Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jul. 03)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Στον κλοιο του καυσωνα το προσεχες τετραημερο ολοκληρη σχεδον η χωρα. Θα ξεπερασει τους 40 βαθμους ο υδραργυρος. Συναγερμος σε νοσοκομεια, ΕΚΑΒ και υγειονομικες υπηρεσιες.
  • Αφορητη αναμενεται η κατασταση στην Αθηνα, λογω του καυσωνα και του νεφους. Εκτακτα μετρα ανακοινωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Κανενα ΙΧ αυτοκινητο στο κεντρο της πρωτευουσας.
  • Ολοκληρωθηκαν οι ελληνοαμερικανικες συνομιλιες, με αντικειμενο τα ελληνοτουρκικα. Συμφωνηθηκε η μη διεξαγωγη στρατιωτικων ασκησεων στο Αιγαιο, το καλοκαιρι. Το Μνημονιο Παπουλια-Γιλμαζ επανεφερε η ελληνικη πλευρα.
  • Στη δημοσιοτητα το ποθεν εσχες των πολιτικων. Πλουσιωτερο εμφανιζεται το ζευγος Μητσοτακη και φτωχοτερη η Αλεκα Παπαρηγα.
  • Εντονη δυσφορια σε Αθηνα και Λευκωσια για τη δηλωση Κορνμπλουμ οτι οι αγνοουμενοι της κυπριακης τραγωδιας θεωρουνται νεκροι.
  • Διωξη ασκηθηκε κατα του Σωκρατη Κοκκαλη για τη δηλωση του περι ανομων συμφεροντων, στα οποια εμπλεκονται πολιτικοι, εκδοτες και δημοσιογραφοι.
  • Οι αλλαγες στην ηγεσια του Αρειου Παγου το αντικειμενο της συναντησης πρωθυπουργου-υπουργου Δικαιοσυνης. Το θεμα θα απασχολησει και το υπουργικο συμβουλιο την Παρασκευη.
  • Μικρο προβαδισμα στο Μπορις Γιελτσιν εναντι του Ζουγκανοφ δινει δημοσκοπηση για το δευτερο γυρο των ρωσικων προεδρικων εκλογων.
  • Και νεα μετρα προσανατολιζεται να παρει η Ευρωπαικη Ενωση για την επιδημια του αφθωδους πυρετου που πληττει τα ζωα στα Σκοπια.
  • Τουλαχιστον 107 νεκροι στην Κινα απο καταρρακτωδεις βροχες.
  • Πτωση 0,80% στο Χρηματιστηριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτακτα περιοριστικα μετρα στην κυκλοφορια των αυτοκινητων στην Αθηνα, ελαβε το ΥΠΕΧΩΔΕ, καθως, συμφωνα με τη Μετεωρολογικη, ο καυσωνας και η απνοια που θα επικρατησουν στο λεκανοπεδιο Αττικης ευνοουν την αυξηση των ατμοσφαιρικων ρυπων. Ετσι, απο τις 7 αυριο το πρωι μεχρι τις 8 το βραδυ απαγορευεται στο μικρο δακτυλιο η κυκλοφορια ολων των οχηματων, εκτος απο τα ταξι με ζυγο αριμο κυκλοφοριας. Στο μεγαλο δακτυλιο επιτρεπεται η κυκλοφορια ολων των ταξι και των ΙΧ με ζυγο αριθμο. Παραλληλα, θα μειωθει κατα 30% η βιομηχανικη παραγωγη, ενω συστηνεται η αποφυγη διακινησης υγρων καυσιμων τις μεσημβρινες ωρες.

Στο μεταξυ, συναγερμος εχει σημανει στις υγειονομικες υπηρεσιες και ολοκληρος ο κρατικος μηχανισμος βρισκεται σε ετοιμοτητα ενοψει, του καυσωνα που θα πληξει απο αυριο και μεχρι την Κυριακη πολλες περιοχες της χωρας, με θερμοκρασιες που θα ξεπερνουν τους 40 βαθμους. Τα νοσοκομεια βρισκονται σε πληρη ετοιμοτητα για την αντιμετωπιση εκτακτων αναγκων κι εχουν διαμορφωθει ειδικα κλιματιζομενοι χωροι για την υποδοχη περιστατικων θερμοπληξιας. Αναλογα μετρα εχει παρει ο δημος Αθηναιων και η Νομαρχια, ενω κλιματοζομενοι χωροι υποδοχης ηλικιωμενων, η αλλων ευπαθων ατομων, εχουν διαμορφωθει στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας και στις ολυμπιακες εγκαταστασεις στην Καλογρεζα. Σε συναγερμο εχει τεθει και το Κεντρο Αμεσης Βοηθειας, οπου θα βρισκονται στους δρομους κλιματιζομενα ασθενοφορα, καθως και κινητες μοναδες. Οι γιατροι συνιστουν ιδιαιτερη προσοχη στα ηλικιωμενα ατομα και σε οσους εχουν καρδιολογικα η αναπνευστικα προβληματα, να περιορισουν στο ελαχιστο τις μετακινησεις τους και να παραμεινουν σε δροσερο μερος. Προτεινουν επισης ελαφρια γευματα, οχι αλκοολ, να καταναλωνονται πολλα υγρα με τη μορφη νερου η χυμων, ελαφρα και ανοιχτοχρωμα ρουχα και συχνα ντους. Απο την πλευρα του το υπουργειο Εργασιας δινει οδηγιες για τον περιορισμο της εργασιας σε εξωτερικους χωρους, αλλα και τη ληψη μετρων.

Συγκλιση αποψεων μεταξυ Αθηνας και Ουασιγκτον για την αποκλιμακωση της εντασης στο Αιγαιο, διεφανη στη συναντηση του υπουργου Εξωτερικων Θοδωρου Παγκαλου με τον Αμερικανο υφυπουργο Εξωτερικων Πιτερ Ταρνοφ. Οπως προκυπτει απο τις δηλωσεις τους, βασικο σημειο συμφωνιας ειναι η μη διεξαγωγη απο την Ελλαδα και την Τουρκια στρατιωτικων ασκησεων στο Αιγαιο το καλοκαιρι. Το σημειο αυτο, ειναι σχεδον ταυτοσημο τοσο στο πακετο των Μετρων Οικοδομησης Εμπιστοσυνης που εισηγουνται οι Αμερικανοι, οσο και στο Μνημονιο Παπουλια-Γιλμαζ, του 1988, την εφαρμογη του οποιου εξακολουθει να ζηταει η Ελλαδα.Ο κ. Παγκαλος επανελαβε οτι η Ελλαδα υποστηριζει την εφαρμογη του συνολου του μνημονιου αυτου και εξεθεσε στον κ. Ταρνοφ την ενοχληση της Αθηνας για τις παραβιασεις του ελληνικου εναεριου χωρου απο την Τουρκια, υπογραμμιζοντας τους κινδυνους που εγκυμονει η κατασταση αυτη Σε ερωτηση για το ενδεχομενο νεου θερμου επεισοδιου ο κ. Παγκαλος ειπε οτι δεν φοβομαστε, στο βαθμο που ελεγχεται η κατασταση, αλλα οι Ενοπλες Δυναμεις βρισκονται σε ετοιμοτητα. Απο την πλευρα του ο κ. Ταρνοφ χαρακτηρισε πολυ θετικη τη σταση της Ελλαδας στην αποκλιμακωση της εντασης, αλλα αρνηθηκε να παρει θεση στους τουρκικους ισχυρισμους, περι γκριζων ζωνων. Ο Αμερικανος αξιωματουχος ειχε το απογευμα διαδοχικες συναντησεις με τον αρχηγο της αξιωματικης αντοπλιτευσης και τον πρωθυπουργο και εγινε δεκτος απο τον προεδρο της Δημοκρατιας.

Οι ελληνοτουρκικες σχεσεις συζητηθηκαν και στη συναντηση του υπουργου Εθνικης Αμυνας, Γερασιμου Αρσενη, με τον Αμερικανο υφυπουργο Αμυνης, Γιαν Λοντελ. Αντικειμενο της συνομιλιας αποτελεσε η συμφωνια Παπουλια-Γιλμαζ, μερος της οποιας σκεπτεται να εφαρμοσει η Αγκυρα, συμφωνα με τον Αμερικανο αξιωματουχο. Ο κ. Αρσενης διεψευσε για αλλη μια φορα κατηγορηματικα τους ισχυρισμους του ισλαμιστη πρωθυπουργου της Τουρκιας, περι παραβιασεων του τουρκικου εναεριου χωρου απο τουρκικα μαχητικα.

Ο κυβερνητικος εκπροσωπος επιβεβαιωσε οτι ο Αμερικανος προεδρος απεστειλε στον πρωθυπουργο, Κωστα Σημιτη, επιστολη, την οποια χαρακτηρισε καλη και γινεται αναφορα σε γενικες θεσεις, οπως ο σεβασμος της εδαφικης ακεραιοτητας, της κυριαρχιας, των συνορων και ο σεβασμος στο διεθνες δικαιο. Παραλληλα, γινεται μνεια στο Μνημονιο Παπουλια-Γιλμαζ. Σε ερωτηση αν υπαρχει νατοικη παρεμβαση για να μην γινονται ασκησεις στο Αιγαιο τη θερινη περιοδο, ο κ. Ρεππας απαντησε οτι ετσι κι αλλιως δεν προβλεπονται ασκησεις τον Ιουλιο και τον Αυγουστο και αυτη που παραβιαζει την κατασταση ειναι η Τουρκια.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεσα σε κλιμα συγχυσης και ανησυχιας για την υγεια του Μπορις Γιελτσιν διεξαγεται στη Ρωσια ο δευτερος γυρος των προεδρικων εκλογων. Αισθηση προκαλεσε το γεγονος οτι ο Γιελτσιν ψηφισε στο μοσχοβιτικο προαστειο Μπαρβικα με παροντες μονο τον προσωπικο του φωτογραφο και ενα οπερατερ της κρατικης τηλεορατης. Νωριτερα, το ΨΝΝ ειχε μεταδωσει οτι ο ρωσος προεδρος υπεστη αλλη μια κριση στηθαγχης η οποια συνοδευεται απο πονο στο στηθος και προκαλειται απο ελλειπη αιματωση της καρδιας. Το μεσημερι η κρατικη τηλεοραση προβαλε φιλμακι ενος λεπτου στο οποιο ο Γιελτσιν καλει χαμογελαστος τους ψηφοφορους του να τον ψηφισουν για το καλο της χωρας, αξιζει ομως να σημειωθει οτι εκανε διαφορα σαρδαμ στις πιο απλες λεξεις. Ο αντιπαλος του, κομμουνιστης ηγετης Γκεναντι Ζουγκανοφ, δηλωσε οτι τα πραγματα ειναι ασχημα για τον Μπορις Γιελτσιν οσον αφορα την υγεια του τονιζοντας παραλληλα, οτι η Δυση δεν πρεπει να φοβαται μια νικη των κομμουνιστων. Οι φημες για την υγεια του Γιελτσιν προφανως επηρρεασαν τους ψηφοφορους, καθως η συμμετοχη στις καλπες ειναι αρκετα μικροτερη απο εκεινη του πρωτου γυρου οπου το ποσοστο εχει φθασει στο 70%. Σφυγμομετηση που πραγματοποιησε το ΨΝΝ δινει μικρο προβαδισμα του Γιελτσιν, εναντι του Ζουγκανοφ. Στον πρωτο γυρο ο Γιελτσιν προηγηθηκε με ποσοστο 35% εναντι 32% του αντιπαλου του.

Διαστασεις παιρνει η επιδημια αφθωδους πυρετου που πληττει τα ζωα της Πρωην Γιουγκοσλαβικης Δημοκρατιας της Μακεδονιας. Η Ευρωπαικη Ενωση κρινει τα μετρα που εχουν ληφθει ανεπαρκη και ενδεχεται να απαγορευσει τις εισαγωγες. Εξακοσια απο τα ζωα που ειχα προσβληθει απο την ασθενεια εσφαγησαν, δηλωσε ο διευθυντης του Εθνικου Κτηνιατρικου Γραφειου της γειτονος χωρας, διευκρινιζοντας οτι σφαζονται και ζωα για τα οποια υπαρχουν απλως υπονοιες. Η επιδημια του αφθωδους πυρετου προηλθε απο την Αλβανια απο την οποια η χωρα μας εχει απαγορευσει τις εισαγωγες.

Την χρηση του αμιαντου θα απαγορευσει η Γαλλια απο την 1η Ιανουαριου 1997, μετα απο επιστημονικη ερευνα η οποια απεδειξε οτι περισσοτεροι απο 2. 000 Γαλλοι εχασαν φετος τη ζωη τους απο τη συνεχη επαφη με αυτο το καρκινογονο και υψηλα τοξικο βιομηχανικο υλικο. Τα περισσοτερα βιομηχανικα κρατη της Δυσης εχουν απαγορευσει εδω και χρονια τη χρηση του, καθως το υλικο αυτο συνδεεται αμεσα με διαφορες μορφες καρκινου και ασθενειων του αναπνευστικου συστηματος.

Καταρρακτωδεις βροχες πληττουν εδω και πεντε ημερες την Κινα με αποτελεσμα να εχουν χασει τη ζωη τους τουλαχιστον 107 ατομα και δεκαδες να αγνοουνται, ενω τεραστιες ειναι οι υλικες ζημιες. Σημερα ομως αλλη μια φυσικη καταστροφη επληξε τη μακρινη αυτη χωρα. Ισχυρη σεισμικη δονηση μεγεθους 6 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ επληξε την νοτιοδυτικη περιοχη κοντα στο Θιβετ και μεχρι στιγμης δεν υπαρχουν πληροφοριες για θυματα η ζημιες.

Τα πρωτα συννεφα παρουσιαστηκαν στην νεοτευκτη κυβερνηση του Ισραηλ. Με παραιτηση προειδοποιησε ο υπουργος εξωτερικων, Νταβιντι Λεβι, τον πρωθυπουργο Μπενζαμιν Νετανιαχου εαν εως την επομενη εβδομαδα δεν δοθει καποιο υπουργειο στον σκληροπυρηνικο πρωην υπουργο Αμυνας, Αριελ Σαρον. Προεκλογικα, ο Νετανιαχου ειχε υποσχεθει να δημιουργησει ενα νεο υπερυπουργειο Υποδομης το οποιο θα ανεθετε στον Σαρον.

Στο Σαραγεβο βρισκεται ο αμερικανος υπουργος Αμυνας, Ουιλιαμ Περι, στο πλαισιο περιοδειας του και αναμενεται να συναντηθει με τον προεδρο της Βοσνιας, Αλια Ιζετμπεκοβιτς. Στις Βρυξελλες, το Συμβουλιο του ΝΑΤΟ ανεθεσε στον ανωτατο διοικητη των συμμαχικων δυναμεων στην Ευρωπη, στρατηγο Τζορτζ Τζουλουαν, να αρχισει τις προετοιμασιες για την αποχωρηση απο την Βοσνια της πολυεθνικης ειρηνευτικης δυναμης.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δοθηκε στη δημοσιοτητα ο καταλογος με το ποθεν εσχες των βουλευτων. Ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης δηλωνει συνολικο εισοδημα περιπου 30 εκατ. δρχ. που προερχονται απο τη βουλευτικη αποζημιωση και απο τοκους καταθεσεων. Μοιραζεται επισης με τον αδελφο του πεντε ακινητα και αγροτεμαχια που προερχονται κυριως απο κληρονομια και διαθετει ενα αυτοκινητο. Η συζυγος του Δαφνη δηλωνει εισοδημα 1. 563. 000 και εχει στην κατοχη της ακινητα στην Αθηνα και τα Τρικαλα. Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας δηλωνει εισοδημα περιπου 17 εκατ. δρχ. που προερχονται, ενω ως μοναδικα περιουσιακα στοιχεια εμφανιζονται δυο αυτοκινητα κι ενα δικυκλο. Η συζυγος του, Λιζα, εμφανιζεται να εχει στην κατοχη της καταθεσεις 42 εκατ. δρχ. σε ξενες τραπεζες, να ειναι μετοχος σε επιχειρησεις και το 1995 δηλωσε εισοδημα περιπου 2,5 εκατ. δρχ.Ο Αντωνης Σαμαρας δηλωσε συνολικο εισοδημα 17 εκατ. δρχ. και εχει στην κατοχη του ακινητα στην Αθηνα και αγροτεμαχιο στις Ροβιες Ευβοιας, καθως και δυο αυτοκινητα. Η συζυγος του, Γεωργια, διαθετει ακινητα στην Αθηνα, αριθμο μετοχων σε διαφορες εταιριες και δηλωνει εισοδημα περιπου δυο εκατ. δρχ.

Η Αλεκα Παπαρηγα δηλωνει συνολικο εισοδημα περιπου 16 εκατ. δρχ., εχει στην κατοχη της ενα διαμερισμα 90 τ.μ. στη Νεαπολη και μια εξοχικη κατοικια στην Κεφαλλονια 60 τετραγωνικων. Εχει ενα επιβατικο αυτοκινητο που αγορασθηκε με χρηματα του κομματος, ενω ο συζυγος της Θανασης δηλωνει εισοδημα πεντε εκατ. δρχ. Ο αειμνηστος Ανδρεας Παπανδρεου δηλωνε εισοδημα 19 εκατ. δρχ. ενω η συζυγος του, Δημητρα, δηλωνει εισοδημα 4,2 εκατ. δρχ. , απο μισθωτες υπηρεσιες και 11 εκατ. απο τεκμαρτο εισοδημα για την ιδιοκατοικηση της βιλας στην Εκαλη. Τελος, ο Κωνσταντινος Μητσοτακης δηλωνει εισοδημα 18 εκατ. δρχ. , ενω μαζι με τη συζυγο του εχουν στην κατοχη τους μετοχες, καταθεσεις ακινητα, οικοπεδα και αγροτεμαχια σε διαφορες περιοχες της Ελλαδας.

Οι αλλαγες στην ηγεσια του Αρειου Παγου, μετα την αποχωρηση, λογω συνταξιοδοτησης, του προεδρου Βασιλη Κοκκινου και του εισαγγελεα Αθανασιου Σιουλα ηταν το αντικειμενο της συναντησης που ειχε ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης με τον υπουργο Δικαιοσυνης Ευαγγελο Βενιζελο. Με το θεμα αυτο, οπως εχει ηδη ανακοινωθει, θα ασχοληθει το υπουργικο συμβουλιο, που θα συνεδριασει την Παρασκευη το πρωι.

Κανονικα και χωρις προβληματα συνεχιστηκαν σημερα οι εξετασεις στα Ειδικα Μαθηματα. Το πρωι οι υποψηφιοι διαγωνιστηκαν στα Γαλλικα , ενω το απογευμα θα διαγωνιστουν στα Ιταλικα. Οι εξετασεις των υποψηφιων στα Ειδικα Μαθηματα θα ολοκληρωθουν την Παρασκευη.

Αντιδρασεις εχει προκαλεσει η δηλωση του αμερικανου υφυπουργου Εξωτερικων, Τζων Κορνμπλουμ, οτι οι αγνοουμενοι της κυπριακης τραγωδιας θα πρεπει να θεωρουνται νεκροι. Ο κ. Κορνμπλουμ δηλωσε οτι εξαιτιας της απουσιας ισχυρων αποδειξεων περι του αντιθετου, τοσο τα Ηνωμενα Εθνη οσο και αλλοι απο καιρο υποθετουν οτι οι αγνοουμενοι της Κυπρου ειναι νεκροι. Παραλληλα, ο κ. Κορνμπλουμ σημειωνει οτι ο μονος τροπος να επιλυθει το θεμα των αγνοουμενων ειναι μεσω συνεργασιας με τη διερευνητικη επιτροπη και οχι με αφορισμους και δικαστικες διεκδικησεις. Απαραδεκτη θεωρει, η Πολιτικη Ανοιξη, τη δηλωση Κορνμπλουμ, τονιζοντας οτι ο αμερικανος διπλωματης περαν του οτι ταυτιζεται με την κυνικη ομολογια Ντενκτας πρεπει να εξηγησει βαση ποιων στοιχειων κατεληξε στο συμπερασμα αυτο.

Διωξη για διασπορα ψευδων ειδησεων ασκηθηκε τελικα απο τον προισταμενο της Εισαγγελιας Πρωτοδικων Αναστασιο Κανελλοπουλο κατα του προεδρου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Σωκρατη Κοκκαλη. Η διωξη αφορα την φραση που υπηρχε σε ανακοινωση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ για τις ψηφιακες παροχες του ΟΤΕ και ελεγε οτι πολιτικοι, εκδοτες και δημοσιογραφοι εχουν εμπλακει στο πιο ανομο συμπλεγμα πολιτικοοικονομικων συναλλαγων, εκβιασεων και αλληλεξαρτησεων. Ο κ. Κανελλοπουλος ειχε διενεργησει αυτεπαγγελτη προκαταρκτικη εξεταση και αφου καλεσε τον κ. Κοκκαλη να καταθεσει ως μαρτυρας αποφασισε θεσει τη δικογραφια στο αρχειο. Ο Εισαγγελεας Εφετων, ομως, Λαμπρος Καραμπελας δεν επικυρωσε την ενεργεια του κ. Κανελλοπουλου και εκρινε οτι στοιχειοθετειται το αδικημα της διασπορας ψευδων ειδησεων. Εδωσε, λοιπον εντολη, στην Εισαγγελια Πρωτοδικων να ασκηθει η σχετικη ποινικη διωξη.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομαδα μπασκετ του Παναθηναικου συμφωνησε με τον Ισπανοαργεντινο φοργουορντ, Μαρτσελο Νικολα. Ο ξενος παικτης , ειναι 25 ετων , εχει υψος 2. 07μ. και απο το 1991 αγωνιζοταν στην Ταουγκρες με την οποια πηρε φετος το ευρωπαικο κυπελλο. Ο Νικολα , που εχει παρει την ισπανικη υπηκοοτητα και θα αγωνιστει στους πρασινους ως κοινοτικος, αναμενεται στην Αθηνα την Δευτερα προκειμενου να υποβληθει σε ιατρικες εξετασεις και στη συνεχεια να υπογραψει το συμβολαιο συνεργασιας, το οποιο συμφωνα με πληροφοριες θα ειναι διετες.

Στο ποδοσφαιρο, και στον Παναθηναικο, οπου κυριαρχει το θεμα Μπορελι. Η ισπανικη ποδοσφαιρικη ομοσπονδια ζητησε σημερα απο την ΕΠΟ την μπλε καρτα του παικτη για λογαριασμο της Οβιεδο, η οποια εχει στην κατοχη της συμβολαιο με την υπογραφη του Αργεντινου παικτη. Ο ιδιος ο Μπορελι που επεστρεψε σημερα απο την Αργεντινη, δηλωσε οτι ειναι παικτης του Παναθηναικου και δεν ανησυχει απο τις κινησεις των Ισπανων. Στο ιδιο μηκος κυμματος κινειται και ο Παναθηναικος, που υποστηριζει οτι ο παικτης του ανηκει και δεν υπαρχει περιπτωση τιμωριας του απο τη ΦΙΦΑ.

Μια αλλη ισπανικη ομαδα, η Σεβιλη, που εχει αποκτησει ηδη τον Βασιλη Τσαρτα απο την ΑΕΚ, εκανε επισημη προταση στον Ολυμπιακο για την αποκτηση του Πετρου Μαρινακη. Οι Ισπανοι προσφερουν στην Πειραικη ομαδα 80 εκατομμυρια δραχμες, ενω στον παικτη δινουν 160 εκατομμυρια δραχμες για τριετες συμβολαιο. Ο Ολυμπιακος θα απαντησει στη Σεβιλη, μεχρι το τελος της εβδομαδας.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε τροχια υποχωρησης κινηθηκαν για δευτερη ημερα οι τιμες των μετοχων με αποτελεσμα ο γενικος δεικτης να υποχωρησει σε ποσοστο 0,80% κλεινοντας στις 902,21 μοναδες. Σε χαμηλα επιπεδα κυμανθηκε και ο ογκος των συναλλαγων η αξια των οποιων εφθασε στα 5,3 δις. δρχ. Συνολικα διακινηθηκαν 234 μετοχες εκ των οποιων 70 εκλεισαν με ανοδο, 135 με πτωση και 29 παρεμειναν αμεταβλητες. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν την εξης πτωση: Τραπεζες 0,89%, Ληζινγκ 0,45%, Επενδυσεις 2,66%, Κατασκευες 2,06%, Βιομηχανιες 0,64%, Διαφορες 2,26%, Συμμετοχων 1. 20%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας παρουσιασε απωλειες σε ποσοστο 1,49%. Ανοδο παρουσιασαν μονον οι Ασφαλειες (3,09%).

ΚΑΙΡΟΣ

Αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα με ανεμους ασθενεις και τοπικα στα δυτικα και νοτια μετριους. Η θερμοκρασια στα δυτικα και βορεια θα κυμανθει 18 με 37 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 20 με 40 και στο Αιγαιο 22 με 36. Αιθριο καιρο με ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 23 με 39 και 20 με 37 αντιστοιχα, θα εχουν
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Wednesday, 3 July 1996 - 22:30:41