Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jan. 23)

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Δεσμευση της κυβερνησης οτι θα εξετασθει θετικα το αιτημα της ΓΣΕΕ για τιμαριθμοποιηση της φορολογικης κλιμακας.
  • Ομαλοποιειται σταδιακα η κατασταση στα λιμανια, μεχρι αυριο θα εχουν αποσυμφορηθει οι προβλητες.
  • Επιμενουν οι καθηγητες στην απεργια. Ελπιζει ο Γερασιμος Αρσενης οτι θα εξετασθει θετικα η προταση του για τμηματικη αυξηση των μισθων.
  • Ποινη ρεκορ στον Αντωνη Δαγκλη. Δεκατρεις φορες σε ισοβια και 25 χρονια καθειρξη.
  • Σκοτωσε με φυτοφαρμακο την 20χρονη κορη της για να ξεπλυνει τη ντροπη επειδη εμεινε εγκυος.
  • Παρεμβαση Σημιτη στη διαμαχη Βασως Παπανδρεου - Κωστα Λαλιωτη για το καζινο του Φλοισβου. Μηνυσεις κατα της κυριας Παπανδρεου υποβαλλουν βουλευτες της Νεας Δημοκρατιας.
  • Η κυβερνηση ικανοποιει ενα απο τα βασικα αιτηματα των αγροτων που αφορα την αποζημιωση των βαμβακοπαραγωγων.
  • Το μορατοριουμ δε λυνει το προβλημα που προκυπτει απο το οτι η Τουρκια δεν σεβεται τους διεθνεις κανονες, δηλωνει ο Θεοδωρος Παγκαλος.
  • Αθωος ο καρδιοχειρουργος Παναγιωτης Σπυρου για τα φακελακια.
  • Ποινη φυλακισης 17 μηνων με τριετη αναστολη, σε αγροτη για το θανατο του Αχμετ Σαδικ, σε τροχαιο.
  • Στο αιμα εχει βαφτει το Ραμαζανι στην Αλγερια. Πανω απο 160 νεκροι μεσα σε δεκα μερες.
  • Εκρηκτικη η κατασταση στη Σερβια. Συγκρουσεις αστυνομιας - διαδηλωτων στο Κραγκουγεβατς.
  • Καζανι που βραζει και η Αλβανια απο τις διαδηλωσεις πολιτων που εχασαν τα λεφτα τους εξαιτιας παρατραπεζικων συστηματων.
  • Ολυμπιακος και Πανιωνιος αποψε στη μαχη των ευρωπαικων κυπελλων μπασκετ.
  • Πτωση 0,74% στο Χρηματιστηριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θετικη εξελιξη ειχε η σημερινη απεργιακη κινητοποιηση της ΓΣΕΕ, καθως ο υφυπουργος Οικονομικων, Γιωργος Δρυς, δηλωσε οτι η κυβερνηση θα εξετασει το αιτημα που προβαλλει η Συνομοσπονδια για την τιμαριθμοποιηση των φορολογικων συντελεστων και αυξηση του αφορολογητου εισοδηματος. Οπως ειπε ο κ. Δρυς θα γινει ουσιαστικος διαλογος με το συνδικαλιστικο κινημα ωστε να συμφωνηθουν μετρα που θα κανουν το φορολογικο συστημα πιο απλο και δικαιο και τα μετρα αυτα θα ισχυσουν απο το 1988, δηλαδη θα αφορουν τα εισοδηματα που θ'αποκτηθουν μεσα στο 1997. Ο προεδρος της ΓΣΕΕ Χρηστος Πολυζωγοπουλος χαρακτηρισε θετικη τη δεσμευση του κ. Δρυ. Το πρωι πραγματοποιηθηκε συγκεντρωση διαμαρτυριας στην πλατεια Καννιγγος και στη συνεχεια εγινε πορεια προς τη βουλη, οπου αντιπροσωπεια της ΓΣΕΕ επεδωσε στους εκπροσωπους των κομματων ψηφισμα με τα αιτηματα των εργαζομενων.

Το φορολογικο ομως εξελιχθηκε σε πεδιο αντιπαραθεσης μεταξυ κυβερνησης και αξιωματικης αντιπολιτευσης στη βουλη. Κατα τη συζητηση του σχετικου νομοσχεδιου ο κ. Εβερτ αμφισβητησε οτι η ελληνικη οικονομια εχει θετικη πορεια και υποστηριξε πως η κυβερνηση αντι να περιοριζει το σπαταλο κρατος, καταφευγει σε περισσοτερους φορους για να το συντηρησει. Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας υποστηριξε επισης οτι η πτωση του πληθωρισμου ειναι περιστασιακη και την απεδωσε στην πτωση της τιμης των εισαγομενων αγαθων λογω της πολιτικης της σκληρης δραχμης που ακολουθει η κυβερνηση. Απαντωντας στον κ. Εβερτ ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας τον κατηγορησε οτι προεκλογικα ειχε υποσχεθει τα παντα προς τους παντες και εκτιμησε ραγδαια πτωση του πληθωρισμου και των επιτοκιων που θ'αρχισει απο αυτον το μηνα. Ο κ. Παπαντωνιου προεβλεψε επισης οτι μεχρι το καλοκαιρι το επιτοκιο των τιτλων του δημοσιου θα πεσει σε μονοψηφιο αριθμο.

Ομαλοποιειται σταδιακα η κατασταση στα λιμανια της χωρας, αν και απο τα ξημερωματα παρατηρειται μεγαλη κινητικοτητα, μετα την αποφαση των ναυτικων να αναστειλουν την απεργια τους που κρατησε περιπου δεκα μερες και συσσωρευσε τεραστια προβληματα. Απο το απογευμα εξασθενησαν και οι θυελλωδεις ανεμοι στο Αιγαιο και ετσι τα δρομολογια των επιβατικων πλοιων προς τα νησια του Αιγαιου και την Κρητη εκτελουνται κανονικα. Μοναχα στην Κρητη αναμενεται να καταπλευσουν σημερα τουλαχιστον επτα πλοια, ενω ηδη εκτελουνται και τα δρομολογια απο τη Ραφηνα προς τις Κυκλαδες και το βορειο Αιγαιο.

Η απεργια των ναυτικων εληξε, ομως αυτη των καθηγητων συνεχιζεται, μετα την ακαρπη συναντηση που ειχε το προεδρειο της ΟΛΜΕ με τον υπουργο Παιδειας Γερασιμο Αρσενη. Η ΟΛΜΕ προτεινει στις κατα τοπους ενωσεις των καθηγητων την παραταση της απεργιας, για ενα ακομη πενθημερο, επιμενοντας στο βασικο αιτημα για αυξησεις 75. 000 δρχ μηνιαιως, στους μισθους των καθηγητων. Ο υπουργος Παιδειας τονισε οτι οι αυξησεις που ζηταει η ΟΛΜΕ ειναι εξω απο τα ορια αντοχης της οικονομιας, καλεσε τους καθηγητες να μετριασουν τις απαιτησεις τους και αντιπροτεινε αλλο ποσο για το οποιο μπορει να γινει διαλογος. Παντως, η ΟΛΜΕ ζητησε απο τον υπουργο να επαναληφθει η συζητηση και φαινεται οτι αυτη τη φορα οι καθηγητες ειναι διατεθιμενοι να συζητησουν το θεμα στη βαση που το θετει ο κ. Αρσενης, δηλαδη να παρουν ενα ποσο φετος και το υπολοιπο στα δυο επομενα χρονια.

Και να παμε στο αλλο μεγαλο μετωπο, των αγροτικων κινητοποιησεων, που θ'αρχισουν να εκδηλωνονται απο την προσεχη εβδομαδα. Ο υπουργος Γεωργιας, Στεφανος Τζουμακας, ανακοινωσε οτι η κυβερνηση ικανοποιει ενα απο τα βασικα αιτηματα των αγροτων, που αφορα την αποζημιωση των βαμβακοπαραγωγων. Συμφωνα με τον κ. Τζουμακα θα δοθει αποζημιωση γυρω στις 10. 000 δρχ το στρεμμα, στους καλλιεργητες που επαθαν ζημιες απο τις καιρικες συνθηκες. Οι ενδιαφερομενοι θα πρεπει να υποβαλλουν εντος δεκα ημερων τις αιτησεις τους και στη συνεχεια ειδικες επιτροπες θα προβουν σε εκτιμηση των ζημιων και θ'αρχισει αμεσα η καταβολη των αποζημιωσεων. Αποζημιωση 3. 500 δρχ το δεντρο, θα παρουν επισης οι παραγωγοι δενδρωδων καλλιεργειων, ενω σε οσους εχουν παθει ζημιες σε εκμεταλλευσεις και εγκαταστασεις απο τη θεομηνια θα χορηγηθει οικονομικη ενισχυση ιση με το 40% των δαπανων αποκαταστασης των ζημιων. Με τις αγροτικες κινητοποιησεις θα ασχοληθει αυριο το υπουργικο συμβουλιο. Ο Δημητρης Τσοβολας κατηγορησε την κυβερνηση οτι ετοιμαζει μηχανισμους καταστολης και δηλωσε οτι το κομμα του θα δωσει μαχη για την ανατροπη της αντιλαικης κυβερνητικης πολιτικης. Για αδυναμια της κυβερνησης να διασφαλισει κλιμα ηρεμιας, να εφαρμοσει τους νομους και να προστατευσει τα δικαιωματα των πολιτων, κανει λογο ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης, Αντωνης Σαμαρας.

Στο ματι του κυκλωνα βρισκεται η Τουρκια, μετα την ανακοινωση γερμανικων δικαστικων αρχων οτι η κυβερνηση της Αγκυρας και ειδικοτερα η υπουργος εξωτερικων, Τανσου Τσιλερ, εμπλεκονται σε υποθεση εμποριας ναρκωτικων. Στην Αθηνα, ο κυβερνητικος εκπροσωπος σχολιαζοντας το γεγονος, δηλωσε οτι η εικονα της Τανσου Τσιλερ επιβαρυνει την εικονα της χωρας της στο συνολο της. Την ιδια ωρα στις Βρυξελλες, αλλη μια υποθεση αμαυρωνει την εικονα της Τουρκιας στη διεθνη κοινοτητα. Προκειται για το εργοστασιο πετροχημικων που αποφασισε να θεσει σε λειτουργια, στις ακτες της Μικρας Ασιας, απεναντι απο τη Μυτιληνη. Οπως παραδεχθηκε ο επιτροπος Βαν ντεν Μπρουκ, επειτα απο ερωτηση των ευρωβουλευτων του ΠΑΣΟΚ κ. Κοκκολα και Ρουμπατη, η Τουρκια προβαινει στην πραξη αυτη χωρις κανεναν ουσιαστικο ελεγχο των περιβαλλοντικων επιπτωσεων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο αιμα εχει βαφτει το Ραμαζανι στην Αλγερια, καθως οι φανατικοι ισλαμιστες σκοτωνουν αδιακριτα πλεον αθωους πολιτες. Απο τις 10 Ιανουαριου που εχει αρχισει η νηστεια των μουσουλμανων, υπολογιζεται οτι πανω απο 160 ατομα εχουν χασει τη ζωη τους, αλλα οι αρχες εκφραζουν το φοβο οτι οι νεκροι ειναι πολυ περισσοτεροι, κυριως σε απομακρυσμενες περιοχες της χωρας. Πριν απο λιγες μερες τουλαχιστον 48 πολιτες σφαγιαστηκαν στην κυριολεξια, ενω χθες αλλοι επτα εχασαν τη ζωη τους στην πολη Μπλιντα απο εκρηξη παγιδευμενου αυτοκινητου. Σε μια υστατη προσπαθεια να σταματησει αυτο το μακελειο, ο ηγετης του Μετωπου Σοσιαλιστικων Δυναμεων της αντιπολιτευσης, απηυθυνε εκκληση προς τον προεδρο των Ηνωμενων Πολιτειων, Μπιλ Κλιντον, να διορισει ειδικο μεσολαβητη για να βοηθησει στον τερματισμο του κυκλου βιας.

Εκρηκτικη ειναι η κατασταση στη Σερβια, οπου ο προεδρος Σλομπονταν Μιλοσεβιτς παραμενει αμετακινητος στη θεση του, παρα τις συνεχιζομενες για δυο μηνες, κινητοποιησεις της αντιπολιτευσης. Εκτος απο το Βελιγραδι, τωρα η διαμαχη μεταφερεται στην πολη Κραγκουγεβατς οπου ισχυρες αστυνομικες δυναμεις εχουν καταλαβει το κτιριο της τοπικης τηλεορασης, η οποια μεχρι προτινος ελεγχοταν απο το κυβερνων κομμα και τωρα πρεπει ο ελεγχος της πρεπει να περιελθει στη νεα δημοτικη αρχη, καθως στην πολη αυτη η αντιπολιτευση εχει νικησει στις δημοτικες εκλογες. Κατα την διαρκεια συμπλοκων με διαδηλωτες, η αστυνομια χρησιμοποιησε κλομπ με αποτελεσμα να τραυματισθουν αρκετοι πολιτες. Στη Βουλγαρια, ο νεος προεδρος Πεταρ Στογιανοφ ειχε σημερα διαβουλευσεις με τους ηγετες των πολιτικων κομματων της χωρας, σε μια προσπαθεια να αρθει το αδιεξοδο σχετικα με τον σχηματισμο νεας κυβερνησης.

Καζανι που βραζει ομως ειναι και η γειτονικη Αλβανια τις τελευταιες δεκα ημερες, απο τις συνεχεις κινητοποιησεις αγανακτισμενων πολιτων που διαμαρτυρονται για την καταρρευση των τραπεζικων συστηματων, γνωστων ως πυραμιδικων, που ειχε ως αποτελεσμα να χασουν τα χρηματα τους. Σε πληρη ετοιμοτητα βρισκονται σημερα οι αστυνομικες αρχες της χωρας, καθως χιλιαδες πολιτες προκειται να διαδηλωσουν στα Τιρανα και σε αλλες μεγαλες πολεις. Χθες, η αστυνομια συνελαβε τους αρχηγους και το διοικητικο προσωπικο των γνωστων πλεον παρατραπεζικων συστηματων, Ποπουλι και Τζιαφερι, ωστοσο οι διαδηλωτες επιμενουν κατηγορωντας την κυβερνηση Μπερισα και ζητωντας παραλληλα, τη συμπαρασταση της αντιπολιτευσης. Την ανησυχια του για την εκρηκτικη αυτη κατασταση, εξεφρασε ο ελληνας πρεσβης στα Τιρανα, ενω ο ιταλος υφυπουργος εξωτερικων κατηγορησε την Αλβανια οτι εχει μετατραπει σε καρκινο του μαυρου χρηματος.

Τουλαχιστον 150 ατομα πιστευεται οτι εχασαν τη ζωη τους στην νοτιοανατολικη Νιγηρια, μετα απο συγκρουση δυο πλοιων στον ποταμο Κουα Ιμποε. Μονο 29 ατομα διεσωθησαν και συμφωνα με τις πρωτες πληροφοριες, το δυστυχημα μαλλον οφειλεται στην περιορισμενη ορατοτητα.

Τοξικο νεφος κυανιου και αμμωνιας καλυψε την πολη Μεμινγκεν, στη νοτια Γερμανια, εξαιτιας πυρκαγιας που εκδηλωθηκε σε χημικο εργοσταστιο, με αποτελεσμα να προκληθουν αναπνευστικα προβληματα σε πολλους κατοικους. Στα χερια της αστυνομιας βρισκεται ενα ατομο ως υποπτο για εμπρησμο, το οποιο στο παρελθον ειχε καταδικασθει για παρομοιες ενεργειες.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεκατρεις φορες ισοβια καθειρξη και επιπλεον 25 χρονια κατα συγχωνευση επιβληθηκε απο το Μικτο Ορκωτο Κακουργιοδικειο Αθηνας στον 23χρονο Αντωνη Δαγκλη, ο οποιος κριθηκε ενοχος για τρεις δολοφονιες γυναικων, εξι αποπειρες ανθρωποκτονιων, δεκα ληστειες και προσβολη μνημης νεκρου που αφορα τον τεμαχισμο πτωματων. Την ιδια ποινη ειχε προτεινει νωριτερα και ο εισαγγελεας της εδρας. Ο κατηγορουμενος ακουσε την αποφαση ψυχραιμος, ενω νωριτερα απαγορευσε στο συνηγορο του, να αγορευσει.

Αισθηση εχει προκαλεσει στο πανελληνιο το εγκλημα που εγινε στο Κακοταρι Ηλειας, οπου μητερα σκοτωσε την εγκυο κορη της, επειδη ηταν ανυπαντρη. Θυμα ειναι η Κωνσταντινα Τσιφρικα, 21 ετων που βρεθηκε νεκρη τη Δευτερα, ενα μηνα πριν φερει στον κοσμο το παιδι της. Δραστης ειναι η μητερα της, Παναγιωτα 48 ετων, η οποια συμφωνα με την αστυνομια, ομολογησε οτι εριξε στο φαγητο της κορης της, μεγαλη ποσοτητα φυτοφαρμακου. Ενατιον της Παναγιωτας Τσιφρικα, ασκηθηκε διωξη απο τον εισαγγελεα, που την παρεπεμψε στον ανακριτη απο τον ελαβε προθεσμια για να απολογηθει.

Την παρεμβαση του πρωθυπουργου, προκαλεσε η διαμαχη που ξεσπασε για το καζινο του Φλοισβου, μετα τις γνωστες δηλωσεις της υπουργου Αναπτυξης, Βασως Παπανδρεου. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος επιβεβαιωσε οτι ο πρωθυπουργος ειχε τηλεφωνικη συνομιλια με την κυρια Παπανδρεου και τον κ. Λαλιωτη, αλλα προσθεσε οτι δεν υπαρχει ενταση στις σχεσεις των δυο υπουργων. Στο μεταξυ, οι βουλευτες της Νεας Δημοκρατιας, κυριοι Μπελος και Κασσιμης δηλωσαν οτι θα υποβαλλουν μηνυσεις κατα της υπουργου Αναπτυξης, για τους υπαινιγμους που εκτοξευσε εναντιον τους κατα την καταθεση της στην εξεταστικη επιτροπη της βουλης. Παντως, η κυρια Παπανδρεου δεν θελησε να δωσει συνεχεια στην υποθεση και παρα τις επιμονες ερωτησεις των δημοσιογραφων δηλωσε μονο πως δεν εχει κανενα ιδιαιτερο φοβο για την εξελιξη του ολου θεματος.

Το ερωτημα αν οι Ηνωμενες Πολιτειες θα επεμβουν σε περιπτωση επιθετικης ενεργειας της Τουρκιας κατα της Κυπρου, απηυθυνε ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος, σε δηλωσεις του μετα τη συναντηση που ειχε με το Ρουμανο ομολογο του, Αντριαν Σεβεριν, απαντωντας ετσι, στις δηλωσεις του εκπροσωπου του Στειτ Ντιπαρτμεντ, οτι αν ισχυσει το μορατοριουμ δεν χρειαζονται οι αντιαεροπορικοι πυραυλοι στην Κυπρο. Ο κ. Παγκαλος προσθεσε οτι η αμερικανικη προταση δεν λυνει το συνολικο πολιτικο προβλημα που προκυπτει απο το γεγονος οτι η Τουρκια δεν σεβεται το Διεθνες Δικαιο και τις αποφασεις του ΟΗΕ για το Αιγαιο και την Κυπρο. Ο υπουργος Εξωτερικων χαρακτηρισε αδικαιολογητες φημες τις αναφορες περι διαστασης αποψεων Αθηνων - Λευκωσιας και εκανε λογο για πληρη συμφωνια Σημιτη - Κληριδη. Το Κυπριακο και τα ελληνοτουρκικα, ηταν, συμφωνα με πληροφοριες, στο επικεντρο της ωριαιας συναντησης που ειχαν ο πρωθυπουργος και ο Αμερικανος πρεσβης στην Αθηνα, Τομας Ναιλς.

Δεκαπενταχρονος μαθητης Γυμνασιου συνεληφθη, γιατι οδηγουσε μοτοσυκλετα χωρις αδεια οδηγησης, ενω στην κατοχη του βρεθηκε τσαντα με φειβ-βολαν αναρχικου περιεχομενου. Σε ερευνα που εγινε στη συνεχεια στο σπιτι του ανηλικου, βρεθηκαν ενα αεροβολο, 18 σφαιρες, και εξι προωθητικες σακουλες. Επισης βρεθηκαν μια αντιασφυξιογονος μασκα, μια κουκουλα, 15 γραμμαρια πυριτιδας και τρια μπουκαλια με ευφλεκτο υλικο. Ο ανηλικος παραπεμφθηκε στον εισαγγελεα.

Παμψηφει αθωος κριθηκε και παλι ο καρδιοχειρουργος Παναγιωτης Σπυρου που κατηγορειτο για την υποθεση με τα φακελακια. Στο τριμελες εφετειο Θεσσαλονικης συνεκδικαστηκε και η εφεση των τριων συναδελφων του κ. Σπυρου, που κατηγορουνταν για την ιδια υποθεση και στο πρωτοβαθμιο δικαστηριο ειχαν κριθει ενοχοι του αδικηματος της δωροληψιας για το οποιο και ειχαν τοτε καταδικασθει σε ποινες 17 μηνων ο καθενας. Το δικαστηριο εκρινε ως ενοχους τους Παναγιωτη Φιλιππου και Σοφια Παπαποστολου και μειωσε την ποινη τους σε φυλακιση 10 μηνων για τον καθενα, ενω για τον καρδιοχειρουργο Βασιλη Χαλβατζουλη, που δεν παρουσιαστηκε στο δικαστηριο, η εφεση του κριθηκε ως ανυποστατη και διατηρηθηκε η πρωτοβαθμια ποινη του.

Ποινη φυλακισης 17 μηνων με τριετη αναστολη επεβαλε το τριμελες πλημμελειοδικειο της Θεσσαλονικης στον αγροτη Ζηση Αραμπατζη 62 ετων απο τη Ροδοπη, που κατηγορειτο ως υπευθυνος για το θανατο σε τροχαιο δυστυχημα του πρωην ανεξαρτητου βουλευτη της περιοχης Αχμετ Σαδικ, τον Ιουλιο του 1995. Το δικαστηριο τον εκρινε ενοχο για το αδικημα της ανθρωποκτονιας απο αμελεια. Τη δικη παρακολουθησε και σημερα, τριμελης αντιπροσωπεια της Τουρκικης Εθνοσυνελευσης, καθως και Τουρκοι δημοσιογραφοι. Η τουρκικη αντιπροσωπεια δηλωσε απολυτα ικανοποιημενη απο τη διαδικασια της δικης, την οποια τα μελη της χαρακτηρισαν ως αψογη.

Ενας νεος δισκος, το Ονειρο για δυο, που κυκλοφορει απο σημερα στην αγορα, φιλοδοξει να γινει χρυσος, γιατι τα εσοδα απο τις πωλησεις του θα διατεθουν στον αγωνα κατα του Ειτζ, μεσω του Κεντρου Ελεγχου Ειδικων Λοιμωξεων. Αφιλοκερδως προσεφεραν τις συνθεσεις τους για το δισκο οι Θανος Μικρουτσικος, Γιαννης Μαρκοπουλος, Περικλης Κουκος, Νικος Ντρελας, Μιχαλης Τραυλος, Θοδωρος Αντωνιου και Ιακωβος Δακουτρος. Το εξωφυλλο επιμεληθηκε με ζωγραφια του ο Αλεκος Φασιανος, ενω τα σκιτσα του οπισθοφυλλου ειναι του Γιαννη Λογοθετη. Η ιδεα του δισκου Ονειρο για δυο ανηκει σε ενα νεο συνθετη, τον Μιχαλη Κουμπιο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βραδυα μπασκετ αποψε με τρεις ελληνικες ομαδες να αγωνιζονται στις ευρωπαικες διοργανωσεις. Για την Ευρωλιγκα ανδρων, ο Ολυμπιακος, υποδεχεται στις 9. 00 το βραδυ την ισραηλινη Μακαμπι, σε ενα παιγνιδι που θα μεταδοσει απ'ευθειας ο ΑΝΤΕΝΝΑ. Νωριτερα, στις 8 παρα τεταρτο, η ομαδα μπασκετ του Πανιωνιου παιζει στη Γλυφαδα με αντιπαλο την ισπανικη Εστουντιαντες. Ο αγωνας αυτος θα μεταδοθει απο το Σουπερ Σπορ. Τελος για την Ευρωλιγκα γυναικων, η ομαδα του Σπορτιγκ υποδεχεται την ισραηλινη Ελιτζουρ. Το παιγνιδι, αρχιζει στις 8. 00 και θα μεταδοθει απο την ΕΤ-2.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με πτωση 0,74% εκλεισε ο γενικος δεικτης τιμων των μετοχων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και διαμορφωθηκε στις 1. 080,43 μοναδες. Τις μεγαλυτερες πιεσεις δεχθηκαν οι μετοχες των τραπεζων, ενω η αξια των συναλλαγων κυμανθηκε στα 9 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 1,26%, Ασφαλειες αμεταβλητες, Ληζινγκ πτωση 0,88%, Επενδυσεις πτωση 1,29%, Κατασκευες πτωση 1,36%, Βιομηχανιες ανοδος 0,42%, Διαφορες πτωση 0,26%, Συμμετοχων πτωση 0,79%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας εκλεισε με απωλειες 0,90%.

ΚΑΙΡΟΣ

Αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα, εκτος απο τα δυτικα και νοτια που θα υπαρχουν λιγες νεφωσεις, ενω το πρωι κατα τοπους θα σημειωθουν ομιχλες. Οι ανεμοι θα ειναι ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει - 2 με 14 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 1 με 19 και στα νησια 6 με 18 βαθμους Κελσιου. Αιθριο καιρο με ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 6 με 17 και
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 24 January 1997 - 1:51:23 UTC