Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jun. 13)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Με συγκεντρωσεις και πορειες αντεδρασαν το πρωι οι συνταξιουχοι για τις προσφατες κυβερνητικες αποφασεις.
  • Στα χερια της αστυνομιας βρισκεται απο τα ξημερωματα ο βαρυποινιτης Βαγελλης Ρωχαμης, ο οποιος συνεληφθη στην Οινοη Αττικης.
  • Η Ελλαδα ειναι σε θεση να υπερασπιστει τον εαυτο της, τονισε απο το Μοναχο, ο Προεδρος της Δημοκρατιας.
  • Ο Αμερικανος Προεδρος, Μπιλ Κλιντον, εξεφρασε την ανησυχια του για την ενταση που επικρατει στις ελληνοτουρκικες σχεσεις.
  • Μικραινει η ψαλιδα της διαφορας μεταξυ της Νεας Δημοκρατιας που προηγειται και του ΠΑΣΟΚ συμφωνα με δημοσκοπηση της ΜΡΒ.
  • Για τη διαδοχη στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημιτης, προηγειται με διαφορα περιπου 27% του κ. Τσοχατζοπουλου.
  • Ληστεια εγινε το μεσημερι στο υποκαταστημα της ΙΝΤΕΡΒΑΝΚ στη Λεωφορο Συγγρου.
  • Περιοδεια στην Κρητη, που θα περιλαμβανει και τη Γαυδο, πραγματοποιει απο το απογευμα, ο Πρωθυπουργος.
  • Σεισμικη δονηση μεγεθους 4,5 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ, σημειωθηκε το πρωι ανοιχτα της Ζακυνθου.
  • Καταγγελιες για νοθεια στις εκλογες της Κυριακης, στη Ρωσια κανει η αντιπολιτευση.
  • Δωδεκα ατομα αγνοουνται απο πυρκαγια που εκδηλωθηκε σε ινδονησιακο αεροσκαφος κατα την απογειωση του. Σκοτωθηκαν 4 ατομα.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συγκεντρωσεις και πορειες στις μεγαλες πολεις πραγματοποιησαν το πρωι οι συνταξιουχοι, διαμαρτυρομενοι για τις προσφατες κυβερνητικες αποφασεις που ανακοινωθηκαν για τους χαμηλοσυνταξιουχους. Στην Αθηνα οι συνταξιουχοι πραγματοποιησαν συγκεντρωση στην πλατεια Κανιγγος και στη συνεχεια πορεια προς τη Βουλη οπου αντιπροσωπεια τους, στην οποια μετειχε και ο Προεδρος της ΓΣΕΕ, Χρηστος Πρωτοπαππας, επεδωσε ψηφισμα στον Προεδρο της Βουλης Αποστολο Κακλαμανη και στους εκπροσωπους των κομματων. Εξεφρασαν την αντιθεση τους με τα επιδοματα κοινωνικης πολιτικης, οπως ειπαν. Ζητησαν να διεξαχθει προ ημερησιας διαταξεως συζητηση στη Βουλη και προσθεσαν οτι δεχονται τη σταδιακη επανασυνδεση των συνταξεων με τα 20 ημερομισθια του ανειδικευτου εργατη.

Στο ψηφισμα που επεδωσαν, σημειωνεται οτι η κυβερνηση αντι να λυσει τα σοβαρα χρονια προβληματα των συνταξιουχων και να τηρησει τις προεκλογικες υποσχεσεις του ΠΑΣΟΚ, επελεξε ενα σεναριο ντροπης και αισχους και τη χειροτερη μεχρι σημερα επιδειξη αναλγητης πολιτικης απεναντι στους συνταξιουχους. Αναλογη συγκεντρωση εγινε και στη Θεσσαλονικη οπου οι συνταξιουχοι εκαναν πορεια προς το υπουργειο Μακεδονιας-Θρακης. Παραλληλα στη μια εληξε η τριωρη σταση εργασιας που ειχε εξαγγειλει η ΓΣΕΕ, σε ενδειξη συμπαραστασης.

Στα χερια της αστυνομιας βρισκεται απο τα ξημερωματα ο βαρυποινιτης δραπετης Βαγγελης Ρωχαμης, ο οποιος συνεληφθη μετα απο συντονισμενη επιχειρηση σε εξοχικη κατοικια, στην περιοχη Πευκα, Οινοης, Αττικης. Ο Ρωχαμης ο οποιος συνεληφθη μαζι με τον συνεργο του, Κοσμα Γιαννακο, δεν προεβαλε αντισταση. Ο διαβοητος κακοποιος δραπετευσε τον Αυγουστο του '94, απο τις φυλακες Πατρων, κανοντας χρηση της πενθημερης αδειας. Στην κατοχη του βρεθηκαν δυο πιστολια αρκετες σφαιρες και 167 γραμμαρια ηρωινης. Οι δυο κακοποιοι μεταφερθηκαν στην Κρατικη Ασφαλεια, οπου ανακρινονται, ενω στη συνεχεια θα οδηγηθουν στον εισαγγελεα. Την αστυνομικη επιχειρηση συντονιζαν ο Γενικος Διευθυντης Αττικης Γιαννης Γεωργακοπουλος και ο Διοικητης της Ασφαλειας, Γιαννης Παπαδακης. Αναλυτικες ανακοινωσεις για τη συλληψη του ισοβιτη, εγιναν το μεσημερι απο την ασφαλεια Αττικης.

Η Ελλαδα ειναι σε θεση να υπερασπιστει τον εαυτο της, δηλωσε ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος αλλα εξεφρασε την ελπιδα οτι δεν θα χρειαστει να το πραξει. Μιλωντας ο κ. Στεφανοπουλος, σε συγκεντρωση ομογενων στο Μοναχο τονισε οτι ειμαστε ετοιμοι για καθε ενδεχομενο. Ο Προεδρος της Δημοκρατιας, ο οποιος ολοκληρωνει σημερα την επισημη επισκεψη του στην Γερμανια, υπογραμμισε οτι στην δυσκολη περιοδο που περναει η χωρα ο ενωτικος δεσμος μεταξυ των Ελληνων ειναι απαραιτητος. Επεσημανε οτι η Ελλαδα αξιωνει απο τους εταιρους της στην Ευρωπαικη Ενωση, χωρις να παρακαλαει, την αλληλεγγυη τους. Δεν θελουμε, τονισε να διαταραξουμε την παλια φιλια Γερμανιας - Τουρκιας αλλα περαν των συμφεροντων - οικονομικων και αλλων - υπαρχουν και ορισμενες αρχες που πρεπει να παραμενουν απροσβλητες. Ο κ. Στεφανοπουλος κατεληξε οτι η Ελλαδα θελει την προσεγγιση της Τουρκιας με την Ευρωπη αλλα οχι με ανταλλαγμα την ελληνικη υποθεση, οπως ειπε χαρακτηριστικα.

Τη βαθια του ανησυχια για την ενταση που επικρατει στις σχεσεις μεταξυ Ελλαδας και Τουρκιας τους τελευταιους μηνες, εξεφρασε ο Αμερικανος Προεδρος Μπιλ Κλιντον. Τονισε οτι οι δυο χωρες ειναι συμμαχοι στο ΝΑΤΟ και εξεφρασε την αποψη πως το μελλον της περιοχης θα ειναι πιο λαμπρο εαν επιλυθουν οι διαφορες τους, ενω στην αντιθετη περιπτωση τονισε, θα ειναι πολυ πιο σκοτεινο. Οι Ηνωμενες Πολιτειες, προσθεσε, αφιερωνουν αρκετο χρονο για την επιλυση των διαφορων αυτων. Οι δηλωσεις αυτες του αμερικανου Προεδρου εγιναν κατα τη διαρκεια κοινης συνεντευξης με τον Προεδρο της Ευρωπαικης Επιτροπης, Ζακ Σαντερ και τον προεδρευοντα της Ευρωπαικης Προεδριας, Ιταλο Πρωθυπουργο, Ρομανο Προντι.

Ο κυβερνητικος εκπροσωπος, αναφερθηκε το μεσημερι στη δηλωση του αμερικανου προεδρου Μπιλ Κλιντον, ο οποιος εξεφρασε τη βαθια του ανησυχια για την ενταση που επικρατει στις ελληνοτουρκικες σχεσεις. Ο κ. Ρεππας ειπε οτι προκειται για ταυτολογια και για να ειναι ευοιωνο το μελλον στην περιοχη, απαιτειται φιλια, συνεργασια και σεβασμος του διεθνους δικαιου. Προς αυτη την κατευθυνση, τονισε, εργαζεται η Ελλαδα και οι Ηνωμενες Πολιτειες πρεπει να συνδραμουν σε οσους εργαζονται ς`αυτη την κατευθυνση και να αντισταθουν σε οσους δυναμιτιζουν αυτη την πορεια.

Για τις τουρκικες προκλησεις ενημερωσε ο Προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης, Αντωνης Σαμαρας στο Δουβλινο τον Ιρλανδο Πρωθυπουργο, Τζον Μπρουτον, η χωρα του οποιου αναλαμβανει το επομενο εξαμηνο, την προεδρια της Ευρωπαικης Ενωσης. Ο κ. Σαμαρας επεσημανε τους κινδυνους που εγκυμονει στην περιοχη η επιθετικοτητα της Τουρκιας και αναφερθηκε στη σταση της Ευρωπης στο θεμα των ελληνοτουρκικων σχεσεων. Τονισε οτι η πολιτικη των ισων αποστασεων που ακολουθουν ορισμενοι Ευρωπαιοι εταιροι, ειναι επικινδυνη και ενθαρρυνεται ετσι η προκλητικη σταση της Τουρκιας εναντι της Ελλαδας.

Κατα 2,7% προηγειται η Νεα Δημοκρατια του ΠΑΣΟΚ στην προθεση ψηφου πανελλαδικα, συμφωνα με δημοσκοπηση της εταιριας ΜΡΒ.Η διαφορα μεταξυ των δυο κομματων εχει μειωθει καθως η Νεα Δημοκρατια, παρουσιαζει πτωση σε σχεση με την προηγουμενη δημοσκοπηση. Συγκεντρωνει 28,1%, εναντι 25,4% του ΠΑΣΟΚ. Τριτο κομμα ερχεται η Πολιτικη Ανοιξη με 4,9%, ακολουθει ο Συνασπισμος με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,3%, και το ΔΗΚΚΙ του κ. Τσοβολα με 3,7%. Οι αναποφασιστοι ανερχονται στο 11,6%. Πρωτος σε δημοτικοτητα ερχεται ο Προεδρος του Συνασπισμου Νικος Κωνσταντοπουλος με 50,5% και ακολουθει με 49,7% ο Κωστας Σημιτης. Ο κ. Εβερτ συγκεντρωνει το 27,4% ενω ο κ. Σαμαρας το 28,9%. Για τη διαδοχη στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημιτης προηγειται με διαφορα στις προτιμησεις των ψηφοφορων του κυβερνωντος κομματος με 37,3% και ακολουθουν οι κυριοι Τσοχατζοπουλος με 10% και Αρσενης με 9,7%.

Η κυβερνηση δεν επιδιωκει καλες δημοσκοπησεις αλλα καλα αποτελεσματα στις εκλογες, δηλωσε ο κ. Ρεππας, αναφερομενος στην προσφατη δημοσκοπηση της ΜΡΒ. Τονισε οτι δεν ενδιαφερουν την κυβερνηση οι δημοσκοπησεις, αλλα τι θα ψηφισει ο ελληνικος λαος στις καλπες.

Επισης, ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε οτι ο λογος μας ειναι λογος τιμης, αγαπης και σεβασμου στον Ανδρεα Παπανδρεου, ο οποιος ειναι ο μονος Πρωθυπουργος, που κερδισε τρεις αναμετρησεις. Προσθεσε οτι ο κ. Σημιτης εξελεγη πρωθυπουργος και κανενας δεν αμφισβητει αυτη την ιδιοτητα και τονισε πως θα δωσει τη μαχη για τις εκλογες και θα τις κερδισει.

Το πρωι ο υπουργος Εσωτερικων Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης, Ακης Τσοχατζοπουλος, σχολιαζοντας απο τη Θεσσαλονικη τα αποτελεσματα της δημοσκοπησης τονισε πως "χρειαζομαστε ενα δυνατο ΠΑΣΟΚ με αποτελεσματικη συλλογικη ηγεσια για να μπορεσει να υπαρξει επιτυχης κυβερνητικη θητεια και μια επιτυχης εκλογικη προοπτικη τον Οκτωβριο του 1997" . "Ανεξαρτητα των οποιων προτιμησεων, αποψεων η επιλογων, προσθεσε εκεινο που απασχολει το ΠΑΣΟΚ ειναι με ποιον τροπο θα διαμορφωσουμε τις απαραιτητες προυποθεσεις ωστε να μπορεσουμε να απαντησουμε συλλογικα και αποτελεσματικα με νεες πολιτικες και λυσεις στα μεγαλα λαικα προβληματα".

Ληστεια εγινε το μεσημερι στο υποκαταστημα της ΙΝΤΕΡΒΑΝΚ στη Λεωφορο Συγγρου στην Αθηνα. Οι δυο δραστες με την απειλη περιστροφου, ακινητοποιησαν υπαλληλους και πελατες, αρπαξαν αγνωστο αριθμο χρηματων και εξαφανιστηκαν.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομαδα γαλλων ερευνητων ανακοινωσε σημερα οτι κατορθωσε να επισημανει, για πρωτη φορα, ομοιοτητες μεταξυ των εγκεφαλικων αλλοιωσεων που προκαλει η νοσος των τρελλων αγελαδων η σπογγωδης εγκεφαλοπαθεια των βοοειδων και εκεινων που προκαλει η νεα μορφη της νοσου Κροιτσφελντ Γιακομπ στον ανθρωπο. Συμφωνα με τους ερευνητες η νεα αυτη επιστημονικη ενδειξη περι συγγενειας μεταξυ των δυο συνδρομων εγινε δυνατη στην διαρκεια πειραματων σε πιθηκους, στον οργανισμο των οποιων εισηχθη με ενεση ο παραγων της νοσου των τρελλων αγελαδων.

Οι καταγγελιες της αντιπολιτευσης στη Ρωσια για νοθεια στις προεδρικες εκλογες της Κυριακης επισκιαζουν το αδιαβλητο της ψηφοφοριας, αν και το βασιμο των κατηγοριων αυτων ειναι σχεδον αδυνατο να διασταυρωθει. Ο κομμουνιστης υποψηφιος Γεναντι Ζιουγκανωφ υποστηριξε μαλιστα οτι ο απερχομενος προεδρος Μπορις Γελτσιν "μπορει να νικησει μονο με νοθεια".

Αρχισε σημερα στην εδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξελλες η εξαμηνιαια συνοδος των υπουργων Αμυνας, με κυριο αντικειμενο την αποτιμηση του εργου της ειρηνευτικης αποστολης στη Βοσνια καθως και την προωθηση της διαδικασιας για την αναβαθμιση του ρολου της Ευρωπης στα πλαισια της Συμμαχιας. Στις εργασιες της Συνοδου, μετεχει και ο υπουργος Εθνικης Αμυνας, Γερασιμος Αρσενης.

Δυο στρατιωτικα ελικοπτερα συγκρουστηκαν στον αερα στην Αυστραλια, με αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους, 18 στρατιωτικοι. Τα δυο ελικοπτερα επαιρναν μερος σε νυχτερινη ασκηση.

Δωδεκα ατομα αγνοουνται στη νοτια Ιαπωνια απο πυρκαγια που εκδηλωθηκε σε ινδονησιακο αεροσκαφος, κατα την απογειωση του. Τα σωστικα συνεργεια ανεσυραν 4 επιβατες νεκρους και 80 τραυματιες.

Θεραπευτικη αγωγη με ενα νεο φαρμακο που χορηγειται πειραματικα μπορει να επιβραδυνει η να προλαβει την εμφανιση νεων ογκων στο συκωτι σε ατομα που εχουν αρχισει να θεραπευονται απο μια μορφη καρκινου του ηπατος, ανακοινωσαν ιαπωνες επιστημονες. Συμφωνα με την ανακαλυψη αυτη, στοιχεια της οποιας δημοσιευει σημερα η Ιατρικη Επιθεωρηση της Νεας Αγγλιας, το φαρμακο εχει ως βαση του το πολυπρενοικο οξυ. Οταν το φαρμακο δοθηκε σε εθελοντες που ειχαν παρουσιασει καρκινο στο ηπαρ και ειχαν θεραπευτει με χειρουργικη επεμβαση η αιθανολη που χορηγηθηκε ενεσιμα, επανεμφανιστηκε καρκινος στο ηπαρ μονο στο 27% των ασθενων .

Καταψηφιστηκε με μεγαλη πλειοψηφια στο βουλγαρικο κοινοβουλιο η προταση μομφης που ειχε υποβαλει η αντιπολιτευση κατα της σοσιαλιστικης κυβερνησης του πρωθυπουργου Ζαν Βιντενωφ. Κατα της προτασης μομφης ταχτηκαν 135 βουλευτες και υπερ ψηφισαν ενενηντα εννεα. Η προταση μομφης ειχε υποβληθει απο την αντιπολιτευση για τους χειρισμους της κυβερνησης Βιντενωφ στην αντιμετωπιση της οικονομικης κρισης.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναχωρει το απογευμα για την Κρητη ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, ο οποιος θα πραγματοποιησει τετραημερη επισκεψη και θα ενημερωθει για τα προβληματα που αντιμετωπιζει το νησι και την πορεια των αναπτυξιακων εργων. Επισης ο κ. Σημιτης θα επισκεφθει και την Γαυδο. Το βραδυ θα μιλησει σε συγκεντρωση στο Ηρακλειο, πρωτο σταθμο της περιοδειας του. Αυριο το πρωι, θα εχει στη Νομαρχια της πολης συσκεψεις με τοπικους φορεις, ενω θα επισκεφθει το δημαρχειο της πολης και το πανεπιστημιο. Στη συνεχεια θα μεταβει στη Σητεια, στον Αγιο Νικολαο, στην Ιεραπετρα, το Σαββατο θα επισκεφθει το Ρεθυμνο και την Κυριακη τα Χανια.

Συνεδριαζει απο τη μια στη Ρηγιλλης το πολιτικο συμβουλιο της Νεας Δημοκρατιας υπο την προεδρια του Μιλτιαδη Εβερτ και ασχολειται με θεματα που αφορουν την προετοιμασια της εθνικης συνδιασκεψης του κομματος. Χθες ανακοινωθηκε η συνθεση της Κεντρικης Εκλογικης Επιτροπης του κομματος της αξιωματικης αντιπολιτευσης στην οποια συμμετεχουν, βουλευτες απο ολες τις τασεις, οπως η κ. Μπακογιαννη και οι κυριοι Πυλαρινος, Κουβελας και Χατζηγακης.

Σεισμικη δονηση μεγεθους 4,5 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ σημειωθηκε το πρωι στη θαλασσια περιοχη 15 χιλιομετρα δυτικα του Κατακολου. Οπως ανακοινωσε το Εργαστηριο Σεισμολογιας του Πανεπιστημιου της Πατρας η σεισμικη δονηση ειχε εστιακο βαθος 15 χιλιομετρων. Απο την αστυνομια δεν αναφερθηκαν ζημιες.

Προβληματα παρατηρουνται και σημερα στα δημοσια νοσοκομεια λογω της συνεχιζομενης απεργιας των γιατρων, οι οποιοι αντιδρουν στο νομοσχεδιο του υπουργειου Υγειας. Εξυπηρετουνται μονο επειγοντα περιστατικα. Αυριο το πρωι, απεργοι γιατροι θα πραγματοποιησουν συγκεντρωση εξω απο το υπουργειο Υγειας.

Σε ξεκαθαρισμα λογαριασμων αποδιδει η αστυνομια τη δολοφονια του Αλεξανδρου Μαλεκα, 23 ετων. Το θυμα βρεθηκε βαρια τραυματισμενο στο κεφαλι απο πυροβολο οπλο μεσα στο αυτοκινητο του, που ηταν σταθμευμενο στο Μπραχαμι, στην Αθηνα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με δυο κρισιμους αγωνες συνεχιζεται σημερα το Ευρωπαικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου που διεξαγεται στη Βρετανια. Στις 6. 30 η Ρουμανια αντιμετωπιζει τη Βουλγαρια, ενω στις 9. 30 η Ολλανδια το αντιστοιχο συγκροτημα της Ελβετιας. Οι αγωνες θα μεταδοθουν απο την ΕΤ2 και την ΕΤ1 αντιστοιχα.

Σημαντικες εξελιξεις ειχαμε στο εσωτερικο μεταγραφικο μετωπο τοσο στο ποδοσφαιρο οσο και στο μπασκετ. Στο επικεντρο των ειδησεων ηταν ο Ολυμπιακος με την επισημη ανακοινωση της συνεργασιας του με τον Σερβο ποδοσφαιριστη της ΑΕΚ Ρεφικ Σαμπανατζοβιτς, ο οποιος υπεγραψε διετες συμβολαιο συνεργασιας εναντι 120 εκατομμυριων δραχμων, ενω με τους ``ερυθρολευκους`` συμφωνησε και ο επιθετικος του Πανηλειακου Πρεντραγκ Τζορτζεβιτς, ο οποιος συμφωνα με πληροφοριες ειναι πιθανο να υπογραψει ακομη και σημερα τετραετες συμβολαιο συνεργασιας εναντι 190 εκατομμυριων δραχμων.

Εξαλλου, ο Ντουσαν Μπαγεβιτς επιστρεφει αυριο το απογευμα απο την Λημνο, οπου εκανε ολιγοημερες διακοπες και αναμενεται να συναντηθει με τον προεδρο του Ολυμπιακου Σωκρατη Κοκκαλη προκειμενου να συζητησει μαζι του ολα τα θεματα που αφορουν τη νεα του ομαδα. Παραλληλα, ο Ολυμπιακος μπηκε για τα ``καλα`` στην μαχη για την αποκτηση ενος ακομη παικτη του Πανηλειακου, του νεαρου μεσοεπιθετικου Στελιου Γιαννακοπουλου, τον οποιο ομως διεκδικει και ο Παναθηναικος και για το θεμα αυτο θα συναντηθουν σημερα ο προεδρος της ``πρασινης`` ΠΑΕ Γιωργος Βαρδινογιαννης με τον ομολογο του του Πανηλειακου Σακη Σταυροπουλο.

Ενω ομως ο Παναθηναικος φαινεται οτι αντιμετωπιζει καποια προβληματα στο θεμα του Γιαννακοπουλου, δεν συμβαινει το ιδιο με την μεταγραφη του νεαρου επιθετικου του Εδεσσαικου Γιωργου Νασιοπουλου, η οποια αναμενεται να ανακοινωθει επισημα σημερα. Παραλληλα, σε λιγες μερες θα ολοκληρωθει συμφωνα με πληροφοριες και η μεταγραφη στον Παναθηναικο του διεθνη Πολωνου επιθετικου της Λεγκια Βαρσοβιας, Μαρτιν Μιελτσελ, καθως και του μεσου του Απολλωνα Πρεντραγκ Κολα.

Οσο για το .. .σηριαλ του Ντεμη Νικολαιδη, η υποθεση του διεθνη επιθετικου του Απολλωνα αναμενεται να ξεκαθαρισει σημερα η το αργοτερο αυριο, αφου ο παικτης ερχεται στην Αθηνα και θα συζητησει με τον προεδρο της ΠΑΕ Κωστα Αλαμανο για το που θα συνεχισει την καριερα του. Οπως ειναι γνωστο, ο κ. Αλαμανος εχει συμφωνησει με τον Ολυμπιακο, αλλα ο παικτης επιθυμει να ενταχθει στην δυναμη της ΑΕΚ και τελικα δεν αποκλειεται να παραμεινει για εναν ακομη χρονο στην Ριζουπολη.

Κοντα σε μια μεγαλη μεταγραφικη επιτυχια βρισκεται ομως και η ομαδα μπασκετ του Ολυμπιακου, η οποια συμφωνα με πληροφοριες ``συμφωνησε σε ολα`` με τον Σερβο γκαρντ της Μπολωνια Σασα Τζορτζεβιτς, που θεωρειται ενα απο τα μεγαλυτερα ταλεντα του Ευρωπαικου μπασκετ. Απο την αλλη πλευρα, σημερα αναμενεται να ανακοινωθει και επισημα η συνεργασια του πετυχημενου προπονητη Γιαννη Ιωαννιδη με την ΑΕΚ, ενω και ο Παναθηναικος βρισκεται πολυ κοντα στην αποκτηση του φοργουορντ της Στεφανελ Μιλανου Γκρεγκορ Φουτσκα.

Στις Ηνωμενες Πολιτειες οι Σιατλ Σουπερσονικς πετυχαν την πρωτη νικη τους στον τελικο του ΝΒΑ επι των Σικαγο Μπουλς στην 4-η αναμετρηση τους. Επιβληθηκαν με 107-86 μειωνοντας το σκορ σε 3-1, ενω το επομενο παιχνιδι θα γινει και παλι στην πρωτευουσα της πολιτειας Ουασινγκτον τα ξημερωματα του Σαββατου και οι ``Ταυροι`` ειναι παντα το φαβορι, αφου θελουν μονο μια νικη για να κατακτησουν τον τιτλο για 4-η φορα τα εξι τελευταια χρονια.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σποραδικες βροχες, αναμενεται να εκδηλωθουν το απογευμα στη βορεια Ελλαδα, ενω στην υπολοιπη χωρα επικρατει αιθριος καιρος. Η θερμοκρασια στα βορεια θα φθασει τους 31 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 35 και στα νησια του Αιγαιου, τους 31 βαθμους Κελσιου. Στην Αττικη, επικρατει αιθριος καιρος, ενω το απογευμα θα συννεφιασει στα βορεια. Η θερμοκρασια θα φθασει τους 34 βαθμους. Βροχη η καταιγιδα ειναι πιθανον να σημειωθει το απογευμα στη Θεσσαλονικη οπου η θερμοκρασια θα φθασει τους 31 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, προβλεπεται σχεδον αιθριος καιρος, ενω στην κεντρικη και βορεια Ελλαδα προβλεπονται λιγες νεφωσεις που το απογευμα θα αυξηθουν
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Thursday, 13 June 1996 - 13:09:44