Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων των 21:00
  • [02] Δείτε το βίντεο με το δελτίο ειδήσεων στις 18:00
  • [03] Έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση για τη βομβιστική επίθεση

    [01] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων των 21:00

    1. Έκρηξη βόμβας στο Mall - Δυο ελαφρά τραυματίες - Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα: το χρονικό - τα ευρήματα - Καταδικάζουν η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα. 2. Σκληρή κόντρα Γ. Παπανδρέου - Α. Λοβέρδου με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου στη ΝΕΤ για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο Μηχανισμό Στήριξης 3. Λίστα Λαγκάρντ: Συγκροτείται η Προανακριτική - Πολιτική κόντρα για τις διαρροές στον Τύπο 4. Συνέντευξη Προέδρου της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη στην ΝΕΤ για αναθεώρηση Συντάγματος 5. Τη Δευτέρα το Eurogroup εγκρίνει τη δόση του Ιανουαρίου 6. Ληξιπρόθεσμες οφειλές: "Όχι" του υπουργείου σε περαιτέρω διευκολύνσεις 7. Στη Δικαιοσύνη η ΣΤΑΣΥ για τις απεργίες στις συγκοινωνίες 8. Ασφαλιστικό: στο "στόχαστρο" του Δ.Ν.Τ οι τριετίες το 2014 / Χωρίς ΑΦΜ και ΑΜΚΑ 560.000 συνταξιούχοι 9. Προφυλακίστηκαν οι δυο που δολοφόνησαν τον Πακιστανό 10. Αύξηση της οπλοφορίας στη χώρα 11.Εξαρση της γρίπης προ των πυλών 12. Φέτα.. Τασμανίας 13. Γίνε παραγωγός: πρόγραμμα για νέους που θέλουν να γίνουν αγρότες 14. Ελιά του Πλάτωνα: από σύγχρονο δένδρο το ξερό ξύλο που κλάπηκε 15. Λαθραία υλοτομία: εξελίσσεται σε μάστιγα 16. "Κέντρο Αγάπης" Ελευσίνας: καθημερινό γεύμα για δεκάδες παιδιά απόρων οικογενειών 17. Εκπαιδευτικοί κατά της πείνας στην Πορτογαλία 18. Αλγερία: η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή ομηρία 19. ΗΠΑ: ορκωμοσία Ομπάμα / Γερμανία: εκλογές στην Κάτω Σαξονία 20. "Έφυγε" ο Παύλος Μάτεσις 21. Αθλητικά 22. Καιρός

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 22:59

    Είδηση: 29897

    [02] Δείτε το βίντεο με το δελτίο ειδήσεων στις 18:00

    1. Έκρηξη βόμβας στο Mall - Δυο ελαφρά τραυματίες - ΕΛ.ΑΣ: Χτύπημα υψηλού κινδύνου - Κλειστός ο σταθμός της Νερατζιώτισσας - Καταδικάζουν η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα. 2. Συνέντευξη Προέδρου της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη στην ΝΕΤ 3. Λίστα Λαγκάρντ: Συγκροτείται η προανακριτική ανοιχτή παραμένει η δικαστική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα 4. Τη Δευτέρα το Eurogroup εγκρίνει τη δόση του Ιανουαρίου 5. Σκληρή κόντρα Γ. Παπανδρέου - Α. Λοβέρδου με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου στη ΝΕΤ 6. Νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα στο Μετρό - Στάσεις εργασίας σε ηλεκτρικό, τραμ 7. Προφυλακίστηκαν οι δυο που δολοφόνησαν τον Πακιστανό 8. Τουλάχιστον 25 οι νεκροί όμηροι στην Αλγερία Πέθανε ο συγγραφέας Παύλος Μάτεσις 9. Αθλητικά 10. Καιρός

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 21:00

    Είδηση: 29888

    [03] Έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση για τη βομβιστική επίθεση

    Έντονος είναι ο προβληματισμός στην κυβέρνηση για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Από την έκρηξη του ωρολογιακού μηχανισμού, στον πρώτο όροφο του κτηρίου, τραυματίσθηκαν ελαφρά δύο άτομα της υπηρεσίας φύλαξης --τα οποία βγήκαν ήδη από το ΚΑΤ όπου είχαν μεταφερθεί-- και προκλήθηκαν περιορισμένες υλικές ζημιές. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα" και ακολούθησε εκκένωση του κτιρίου, καθώς υπήρχαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι στις καφετέριες, τα εστιατόρια και τον κινηματογράφο, ωστόσο οι δύο υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

    Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι ενεργοποίησε τους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν σχετικά με το περιστατικό.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει πως ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται, υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι απαιτείται η απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις.

    Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, λίγες μέρες μετά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δηλώνει ότι η αστυνομία διέθετε από τον περασμένο Νοέμβριο πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

    "Η βομβιστική επίθεση αποτελεί εγκληματική ενέργεια που στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Είναι έκρηξη τυφλής βίας αδίστακτων τρομοκρατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και των παιδιών τους. Η κοινωνία θα τους απομονώσει", ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

    "Πρόκειται για μία εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια, την οποία καταδικάζουμε κατηγορηματικά" τόνισε στο Α' Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται καμία προσπάθεια για την αποκόμιση πολιτικού όφελους.

    Εντονη αντίδραση και από το ΠΑΣΟΚ, που τονίζει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας, που επιδιώκει νεκρούς και αίμα, και προειδοποιεί όλους όσοι επιδιώκουν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος ότι δεν θα τα καταφέρουν.

    Τα σημάδια πληθαίνουν και η κυβέρνηση καλείται να επέμβει κατασταλτικά και να προστατεύσει τους πολίτες από τις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες ακραίων στοιχείων, αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

    Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία, τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

    Για μία άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια έκανε λόγο το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού.

    Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας, τονίζει η Χρυσή Αυγή.

    Σχετικές ειδήσεις: Σε εξέλιξη οι έρευνες για την έκρηξη στο Mall - Δυο ελαφρά τραυματίες

    Τα κόμματα καταδικάζουν την βομβιστική επίθεση στο The Mall

    Σε ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή με τον Ν. Δένδια ο Α. Σαμαράς

    Στο ΚΑΤ με ελαφρά τραύματα οι δύο τραυματίες του The Mall

    Υπουργείο Δ. Τάξης: Στόχος ήταν η δημοκρατική ομαλότητα

    ΣΥΡΙΖΑ: καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας

    Ο εμπορικός κόσμος καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στο The Mall

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 22:39

    Είδηση: 29883


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 January 2013 - 21:49:55 UTC