Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jul. 16)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Τις πληγεισες απο τον αφθωδη πυρετο περιοχες του Εβρου, επισκεπτονται σημερα εμπειρογνωμονες της Ευρωπαικης Επιτροπης.
  • Με τον Πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη συνανταται ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου.
  • Στην αρση των επιφυλαξεων της για την υλοποιηση του προγραμματος ΜΕΔΑ προχωρησε η Ελλαδα μετα τη θετικη σταση της Ευρωπαικης Ενωσης.
  • Την Τανσου Τσιλερ θα ενημερωσει αυριο η ιρλανδικη προεδρια.
  • Στην Αθηνα φθανει σημερα η μονιμη αντιπροσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μαντλιν Ολμπραιτ.
  • Αυριο θα συναντηθει με τον Πρωθυπουργο, Κωστα Σημιτη.
  • Βεβαιος οτι το κομμα του θα κερδισει στις προσεχεις εκλογες εμφανιστηκε το πρωι σε συσκεψη ο Μιλτιαδης Εβερτ.
  • Σε αλλαγες στην Ολυμπιακη Αεροπορια προχωρα η κυβερνηση.
  • Βομβιστικη επιθεση σημειωθηκε το πρωι εναντιον του αυτοκινητου του Πρωθυπουργου της Ουκρανιας, ο οποιος δεν επαθε τιποτα.
  • Ο Γιασερ Αραφατ αρνηθηκε να συναντησει απεσταλμενο του Βενιαμιν Νετανιαχου.
  • Ξεκιναει σημερα τις προπονησεις της στη Γερμανια η ποδοσφαιρικη ομαδα του Ολυμπιακου.
  • Με τετραετη αποκλεισμο κινδυνευει ο Αυστραλος πρωταθλητης των δρομων ταχυτητας Ντιν Καπομπιανκο, ο οποιος βρεθηκε να εχει κανει χρηση αναβολικων.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τις πληγεισες απο τον αφθωδη πυρετο περιοχες του νομου Εβρου επισκεπτεται σημερα κλιμακιο της Ευρωπαικης Επιτροπης προκειμενου να εκτιμησει προκειμενου να εκτιμησει την κατασταση και να εξετασει τα μετρα που εχει λαβει η κυβερνηση. Το πρωι πραγματοποιηθηκε συσκεψη στη νομαρχια Αλεξανδρουπολης με τον υφυπουργο Γεωργιας, Αποστολο Φωτιαδη, το Νομαρχη και τους απεσταλμενους της επιτροπης. Ενταση ομως εχει δημιουργηθει με το θεμα των αποζημιωσεων των κτηνοτροφων, οι οποιοι προσανατολιζονται σε κινητοποιησεις αν δεν αποζημιωθουν πληρως. Οι ευρωπαιοι εμπειρογνωμονες θα αναχωρησουν αυριο για τις Βρυξελλες, οπου την Παρασκευη η Μονιμη Κτηνιατρικη Επιτροπη θα αποφασισει οριστικα τα μετρα που θα προτεινει στην Ευρωπαικη Επιτροπη. Θεωρειται πολυ πιθανον το εμπαργκο στις εξαγωγες να περιοριστει μονο στο νομο Εβρου.

Με τον Πρωθυπουργο, Κωστα Σημιτη, συναντηθηκε το μεσημερι ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου. Κατα τη συναντηση εξεταστηκαν ολα τα θεματα της οικονομικης πολιτικης της κυβερνησης. Μετα τη συναντηση ο κ. Παπαντωνιου δηλωσε οτι ενημερωσε εφ'ολης της υλης τον Πρωθυπουργο και επανελαβε οτι οι αυξησεις το 1997 σε μισθους και συνταξεις θα ειναι οπως και τα προηγουμενα χρονια πανω απο τον πληθωρισμο. Απαντωντας στις επικρισεις της Νεας Δημοκρατιας ειπε οτι το εθνικο προιον το '97 αναμενεται να αυξηθει κατα 3%. Επομενως ειπε, ειναι αδιανοητο οι εργαζομενοι να μην παρουν καμια αυξηση. Αν συμβει αυτο, τονισε, τοτε ολη η αυξηση του ΑΕΠ θα παει στα κερδη και αυτο δεν ειναι η πολιτικη της κυβερνησης. Πρεπει ολοι, κατεληξε να συμμετασχουν στην αυξηση του εθνικου πλουτου. Το πρωι ο Πρωθυπουργος συναντηθηκε με τον υφυπουργο Εθνικης Οικονομιας, Χρηστο Παχτα, απο τον οποιο ζητησε να επιταχυνθουν οι ρυθμοι απορροφησης των κοινοτικων κονδυλιων. Αργοτερα, ο κ. Σημιτης, θα συναντηθει και με τον υφυπουργο Υγειας, Θεοδωρο Κοτσωνη.

Την ανησυχια της εξεφρασε η Ευρωπαικη Ενωση για το προβλημα που δημιουργησε η Τουρκια στη νησιδα Ιμια και ζητησε απο την κυβερνηση της Αγκυρας να δεσμευτει οτι θα συμμορφωθει με τις αρχες που θετει η Ευρωπαικη Κοινοτητα για την ομαλη συνεχιση των σχεσεων τους. Η ευρωπαικη αυτη θεση υιοθετηθηκε κατα τη χθεσινη συνεδριαση του Συμβουλιου Γενικων Υποθεσεων της Κοινοτητας ενω μετα την εξελιξη αυτη η Ελλαδα ηρε τις επιφυλαξεις της στην υλοποιηση του προγραμματος ΜΕΔΑ που προβλεπει τη χρηματοδοτηση των μεσογειακων χωρων και της Τουρκιας. Σε δηλωση των υπουργων Εξωτερικων των "15" τονιζεται ακομη οτι το θεμα της Ιμιας πρεπει να παραπεμφθει στο Διεθνες Δικαστηριο. Ειναι χαρακτηριστικο οτι καμια εκταμιευση δεν θα υπαρξει μεχρι τις 15 Σεπτεμβριου, ενω μια εβδομαδα νωριτερα οι υπουργοι Εξωτερικων της Κοινοτητας θα εξετασουν τη μεχρι τοτε σταση της Αγκυρας και το αν ειναι διατεθειμενη να συμμορφωθει με τις αρχες που θετει η Ευρωπαικη Ενωση. Αυριο η Ιρλανδικη προεδρια θα ενημερωσει την υπουργο Εξωτερικων της Τουρκιας, Τανσου Τσιλερ για τις χθεσινες αποφασεις και θα την καλεσει οπως ζητηθηκε απο τους "15" να δηλωσει αν δεσμευεται απο τις αρχες αυτες.

Ικανοποιημενη ειναι η κυβερνηση απο την χθεσινη αποφαση του Συμβουλιου υπουργων της Ευρωπαικης Ενωσης σχετικα με το προγραμμα ΜΕΔΑ. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος Δημητρης Ρεππας χαρακτηρισε το μεσημερι θετικη την αποφαση και τονισε οτι πρεπει ν'αξιολογηθει ως κοινοτικο κεκτημενο. Ο κ. Ρεππας ανεφερε επισης οτι ειναι η πρωτη φορα που εκφραζεται μ'αυτον τον τροπο η κατανοηση στις ελληνικες θεσεις. Και προσθεσε οτι η αλληλεγγυη που εκφραζεται και η σειρα των θεσεων που υιοθετηθηκε αποτελουν σημαντικη επιτυχια για τη χωρα.

Κληθεις να σχολιασει τις τουρκικες αντιδρασεις ο κ. Ρεππας δηλωσε οτι φαινεται πως η Τουρκια δεν ειναι ετοιμη ν'ανταποκριθει στην προκληση-προσκληση της Ευρωπαικης Επιτροπης για να γινει παραγων σταθεροτητας στην περιοχη. Σε ερωτηση εξαλλου, σχετικα με το αν παραμενει το ελληνικο βετο για την Τελωνειακη Συνδεση Ευρωπαικης Ενωσης-Τουρκιας ο κ. Ρεππας ανεφερε οτι η κυβερνηση επιφυλασσεται να παρει θεση αφου στο μεταξυ εξετασει τα νεα δεδομενα που θα προκυψουν αν προκυψουν οταν τα αρμοδια κοινοτικα οργανα θ'ασχοληθουν με το θεμα. Αφησε παντως σαφως να εννοηθει οτι αν η τουρκικη σταση δεν μεταβληθει το ελληνικο βετο θα παραμεινει σε ισχυ.

Επιφυλακτικη εμφανιζεται η Νεα Δημοκρατια απεναντι στη χθεσινη εξελιξη στο Συμβουλιο υπουργων Εξωτερικων για τη χρηματοδοτηση της Τουρκιας απο το Προγραμμα ΜΕΔΑ. Το κομμα της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης ουσιαστικα αναμενει και την απαντηση της Αγκυρας προκειμενου να λαβει θεση. Ο εκπροσωπος του κομματος Προκοπης Παυλοπουλος δηλωσε οτι η ΝΔ ελπιζει και ευχεται η κυβερνηση και η Ευρωπαικη Ενωση να εχουν παρει τα απαραιτητα μετρα που δεν θα επιτρεψουν στην Τουρκια απο τη μια πλευρα, να μειωσει το κυρος της Ελλαδας και της Κοινοτητας και απο την αλλη, να οδηγησει τη χωρα μας σε μια νεα υποχωρηση και μαλιστα χωρις αντικρυσμα. Απο την πλευρα του παντως ο κ. Σουφλιας εμφανιστηκε πιο θετικος λεγοντας οτι δεν χρειαζονταν τοσοι μηνες υποκρισιας για να γινει αυτο που μπορουσε να γινει απο καιρο.

Κληθεις να σχολιασει τη σταση της Νεας Δημοκρατιας απεναντι στο θεμα ο κ. Ρεππας δηλωσε οτι η σταση αυτη δεν προκαλει καμμια εντυπωση καθως η Νεα Δημοκρατια δεν εχει πολιτικη ουτε γι'αυτο το θεμα ουτε και για αλλα. Και ειναι κριμα, προσθεσε, να κρατα αποστασεις απο μια επιτυχια της κυβερνησης για αντιπολιτευτικους και μονο λογους. Ερωτηθεις για το αν η θετικη σταση του Συνασπισμου στο θεμα βοηθα ωστε να υπαρχουν συγκλισεις στην εξωτερικη πολιτικη, ο κ. Ρεππας απαντησε οτι ``βοηθαει την Ελλαδα η αναγνωριση του ορθου και αληθινου``.

Ο Προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης Αντωνης Σαμαρας τονισε σημερα οτι η δηλωση των "15", για το προγραμμα ΜΕΔΑ , "δεν ειναι τιποτε αλλο παρα το προσχημα για την ατακτη υποχωρηση της κυβερνησης" στο θεμα του βετο για τη χρηματοδοτηση της Τουρκιας. Οι εταιροι στην Κοινοτητα, δηλωσε ο κ. Σαμαρας, "υποχρεωσαν την Ελλαδα να συμπραξει μαζι τους στην επιβραβευση της τουρκικης επιθετικοτητας και αδιαλλαξιας και με τη συμφωνη γνωμη της Αθηνας το αμυνομενο μελος, δηλαδη η Ελλαδα, μπαινει σε ιση μοιρα και αποσταση απο την Τουρκια. Ο Προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης κατηγορησε ακομη την Κοινοτητα οτι νομιμοποιει την απαιτηση της Τουρκιας για διαλογο εφ' ολης της υλης με την Ελλαδα με αντικειμενο τα ελληνικα κυριαρχικα δικαιωματα και οτι κλεινει τα ματια στις παραβιασεις του ελληνικου εναεριου χωρου και στις απειλες κατα της χωρας μας.

Φθανει σημερα στην Αθηνα η μονιμη αντιπροσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μαντλιν Ολμπραιτ συνοδευομενη απο το ειδικο απεσταλμενο του προεδρου Κλιντον για το Κυπριακο, Ριτσαρντ Μπιτι. Το απογευμα, οι αμερικανοι αξιωματουχοι θα συναντηθουν με τον υπουργο Εθνικης Αμυνας, Γερασιμο Αρσενη και τον προεδρο της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδη Εβερτ. Αυριο, θα εχουν συνομιλιες με τον Πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη και τον υπουργο Εξωτερικων, Θεοδωρο Παγκαλο. Στη συνεχεια οι δυο αμερικανοι διπλωματες θα επισκεφθουν τη Λευκωσια και την Αγκυρα. Στο επικεντρο των διαβουλευσεων τους βρισκονται οι ελληνοτουρκικες σχεσεις και το Κυπριακο. Συμφωνα με δημοσιογραφικες πληροφοριες, η κ. Ολμπραιτ μεταφερει προτασεις για στρατιωτικες πτυχες του Κυπριακου ενω στοχος των ΗΠΑ φερεται να ειναι η εναρξη απευθειας συνομιλιων μεταξυ του Προεδρου Κληριδη και του Ραουφ Ντενκτας.

Βεβαιος οτι το κομμα του θα κερδισει τις προσεχεις εκλογες εμφανιστηκε ο Προεδρος της Ν.Δ. Μιλτιαδης Εβερτ, μιλωντας σημερα σε συσκεψη οπου συμμετειχαν συμβουλοι του τεχνοκρατες και επικεφαλης γραμματειων. Ο κ. Εβερτ τονισε οτι ενιαιος στοχος των στελεχων ειναι να βοηθησουν τον τοπο να βγει απο τα αδιεξοδα που καθημερινα διογκωνονται. Κατηγορησε την κυβερνηση οτι εχει εγκαταλειψει τον ελληνικο λαο στη μοιρα του και οτι κανει συσκεψεις, θεωριες και προγραμματα χωρις να δινει λυσεις στα προβληματα.

Σε αλλαγες στην Ολυμπιακη Αεροπορια τοσο στο διοικητικο συμβουλιο οσο και στα διευθυντικα της στελεχη, προχωρα η κυβερνηση μετα και τις προσφατες δηλωσεις του υπουργου Μεταφορων Χαρη Καστανιδη, για τα προβληματα στη λειτουργια της εταιριας και ιδιαιτερα στις καθυστερησεις στις πτησεις των αεροσκαφων.

Θεματα που αφορουν στην προωθηση της συνεργασιας στο στρατιωτικο τομεα μεταξυ Ελλαδος και Αρμενιας καθως και η κατασταση στην ευρυτερη περιοχη κυριαρχησαν κατα τη σημερινη συναντηση του Αρχηγου του Γενικου Επιτελειου των Ενοπλων Δυναμεων της Αρμενιας Στρατηγου Μικαελ Χαρουτουνιαν με την πολιτικη και τη στρατιωτικη ηγεσια του υπουργειου Εθνικης Αμυνας . Ο Αρμενιος υφυπουργος Αμυνας επισκεπτεται τη χωρα μας προσκεκλημενος του αρχηγου ΓΕΕΘΑ πτεραρχου Αθανασιου Τζογανη.

Την Παρασκευη αναμενεται να καταθεσει ο επιτιμος Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Κωνσταντινος Μητσοτακης στους εφετες ειδικους ανακριτες για την υποθεση των ψηφιακων παροχων στον ΟΤΕ, απο τις εταιριες ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΖΗΜΕΝΣ.

Νεκρος βρεθηκε το πρωι στο σπιτι του στην Καλαμαρια της Θεσσαλονικης ο 35χρονος Λαζαρος Χαραλαμπιδης. Ο θανατος του οφειλεται σε χρηση ηρωινης και ειναι ο δευτερος που σημειωνεται μεσα σε τρεις μερες στη συμπρωτευουσα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βομβα που πυροδοτηθηκε με τηλεχειρισμο εξερραγη σημερα κατα τη διελευση του αυτοκινητου του πρωθυπουργου της Ουκρανιας Παβελ Λαζαρενκο. Συμφωνα με το πρακτορειο ειδησεων Ιντερφαξ που επικαλειται καλα πληροφορημενες πηγες, η εκρηξη προκαλεσε σοβαρες ζημιες στο αυτοκινητο, αλλα δεν υπαρχουν θυματα.

Ο παλαιστινιος προεδρος Γιασερ Αραφατ αρνηθηκε να συναντησει απεσταλμενο του ισραηλινου πρωθυπουργου Βενιαμιν Νετανιαχου, ανακοινωσε σημερα εκπροσωπος της Οργανωσης για την Απελευθερωση της Παλαιστινης. Αλλες πηγες της ΟΑΠ, επιβεβαιωνοντας την πληροφορια, διευκρινησαν οτι ο Αραφατ δεν θελησε να διευκολυνει τον σκληροπυρηνικο Νετανιαχου να εκμεταλλευθει τις επαφες του με τους Παλαιστινιους, κατα τις συνομιλιες του με τον προεδρο της Αιγυπτου Χοσνι Μουμπαρακ.

Νεα αποστολη στο Σαραγεβο, το Βελιγραδι και το Ζαγκρεμπ, αναλαμβανει ο διαμεσολαβητης των ΗΠΑ Ριτσαρντ Χολμπρουκ, σε μια προσπαθεια αναθερμανσης της ειρηνευτικης διαδικασιας η οποια εχει αποτελματωθει εξαιτιας της παραμονης στην εξουσια του σερβοβοσνιου ηγετη Ραντοβαν Καρατζιτς. Ο κ. Χολμπρουκ, εφθασε σημερα στις Βρυξελλες, οπου θα εχει συναντηση με το γ.γ. του ΝΑΤΟ Χαβιερ Σολανα, στην οποια θα παρισταται και ο ανωτερος διοικητης των συμμαχικων δυναμεων στην Ευρωπη, στρατηγος Τζωρτζ Τζουλουαν. Αυριο δε, αναμενεται να εχει συναντηση με τον Κροατη Προεδρο Φρανιο Τουτζμαν. Αμερικανοι αξιωματουχοι διευκρινιζουν οτι αποστολη του Χολμπρουκ θα ειναι να πεισει τον Σερβο προεδρο Σλομπονταν Μιλοσεβιτς, να παραδωσει στην δικαιοσυνη τον Ραντοβαν Καρατζιτς και τον στρατιωτικο διοικητη των σερβοβοσνιων Ρατκο Μλαντιτς.

Ωχρος και δυσκαμπτος ο προεδρος Γελτσιν συναντηθηκε σημερα με τον αντιπροεδρο των Ηνωμενων Πολιτειων Αλ Γκορ σε κρατικο θεραπευτηριο οπου εχει αποσυρθει. Ο Μπορις Γελτσιν, ο οποιος ανεβαλε την προγραμματισμενη για χθες συναντηση του με τον αμερικανο αντιπροεδρο, απαντησε μιλωντας αργα αλλα καθαρα στον Αλ Γκορ, που τον συνεχαρη για την εκλογικη του νικη.

Επιθεση κατα του χωριου Σταρι Αταγκουι, οπου και η κατοικια του ηγετη των αυτονομιστων ανταρτων Γιανταρμπιγιεφ, πραγματοποιησε με εξι μαχητικα ελικοπτερα, ο ρωσικος στρατος. Νεκροι δεν αναφερθηκαν. Σημειωνεται οτι η καταπαυση του πυρος που τεθηκε σε ισχυ την 1η Ιουνιου τηρηθηκε περιπου εξι εβδομαδες, για να διακοπει πριν μια εβδομαδα με μια μαζικη ρωσικη επιθεση εναντιον ολων των χωριων που τελουν υπο τον ελεγχο των αυτονομιστων.

Ισχυρη σεισμικη δονηση μεγεθους 7,3 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ κατεγραφη τις πρωτες πρωινες ωρες σημερα στα ανοικτα της χερσονησου Καμτσατκα της Ρωσιας, μετεδωσε το πρακτορειο Νεα Κινα. Δεν αναφερονται πληροφοριες για θυματα η ζημιες. Εξαλλου, ισχυρη σεισμικη δονηση μεγεθους 6. 5 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ σημειωθηκε, τα μεσανυχτα και στο Μεξικο, προκαλωντας πανικο στον πληθυσμο, χωρις ομως να προξενησει θυματα. Απο τη δονηση προκληθηκαν αρκετα "μποτιλιαρισματα" στην κυκλοφορια των αυτοκινητων στην Πολη του Μεξικου, σημειωθηκαν αρκετες διακοπες στην ηλεκτροδοτηση και κοπηκαν πολλες τηλεφωνικες γραμμες.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με στοχο την οσο γινεται καλυτερη προετοιμασια, η ομαδα ποδοσφαιρου του Ολυμπιακου ξεκιναει σημερα τις προπονησεις της στη Γερμανια. Οι ``ερυθρολευκοι`` που κατα την αναχωρηση τους εμφανιστηκαν μετρημενοι αλλα και αισιοδοξοι, πραγματοποιησαν το πρωι προπονηση για καλυτερευση της φυσικης τους καταστασης. Στο μεταξυ, ο Ντουσαν Μπαγεβιτς αφησε ανοικτο το ενδεχομενο για την πραγματοποιηση μιας ακομης μεταγραφης στην αμυντικη γραμμη, μεχρι τελος του μηνα.

Μπορει η ΑΕΚ να προετοιμαζεται στην Ελβετια, ομως η σκεψη του Πετρου Ραβουση αλλα και της διοικησης της ομαδας, βρισκεται στον Στελιο Μανωλα. Συμφωνα με τον πρωην προεδρο της ``Ενωσης``, Στρατο Γιδοπουλο, ο Μανωλας βρισκεται πολυ κοντα στην επανοδο του στην δυναμη της ΑΕΚ.

Για την Ολλανδια, αναχωρει σημερα η ομαδα ποδοσφαιρου του Ηρακλη, προκειμενου να πραγματοποιησει το βασικο σταδιο της προετοιμασιας της ενοψει των υποχρεωσεων της στο ελληνικο πρωταθλημα αλλα και στο Κυπελλο ΟΥΕΦΑ.

Θετικη ηταν η εμφανιση της εθνικης ομαδας μπασκετ των ανδρων στο δευτερο φιλικο με τη Λιθουανια παρα την ηττα της με 85-83. Το αντιπροσωπευτικο μας συγκροτημα που ειχε σαν πρωτο σκορερ τον Νικο Οικονομου που σημειωσε 22 ποντους, ηταν μπροστα σε ολη σχεδον τη διαρκεια του παιχνιδιου, αλλα εχασε απο ελλειψη ψυχραιμιας στα τελευταια λεπτα της συναντησης.

Στις διεθνεις ειδησεις τωρα, οπου το πρωτο κρουσμα αναβολικων ουσιων εκανε την εμφανιση του στους Ολυμπιακους Αγωνες της Ατλαντα, με ``δραστη`` τον Αυστραλο πρωταθλητη των δρομων ταχυτητας Ντιν Καπομπιανκο. Συμφωνα με εκπροσωπο της Αυστριαλινης Ολυμπιακης Επιτροπης, ο Καπομπιανκο βρεθηκε να εχει κανει χρηση της απαγορευμενης ουσιας ``στανοζολολη`` και κινδυνευει με τετραετη αποκλεισμο απο καθε διεθνη διοργανωση.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος ειναι σημερα ο καιρος αλλα το απογευμα στα βορεια αναμενονται σποραδικες βροχες και λιγες καταιγιδες. Οι ανεμοι πνεουν στα δυτικα ασθενεις εως μετριοι, στα ανατολικα μετριοι εως ισχυροι και στο νοτιο Αιγαιο τοπικα πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια ηπειρωτικα τους 32 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα και το Ιονιο τους 35 και στα νησια του Αιγαιου τους 30 βαθμους Κελσιου. Ο ιδιος καιρος θα διατηρηθει και αυριο. Οι ανεμοι θα πνεουν στα δυτικα ασθενεις εως μετριοι και στα ανατολικα μετριοι εως ισχυροι, ενω η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη.
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Tuesday, 16 July 1996 - 17:06:24