιστικό κέντρο του Σατοβαλόν. Το εν λόγω κέντρο έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης κατ άτου Εθνικού Μετωπου, όταν ο υπουργός Πολιτισμού και γάλλοι συγγραφείς διαμαρτυρήθηκαν πριν από λίγους μήνες, για την απόφαση του ακροδεξιού δημάρχου να απαγορεύσει εκδήλωση αφιερωμένη στον εβραίο συγγραφέα Μάρεκ Χάλτερ. Στην διαδήλωση συμμετείχαν και πολλοί καλλιτέχνες από το Παρίσι, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για εκστρατεία δημόσιας ανυπακοής, εναντίον του αντιμεταναστευτικού νόμου που ζητεί από τους γάλλους πολίτες να δηλωνουν τους αλλοδαπούς που διαμένουν στο σπίτι τους.

Την κράτηση του Μπεκίρ Γιλντίζ, δημάρχου της πόλης Σιντσάν κοντά στην Αγκυρα και δέκα υποστηρικτων του, μέχρι να γίνει η δίκη τους, διέταξε σήμερα το Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας. Ο Γιλντίζ και οι υπόλοιποι κατηγορούνται, επειδή έκαναν δημόσια έκκληση για μετατροπή της Τουρκικής Δημοκρατίας σε θεοκρατικό κράτος, όπως το Ιράν, κατά την διάρκεια τελετής στην πόλη Σιντσάν, στο τέλος Ιανουαρίου.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το υπουργείο Ανάπτυξης επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης και είχε πολύωρη συνεργασία με τη Βάσω Παπανδρέου. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι παρατηρούνται φαινόμενα δυσλειτουργίας και έλλειψης συντονισμού στην κυβέρνηση, τόνισε όμως, ότι από το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινά η προσπάθεια να ενημερωθεί η κοινή γνωμη για το κυβερνητικό έργο. Ο κ. Σημίτης κάλεσε τον ιδιωτικό τομέα να πάρει ενεργά μέρος στο Στήριξης, ωστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και πρόσθεσε ότι προωθούνται αποφασιστικά οι αποκρατικοποιήσεις, καθως και οι προγραμματικές συμφωνίες με ελληνικές επιχειρήσεις.

Δεν θα ανασταλεί η συμπλήρωση του εντύπου για τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας, γνωστού ως εντύπου Ε9, τόνισε το πρωί ο υφυπουργός Οικονομικων, Γιωργος Δρυς. Πρόσθεσε ότι αν κάποιος φορολογούμενος κάνει λάθος στη συμπλήρωση του εντύπου, δεν θα υποστεί κυρωσεις. Διευκρίνισε όμως, οτι στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι σκοπίμως με παραπλανητικά στοιχεία, προσπαθεί να εξαπατήσει το κράτος, τότε, θα τηρηθεί ο νόμος και θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο για τις 27 Φεβρουαρίου εξήγγειλαν σήμερα οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΤΣΑ, οι οποίοι μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Εργασίας μίλησαν για εμπαιγμό από το κράτος. Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας, πραγματοποίησαν στις 17. 30 οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζωνη του Περάματος.

Σε συμφωνία για το ωράριο των καταστημάτων κατέληξαν σήμερα εμποροϋπάλληλοι, έμποροι και ιδιοκτήτες πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ. Ετσι, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου τα καταστήματα θα κλείνουν τις καθημερινές στις οχτω, το καλοκαίρι στις εννέα, ενω τα Σάββατα θα κλείνουν καθόλη τη διάρκεια του έτους στις έξι το απόγευμα. Τις Κυριακές όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, εκτός από τα τουριστικά.

Πρόγραμμα επιμόρφωσης των σωφρονιστικων υπαλλήλων για την κατάλληλη μεταχείριση των τοξικομανων κρατουμένων, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι το υπουργείο θα αγοράσει ένα κτίριο, όπου θα φιλοξενούνται οι αποφυλακισθέντες χρήστες ναρκωτικων μέχρι να ενταχθούν σε κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η δράση των βουλευτων του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδος. Ο γραμματέας της, Παρασκευάς Φουντάς δήλωσε ότι συζήτησαν εφόλης της ύλης με τον Πρωθυπουργό και ότι συμφωνησαν να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης γιατί η εικόνα που παρουσιάζεται δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι και πρέπει να διορθωθεί. Ο κ. Φουντάς είπε ότι δεν συζήτησαν για τις διαφοροποιήσεις βουλευτων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και για την πορεία των εργασιων της Εξεταστικής Επιτροπής για τα καζίνο.

Η κυβέρνηση, εμμένει στην απόφασή της, για το θέμα που έχει προκύψει με τα αντιβιοτικά, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Πρόνοιας Μανόλης Σκουλάκης, στη Βουλή, μετά από ερωτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απόστολου Τασούλα. Ο κ. Σκουλάκης, είπε ότι αυτοί που διαμαρτύρονται είναι το συνολο των φαρμακοποιων, γιατί μειωνεται ο τζίρος τους και τα ποσοστά τους, κάποιοι γιατροί και οι φαρμακοβιόμηχανοι. Και πρόσθεσε, ότι η χωρα μας είναι η πρωτη σε κατανάλωση αντιβιοτικων στην Ευρωπη και είναι η χωρα που έχει δεκαπλάσια, έως εικοσαπλάσια ανεπτυγμένη ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά.

Η Ελλάδα θα θέσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση το θέμα της επαναλειτουργίας του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας, δήλωσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικων, Γιωργος Παπανδρέου, απαντωντας σε ερωτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Γιάννη Βαρβιτσιωτη. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έχει τεθεί εκ νέου σε λειτουργία ο πυρηνικός αντιδραστήρας, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι συνθήκες λειτουργίας του αντιδραστήρα Νο 1 βρίσκονται μέσα στα απαιτούμενα περιθωρια ασφαλείας. Ο κ. Βαρβιτσιωτης, είπε ότι η επαναλειτουργία του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι, και κυρίως του πυρηνικού αντιδραστήρα Νο 1, είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Ενα ακόμη κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικων απο τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα, εξαρθρωθηκε με τη σύλληψη δύο ατόμων που μετέφεραν 32 κιλά χασίς απο τη γειτονική χωρα προκειμένου να το διαθέσουν στην Ελλάδα. Οι συλληφθέντες, ο Κωνσταντίνος Κοσκερίδης, 31 ετων και ο συνεργάτης του Ευάγγελος Νίκλης, 32 ετων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενω η έρευνα συνεχίζεται απο την ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκειμένου να εντοπισθούν και τυχόν άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

Δύο αλλοδαποί κρατούμενοι δραπέτευσαν τα ξημερωματα, μέσα από το αστυνομικό τμήμα της Δραπετσωνας. Πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο και ένα Βόσνιο, οι οποίοι όταν είδαν ανοιχτή την πόρτα του κελιού, βγήκαν στο διάδρομο και πήδησαν από ένα τοίχο στον ακάλυπτο χωρο, αφού έδεσαν δύο σεντόνια.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Να κηρυχθεί παρανομη και καταχρηστική, η απεργία που πραγματοποιείται στον αρχαιολογικο χωρο της Ακροπολης και τα Μουσεία Ακροπολεως, Αρχαιολογικο ΑΘηνων και Θεσσαλονικης και Βυζαντινο Αθηνων και Θεσσαλονικης, ζήτησε απο το νομικό συμβούλιο του κράτους, ο υπουργός Πολιτισμού. Προκειται περί συστηματικής ομηρείας, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, εξηγωντας οτι δεν απεργεί το συνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά προκειται για απεργία επιλεκτικη.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την τέταρτη νίκη της στην Ευρωλίγκα ανδρων, σημείωσε στη Γλυφάδα η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου, αφού επικράτησε σε αγωνα της 5-ης ημέρας της κροατικής Τσιμπόνα με 84-76. Η νίκη του Πανιωνίου ήταν η πρωτη στη δεύτερη φάση αυτή φάση της διοργάνωσης, αφού μέχρι τωρα η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε μόνον ήττες, που την έφεραν στην τελευταία θέση του ομίλου της με 19 βαθμούς.

Τρείς ελληνικές ομάδες αγωνίζονται σήμερα στις ευρωπαϊκές διοργανωσεις. Για την Ευρωλίγκα ανδρων, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αντιμετωπίζει στις 9 και τέταρτο, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Ιταλική Στεφανέλ.

Σε περιπέτειες μπαίνει από σήμερα η ομάδα του Αρη, αφού ο αναπληρωτής αθλητικός δικαστής, Θεοχάρης Γρηγορίου, κατακύρωσε τον αγωνα με τον Αθηναϊκό, υπέρ της ομάδας του Βύρωνα με 2-0, ενω αφαίρεσε και τρεις βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι βρέθηκαν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς. Από την πλευρά του ο Αρης, αναμένεται να έφεσιβάλλει την απόφαση στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ποινή που επέβαλλε ο αθλητικός δικαστής, σε ότι αφορά στην κατακύρωση του αγωνα υπέρ του Αθηναϊκού, δεν πρόκειται να μετατραπεί, αφού εφαρμόσθηκε ο ΚΑΠ.

Στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου της ΕΠΟ, αναμένεται να βγουν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με το θέμα που προέκυψε πρόσφατα γύρω από τις καταγγελίες για στημένους αγωνες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Εξεταστική Επιτροπή παρέδωσε σήμερα το πόρισμα στους συμβούλους της ομοσπονδίας, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν χρόνο, προκειμένου να το μελετήσουν και να διαμορφωσουν άποψη.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με σημαντική υποχωρηση 1,77%, έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμων στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφωθηκε στις 1. 230,20 μονάδες, μετά την έντονη άνοδο των προηγούμενων ημερων. Η αξία των συναλλαγων κυμάνθηκε στα 17,2 δισ. δρχ. ενω οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτωση 2,21%, Ασφάλειες πτωση 0,09%, Λήζινγκ πτωση 1,60%, Επενδύσεις πτωση 0,72%, Κατασκευές πτωση 2,97%, Βιομηχανίες πτωση 1,95%, Διάφορες πτωση 2,70%, Συμμετοχων πτωση 0,46%. Με πτωση 0,32% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις προβλέπονται σε όλη τη χωρα που στα δυτικά και βόρεια, καθως και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και ίσως σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι ως ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί, με εξασθένηση αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 17 και στα νησιά του Αιγαίου 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Νεφωσεις πρόσκαιρα αυξημένες και θερμοκρασίαά 8 με 17 και 5 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 14 February 1997 - 1:47:45 UTC