Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jul. 04)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Χωρις ΙΧ αυτοκινητα και αυριο το κεντρο της Αθηνας. Στο μεγαλο δακτυλιο θα κυκλοφορουν τα ΙΧ με μονο αριθμο κι ολα τα ταξι.
  • Παραμενουν σε επιφυλακη υγειονομικες υπηρεσιες, νοσοκομεια και ΕΚΑΒ, καθως συνεχιζεται ο καυσωνας.
  • Παγωνουν τα τιμολογια των ΔΕΚΟ για το 1996, δεν θα επιβληθουν νεοι φοροι, αυστηρες περικοπες δαπανων, προαναγγελει ο Γιαννος Παπαντωνιου.
  • Ικανοποιηση στην Αθηνα για την αποδοχη και απο την Αγκυρα, της προτασης για παγωμα των ασκησεων στο Αιγαιο. Στροφη της αμερικανικης πολιτικης υπερ των ελληνικων θεσεων διαπιστωνει ο Δημητρης Ρεππας. Ορθους χαρακτηριζει τους κυβερνητικους χειρισμους ο Κ. Μητσοτακης.
  • Το νεο γραμματεα και το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ εκλεγει αυριο η Κεντρικη Επιτροπη. Διαδοχικες συναντησεις του πρωθυπουργου με τους κυριους Σκανδαλιδη, Κακλαμανη και Γιωργο Παπανδρεου.
  • Με ανακουφιση υποδεχθηκε η Δυση τη θριαμβευτικη νικη του Μπορις Γιελτσιν.
  • Στην ευρωπαικη επιτροπη προσφευγει ο ΕΟΦ για ενημερωση σχετικα με τη συσταση για περιορισμο της χρησης ΔΕΠΟΝ και ΠΑΝΑΔΟΛ.
  • Το τελευταιο δεκαημερο του Ιουλιου θα ανακοινωθουν οι βαθμολογιες των γενικων εξετασεων.
  • Το Νοεμβριο, μαλλον στη Θεσσαλονικη, το Συνεδριο της Πολιτικης Ανοιξης.
  • Με τη νεα ηγεσια του Αρειου Παγου θα ασχοληθει αυριο το υπουργικο συμβουλιο.
  • Τουλαχιστον 200 νεκροι στην Κινα απο τις καταρρακτωδεις βροχες.
  • Επιθεση αυτοκτονιας των ανταρτων Ταμιλ στη Σρι Λανκα με 17 νεκρους
  • Ανοδος 0,24% στο Χρηματιστηριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χωρις σημαντικα, μεχρι στιγμης, προβληματα κυλησε η πρωτη μερα του καυσωνα, που πληττει πολλες περιοχες της χωρας. Παρα το γεγονος οτι ο υδραργυργος σκαρφαλωσε στους 39 και σε ορισμενες περιπτωσεις στους 40 βαθμους, το κοινο ειχε ηδη λαβει τα μετρα του, περιοριζοντας τις μετακινησεις του στις απολυτως απαραιτητες. Ωστοσο, στην Αθηνα, οπου ηταν εντονα αισθητη και η παρουσια του νεφους, το ΕΚΑΒ ειχε δεχθει μεχρι το μεσημερι πανω απο 200 κλησεις και μετεφερε στα νοσοκομεια 138 ατομα με καρδιολογικα και πνευμονολογικα προβληματα, καθως και με λιποθυμικες τασεις. Το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφασισε να παρατεινει και αυριο τα περιοριστικα μετρα στην κυκλοφορια των αυτοκινητων. Ετσι απο τις 7 το πρωι μεχρι τις 2 το μεσημερι στο μικρο δακτυλιο δεν θα κυκλοφορει κανενα αυτοκινητο εκτος απο τα ταξι με μονο αριθμο. Εξαιρουνται τα ΙΧ που μεταφερουν υποψηφιους των γενικων εξετασεων. Επισης, θα συνεχισθει και αυριο η μειωση κατα 30% της βιομηχανικης παραγωγης. Παρα την ισχυ των μετρων σημερα οι ατμοσφαιρικοι ρυποι κυμανθηκαν σε πολυ υψηλα επιπεδα. Το διοξειδιο του αζωτου πλησιασε στην Πατησιων το οριο ληψης εκτακτων μετρων, φθανοντας στα 472 μικρογραμμαρια, ενω το οζον ξεπερασε το οριο, φθανοντας τα 311 μικρογραμμαρια με οριο ληψης μετρων τα 300. Συμφωνα με τη Μετεωρολογικη Υπηρεσια οι ιδιες καιρικες συνθηκες, με απνοια και το θερμομετρο να φθανει στους 40 βαθμους, θα επικρατησουν και αυριο. Για το λογο αυτο παραμενουν σε επιφυλακη ολες οι υγειονομικες υπηρεσιες της χωρας, τα νοσοκομεια και το ΕΚΑΒ.

Παγωμα των τιμολογιων των ΔΕΚΟ για το 1996, με στοχο την περαιτερω αποκλιμακωση του πληθωρισμου, προανηγγειλε ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, μετα τη συναντηση του με τον πρωθυπουργο, με τον οποιο συζητησε την πορεια και τις εξελιξεις της οικονομιας. Ο κ. Παπαντωνιου επανελαβε οτι κεντρικος αξονας της οικονομικης πολιτικης θα ειναι η μειωση του πληθωρισμου, δεσμευθηκε οτι δεν προκειται να επιβληθουν περαιτερω φορολογικες επιβαρυνσεις και κατεστησε σαφες οτι ο προυπολογισμος του 97, τον οποιο χαρακτηρισε δυσκολο, θα ειναι αυστηρος σ'οτι αφορα τις δημοσιες δαπανες. Προσθεσε επισης οτι τις προσεχεις εβδομαδες θα κατατεθει στη βουλη το νομοσχεδιο για περικοπη των δαπανων και χαρακτηρισε θετικο το κλιμα που επικρατει στην οικονομια εκτιμωντας οτι θα συνεχισθει η αποκλιμακωση του πληθωρισμου και των επιτοκιων.

Σημεια αποκλιμακωσης της εντασης στο Αιγαιο, κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου, διαγραφονται μετα την αποδοχη, και απο την Αγκυρα, της αμερικανικης προτασης για παγωμα των στρατιωτικων ασκησεων, ωστε να αποφευχθει ενα νεο θερμο επεισοδιο. Ο εκπροσωπος του υπουργειου Εξωτερικων εξεφρασε την ικανοποιηση της Αθηνας για το περιεχομενο της επιστολης Κλιντον προς τον πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη και, αφου χαρακτηρισε θετικες τις θεσεις της Ουασιγκτον, σημειωσε οτι ειναι πλεον φανερο πως γινονται δεκτες οι ελληνικες σκεψεις για τα Μετρα Οικοδομησης Εμπιστοσυνης, παραπεμποντας σαφως στην εφαρμογη του μνημονιου Παπουλια-Γιλμαζ. Απο την πλευρα του ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε οτι η επιστολη Κλιντον προσεγγιζει, η και ταυτιζεται με στοιχεια της εξωτερικης μας πολιτικης, γεγονος που ασφαλως ικανοποιει την Αθηνα. Ο κ. Ρεππας διαπιστωσε επισης φανερη αλλαγη του κλιματος απο την πλευρα της Ουασιγκτον, σημειωνοντας οτι ενω μεχρι τωρα ασκουντο πιεσεις στην Ελλαδα για εφολης της υλης διαλογο με την Τουρκια, τωρα οι Ηνωμενες Πολιτειες αποδεχονται πως η βελτιωση των σχεσεων μπορει να περασει μεσα απο κανονες και αρχες, οπως το Δικαστηριο της Χαγης. Ο κ. Ρεππας δηλωσε ακομη οτι η Ελλαδα δεχεται καταρχην την ιδεα εγκαταστασης κοκκινης γραμμης επικοινωνιας, μεταξυ Αθηνας και Αγκυρας, αλλα διευκρινησε πως χρειαζεται περαιτερω επεξεργασια και εξειδικευση ωστε η ιδεα αυτη να αποδειχθει επωφελης. Ορθους χαρακτηρισε ο κ. Κωνσταντινος Μητσοτακης τους χειρισμους της ελληνικης κυβερνησης στα ελληνοτουρκικα και θετικη την παρεμβαση των Ηνωμενων Πολιτειων.

Στην Αγκυρα η υπουργος Εξωτερικων, Τανσου Τσιλερ, ανακοινωσε οτι η Τουρκια αποδεχεται την πρωτοβουλια για παγωμα των στρατιωτικων ασκησεων μεχρι την πρωτη Σεπτεμβριου, καθως και τη σκεψη του ΝΑΤΟ για τη ληψη Μετρων Οικοδομησης Εμπιστοσυνης στο Αιγαιο. Η κυρια Τσιλερ καλεσε επισης το γενικο γραμματεα του ΝΑΤΟ να συνεχισει τις προσπαθειες του για αποκλιμακωση της εντασης μεταξυ των δυο χωρων.

Η δευτερη πραξη των εσωκομματικων εξελιξεων στο ΠΑΣΟΚ, θα παιχθει αυριο στη νεα Κεντρικη Επιτροπη που προεκυψε απο το 4ο Συνεδριο και η οποια θα εκλεξει το νεο γραμματεα και το νεο Εκτελεστικο Γραφειο του Κινηματος. Ενοψει της αυριανης συνοδου, ο πρωθυπουργος ειχε διαδοχικες συναντησεις με τον απερχομενο γραμματεα, Κωστα Σκανδαλιδη, τον οποιο οι πληροφοριες φερουν να παραμενει στη θεση του, το Γιωργο Παπανδρεου και τον Αποστολο Κακλαμανη. Μετα τη συναντηση ο υπουργος Παιδειας ειπε οτι θα θεσει υποψηφιοτητα για το Εκτελεστικο Γραφειο και αφησε ανοιχτο και το ενδεχομενο υποψηφιοτητας του και για την Πολιτικη Γραμματεια. Συμφωνα με πληροφοριες για τη συνθεση του Εκτελεστικου Γραφειου θα καταβληθει προσπαθεια να ειναι ενωτικο και να εκπροσωπει ολες οι τασεις και τα ρευματα στο ΠΑΣΟΚ. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος απαντωντας σε σχετικη ερωτηση δηλωσε οτι δεν υπαρχουν στο ΠΑΣΟΚ οργανωμενα σχηματα και συγκροτημενες ομαδες, αλλα μονο ρευματα, αποψεις και τασεις, οι οποιες υπαρχουν στην κοινωνια και εκφραζονται και στο κομμα.

Πριν απο τη Συνοδο της Κεντρικης Επιτροπης θα συνεδριασει το υπουργικο συμβουλιο, με βασικο αντικειμενο την πληρωση των κενων θεσεων στην ηγεσια του Αρειου Παγου, μετα την αποχωρηση, λογω συνταξιοδοτησης, του προεδρου Βασιλη Κοκκινου και του εισαγγελεα Αθανασιου Σιουλα. Για τις προτασεις του υπουργειου Δικαιοσυνης εχει ενημερωσει ηδη τον πρωθυπουργο ο κ. Ευαγγελος Βενιζελος.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ενθουσιασμο και ανακουφιση υποδεχθηκε η Δυση την θριαμβευτικη νικη του ρωσου προεδρου Μπορις Γιελτσιν στον δευτερο γυρο των ρωσικων προεδρικων εκλογων. Με καταμετρημενο το 99% των ψηφων, ο Γιελτσιν συγκεντρωσε ποσοστο 53,70% εναντι 40,41% του Γκεναντι Ζουγκανοφ. Ιστορικο γεγονος για τη δημοκρατια στη Ρωσια, χαρακτηρισαν τη νικη οι Ηνωμενες Πολιτειες και η Βρετανια, ενω η Γαλλια δηλωσε οτι ειναι εγγυηση για την ειρηνη και την ασφαλεια στην Ευρωπη. Απο την πλευρα της η Κινα ανακοινωσε οτι σεβεται το αποτελεσμα, αρνηθηκε ομως να σχολιασει τη νικη του Γιελτσιν. Ο μεγαλος χαμενος των εκλογων, Γκεναντι Ζουγκανοφ, με ανακοινωση του αποδεχθηκε το εκλογικο αποτελεσμα, αλλα εξεφρασε το παραπονο οτι ο Γιελτσιν παραβιασε τον εκλογικο νομο κινητοποιωντας κρατικα μεσα για να εξασφαλισει την επανεκλογη του. Ο ρωσος προεδρος αμεσως μετα τη νικη του επεστρεψε στο Κρεμλινο και ανεθεσε εκ νεου στον πρωθυπουργο Βικτορ Τσερνομιρντιν την εντολη σχηματισμου κυβερνησης, δηλωνοντας οτι υπαρχει θεση για ολους στη νεα κυβερνηση, απεκλεισε ωστοσο το ενδεχομενο θεσμοθετησης θεσης αντιπροεδρου.

Σε κατασταση εκτακτης αναγκης εχει κηρυχθει η νοτια Κινα εξαιτιας των πρωτοφανων πλημμυρων, των χειροτερων τα τελευταια 50 χρονια. Μεχρι στιγμης τουλαχιστον 200 ατομα εχουν χασει τη ζωη τους, ενω ισχυρες δυναμεις του στρατου και χιλιαδες μελη σωστικων συνεργειων εχουν επιστρατευθει για την παροχη βοηθειας στους πληγεντες. Τα στοιχεια της φυσης ομως επληξαν και μια αλλη περιοχη του κοσμου και συγκεκριμενα το Μεξικο, οπου ενα ατομο σκοτωθηκε και 23 αγνοουνται εξαιτιας της τροπικης καταιγιδας, Χριστινα, που σαρωσε τις νοτιες περιοχες.

Αυξανονται οι πιθανοτητες της κυβερνησης του ισλαμιστη ηγετη του τουρκικου κομματος Ευημερια, Νετζμετιν Ερμπακαν, να αποσπασει ψηφο εμπιστοσυνης την προσεχη Δευτερα, καθως ενας βουλευτης του Δημοκρατικου Αριστερου Κομματος του Μπουλεντ Ετσεβιτ προσχωρησε στο κομμα της Τανσου Τσιλερ, εταιρου και αντιπροεδρου της κυβερνησης Ερμπακαν. Με την κινηση αυτη ο αριθμος των βουλευτων των δυο κομματων που απαρτιζουν τον κυβερνητικο συνασπισμο αυξανονται σε 286 και για την ψηφο εμπιστοσυνης χρειαζονται 276.

Επιθεση αυτοκτονιας πραγματοποιησαν στη Σρι Λανκα οι ανταρτες Ταμιλ σκοτωνοντας 17 ατομα, κυριως πολιτες, και τραυματιζοντας αλλους 50 μεταξυ των οποιων και ο υπουργος Οικισμου. Η επιθεση σημειωθηκε οταν ο υπουργος πραγματοποιουσε επισκεψη στην περιοχη προκειμενου να καταγραψει τις οικιστικες αναγκες των αστεγων, οταν ξαφνικα ενας ανταρτης που επεβαινε σε μοτοσικλετα και ηταν ζωσμενος με εκρηκτικα, επεσε πανω στην αυτοκινητοπομπη.

Αυξανονται οι πιεσεις για την αποπομπη του Ραντοβαν Καρατζιτς. Η Σερβια καλεσε την νεα προεδρο της Σερβικης Δημοκρατιας της Βοσνιας, Μπιλιανα Πλαβσιτς, για συνομιλιες σχετικα με το μελλον του πρωην προεδρου. Διεθνεις μεσολαβητες πιεζουν τον Σλομπονταν Μιλοσεβιτς να εκδωσει τον Καρατζιτς στο Διεθνες Ποινικο Δικαστηριο της Χαγης, προκειμενου να δικασθει για εγκληματα πολεμου.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενημερωση θα ζητησει ο Εθνικος Οργανισμος Φαρμακων απο την Ευρωπαικη Επιτροπη, η οποια συνεστησε προσοχη στην αλογιστη χρηση της ουσιας παρακεταμολη, που βρισκεται σε ευρεως διαδεδομενα παυσιπονα, οπως το ΝΤΕΠΟΝ και το ΠΑΝΑΝΤΟΛ. Συμφωνα με μελετες επιστημονων η ουσια αυτη μπορει να προκαλεσει βλαβες στο συκωτι και αλλες παρενεργειες.

Συνεχιστηκαν σημερα ομαλα οι γενικες εξετασεις με τους υποψηφιους που διαγωνιστηκαν το πρωι στην αρμονια και το απογευμα στα γερμανικα. Αυριο ολοκληρωνεται η διαδικασια με την υπαγορευση μουσικου κειμενου. Ο γενικος γραμματεας του υπουργειου Παιδειας Γιαννης Παναρετος, δηλωσε οτι εχει ηδη βαθμολογηθει το συνολο των γραπτων στα μαθηματα της Εκθεσης, της Φυσικης, των Μαθηματικων, της Ιστοριας και των Λατινικων, ενω στο μαθημα της Βιολογιας εχει βαθμολογηθει περιπου το 95% των γραπτων, στη Χημεια το 90% και στην Πολιτικη Οικονομια το 60%. Ο κ. Παναρετος ειπε οτι με τα διαθεσιμα στοιχεια, δεν ειναι δυνατον να γινουν αξιοπιστες προβλεψεις για την αποδοση των υποψηφιων στις φετινες γενικες εξετασεις και επανελαβε οτι το υπουργειο θα ανακοινωσει τις αναλυτικες βαθμολογιες των μαθητων σε ολα τα μαθηματα μετα τις 20 Ιουλιου.

Να θεσει υποψιν της Ελλαδας τα στοιχεια που διαθετει για τους αγνοουμενους της Κυπρου, ζητησε απο τον υφυπουργο Εξωτερικων των ΗΠΑ Τζον Κορνμπλουμ, ο κυβερνητικος εκπροσωπος Δημητρης Ρεππας, με αφορμη επιστολη του οτι οι αγνοουμενοι ειναι νεκροι. Εαν δεν γνωριζει καποια στοιχεια τοτε η εκτιμηση του γινεται κατα τροπο αυθαιρετο, προσθεσε ο κ. Ρεππας.

Συγκεντρωση στην πλατεια Αριστοτελους της Θεσσαλονικης οργανωνει στις 8. 30 το Κομμουνιστικο Κομμα Ελλαδας με ομιλητη τον επιτιμο προεδρο του κομματος Χαριλαο Φλωρακη. Στη συγκεντρωση ο ομιλητης προκειται να μεταφερει το πολιτικο μηνυμα του 15ου συνεδριου και τις θεσεις του ΚΚΕ για τα προβληματα των εργαζομενων και της χωρας μετα και τις προσφατες πολιτικες εξελιξεις.

Σε ετοιμοτητα βρισκεται ο κομματικος μηχανισμος της Πολιτικης Ανοιξης για το ενδεχομενο προωρων εκλογων, δηλωσε σημερα ο γραμματεας του Κεντρικου Συμβουλιου του κομματος Ακης Γεροντοπουλος, απο τη Θεσσαλονικη. Ο κ Γεροντοπουλος υποστηριξε οτι διανυουμε περιοδο πολιτικης ρευστοτητας με ανοιχτα τα μεγαλα θεματα και προεβλεψε οτι σε περιπτωση εκλογων, κανενα απο τα δυο μεγαλα κομματα δεν θα μπορεσει να σχηματισει αυτοδυναμη κυβερνηση. Ο κ. Γεροντοπουλος επισκεφθηκε τη Θεσσαλονικη προκειμενου να συζητησει με τα μελη τις Συντονιστικης Επιτροπης του νομου, την προετοιμασια του καταστατικου συνεδριου του κομματος, που προγραμματιζεται να γινει στα μεσα Νοεμβριου. Οπως ειπε, ειναι πολυ πιθανο το συνεδριο να πραγαμτοποιηθει στη Θεσσαλονικη.

Ελευθερος με περιοριστικους ορους και εγγυηση 2 εκατομμυριων δραχμων αφεθηκε το μεσημερι ο 39χρονος, Σπυρος Κλεονακος, ο οποιος την περασμενη Τριτη οδηγωντας μεθυσμενος στη Νικαια παρεσυρε, σκοτωσε και στη συνεχεια εγκατελειψε τη 14χρονη, Μαρια Κασσιματη. Ο δραστης στην απολογια του στον πεμπτο Τακτικο Ανακριτη Πειραια υποστηριξε οτι δεν καταλαβε τι εγινε αφου ειχε πιει, οπως ειπε, μερικες μπυρες και εγκατελειψε το θυμα γιατι τρομοκρατηθηκε.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παιχνιδι ζωης η θανατου δινει σημερα η εθνικη μας ομαδα μπασκετ των ελπιδων κοντρα στην ισχυρη Λιθουανια, στο πλαισιο του Ευρωπαικου Πρωταθληματος που διεξαγεται στην Κωνσταντινουπολη. Η εθνικη μας μετα τις ηττες απο Σλοβενια και Ισπανια, θελει παση θυσια τη νικη με διαφορα πανω απο 14 ποντους, η οποια σε συνδυασμο με πιθανη επιτυχια της Σλοβενιας επι της Ισπανιας θα χαρισει στο ελληνικο συγκροτημα την προκριση στην τετραδα της διοργανωσης.

Χωρις τους Στελιο Μανωλα, Ρεφικ Σαμπανατζοβιτς και Βασιλη Τσαρτα, αλλα με τρια νεα προσωπα τους Ντεμη Νικολαιδη, Βεριντιανο Μαρτσελο και Τριανταφυλλο Μαχαιριδη, ξεκινησε η προετοιμασια της ΑΕΚ, ενοψει της νεας αγωνιστικης περιοδου.

Την πρωτη συναντηση ενοψει της νεας αγωνιστικης περιοδου, ειχαν και στον ΠΑΟΚ. Απο την συναντηση παντως θα απουσιασει ο Πολωνος Πις, ο οποιος εχει υποχρεωσεις με την εθνικη ομαδα της χωρας του.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Μικρη ανακαμψη 0,24% παρουσιασε ο γενικος δεικτης τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και εκλεισε στις 904,39 μοναδες, μετα απο την πτωση των δυο προηγουμενων ημερων. Σε χαμηλα επιπεδα κυμανθηκε ο ογκος των συναλλαγων, η αξια των οποιων εφθασε τα 4,2 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,90%, Ασφαλειες ανοδος 0,77%, Ληζινγκ ανοδος 0,14%, Επενδυσεις πτωση 0,20%, Κατασκευες πτωση 0,66%, Βιομηχανιες πτωση 0,09, Διαφορες ανοδος 0,44%, Συμμετοτων πτωση 0,98%. Ο δεικτης της Παραλληλης Αγορας εκλεισε με ανοδο 1,11%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθουν και αυριο οι ιδιες καιρικες συνθηκες, με αιθριο καιρο σ'ολοκληρη τη χωρα και ασθενεις ανεμους, που τοπικα στα δυτικα και νοτια θα ειναι μετριοι. Η θερμοκρασια στα δυτικα και βορεια θα κυμανθει 18 με 38 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 20 με 40 και στο Αιγαιο 22 με 36. Αιθριο καιρο με ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 23 με 39 και 20 με 37 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Thursday, 4 July 1996 - 20:59:36