Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 20)

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Σε θεση μαχης βρισκονται τα συνδικατα, μετα την εξαγγελια της οικονομικης και εισοδηματικης πολιτικης της κυβερνησης. Μια πρωτη γευση των κινητοποιησεων, θα εχουμε στις 28 του μηνος, στο πλαισιο της 24ωρης απεργιας που εχουν εξαγγειλει οι δυο κορυφαιες συνδικαλιστικες οργανωσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και αναμενεται να παραλυσει καθε παραγωγικη δρατηριοτητα στον ιδιωτικο και δημοσιο τομεα. Σε κινητοποιησεις προσανατολιζονται για τις 10 Δεκεμβριου και οι συνταξιουχοι που εκτιμουν ανεπαρκεις τις αυξησεις στις αποδοχες τους που ανακοινωσε η κυβερνηση. Σκληρη αλλα δικαιη, χαρακτηρισε την οικονομικη πολιτικη ο υπουργος Εργασιας, Μιλτιαδης Παπαιωαννου, δηλωνοντας ικανοποιημενος για το γεγονος οτι ο προυπολογισμος εχει ιδεολογικες, κοινωνικες και πολιτικες αναφορες. Κατα τον κ. Παπαιωαννου υπαρχουν μονο δυο νεοι φοροι, αυτος της μεγαλης ακινητης περιουσιας και των ομολογων των τιτλων του δημοσιου, που ομως δεν θιγουν τα πλατεια λαικα στρωματα, το εισοδημα των οποιων προστατευεται και θα εχει μια μικρη αλλα υπαρκτη βελτιωση.

Η ελληνικη κυβερνηση απερριψε κατηγορηματικα την προταση της υπουργου Εξωτερικων της Τουρκιας, Τανσου Τσιλερ, για εφολης της υλης διαλογο αναμεσα στις δυο χωρες, αλλα αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο παραπομπης στη Χαγη, εφοσον προσφυγει η Τουρκια, για τα ζητηματα των Ιμια και της υφαλοκρηπιδας του Αιγαιου. Αν διατυπωθει παρομοια προταση, θα την αντιμετωπισουμε αναλογως, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, προσθετοντας οτι η Αθηνα επιδιωκει την προσεγγιση με την Αγκυρα, αλλα για να υπαρξει προσεγγιση πρεπει ολες οι πλευρες να επιδειξουν πνευμα καλης θελησης, γεγονος που οπως φαινεται δεν ειναι στις προθεσεις της Τουρκιας, η οποια συνεχιζει να αμφισβητει τα κυριαρχικα δικαιωματα της Ελλαδας. Απο την πλευρα του ο υπουργος Εθνικης Αμυνας, Ακης Τσοχατζοπουλος, τονισε οτι το ξεκαθαρο θεσμικο πλαισιο της Συνθηκης της Λωζανης, που ισχυει εδω και δεκαετιες, λυνει πολλα απο τα προβληματα που η Τουρκια νομιζει πως υπαρχουν στο Αιγαιο. Τοσο ο κυβερνητικος εκπροσωπος οσο και ο κ. Τσοχατζοπουλος σημειωσαν οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα διαπραγματευσης για το Αιγαιο και καλεσαν ολους οσους κοπτονται για την ειρηνη στην περιοχη να ασκησουν πιεσεις στην Τουρκια και να την επαναφερουν στη διεθνη εννομη ταξη. Ο υπουργος εθνικης αμυνας, που συναντηθηκε το πρωι με τον Αμερικανο πρεσβη στην Αθηνα Τομας Ναιλς, μεταβαινει αυριο στην Κυπρο, για συνομιλιες με την κυβερνηση της Λευκωσιας, σχετικα με την προωθηση του ενιαιου αμυντικου δογματος των δυο χωρων.

Ενημερωση εφολης της υλης, για το εξοπλιστικο προγραμμα των Ενοπλων Δυναμεων, εκανε η ηγεσια του υπουργειου Εθνικης Αμυνας, στον προεδρο και τον αντιπροεδρο της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδη Εβερτ και Γιαννη Βαρβιτσιωτη. Οπως δηλωσε ο κ. Τσοχατζοπουλος θα εχει επαφες και με τους αλλους πολιτικους αρχηγους και προσθεσε οτι οι εξοπλισμοι δεν προσφερονται για πεδιο κομματικης αντιπαραθεσης, αλλα αντιθετα απαιτειται η ευρυτερη δυνατη διαφανεια, αποδοχη και στηριξη. Ο κ. Βαρβιτσιωτης τονισε οτι η Νεα Δημοκρατια υποστηριζει την προσπαθεια αμυντικης θωρακισης της χωρας, αλλα επερριψε ευθυνες στην κυβερνηση, διατυπωνοντας δεκα ενστασεις που αφορουν κυριως το μισθολογιο των αξιωματικων, το κοστος του εξοπλισμου και την εξοφληση του, ενω τονισε οτι πρεπει ν'αρχισει αμεσα η υλοποιηση του προγραμματος. Ο κ. Βαρβιτσιωτης τονισε οτι το κοστος ανερχεται στα 2 τρις δρχ κι οχι στα 4 τρις που υποστηριζει η κυβερνηση και εξεφρασε επιφυλαξεις για την επιχειρησιακη ικανοτητα των συγκεκριμενων οπλικων συστηματων που επιλεγησαν.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολαφος για την κυβερνηση της Αγκυρας αποτελει εκθεση της Διεθνους Αμνηστιας, για τα ανθρωπινα δικαιωματα, με αφορμη την Παγκοσμια Ημερα για τα Δικαιωματα των Παιδιων. Στην εκθεση αναφερεται οτι τα παιδια αποτελουν θυματα βασανιστηριων στην Τουρκια και επισημαινεται οτι παιδια ηλικιας 12 ετων, που συνεληφθησαν ως υποπτα για διαπραξη μικροαδικηματων, υποβληθησαν σε απανθρωπες δοκιμασιες κατα τη διαρκεια κρατησης τους στην αστυνομια, ενω ορισμενα απο αυτα πεθαναν η εξαφανιστηκαν. Ο εκπροσωπος του τουρκικου υπουργειου Εξωτερικων χαρακτηρισε αβασιμα τα στοιχεια της εκθεσης. Στο μεταξυ, σε θανατο καταδικασθηκε απο δικαστηριο της Αγκυρας ο Ζανα Μαντακ, μελος του Εργατικου Κουρδικου Κομματος.

Η ρωσικη τηλεοραση μετεδωσε στιγμιοτυπα απο περιπατο που εκανε ο Μπορις Γιελστιν, μετα τη σοβαρη εγχειρηση στην οποια υπεβληθη. Περπατωντας επιφυλακτικα ο Μπορις Γιελτσιν δηλωσε οτι αισθανεται καλα και ετοιμος για δραση, προσθετοντας οτι θα επιστρεψει συντομα στα καθηκοντα του. Οι γιατροι εβγαλαν σημερα και τα τελευταια ραμματα, ενω το Κρεμλινο επιβεβαιωσε πως η υγεια του προεδρου εξελισσεται καλυτερα απ'οτι ειχε προβλεφθει.

Προταση μομφης κατα του πρωθυπουργου της Σουηδιας, Γιοραν Περσον, κατεθεσαν τα συντηρητικα κομματα της αντιπολιτευσης, εκτιμωντας οτι κατα την προσφατη επισκεψη του στην Κινα υποστηριξε το καθεστως του Πεκινου. Η ψηφοφοφια θα γινει την Παρασκευη.

Δωδεκα νεκροι ειναι ο μεχρι στιγμης απολογισμος των θυματων απο τις κααρρακτωδεις βροχες που πληττουν εδω και μια εβδομαδα τις νοτιες και ανατολικες περιοχες της Αιγυπτου. Μεγαλες γεωργικες εκτασεις πλημμυρισαν και εκατονταδες σπιτια κατερρευσαν αφηνοντας αστεγες πολλες οικογενειες.

Μια 74χρονη Ρωσιδα συνταξιουχος επωλησε προσφατα το διαμερισμα της για να ικανοποιησει την επιθυμια της να ταξιδεψει στον κοσμο. Η Αμινα Γκαφαροβα, που βρισκεται στην Αμερικη εχει ηδη ταξιδεψει στην Ινδια, την Ιαπωνια, την Ιταλια, τη Γαλλια, τη Γερμανια και την Ολλανδια και τωρα βρισκεται στη Νεα Υορκη αναζητωντας το καταλληλο μερος για την τελευταια της κατοικια.

Και μια ειδηση για τους και τις παχυσαρκες. Αμερικανοι επιστημονες ανακοινωσαν οτι βρισκονται πολυ κοντα στην αντιμετωπιση της παχυσαρκιας χωρις επωδυνες διαιτες. Ανακαλυψαν λοιπον οτι η αντιμετωπιση της παχυσαρκιας εγκειται στον ελεγχο της πρωτεινης, λεπτινη, με την επιστημονικη ονομασια οβ, που εκρινεται απο τα λιπωδη κυτταρα και κατα βαθος ρυθμιζει το ποσο πολυ τρωνε οι ανθρωποι. Η λεπτινη ενεργει ως μια μορφη επικοινωνιας στον εγκεφαλο, αφου ρυθμιζει τη διατροφικη συμπεριφορα, το μεταβολισμο και τα επιπεδα ενεργειας.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασυλληπτος παραμενει ο Νικος Μπαρταλιας ο οποιος πυροβολησε και σκοτωσε χθες το βραδυ τον 15χρονο Λευτερη Τακτικο που προσπαθησε να χωρισει τον πατερα του με τον δραστη που διαπληκτιζοταν για οικονομικες διαφορες στα Καλυβια Αττικης. Συμφωνα με την αστυνομια ο Μπαρταλιας πυροβολησε τρεις φορες εναντιον του πατερα του παιδιου αλλα μια απο τις σφαιρες βρηκε τον 15χρονο στην καρδια με αποτελεσμα να χασει τη ζωη του.

Αυξημενες θα ειναι απο τα μεσανυχτα οι τιμες των υγρων καυσιμων. Συμφωνα με τη Δημοσια Επιχειρηση Πετρελαιου η τιμη της βενζινης αυξανεται κατα 0,5 δρχ το λιτρο, του ντιζελ κινησης κατα 1,30 δρχ και του ντιζελ θερμανσης κατα 1,90 δρχ το λιτρο. Το υπουργειο Αναπτυξης παραπεμπει στον εισαγγελεα 24 εταιριες διανομης πετρελαιου θερμανσης επειδη κατα τη διαρκεια ελεγχων που διενεργηθηκαν διαπιστωθηκε οτι παρεδιδαν μικροτερες ποσοτητες πετρελαιου, η παρεδιδαν πετρελαιο θερμανσης αντι για πετρελαιο κινησης.

Εως την Παρασκευη αναμενεται να εχει ολοκληρωσει την προταση του για τη διευρυνση του συνεδριου της Νεας Δημοκρατιας, ο Αντιπροεδρος του κομματος, Γιαννης Βαρβιτσιωτης. Ο κ. Βαρβιτσιωτης δεχεται καθημερινα πιεσεις αλλα και αντικρουομενες προτασεις για το ποιοι θα πρεπει να συμμετεχουν. Αποτελεσμα των τριβων που δημιουργουνται στο κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης ειναι η μεταθεση για την επομενη εβδομαδα της συνεδριασης του Πολιτικου Συμβουλιου. Στο μεταξυ, εντος της ημερας αναμενεται να παραδοθει στον Μιλτιαδη Εβερτ το πορισμα των τριων ειδικων εκλογολογων για τα αιτια της ηττας της Ν.Δ. στις εκλογες του Σεπτεμβριου. Το πορισμα θα συζητηθει σε κοινη συνεδριαση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας και της Κεντρικης Επιτροπης του κομματος.

Με την καταθεση της αρχιτεκτονος Μαριας Κουρκουτα, η οποια συμμετειχε στη γραμματεια καζινο, συνεχισθηκαν οι εργασιες της εξεταστικης επιτροπης της Βουλης, η οποια διερευνα την υποθεση του καζινο στο Φλοισβο. Επισης, ο προεδρος της Επιτροπης, Λεωνιδας Τζανης, παρελαβε τα αντιγραφα των δηλωσεων του ``ποθεν εσχες`` του Διονυση Λιβανου, απο το 1976 μεχρι σημερα. Στην επιστροπη εσταλη επιστολη απο τον Στεφανο Μανο, με την οποια θετει ερωτηματα για τον υπουργο ΠΕΧΩΔΕ, Κωστα Λαλιωτη και για το Διονυση Λιβανο.

Αρχισε στην αρμοδια επιτροπη της βουλης η συζητηση της προτασης νομου της Νεας Δημοκρατιας για τα οικονομικα των κομματων. Ο εισηγητης της Νεας Δημοκρατιας, Μανωλης Κεφαλογιαννης, τονισε οτι τα κομματα εχουν ξεπερασει κατα πολυ τα ορια των δαπανων και οτι η πλειοψηφια των δηλωσεων που υπεβαλαν η θα υποβαλλουν ειναι πλαστη. Ο εισηγητης του ΠΑΣΟΚ, Κωστας Λαλος, ειπε οτι ειναι λιγες οι περιπτωσεις που οι βουλευτες εχουν υπερβει τις εκλογικες δαπανες και ζητησε να προβλεπεται εκπτωση απο το βουλευτικο αξιωμα γι'αυτες τις περιπτωσεις. Ο Στρατης Κορακας απο το ΚΚΕ εκανε λογο για βουλευτες που δινουν χρηματα κατω απο το τραπεζι, ενω ο Γιωργος Τσαφουλιας απο το ΔΗΚΚΙ τονισε οτι πολιτικη και εκλογες εχουν καταντησει εμπορικη πραξη που υπερβαινει τα ορια του ανταγωνισμου. Απο το Συνασπισμο ο Πετρος Κουναλακης ανεφερε οτι περιμενει πως ολα τα δικαιολογητικα θα ειναι συννομα ενω ξερουν ολοι πολυ καλα οτι αυτο δεν ειναι αληθεια. Παντως, δυο μερες πριν εκπνευσει η προθεσμια για την υποβολη των δηλωσεων των εκλογικων δαπανων απο τους βουλευτες στην αρμοδια επιτροπη απο τους 300 μονο οι 180 εχουν δωσει τις σχετικες δηλωσεις.

Την εντονη αντιδραση του προεδρου της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδη Εβερτ, προκαλεσαν οι πληροφοριες για τα οικονομικα προβληματα που αντιμετωπιζει λογω μη καταβολης απαιτουμενων πιστωσεων, στη θεραπευτικη κοινοτητα 18 ΑΝΩ, του ψυχιατρικου νοσοκομειου Αθηνων, με αποτελεσμα να υπαρχει κινδυνος αναστολης της λειτουργιας της.Ο κ. Εβερτ χρεωνει στην κυβερνηση αναλγησια και ανικανοτητα και την καλει να διαθεσει αμεσως τα απαιτουμενα κονδυλια.

Με τα συνεργα του θανατου διπλα του, βρεθηκε νεκρος τα ξημερωματα στην εισοδο πολυκατοικιας στον Πειραια, αγνωστος ανδρας, ηλικιας 25 εως 30 ετων. Εκτος απο τη συριγγα που περιειχε υπολειμματα Πηρωινης, διπλα στο πτωμα βρεθηκε ενα μαυρο κομποσκινι και κλειδια αυτοκινητου.

Ομαλα εξελισσεται η υγεια των δυο ασθενων που υποβληθηκαν σε διπλη μεταμοσχευση, πνευμονων ο ενας και καρδιας ο αλλος, στο νοσοκομειο Παπανικολαου της Θεσσαλονικης, με μοσχευματα που προσφερε η οικογενεια 40χρονης γυναικας απο τα Ιωαννινα. Οι μεταμοσχευσεις εγιναν παραλληλα απο την ιδια ομαδα γιατρων με επικεφαλης το διευθυντη του καρδιοχειρουργικου τμηματος Παναγιωτη Σπυρου. Το μοσχευμα καρδιας ελαβε ο 53χρονος, Αθανασιος Γιοβανουδης και τα πνευμονικα μοσχευματα ο 56χρονος, Δημητρης Λυκοπουλος. Εξαλλου ομαλα εξελισσεται και η υγεια του 22χρονου βορειοηπειρωτη Στεφανου Χαλιου που υπεβληθη χθες το απογευμα σε μεταμοσχευση ηπατος με μοσχευμα απο την ιδια δοτρια.

Με τον Ιταλο ομολογο του Ρομανο Προντι, συναντηθηκε το μεσημερι στη Ρωμη ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης ο οποιος πραγματοποιει διημερη επισημη επισκεψη στην ιταλικη πρωτευουσα. Κατα τη συναντηση εξεταστηκε η πορεια των διμερων σχεσεων και θεματα που αφορουν την Ευρωπαικη Ενωση και τα Βαλκανια. Ο κ. Σημιτης θα συναντηθει αυριο το πρωι με τον Προεδρο του κομματος της Δημοκρατικης Αριστερας Μασσιμο Ντ`Αλεμα.

Ενα φιλοδοξο επενδυτικο προγραμμα στις χωρες της Βαλκανικης και της Παρευξεινιου περιοχης, υψους 100 δις δρχ, για τα επομενα πεντε χρονια εξηγγειλε ο διευθυνων συμβουλος του ΟΤΕ, Πετρος Λαμπρου. Στοχος του προγραμματος ειναι να καταστησει την Ελλαδα τηλεπικοινωνιακο κομβο που θα συνδεει τη Δυση μεσω των Βαλκανιων προς την Αφρικη. Αναφερομενος στην κινητη τηλεφωνια που προκειται ν'αναπτυξει ο ΟΤΕ, ειπε οτι θα ειναι ετοιμη αρχες καλοκαιριου με τελος φθινοπωρου 1997. Συμφωνα με πληροφοριες την ερχομενη εβδομαδα αναμενεται να δοθει στον πρωθυπουργο η λιστα των τριων ονοματων προκειμενου να επιλεγει ο νεος διευθυνων συμβουλος του Οργανισμου που θ'αντικαταστησει τον κ. Λαμπρου η θητεια του οποιου ληγει στο τελος του ετους.

Οι πορτες ανοιξαν και για δευτερο κρατουμενο των φυλακων Αγιου Στεφανου που ειχε καταδικαστει σε φυλακιση μικροτερη των 2 ετων και δεν ειχε τη δυνατοτητα να την εξαγορασει. Προκειται για τον Αντωνιο Παναγιωτοπουλο, 41 ετων, κατοικο Αμαλιαδας ο οποιος απο τις 30 Σεπτεμβριου εξετιε ποινη φυλακισης οκτω μηνων και δεκα ημερων για κλοπη κατα συναυτουργια και εκβιασμο. Ο Παναγιωτοπουλος θα αποφυλακιστει και θ'αρχισει να προσφερει κοινωνικη εργασια στο Δημο Πυργου, τοπο καταγωγης του.

Ασυλληπτοι παραμενουν οι δραστες της ληστειας που εγινε το πρωι σε υποκαταστημα της Αγροτικης Τραπεζας, στην Πολιχνη Θεσσαλονικης. Οι αγνωστοι που φορουσαν κουκουλες, μπηκαν στο υποκαταστημα της Τραπεζας και με την απειλη καραμπινας, απεσπασαν 4. 300. 000 δραχμες και διεφυγαν με τα ποδια.

Σε δολιοφθορα οφειλεται η εκρηξη στο επιβατηγο-οχηματαγωγο πλοιο ΑΝΝΑ Ω ιδιοκτησιας Γ. Βεντουρη, τον περασμενο Ιουλιο. Οπως διαπιστωθηκε απο την εισαγγελικη ερευνα, ειδικευμενος δυτης ειχε τοποθετησει στα υφαλα του πλοιου πλαστικο εκρηκτικο μηχανισμο. Απο τον Προισταμενο της Εισαγγελιας Πλημμλειοδικων Πατρας ασκηθηκε ποινικη διωξη κατ'αγνωστων για την τοποθετηση του εκρηκτικου μηχανισμου. Παραλληλα, δοθηκε και παραγγελια να ερευνηθει και αν υφισταται απατη για την εισπραξη της ασφαλειας που ανερχεται στο ποσο των δυο δισεκατομμυριων δραχμων.

Το εργοταξιο τεχνικης εταιριας που εχει αναλαβει την κατασκευη υπογειου χωρου σταθμευσης αυτοκινητων στην περιοχη τους, κατελαβαν το πρωι εμποροι του Δημου Ελευθεριου-Κορδελιου, στη Θεσσαλονικη. Συμφωνα με τον προεδρο του σωματειου εμπορων της περιοχης, κ. Εμμανουηλιδη, η κατασκευη του υπογειου παρκινγκ στην πλατεια Ελευθεριας θα προκαλεσει μεγαλα προβληματα στην αγορα του Κορδελιου. Η καταληψη εληξε το μεσημερι, υστερα απο παρεμβαση του δημαρχου Κορδελιου κ. Καιτετζιδη, ο οποιος υποσχεθηκε στους εμπορους οτι τα εργα δεν προκειται να ξεκινησουν πριν απο τις 2 Ιανουαριου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Οι αναμνησεις 1921, αποτελουν τον τριτο τομο με αυτοβιογραφικα κειμενα της Πηνελοπης Δελτα που παρουσιαστηκαν σημερα σε συνεντευξη Τυπου απο τον δισεγγονο της Πηνελοπης Δελτα Αλεκο Ζαννα. Οι δυο αλλοι τομοι, Οι πρωτες Ενθυμισεις και οι Αναμνησεις 1899, δημοσιευθηκαν το 1980 και 1991 αντιστοιχως ενω η δημοσιευση δεν ακολουθει τη χρονολογικη σειρα των γεγονοτων και συνεπως τη ζωη της Πηνελοπης Δελτα. Το κειμενο που παρουσιαστηκε σημερα αποτελει το μεγαλυτερο αυτοβιογραφικο κειμενο της Δελτα και αναφερεται στη σχεση της με τον Ιωνα Δραγουμη μια σχεση καθοριστικη και για τους δυο αν και αναφερεται σε μικρο διαστημα της ζωης της.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πεντε ομαδες μπασκετ παιζουν σημερα στις ευρωπαικες διοργανωσεις. Το ενδιαφερον, επικεντρωνει ο αγωνας του Παναθηναικου στην Γαλλια με την Βιλερμπαν, σε μια συναντηση κορυφης για την Ευρωλιγκα ανδρων του μπασκετ, αφου οι Γαλλοι κατεχουν την πρωτη και οι πρασινοι την δευτερη θεση του ομιλου τους. Το παιχνιδι θα αρχισει στις 9. 30 το βραδυ και θα μεταδοθει απ' ευθειας τηλεοπτικα απο το ΣΤΑΡ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχες και τοπικες καταιγιδες θα σημειωθουν αυριο στα κεντρικα, δυτικα και βορεια αλλα απο το βραδυ ο καιρος θα βελτιωθει. Στην υπολοιπη χωρα θα υπαρχουν λιγες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοι μετριοι μεχρι ισχυροι και τοπικα πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα βορεια 6 με 16 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειωρωτικα 10 με 19 και στο Αιγαιο 15 με 20 βαθμους Κελσιου. Λιγες νεφωσεις, μετριους και τοπικα ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 13 με 18 βαθμους θα εχει η Αθηνα. Στη Θεσσαλονικη ενδεχεται να σημειωθει βροχη και το θερμομετρο θα δειξει 11 με 16 βαθμους Κελσιου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Thursday, 21 November 1996 - 0:23:58