Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Sep. 03)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Στην τελικη ευθεια της προεκλογικης εκστρατειας εισερχονται τα κομματα, καθως ολοκληρωθηκαν και ανακοινωθηκαν οι συνδυασμοι, οι οποιοι αυριο θα επικυρωθουν απο τα κατα τοπους πρωτοδικεια. Ο πρωθυπουργος παρουσιασε το νεο μανιφεστο του ΠΑΣΟΚ, ο Μιλτιαδης Εβερτ παρουσιασε τις θεσεις της Νεας Δημοκρατιας για τα εθνικα θεματα, ενω εκανε την εμφανιση της η πρωτη δημοσκοπηση. Το ιδεολογικο και πολιτικο στιγμα του ΠΑΣΟΚ του 2000, παρουσιασε ο πρωθυπουργος, στη διαρκεια της πανηγυρικης συνεδριασης του Εθνικου Συμβουλιου του ΠΑΣΟΚ, στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας, με την ευκαιρια συμπληρωσης 22 χρονων απο την ιδρυση του κινηματος. Ο κ. Σημιτης, αφου εκανε μια αναδρομη στην πολιτικη ιστορια του ΠΑΣΟΚ, με ιδιαιτερη αναφορα στον ιδρυτη του Ανδρεα Παπανδρεου, αναφερθηκε στο εναλλακτικο μοντελο διακυβερνησης, που πρεπει να προωθηθει για ενα συχρονο κοινωνικο κρατος, εκσυγχρονισμο της κοινωνιας, της οικονομιας και των θεσμων και κατοχυρωση των κυριαρχικων δικαιωματων της χωρας. Το κυβερνητικο προγραμμα και τους βασικους στοχους της πολιτικης του ΠΑΣΟΚ, θα εξειδικευσει ο κ. Σημιτης αυριο στη διαρκεια συνεντευξης τυπου στο Ζαππειο, οπου θα παρουσιασθουν και τα μετρα για τις αγροτικες συνταξεις και τη μετατροπη του ΟΓΑ σε ταμειο κυριας ασφαλισης. Ο κ. Σημιτης για πρωτη φορα αφησε υπαινιγμους για τον κ. Τσοβολα, εκανε αναφορα στην Κεντροαριστερα, εξεφρασε τη βεβαιοτητα του για νικη του ΠΑΣΟΚ και κατηγορησε τη Νεα Δημοκρατια οτι επιμενει σε πρακτικες οι οποιες οπου εφαρμοσθηκαν προκαλεσαν δυστυχια. Ιδιαιτερη αναφορα εκανε ο κ. Σημιτης στην προκλητικοτητα της Τουρκιας η οποια, οπως ειπε, δρα αποσταθεροποιητικα με επικινδυνο τροπο, ενω τονισε την αναγκη ισοτιμης ενταξης της χωρας μας στην Ενωμενη Ευρωπη. Για ατελειωτες και μονοτονες αοριστολογιες εκανε λογο η Νεα Δημοκρατια σχολιαζοντας την ομιλια Σημιτη και τον καλεσε να προσελθει σε εποικοδομητικο διαλογο. Αυριο ο πρωθυπουργος θα περιοδευσει σε περιοχες της Δυτικης Αττικης και συγκεκριμενα στο Περιστερι, την Αγια Βαρβαρα και τους Αγιους Αναργυρους.

Ο Μιλτιαδης Εβερτ στην τριτη κατα σειρα συνεντευξη του στο Ζαππειο, παρουσιασε τα επτα μετρα που θα παρει η Νεα Δημοκρατια, αν γινει κυβερνηση, για τα εθνικα μας θεματα. Συγκεκριμενα ειπε οτι: - Πριν απο προγραμματικες δηλωσεις θα ζητησει συσκεψη των πολιτικων αρχηγων με τη συμμετοχη και του Προεδρου Κληριδη, ωστε να χαραχθει μια ενιαια εθνικη στρατηγικη. - Θα αναγγελθει στην Ευρωπαικη Ενωση το νεο προγραμμα συγκλισης, στο οποιο προβλεπεται διπλασιος ρυθμος αναπτυξης απο τον σημερινο. - Μετα την ψηφο εμπιστοσυνης Θα παρει τον αρχηγο αξιωματικης αντιπολιτευσης και θα πανε στην Κυπρο. - Ψηφιση νομου για θεσπιση Εθνικου Συμβουλιου Εξωτερικης Πολιτικης και Αμυνας και καθιερωση υπηρεσιακου υφυπουργου στο υπουργειο εξωτερικων. - Αμεση εφαρμογη 10ετους προγραμματος εξοπλισμου ενισχυσης και των ενοπλων δυναμεων. - Συσκεψη πρωθυπουργων Βαλκανικων χωρων με στοχο την ασφαλεια, την ειρηνη και τη συνεργασια στην περιοχη. - Συνεργασια του ΟΗΕ και της Ευρωπαικης Ενωσης για ανακηρυξη του 2000 ως ετους δημοκρατιας σε ολο τον κοσμο με επικεντρο Ελλαδα. Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας επεκρινε για αλλη μια φορα τον πρωθυπουργο για υποχωρητικοτητα, γεγονος, που οπως ειπε, ενισχυει την προκλητικοτητα της Τουρκιας.

Ο κ. Εβερτ εδωσε στη δημοσιοτητα το ψηφοδελτιο επικρατειας του κομματος του, στο οποιο τις εξι πρωτες εκλογιμες θεσεις καταλαμβανουν οι Αθανασιος Τσαλδαρης, Πετρος Μολυβιατης, Προκοπης Παυλοπουλος, Γιωργος Αλογοσκουφης, Γιαννης Τζοανος και Πανος Λουκακος. Η Νεα Δημοκρατια εδωσε επισης στη δημοσιοτητα τις λιστες για ολες τις περιφερειες. Οπως δηλωσε ο κ. Εβερτ τονισε οτι οι συνδυασμοι ειναι ανανεωμενοι κατα 57%, περιλαμβανονται 155 νεοι υποψηφιοι, ενω ο μεσος ορος ηλικιας ειναι 48 ετων.

Η Πολιτικη Ανοιξη και ο Συνασπισμος εδωσαν στη δημοσιοτητα τους καταλογους των υποψηφιων βουλευτων. Στις τεσσερις πρωτες θεσεις του ψηφοδελτιου επικρατειας της Πολιτικης Ανοιξης βρισκονται οι Νικος Κλειτος, Δημητρης Γερμιδης, Αγγελικη Συνοδινου και Χρηστος Πολιτης.Ο κ. Σαμαρας, που αυριο θα πραγματοποιησει περιοδεια στην Κερκυρα την Ηγουμενιτσα και τα Ιωαννινα, θα ειναι υποψηφιος στη Β' Αθηνων και τη γενετειρα του Μεσσηνια. Ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης κατηγορησε τους κυριους Σημιτη και Εβερτ οτι χωρις ντροπη επιχειρουν πολιτικη καταληψη των μεσων ενημερωσης, εκβιαζοντας την αποφαση του λαου και επιδιωκοντας εκλογες για δυο.

Στο ψηφοδελτιο επικρατειας του Συνασπισμου τις τεσσερις πρωτες θεσεις κατεχουν οι Λεωνιδας Κυρκος, Κωνσταντινος Ζεππος, Αλεκος Αλαβανος και Μιχαλης Παπαγιαννακης. Ο Νικος Κωνσταντοπουλος ειναι υποψηφιος στην Α'Αθηνας και στη γενετειρα του Ηλεια. Απο τη Ροδο οπου βρισκεται ο κ. Κωνσταντοπουλος χαρακτηρισε τους κυριους Σημιτη και Εβερτ μονομαχους του δικομματισμου και ουραγους των υποδειξεων Αμερικανων και Ευρωπαιων. Η γενικη γραμματεας του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρηγα, επισκεφθηκε το πρωι τον ΟΤΕ Καλλιθεας και το απογευμα την περιοχη Ακαδημια Πλατωνος. Ο Δημητρης Τσοβολας, εδωσε σημερα στη δημοσιοτητα τις λιστες του ΔΗΚΚΙ και αυριο θα μιλησει σε ανοιχτη συγκεντρωση στη Μυτιληνη.

Στην πρωτη δημοσκοπηση, που εγινε στην Αθηνα, την περιοδο 22 Αυγουστου με πρωτη Σεπτεμβριου, με τη μεθοδο της καλπης, σε δειγμα 1200 ατομων, προκυπτει προβαδισμα του ΠΑΣΟΚ κατα 3,5 ποσοστιαιες μοναδες. Συμφωνα με τη δημοσκοπηση που εγινε απο την εταιρια ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ για λογαριασμο του ραδιοφωνικου σταθμου ΦΛΑΣ 9,61 το ΠΑΣΟΚ προηγειται με 29,7% εναντι 26,2 της Νεας Δημοκρατιας και ακολουθουν ο Συνασπισμος με 6%, το ΔΗΚΚΙ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,3% και η Πολιτικη Ανοιξη με 3,5%. Το ποσοστο των αναποφασιστων φθανει το 23,2%.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τυμπανα πολεμου ηχουν παλι πανω απο τον Περσικο μετα την πρωινη επιθεση των αμερικανικων δυναμεων εναντιον θεσεων του Ιρακ. Οπως δηλωσε ο αμερικανος ναυαρχος Εντουαρντ Μουρ, οι επιθεσεις πραγματοποιηθηκαν απο θαλασσης με πυραυλους Κρουζ-Τομαχοκ και απο αερος με συμβατικους πυραυλους Κρουζ και ειχαν στοχο εγκαταστασεις της ιρακινης αεροαμυνας και κεντρα διοικησης και επικοινωνιων.Η επιχειρηση κρατησε μολις 15 λεπτα και συμφωνα με ανακοινωση του ιρακινου στρατου, οκτω ιρακινοι εχασαν τη ζωη τους και αλλοι 19 τραυματισθηκαν. Ο ιρακινος προεδρος, Σανταμ Χουσειν, σε διαγγελμα που απηυθυνε προς το λαο του καλεσε τις ενοπλες δυναμεις της χωρας του να επιτεθουν εναντιον των αμερικανικων και συμμαχικων αεροσκαφων που περιπολουν στις ζωνες απαγορευσης των πτησεων στις νοτιες και βορειες περιοχες του Ιρακ. Ο αντιπροεδρος της κυβερνησης Ταρεκ Αζιζ διεψευσε τις πληροφοριες των Αμερικανων οτι ιρακινα στρατευματα εξακολουθουν να βρισκονται στην πολη Αρμπιλ η οτι κινουνται προς τη Σουλειμανιγια. Απο την πλευρα του, ο αμερικανος προεδρος Μπιλ Κλιντον δηλωσε οτι η χωρα του θα επεκτεινει τη ζωνη εναεριου αποκλεισμου στο νοτιο Ιρακ ως τα νοτια προαστεια της Βαγδατης και τονισε οτι θα ληφθουν και αλλα μετρα σε αντιποινα για την ιρακινη εισβολη το περασμενο Σαββατο κατα των Κουρδων.

Την αμερικανικη επιθεση υποστηριξε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Χαβιε Σολανα, χαρακτηριζοντας την δικαιολογημενη και μετρημενη αντιδραση, ενω αναλογες δηλωσεις εκαναν οι υπουργοι εξωτερικων της Γερμανιας και της Βρετανιας. Στον αντιποδα, η Ρωσια χαρακτηρισε την ολη επιχειρηση ακρως επικινδυνη, τονιζοντας οτι δεν λυνονται ετσι οι οποιες διαφορες.Η Γαλλια εξεφρασε την ανησυχια της, ενω η Ισπανια δηλωσε οτι θα προτιμουσε οι ΗΠΑ να ειχαν καθυστερησει την επιθεση τους. Στην Αθηνα, ο υπηρεσιακος υπουργος Τυπου δηλωσε οτι η κυβερνηση παρακολουθει με ιδιαιτερο ενδιαφερον και εντονη ανησυχια τα διαδραματιζομενα στο Ιρακ, ενω ερωτωμενος εαν η ελληνικη ειχε ενημερωθει η συμμετειχε με οποιονδηποτε τροπο στις αμερικανικες επιχειρησεις, απαντησε αρνητικα. Την αμερικανικη επιθεση καταδικασαν η Νεα Δημοκρατια, το ΚΚΕ και ο Συνασπισμος, ενω ο πρωην κυβερνητης της Μασσαχουσετης Μαικλ Δουκακης που βρισκεται στην Αθηνα χαρακτηρισε ατζαμη και τρελλο τον Σανταμ Χουσειν. Ο Δουκακης συναντηθηκε το πρωι με τον προεδρος της Βουλης, Αποστολο Κακλαμανη και τον προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδη Εβερτ.

Ελευθεροι αφεθησαν και οι 150 επιβατες του βουλγαρικου αεροπλανου, ιδιωτικης εταιριας, στο οποιο εκδηλωθηκε αεροπειρατεια το μεσημερι λιγο πριν προσγειωθει στο αεροδρομιο της Βαρνας. Το αεροπλανο τυπου ΤU-154 της βουλγαρικης αεροπορικης εταιριας ΜΠΑΛΚΑΝ, εκτελουσε την πτηση Βηρυττο-Βαρνα και ο αεροπειρατης, του οποιου τα στοιχεια δεν εχουν γινει ακομα γνωστα, ζητησε να ανεφοδιαστει το αεροσκαφος και να αναχωρησει σχεδον αμεσως με προορισμο το Οσλο.

Μαλλον απιθανο θεωρειται να συναντηθουν αποψε ο ισραηλινος πρωθυπουργος, Μπεντζαμιν Νετανιαχου και ο παλαιστινιος ηγετης, Γιασερ Αραφατ, παρα τις μαραθωνιες προσπαθειες που εχουν καταβληθει. Συμφωνα με δηλωσεις παλαιστινιου αξιωματουχου, οι ισραηλινοι αρνουνται να δεσμευθουν με τις συμφωνιες που εχουν υπογραφει απο την προηγουμενη κυβερνηση Περες και ως εκ τουτου, καθισταται δυσκολο το ενδεχομενο μιας συναντησης μεταξυ των δυο ανδρων.

Συνεχιζεται ο κυκλος αιματος και της τυφλης βιας στην Αλγερια. Αρκετα ατομα τραυματισθηκαν απο βομβιστικη επιθεση σημερα το πρωι σε ξενοδοχειο στο κεντρο του Αλγεριου. Το ξενοδοχειο καταστραφηκε ολοσχερως, ενω πολλα οικηματα γυρω απο αυτο, μεταξυ των οποιων και εκεινο της Βουλης, υπεστησαν ζημιες. Αναλογη επιθεση ειχε σημειωθει και την περασμενη Παρασκευη σε εστιατοριο της πολης, με αποτελεσμα να σκοτωθουν 7 ατομα και να τραυματισθουν αλλα εικοσι.

Δυο πτωματα σε αποσυνθεση βρηκε η βελγικη αστυνομια στο σπιτι του εγκεφαλου της συμμοριας των παιδεραστων, Μαρκ Ντιτρου, μετα απο ερευνες μιας εβδομαδας. Οπως δηλωσε ιατρικη πηγη, τα πτωματα δεν ανηκουν σε παιδια, αλλα σε εφηβους η ενηλικες. Τα πτωματα ανακαλυφθηκαν θαμμενα κατω απο το χωρο του γκαραζ σε ενα απο τα εξι σπιτια που διατηρουσε ο Ντιτρου.

Επιδημια χολερας πληττει την πρωτευουσα του Τογκο, Λομε, στη δυτικη Αφρικη. Μεχρι στιγμης 8 ατομα εχουν χασει τη ζωη τους ενω μεσα στον Αυγουστο εχουν καταγραφει τουλαχιστον 23 κρουσματα. Οι υγειονομικες αρχες εχουν ξεκινησει εκστρατεια ευαισθητοποιησης του πληθυσμου για τα μετρα υγιεινης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τεσσερις νεκροι ειναι ο τραγικος απολογισμος σφοδρης συγκρουσης δυο ΙΧ αυτοκινητων στις 9. 30 το πρωι στη νεα εθνικη οδο Αθηνων - Πατρων, κοντα στο Δερβενι Κορινθιας. Νεκροι ειναι οι οδηγοι των δυο οχηματων Πετρος Διαμαντ. Νικολουδης 64 ετων, συνταξιουχος απο την Αθηνα και ο Ιταλος υπηκοος Αλμπερτο Σερβατζιοτο 50 ετων, απο το Μιλανο. Απο τη συγκρουση βρηκαν επισης τραγικο θανατο η συζυγος του Νικολουδη Αδαμαντια, και η Γκαλινα Ρατζιμοβα 18 ετων, Ρωσιδα υπηκοος που επεβαινε στο αυτοκινητο του Σερβατζιοτο. Επισης, τραυματιστηκε σοβαρα το κοριτσακι του ατυχου Ιταλου οδηγου ονοματι Μαρια, ηλικιας μολις 2 ετων. Ως προς τα αιτια του δυστυχηματος οι πρωτες εκτιμησεις της τροχαιας δειχνουν οτι το ΙΧ του Νικολουδη μπηκε στο αντιθετο ρευμα πορειας.

Με απολυμανσεις στα σχολικα συγκροτηματα και σειρα ενημερωτικων συζητησεων με μαθητες και γονεις αντιδρουν, προληπτικα, οι υπηρεσιες υγειας της Πιεριας στο δευτερο μεσα σε τεσσερις μηνες θανατηφορο κρουσμα μηνιγγιτιδας με θυμα 16χρονο μαθητη. Ο θανατος, πριν απο τρεις ημερες, ενος ακομα παιδιου απο την Κατερινη, εχει αναστατωσει τους κατοικους της περιοχης. Παντως, ο διευθυντης του νοσοκομειου Κατερινης κ. Τσιτσινλης, δηλωσε οτι ο αριθμος των ασθενων ειναι φυσιολογικος και αντιστοιχος μ`αυτον που παρατηρειται ολα τα χρονια και σε ολα τα νοσοκομεια. Απο την πλευρα του ο διευθυντης Υγειας της νομαρχιας Πιεριας, Θεοδωρος Θεοδωριδης, αρνειται κατηγορηματικα πως τα δυο προσφατα θανατηφορα κρουσματα μηνιγγιτιδας στην Πιερια μπορουν να χαρακτηρισθουν επιδημικα. Στο νοσοκομειο Κατερινης, νοσηλευονται για προληπτικους λογους τα δυο μικροτερα αδελφια του ατυχου 16χρονου μαθητη καθως και η μητερα του που εχει υποστει νευρικο σοκ απο τον απροσδοκητο θανατο του παιδιου της.

Το υπουργειο Παιδειας, εδωσε σημερα στη δημοσιοτητα, τα ποσοστα επιτυχιας των υποψηφιων στις φετινες γενικες εξετασεις, ανα νομο, ενω οι ειδικες υπηρεσιες θα τα μελετησουν και θα εντοπισουν τις αδυναμιες του εκπαιδευτικου συστηματος, στις περιοχες που εντοπιζονται οι λιγοτεροι επιτυχοντες. Συμφωνα με τα στοιχεια αυτα, οι επτα πρωτοι νομοι σε επιτυχια ειναι: ο νομος Λεσβου απ'οπου, στις γενικες εξετασεις συμμετειχαν 1. 118 υποψηφιοι και πετυχαν 463, ποσοστο επιτυχια 41,11%. Δευτερη ειναι η Φλωρινα με ποσοστο επιτυχιας 36,47% και ακολουθουν Τρικαλα με 36,47%, Καρδιτσα με 34,31%, Ν. Αχαιας με 33,99% Νομος Χιου με 33,92% και Ν. Σερρων με 33,87%.

Σε αναστολη των κινητοποιησεων τους προσανατολιζονται οι ιδιοκτητες γερανοφορων οχηματων, μετα τη συναντηση, που ειχαν με τον Νομαρχη Θεσσαλονικης Κωστα Παπαδοπουλο στον οποιο εξεθεσαν το αιτημα τους για ελευθερη μεταβιβαση των αδειων και αντικατασταση των οχηματων τους. Ο κ. Παπαδοπουλος, με εντολη του προς την Τεχνικη Υπηρεσια της Νομαρχιας ανεστειλε την αφαιρεση 9 αδειων γερανοφορων οχηματων. Μιλωντας στο ΑΠΕ χαρακτηρισε δικαια τα αιτηματα των ιδιοκτητων, προσθεσε οτι η αποφαση του αποτελει προσωρινη λυση και τονισε οτι θα προωθησει προς τα υπουργεια ΠΕΧΩΔΕ και Επικοινωνιων, προταση απευλευθερωσης της εκδοσης αδειων για γερανοφορα οχηματα. Οπως ειπε στο ΑΠΕ ο γενικος γραμματεας του Σωματειου Ιδιοκτητων Γερανοφορων Μακεδονιας - Θρακης - Θεσσαλιας Ιωαννης Ποδαρας, το του Σωματειου θα προτεινει να διαλυθει η συγκεντρωση των οχηματων, που βρισκονται απο χθες το πρωι στην περιοχη της Λαχαναγορας Θεσσαλονικης, ενω για τις περιπτωσεις 7 ακομη αδειων γερανοφορων, που εχουν αφαιρεθει στους νομους Καβαλας, Κοζανης και Ημαθειας, θα αποτανθουν στους αρμοδιους Νομαρχες.

Σε φυλακιση δυο χρονων καταδικαστηκε σημερα ερημην απο το τριμελες πλημμελειοδικειο Ιωαννινων η φιλολογος Ελενη Γαλανη - Σουρελη, 45 ετων η οποια στις 10 Αυγουστου εριξε κοκκινη μπογια κατα του Προεδρου της Δημοκρατιας, εξω απο το Δημαρχειο της Κονιτσας. Ο αδελφος της κυριας Σουρελη ζητησε αναβολη της δικης, γιατι, οπως ειπε, η κατηγορουμενη πριν λιγες ωρες ειχε μεταφερθει στο νοσοκομειο με ισχυρους πονους στη μεση. Το δικαστηριο απερριψε το αιτημα και η δικη διεξηχθη ερημην. Η κ. Σουρελη εχει τη δυνατοτητα να ασκησει εφεση.

Επιδεινωση εχει παρουσιασει τις τελευταιες ημερες η υγεια του δικτατορα Γιωργου Παπαδοπουλου, που νοσηλευεται στο Λαικο νοσοκομειο. Ο διευθυντης της μοναδας εντατικης θεραπειας του νοσοκομειου Δημητρης Μπιλαλης, εξεδωσε ανακοινωση στην οποια τονιζει οτι ο ασθενης Γεωργιος Παπαδοπουλος εχει υποστει απο ημερων τραχειοστομια οπως προβλεπεται για αρρωστους με χρονια αναπνευστικη ανεπαρκεια. Ο ασθενης βρισκεται σε συνεχη μηχανικη υποστηριξη της αναπνοης του και η γενικη του κατασταση ειναι αμεταβλητη, καταληγει το ανακοινωθεν.

Την προεκλογικη δεσμευση του Πρωθυπουργου, για θετικη αντιμετωπιση των αιτηματων του δημοσιουπαλληλικου κλαδου, ζητησε σημερα σε επιστολη της προς τον Κωστα Σημιτη, η Εκτελεστικη Επιτροπη της ΑΔΕΔΥ. Με αφορμη την επικειμενη ομιλια του Πρωθυπουργου στη Διεθνη Εκθεση Θεσσαλονικης, η ΑΔΕΔΥ ζητα τη σαφη τοποθετηση απο πλευρας του κ. Σημιτη, στα αιτηματα των δημοσιων υπαλληλων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο υφυπουργος Αθλητισμου Ανδρεας Φουρας ανακοινωσε σημερα οτι ο φακελλος της ελληνικης υποψηφιοτητας για την αναληψη των Ολυμπιακων Αγωνων του 2. 004 εγινε αποδεκτος απο την Διεθνη Ολυμπιακη Επιτροπη, κατι που σημαινει οτι ειναι δυνατη η δημοσιοποιηση του. Ο κ. Φουρας δεν διευκρινισε αν και οι αλλες δεκα υποψηφιοτητες εγιναν δεκτες απο την ΔΟΕ, αλλα δεσμευθηκε να δωσει τον ελληνικο φακελλο στην δημοσιοτητα μετα τις εκλογες της 22-ας Σεπτεμβριου.

Συναντηση με τον νεο προεδρο της Επιτροπης Διαιτησιας της ΕΠΟ Μακη Γερμανακο, ειχε σημερα ο προεδρος της Ομοσπονδιας, Κωστας Τριβελλας. Ο κ Τριβελλας ζητησε απο τον νεο αρχιδιαιτητη την πιστη τηρηση του κανονισμου διαιτησιας, αυξημενη ευαισθησια απεναντι στην αναγκη ισονομιας και ισοτιμης αντιμετωπισης ολων των ομαδων και σταθερη αντισταση στις οποιες αποπειρες πιεσεων, απ' οπου και αν προερχονται.

Διεξαγονται αυριο οι πρωτοι αγωνες για την δευτερη φαση του κυπελλου Ελλαδας. Οι αγωνες θα αρχισουν στις πεντε το απογευμα, εκτος απο τις συναντησεις Πανιωνιος-Ρεθυμνο και Δοξα Δραμας-Εθνικος Αστερας που θα ξεκινησουν στις 16. 30 και 16. 00 αντιστοιχα, ενω ο αγωνας της Λαρισας με την Καλλιθεα θα γινει την Πεμπτη.

Ο Παναθηναικος, αγωνιζεται στις 4. 00 τα ξημερωματα της Τεταρτης στην πολη Σαντα Φε της Αργεντινης με την πρωταθλητρια Νοτιας Αμερικης Ολυμπια, στο πρωτο παιχνιδι αναμεσα στις δυο ομαδες για το Διηπειρωτικο Κυπελλο. Η επαναληπτικη συναντηση θα γινει στις 10 Σεπτεμβριου στην Αθηνα και αν χρειαστει τριτος αγωνας, αυτος θα γινει στις 12 του μηνα στο ιδιο γηπεδο.

Εφτασε σημερα το πρωι στην Αθηνα ο Αμερικανος μπασκετμπολιστας Ουιλι Αντερσον, ο οποιος οπως ειναι γνωστο εχει ηδη συμφωνησει να ενταχθει στην δυναμη του Ολυμπιακου. Ο 29-χρονος γκαρντ, που ηρθε στην χωρα μας με την συζυγο του, δηλωσε οτι εχει μεγαλη εκτιμηση στο Ευρωπαικο μπασκετ, διευκρινισε ομως οτι δεν γνωριζει πολλα πραγματα για την Ελλαδα και τον Ολυμπιακο.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με μικρη υποχωρηση 0,33% εκλεισε ο Γενικος Δεικτης Τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και διαμορφωθηκε στις 930,84 μοναδες. Η αξια των συναλλαγων ανηλθε στα 7 δις. δραχμες. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες πτωση 0,17%, Ασφαλειες πτωση 0,14%, Ληζινγκ πτωση 1,09%, Επενδυσεις πτωση 0,22%, Κατασκευες πτωση 0,28%, Βιομηχανιες πτωση 0,54%, Διαφορες πτωση 0,63%, Συμμετοχων πτωση 0,96%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας υποχωρησε σε ποσοστο 0,10%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικες βροχες και σποραδικες καταιγιδες θα εκδηλωθουν αυριο στα βορειοδυτικα αλλα και στα ηπειρωτικα της υπολοιπης χωρας. Στις αλλες περιοχες ο καιρος θα ειναι σχεδον αιθριος. Οι ανεμοι θα ειναι δυτικοι ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 16 με 29 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 18 με 33 και στα νησια 20 με 31. Βροχη η καταιγιδα, κυριως το απογευμα, ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 21 με 33 και 19 με 28 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Tuesday, 3 September 1996 - 21:25:26