Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Aug. 20)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Σε προεκλογικη τροχια η χωρα, συναγερμος στα κομματικα επιτελεια. Την Παρασκευη οι οριστικες αποφασεις του Πρωθυπουργου, που συνεχιζει τις διαβουλευσεις του με κομματικα και κυβερνητικα στελεχη.
  • Συνεδριασε το Πολιτικο Συμβουλιο της Νεας Δημοκρατιας. Ναι στις εκλογες, αλλα οχι τωρα, λεει ο Κωνσταντινος Μητσοτακης, ενω ο Αντωνης Σαμαρας επιμενει στη συγκληση των πολιτικων αρχηγων.
  • Ιδιαιτερα θετικη η αντιδραση του Χρηματιστηριου στο ενδεχομενο προωρων εκλογων. Σημαντικη ανοδος του δεικτη κατα 2,30%.
  • Την περαιτερω στρατηγικη της ελληνοκυπριακης πλευρας καθοριζει το Εθνικο Συμβουλιο της Κυπρου. Στη Λευκωσια ο Μιλτιαδης Εβερτ.
  • Εντονη καταδικη της θηριωδιας του Αττιλα απο τον Προεδρο της Κομισιον Ζακ Σαντερ, μετα τη συναντηση του με τον κ. Εβερτ.
  • Στην αντεπιθεση περνα το προεδρειο του ιδρυματος Ωναση, μετα τη μηνυση που κατεθεσε εναντιον του ο Τιερι Ρουσελ.
  • Σε συμβιβαστικη λυση κατεληξαν οι Καλυμνιοι ψαραδες με τους αρμοδιους υπουργους για το αφορολογητο πετρελαιο για τα σκαφη τους.
  • Μηνυση κατα της Μοτορ-Οιλ κατεθεσε ο Νομαρχης Πειραια για τη ρυπανση στο Σαρωνικο.
  • Κοσμηματοπωλειο στους Αμπελοκηπους ηταν ο στοχος τριων ληστων που αρπαξαν βαλιτσακι με κοσμηματα αξιας.
  • Νεα επιτυχια της υπηρεσιας διωξης ναρκωτικων. Εντοπισε και κατεσχεσε 120 κιλα χασις, συλλαμβανοντας δυο Αλβανους.
  • Πολη - φαντασμα το Γκροζνι της Τσετσενιας, απο τη μαζικη εξοδο των κατοικων του, μετα την προειδοποιηση για νεα ρωσικη επιθεση.
  • Τη βοηθεια αλλων χωρων ζητα το Βελγιο για τη διαλευκανση της υποθεσης παιδεραστιας.
  • Με την ισχυρη επεμβαση της αστυνομιας και τη βοηθεια ελικοπτερων εληξε στη Σεουλ η καταληψη του πανεπιστημιου απο τους φοιτητες.
  • Το τελευταιο του χαρτι παιζει ο Ηρακλης σε μια προσπαθεια να ανατρεψει το εις βαρος του 1-0 απο το ΑΠΟΕΛ για το κυπελο ΟΥΕΦΑ.
  • Σημαντικη ανοδος 2,30% στο Χρηματιστηριο. Ο δεικτης ξεπερασε το ψυχολογικο φραγμα των 900 μοναδων.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το αργοτερο μεχρι την Παρασκευη, συμφωνα με ολες τις ενδειξεις, ο Πρωθυπουργος θα ανακοινωσει την ημερομηνια διεξαγωγης των προωρων εκλογων, οι οποιες συμφωνα με πληροφοριες θα γινουν στο διαστημα απο 22 Σεπτεμβριου μεχρι 6 Οκτωβριου, με επικρατεστερη ημερομηνια την 29η Σεπτεμβριου. Ο κ. Σημιτης αρχισε απο σημερα κυκλο επαφων με στελεχη του κομματος και της κυβερνησης και ηδη συναντηθηκε με τους κυριους Μανικα, Παπαιωαννου, Τσουκατο, Πρωτοπαπα και τον Προεδρο της Βουλης Αποστολο Κακλαμανη. Καθοριστικη για τις περαιτερω πολιτικες εξελιξεις χαρακτηριζεται και η συναντηση που εχει αυτη την ωρα ο Πρωθυπουργος με το γραμματεα του ΠΑΣΟΚ Κωστα Σκανδαλιδη. Τις προσεχεις ημερες, ο κ. Σημιτης αναμενεται να συναντηθει με τους Ακη Τσοχατζοπουλο, Γερασιμο Αρσενη, Ευαγγελο Γιαννοπουλο, Κωστα Λαλιωτη και Βασω Παπανδρεου. Την Πεμπτη το μεσημερι, θα συνεδριασει η Κυβερνητικη Επιτροπη, ενω δεν αποκλειεται το απογευμα να συγκληθει εκτακτως το Υπουργικο Συμβουλιο, και στη συνεχεια ο Πρωθυπουργος να μεταβει στο Προεδρικο Μεγαρο για να ενημερωσει τον κ. Στεφανοπουλο. Την ιδια μερα θα συνεδριασει και το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, ενω την Παρασκευη ο κ. Σημιτης θα ανακοινωσει τις αποφασεις του σε κοινη συνεδριαση της Κεντρικης Επιτροπης και της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδριαση αυτη θα αποτελεσει και την εναρξη της προεκλογικης εκστρατεια του κυβερνωντος κομματος. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος που δεχθηκε βροχη ερωτησεων απο τους πολιτικους συντακτες, επιβεβαιωσε στην ουσια την προθεση του Πρωθυπουργου για προωρη προσφυγη στις καλπες, αλλα αρνηθηκε να απαντησει για το ποτε θα γινουν οι εκλογες και ποιους λογους θα επικαλεσθει.

Η εκλογολογια του τελευταιου 24ωρου εχει θεσει σε συναγερμο τα κομματικα επιτελεια. Ηδη το πρωι συνεδριασε το Πολιτικο Συμβουλιο της Νεας Δημοκρατιας υπο την προεδρια του κ. Εβερτ, ο οποιος καλεσε τον Πρωθυπουργο να ξεκαθαρισει αμεσως τη θεση του για το αν και ποτε θα γινουν οι εκλογες. Ο Προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης Αντωνης Σαμαρας συνδυασε τις προωρες εκλογες με τις εκλογες στις Ηνωμενες Πολιτειες, εκτιμωντας οτι υπαρχει συμφωνια για συνολικη λυση - πακετο των εθνικων μας θεματων. Ο κ. Σαμαρας επανελαβε την προταση του για συγκληση των πολιτικων αρχηγων, ωστε να χαραχθει μια ενιαια εθνικη γραμμη, την οποια θα ειναι υποχρεωμενο να ακολουθησει το οποιο κυβερνητικο σχημα προκυψει απο τις εκλογες. Την αποψη οτι ο τοπος δεν πρεπει να οδηγηθει σε εκλογες τωρα, εξεφρασε απο τα Χανια ο Κωνσταντινος Μητσοτακης, θεωρωντας οτι οι ελληνοτουρκικες σχεσεις και το θεμα της Κυπρου δεν μπορουν να γινουν αντικειμενο εσωτερικης εκλογικης αντιπαραθεσης. Για παραπλανηση του ελληνικου λαου σχετικα με την παταγωδη αποτυχια της οικονομικης πολιτικης, κατηγορησε την κυβερνηση ο Δημητρης Τσοβολας και υποστηριξε οτι οι προωρες εκλογες θα βλαψουν σοβαρα την οικονομια. Παντως, παρα τους ισχυρισμους του επιχειρηματικου κοσμου, οτι οι προωρες εκλογες θα εχουν αρνητικη επιπτωση στην οικονομια, το Χρηματιστηριο αντεδρασε ιδιαιτερα θετικα, σημειωνοντας σημαντικη ανοδο. Συγκεκριμενα, μετα απο 23 συνεδριασεις ο γενικος δεικτης εσπασε το ψυχολογικο φραγμα των 900 μοναδων, κλεινοντας στις 908 μοναδες, ενισχυμενος κατα 2,30%.

Στη Λευκωσια συνεδριασε το Εθνικο Συμβουλιο της Κυπρου και ασχοληθηκε με τη χαραξη της στρατηγικης της ελληνοκυπριακης πλευρας, μετα τα προσφατα γεγονοτα και τις βαρβαροτητες του καθεστωτος Ντενκτας. Παραλληλα, συζητησε την αμερικανικη προταση για στρατιωτικο διαλογο μεταξυ των δυο κοινοτητων της Κυπρου. Ο προεδρος Κληριδης και οι αρχηγοι των κομματων απερριψαν την προταση του γενικου γραμματεα του ΟΗΕ για κατ'ιδιαν συναντηση Κληριδη - Ντενκτας, εκτιμωντας οτι ειναι προωρη στην παρουσα φαση.

Στις Βρυξελλες ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ συναντηθηκε με τον Προεδρο της Κομισιον Ζακ Σαντερ με τον οποιο συζητησε τις τελευταιες εξελιξεις στο Κυπριακο. Ο κ. Σαντερ καταδικασε με εντονο τροπο τα οσα συνεβησαν στην Κυπρο, λεγοντας χαρακτηριστικα οτι τετοιες βιαιες πραξεις δεν εχουν θεση σε μια δημοκρατικη κοινωνια δικαιου. Παραλληλα διαβεβαιωσε, οτι οι διαπραγματευσεις για την ενταξη της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση θα αρχισουν οπως εχουν προγραμματιστει. Αργα το βραδυ ο κ. Εβερτ αναμενεται στη Λευκωσια, οπου θα συναντηθει με τον προεδρο Κληριδη και αυριο θα επισκεφθει στο Παραλιμνι τις οικογενειες των δυο θυματων του Αττιλα. Ο αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης, τονισε την αναγκη να υπαρξει μια ενιαια στρατηγικη, για να μην ατονισουν οι διεθνεις αντιδρασεις σε βαρος της Τουρκιας. Πανεθνικη συνδιασκεψη με τη συμμετοχη και των κυπριακων κομματων, προτεινε ο Αντωνης Σαμαρας.

Υπερψηφιστηκε στην αρμοδια Επιτροπη της Βουλης, επι της αρχης η συμβαση για την κατασκευη του αυτοκινητοδρομου Ελευσινας - Σταυρου - Αεροδρομιου Σπατων. Οπως δηλωσε ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ Κωστας Λαλιωτης, το εργο υπολογιζεται οτι θα υλοποιηθει σε πεντε χρονια και θα στοιχισει 315 δις. δρχ. Τα κομματα της αντιπολιτευσης, αν και συμφωνησαν με την κατασκευη του αυτοκινητοδρομου, εξεφρασαν επιφυλαξεις για ορισμενες διαταξεις της συμβασης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την αυθεντικοτητα των τελευταιων διαταγων του προεδρου Μπορις Γιελτσιν, αμφισβητησε σημερα ανοικτα ο νεος πανισχυρος στρατηγος Αλεξαντερ Λεμπεντ. Η τελευταια αυτη εξελιξη θετει εκ νεου το ερωτημα ποιος κυβερνα τελικα την παλαι ποτε Σοβιετικη Ενωση, καθως ο Γιελτσιν παραμενει αορατος με αποτελεσμα να φουντωνουν τα σεναρια για νεα σοβαρη υποτροπη της υγειας του. Την ιδια ωρα στο Γκροζνι της Τσετσενιας, η εξοδος των κατοικων παιρνει διαστασεις φυγης καθως εγκαταλειπουν την πολη με καθε μεσο ακομα και με τα ποδια, μετα την 48ωρη προθεσμια που εδωσε ο διοικητης των ρωσικων δυναμεων στην περιοχη, στρατηγος Πουλικοφσκι, με τη ληξη της οποιας θα αρχισει νεα ολομετωπη επιθεση. Στην περιοχη μεταβαινει αυριο ο Λεμπεντ σε μια προσπαθεια να αποτρεψει την επιθεση αυτη.

Με κομμενη την ανασα παρακολουθει η κοινη γνωμη του Βελγιου την εξελιξη της υποθεση με το φρικαλεο ζευγος που κακοποιουσε σεξουαλικα και δολοφονουσε ανηλικα κοριτσια. Με αφορμη την υποθεση αυτη βγαινει εκ νεου στο φως το τεραστιο προβλημα της παιδεραστιας που τεινει να παρει πλεον διαστασεις επιδημιας, κυριως στις χωρες του τριτου κοσμου. Η βελγικη αστυνομια, σε μια προσπαθεια να διαλευκανει την τυχη των δυο κοριτσιων που απηχθησαν πριν απο ενα χρονο απο τους παιδεραστες, απευθυνθηκε και σε αλλες χωρες κυριως την Τσεχια, την Ολλανδια, τη Γερμανια και τη Γαλλια.

Την πρωτη δοκιμη του πυραυλου ΑΡΟΟΥ-2 τον οποιο εκτοξευσε εναντιον πυραυλου εδαφους-εδαφους, πραγματοποιησε σημερα με επιτυχια το Ισραηλ. Ο ΑΡΟΟΥ-2, η κατασκευη του οποιου χρηματοδοτηθηκε απο τις ΗΠΑ, σχεδιασθηκε για να εντοπιζει και να καταστρεφει επερχομενους πυραυλους.

Με την ισχυρη επεμβαση της αστυνομιας εληξε στη Σεουλ η επταημερη καταληψη του πανεπιστημιου Γιονσαι απο τους φοιτητες που ζητουσαν την ενοποιηση της χωρας με τη βορεια Κορεα. Κατα την διαρκεια της επεμβασης, η αστυνομια χρησιμοποιησε ελικοπτερα και δακρυγονα ενω οι φοιτητες τους πετουσαν πετρες, αυτοσχεδιες βομβες, αλλα και επιπλα απο τη στεγη.

Ξυνεις και πεθαινεις! Ενα ολοκληρο ρεπορταζ αρκετων σελιδων μιας ιταλικης σατιρικης εφημεριδας εξηγει μεταξυ σοβαρου και αστειου την επικινδυνοτητα του ξυστου τεκμηριωνοντας ετσι τα στοιχεια του Κεντρου Χημικων Ερευνων της Μπρεσια. Συμφωνα με αυτα ενα ιδιομορφο τοξικο μιγμα σιδηρου, μολυβδου, ψευδαργυρου, χαλκου και αλουμινιου που βρισκεται στο ξυστο, οταν κονιορτοποιηθει μπορει ευκολα να απορροφηθει απο τους πορους, τους πνευμονες και τις στοματικες κοιλοτητες. Ο εισαγγελεας της Ρωμης ανοιξε φακελο για την υποθεση και την απαντηση θα την δωσει το ειδικο χημικο εργαστηριο των Καραμπινιερι.

Σε μπουκαλια χλωριου για τον καθαρισμο των πισινων η λεμοναδας, μεταφερονται απο την Ινδια, την Κινα, τη Λευκορωσια, την Βουλγαρια και την Πολωνια οι μεγαλυτερες ποσοτητες των πρωτων υλων, που χρησιμοποιουνται για την παραγωγη χαπιου εκσταση στα παρανομα εργοστασια της Ολλανδιας. Οι ανατριχιαστικες αυτες λεπτομερειες αναφερονται στην ετησια εκθεση της Οικονομικης Υπηρεσιας Ελεγχου, συμπληρωνοντας οτι τα τελευταια χρονια παρατηρειται μεγαλη αυξηση της παραγωγης του θανατηφορου αυτου χαπιου.

Παγιδευμενο αυτοκινητο εξερραγη μπροστα στην εισοδο του υπουργειου Οικονομικων της ρωσικης Δημοκρατιας του Νταγκεσταν, με αποτελεσμα να σκοτωθει ο υπουργος μαζι με αλλα τρια ατομα, και να τραυματισθουν αλλα οκτω.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με δημοσιοποιηση επιστολων της Χριστινας Ωναση εντεινεται η αντιπαραθεση του ιδρυματος Ωναση με τον Τιερι Ρουσελ. Το προεδρειο του ιδρυματος μετα απο μηνυση του Ρουσελ, απολογηθηκε σημερα με υπομνημα του στον δευτερο πταισματοδικη Αθηνων. Στο υπομνημα περιεχεται επιστολη της Χριστινας Ωναση προς τον προεδρο του ιδρυματος, Στελιο Παπαδημητριου, που ειχε γραφθει το 1987 και στην οποια ζητει συμπαρασταση για την διαφυλαξη της περιουσιας της και για το κληροδοτημα της μικρης Αθηνας. Παραλληλα, παραδεχεται οτι ειναι υποκειμενο εκμεταλλευσεως απο τον Ρουσελ. Ο πληρεξουσιος δικηγορος του Τιερι Ρουσελ, Νεστορας Κουρακης εδωσε στη δημοσιοτητα αλλη επιστολη της Χριστινας στην οποια η ιδια δινει πληρη εμπιστοσυνη στο προσωπο του Ρουσελ και μετα το διαζυγιο τους και τον καθιστα υπευθυνο για την επιμελεια της μικρης Αθηνας σε περιπτωση θανατου της.

Την αυξηση του οριου του αφορολογητου του πετρελαιου σε ικανοποιητικα για αυτους επιπεδα, πετυχαν σημερα οι εκπροσωποι των καλυμνιων ψαραδων κατα την συναντηση τους με τις ηγεσιες των υπουργειων Οικονομικων και γεωργιας. Οπως δηλωσε ο υφυπουργος Οικονομικων, Γιωργος Δρυς, θα εκδοθει αμεσα εγκυκλιος βασει της οποιας θα αυξανεται το οριο του αφορολογητου πετρελαιου, ενω προθεση του οπως ειπε να συγκροτηθει επιτροπη με τη συμμετοχη εκπροσωπων των ψαραδων η οποια θα πρεπει να καταθεσει προτασεις για την οριστικη επιλυση του προβληματος.

Μηνυση κατα την εταιριας πετρελαιοειδων ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, κατεθεσε ο νομαρχης Πειραια για την ρυπανση που προκαλεσε στην θαλασσια περιοχη των Σαρωνικου Κολπου. Αγωγες αποζημιωσεν θα καταθεσουν εντος των Νημερων οι καταστηματαρχες και οι κοινοταρχες της περιοχης των Ισθμιων.

Μικροαναστατωση προκαλεσαν τη νυκτα στους κατοικους της δυτικης Μακεδονιας και της Κονιτσας οι δυο νεες σεισμικες δονησεις που σημειωθηκαν στην περιοχη. Η πρωτη, μεγεθους 3,6 ριχτερ, σημειωθηκε λιγο πριν τα μεσανυκτα στην περιοχη αναμεσα στην Κοζανη και τη Βεροια και η δευτερη μεγεθους 4,8 βαθμων, στην περιοχη της Κονιτσας, απο τον ιδιο εστιακο χωρο που εδωσε τον σεισμο των 5,6 ριχτερ, που προκαλεσε μεγαλες καταστροφες.

Στην συμβιβαστικη λυση να δουλευουν μονο τεσσερις μερες την εβδομαδα, με φυσικο αποτελεσμα την μειωση των αποδοχων τους, κατεληξαν οι εργαζομενοι της εταιριας ΖΙΜΕΝΣ στην Θεσσαλονικη, σε μια προσπαθεια να αποφευχθουν οι μαζικες απολυσεις καθως η εταιρια απειλειται με κλεισιμο. Η διοικηση της εταιριας ειχε ενημερωσει απο την ανοιξη τους εργαζομενους οτι εαν δεν υπογραφει εως τον Σεπτεμβριο η συμφωνια με τον ΟΤΕ για την κατασκευη 360. 000 ψηφιακων παροχων, τοτε θα προχωρησει σε αναστολη της λειτουργιας της.

Περισσοτερα απο 2. 000 στρεμματα με καπνα βιρτζινια και 1. 500 στρεμματα με αλλες καλλιεργειες, κατεστρεψε το χαλαζι στε τρεις περιοχες της Φθιωτιδας και συμφωνα με τους γεωπονους της Νομαρχιας, η καταστροφη ειναι ολοκληρωτικη.

Υπο ελεγχο τεθηκαν οι δυο πυρκαγιες που εκδηλωθηκαν στο Καλεντζι Κορινθιας και στην κοινοτητα Θυσοα, κοντα στην Αρχαια Ολυμπια, στο νομο Ηλειας. Στις προσπαθειες κατασβεσης των πυρκαγιων που εκαψαν εκατονταδες στρεμματα αγροτικης και δασικης εκτασης, πηραν μερος εκτος απο τις επιγειες δυναμεις, πυροσβεστικα αεροσκαφη και δασοκομαντος.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα βαλιτσακι με κοσμηματα μεγαλης αξιας, αρπαξαν τρεις αγνωστοι το πρωι απο το χρυσοχοειο της Κατερινας Σκαρμεα, στην λεωφορο Κηφισιας στους Αμπελοκηπους. Οι δραστες ακινητοποιησαν την Σκαρμεα, πηραν τα κοσμηματα και στην συνεχεια διεφυγαν με ενα αυτοκινητο ΦΙΑΤ. Λιγο αργοτερα, η αστυνομια εντοπισε το αυτοκινητο το οποιο, οπως διαπιστωθηκε, ηταν κλεμμενο και εφερε ιταλικες πινακιδες.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αναμετρηση της Λευκωσιας αναμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Ηρακλη που αρχιζει στις 8:30, επικεντρωνει το ενδιαφερον των Ελληνων φιλαθλων, αφου μετα την ηττα που γνωρισαν στο Καυταντζογλειο πριν 15 μερες με 1-0, οι Θεσσαλονικεις θα πρεπει να πραγματοποιησουν μια πολυ καλη εμφανιση προκειμενου να εξασφαλισουν την προκριση τους στον πρωτο γυρο του Κυπελλου ΟΥΕΦΑ. Οι ποδοσφαιριστες και των δυο ομαδων, τιμωντας την μνημη των ηρωων Ελληνων Κυπριων Τασου Ισαακ και Σολωμου Σολωμου, θυματων του Αττιλα, θα αγωνιστουν με μαυρα περιβραχιωνια, ενω πριν την εναρξη του αγωνα θα τηρηθει ενος λεπτου σιγη.

Η αποστολη του Παναθηναικου βρισκεται απο χθες στη Νορβηγια, οπου αυριο θα αντιμετωπισει στο Τροντχαιμ την Ροζενμποργκ, στον επαναληπτικο αγωνα για τον προκριματικο γυρο του ``Τσαμπιονς λιγκ``. Ο προπονητης των πρασινων Χουαν Ραμον Ροτσα, δεν αντιμετωπιζει κανενα προβλημα. Ο Ροτσα τονισε οτι για τον Παναθηναικο, αυτο ειναι το ματς της χρονιας και οι παικτες του θα ανταποκριθουν στις απαιτησεις του αγωνα και θα παρουν οχι μονο την προκριση αλλα και τη νικη.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ιδιαιτερα θετικα αντεδρασε η χρηματιστηριακη αγορα στο ενδεχομενο προωρων εκλογων. Οι τιμες των μετοχων απεκομισαν υψηλα κερδη, ενω και ο ογκος των συναλλαγων παρουσιασε σημαντικη αυξηση, φτανοντας τα 9 δις. δρχ. Ο γενικος δεικτης τιμων μετα απο 23 συνεδριασεις ξεπερασε το ``ψυχολογικο φραγμα`` των 900 μοναδων και εκλεισε στις 907,92 μοναδες, καταγραφοντας ανοδο 2,30%. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 2,43%, Ληζινγκ ανοδος 0,59%, Ασφαλειες ανοδος 3,86%, Επενδυσεις ανοδος 1,80%, Βιομηχανιες ανοδος 1,25%, Κατασκευες ανοδος 2,47%, Συμμετοχων ανοδος 1,08%, Διαφορες ανοδος 3,46%. Ο δεικτης της Παραλληλης αγορας ενισχυθηκε σε ποσοστο 1,13%. Συνολικα διακινηθηκαν 237 μετοχες, εκ των οποιων 184 εκλεισαν με ανοδο,37 υποχωρησαν και 16 παρεμειναν αμεταβλητες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστουν και αυριο οι βροχες και οι τοπικες καταιγιδες, κυριως στα βορεια αλλα και στα ηπειρωτικα της κεντρικης Ελλαδας, ενω στην υπολοιπη χωρα ο καιρος θα ειναι αιθριος. Οι ανεμοι θα ειναι βορειοι ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 17 με 28 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 19 με 31 και στα νησια 23 με 30 βαθμους. Σχεδον αιθριο καιρο, με τοπικες νεφωσεις το απογευμα, ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους και θερμοκρασια 22 με 30
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Tuesday, 20 August 1996 - 22:39:28