Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείτε το βίντεο με το δελτίο ειδήσεων στις 15:00
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Οι υπουργοί να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους πολίτες
  • [03] Υφυπ. Παιδείας στη ΝΕΤ: Ποιους φοιτητές αφορά η ρύθμιση για τις μετεγγραφές
  • [04] Κόντρα Παπανδρέου - Λοβέρδου για την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ
  • [05] Δείτε το βίντεο με το δελτίο ειδήσεων των 12.00
  • [06] Με μια ματιά

    [01] Δείτε το βίντεο με το δελτίο ειδήσεων στις 15:00

    1) Έκρηξη βόμβας στο Mall - Δυο τραυματίες ΕΛ.ΑΣ: Χτύπημα υψηλού κινδύνου Εξιτήριο πήραν οι τραυματίες Δηλώσεις Δημάρχου Αμαρουσίου - κόσμου Κλειστός ο σταθμός της Νερατζιώτισσας Δεν λειτουργεί ο Προαστιακός, από Μεταμόρφωση ως Δουκίσσης Πλακεντίας.

    β) Έκρηξη στο Mall: Καταδικάζουν η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα. - Διαρκής ενημέρωση του Πρωθυπουργού - Δηλώσεις Π. Σκουρλέτη στο Α' πρόγραμμα - Ανακοινώσεις κομμάτων. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ν. Δένδια είχε ο Φώτης Κουβέλης - Ανακοίνωση του υπ. Δημόσιας Τάξεως

    γ) Τον γύρο του κόσμου κάνει η έκρηξη στο Mall

    2) Συνέντευξη Προέδρου της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη στην ΝΕΤ

    3) Στον απόηχο της προανακριτικής / Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

    4) Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαρροές

    5 ) Σκληρή κόντρα Γ. Παπανδρέου - Α. Λοβέρδου με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου στη ΝΕΤ, ότι διαφωνούσε ως μέλος της τότε κυβέρνησης με την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης

    6) Προφυλακίστηκαν οι δυο που δολοφόνησαν τον Πακιστανό

    7) Δύσκολη η βδομάδα για τις μετακινήσεις - Νέα 24ωρη απεργία την Δευτέρα στο μετρό- Στάσεις εργασίας σε Ηλεκτρικό και Τραμ

    8) Αλγερία Έληξε η πολιορκία των ισλαμιστών με 23 όμηρους νεκρών

    9) Κρίσιμες εκλογές για την Μέρκελ στην Κάτω Σαξονία

    10) Ορκίζεται για την δεύτερη θητεία του ο Ομπάμα

    11) Πορτογαλία: Πρωτοβουλία εκπαιδευτικών κατά της πείνας στα σχολεία

    12) Ο εορτασμός των Φώτων στον Ιορδάνη - Συγκρατημένη η προσέλευση των πιστών φέτος

    13) Φλώρινα: Προσφορές στα τοπικά προϊόντα εφαρμόζουν οι έμποροι

    14) ΤΕΙ σχεδιασμού & τεχνολογίας ξύλου & επίπλου / Περιζήτητοι οι απόφοιτοι του

    15) Θάνατος Παύλου Μάτεσι

    16) Μουσικές συναντήσεις στο Τρίτο πρόγραμμα

    Αθλητικά

    Καιρός

    ERT.GR

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 17:15

    Είδηση: 29877

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Οι υπουργοί να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους πολίτες

    Την ανάγκη αναθεώρησης του συνταγματικού και θεσμικού πλαισίου, μετά τον Ιούνιο που τελειώνει η 5ετία, τονίζοντας ότι έχει ωριμάσει η άποψη για αλλαγή, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στη ΝΕΤ.

    Ο κ.Μεϊμαράκης χαρακτήρισε την αναθεώρηση προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και επισήμανε ότι, μεταξύ άλλων, πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, οι οποίοι, όπως τόνισε, πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με όλους του πολίτες.

    Ακόμα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομίας, έμειναν πίσω αρχές, αξίες και οράματα, σημειώνοντας ότι ο νέος τρόπος διακυβέρνησης πρέπει να είναι θεσμικός, εθνικός και ευρωπαϊκός.

    Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η γενική αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι υπάρχει η βούληση να αλλάξει η χώρα και να πάει προς το καλύτερο, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση και η Βουλή πρέπει να κινηθούν με γρηγορότερους ρυθμούς.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ - Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 29868

    [03] Υφυπ. Παιδείας στη ΝΕΤ: Ποιους φοιτητές αφορά η ρύθμιση για τις μετεγγραφές

    Στη νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών αναφέρθηκε μιλώντας στην ΝΕΤ Παντού, ο υφυπουργός Παιδείας. Ο Θ. Παπαθεοδώρου, εξήγησε ότι χρειάστηκε να επανεξεταστεί το σύστημα των μετεγγραφών, στο περιβάλλον κοινωνικής κρίσης που διανύουμε. Είχαμε διαπιστώσει ότι το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο ήταν αρκετά αυστηρό αναφέρει τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα νέο πλαίσιο που απαντά στην κρίση. Η ρύθμιση, πρόσθεσε είναι άμεσης εφαρμογής.

    Πιθανά δικαιολογητικά

    β€’ Εκκαθαριστικό των εισοδημάτων του 2011. .β€’ Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. β€’ Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ σε περίπτωση ανεργίας των γονέων ή κηδεμόνων, που αποδεικνύει το διάστημα κατά το οποίο είναι ή ήταν άνεργοι κατά το 2012 β€’ Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από κρατικούς φορείς για τους ίδιους ή για γονείς ή για τέκνα ή για αδελφούς ή για συζύγους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 14:04

    Είδηση: 29866

    [04] Κόντρα Παπανδρέου - Λοβέρδου για την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ

    Αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του επικεφαλής της κίνησης ΡΙΚΣΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου, σημειώθηκε με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου στη ΝΕΤ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο να εντάξουν τη χώρα στο ΔΝΤ και ότι ο ίδιος διαφωνούσε.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη ΝΕΤ και στον Μανώλη Κοττάκη ανέφερε ότι διαφωνούσε ως μέλος της τότε κυβέρνησης με την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, κατηγορώντας τόσο τον Γ.Παπανδρέου όσο και τον Γ.Παπακωνσταντίνου ότι είχαν σχέδιο να εντάξουν τη χώρα στο ΔΝΤ. Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου διαφώνησαν με την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό. Υποστήριξε, επίσης, ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο να εντάξουν ούτως ή άλλως τη χώρα στο ΔΝΤ, όπως και το έπραξαν, ενώ ευθύνες ρίχνει και στη Λούκα Κατσέλη.

    Σε ανακοίνωση του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη «ομόφωνα» από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ότι σε όλες τις σχετικές αποφάσεις συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος. Ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα κατηγορεί τον πρώην συνεργάτη του ότι επιχειρεί "ρήξη με την αλήθεια". "Όπως και τότε έτσι και τώρα ορισμένες ανακοινώσεις ή ενέργειες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού βασίζονταν σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών", ανταπάντησε ο κ. Λοβέρδος.

    Σχετικές ειδήσεις: Απάντηση Λ. Κατσέλη στις δηλώσεις Α. Λοβέρδου

    Η ανακοίνωση του γραφείου του Γιώργου Α. Παπανδρέου:

    "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος της οποίας υπήρξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ομόφωνες, ιστορικές, δύκολες αλλά γενναίες αποφάσεις, έκανε το πατριωτικό της καθήκον και έσωσε τη χώρα και την ελληνική οικογένεια από το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεοκοπίας τον Μάϊο του 2010.

    Σήμερα, οι βασικές πολιτικές επιλογές εκείνης της περιόδου έχουν πλέον υιοθετηθεί και από πολιτικές δυνάμεις που πριν τις πολεμούσαν λυσσαλέα και τις απέρριπταν.

    Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος "θυμήθηκε" σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις.

    Γιατί τέτοια ρήξη με την αλήθεια; Θα περιμέναμε περισσότερη γενναιότητα και λιγότερη υποκρισία.

    Υποτίθεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ηγείται "κίνησης". Φαίνεται ότι για λίγη δημοσιότητα θέλει να την οικοδομήσει πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας. Είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα ορθοποδήσει -όπως και όλες εκείνες που στηρίζονται στην παραποίηση των αληθινών γεγονότων εκείνης της εποχής.

    Αποτελεί, δυστυχώς, κρίμα για την πολιτική ζωή του τόπου η υποκρισία, η οποία μάλιστα έρχεται στη δημοσιότητα με τόση ευκολία. Και είναι βέβαιο ότι, τέτοιου είδους αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, ούτε την ανανέωση, ούτε την προοδευτική μεταρρύθμιση της χώρας μπορούν να σηματοδοτήσουν.

    Και ας επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του Πρωθυπουργού θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξη μας στον μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι' αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες.

    Συνθήκες που είχαν ήδη διαμορφωθεί και χαρακτηρίζονταν από το βάρος ενός πρωτόγνωρου ελλείμματος που κληρονόμησε η τότε κυβερνηση, την αναξιοπιστία μας στη ευρωπαϊκή κοινότητα και τον ουσιαστικό αποκλεισμό της χώρας μας απο τις αγορές λόγω των ανακολουθιών και της αλλοίωσης των πραγματικών στοιχείων της οικονομίας απο την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Τέλος, θυμίζουμε ότι, η απόφαση για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, ελήφθη ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Κρίμα, Αντρέα".

    Η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου στην ανακοίνωση του γραφείου του Γ. Παπανδρέου

    "Όπως και τότε συνέβαινε, πολλές φορές, έτσι και τώρα ορισμένες ανακοινώσεις ή ενέργειες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού βασίζονταν σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών.

    Προσωπικά έχω παρά πολλές εμπειρίες. Χθες στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ''άλλη όψη" και στο δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη επισήμανα πρώτον ότι η απόφαση προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ελήφθει με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και δεύτερον πριν την απόφαση όμως αυτή, είχαν προηγηθεί συζητήσεις, εντός αρμοδίων οργάνων στις οποίες υπήρχαν διαφωνίες ορισμένων υπουργών για το αν έπρεπε στο μηχανισμό στήριξης να συμμετάσχει το Δ.Ν.Τ. Ορισμένοι Υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε.

    Η συνέχεια είναι γνωστή και είμαι από αυτούς που παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για την στήριξη της χώρας και των πολιτών της. Προσωπικά για αυτόν τον αγώνα έχω υποστεί τα πάνδεινα. Οι κηπουροί κρυμμένοι στο καλά προστατευόμενο βίο τους συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα.

    Ποιος όμως τους ακούει; Κανείς!!!

    Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω , γιατί το γραφείο του Γ. Παπανδρέου αισθάνεται ενοχές για την άποψη του πρώην Πρωθυπουργού, που μετουσιώθηκε σε πράξη να συμμετάσχει δηλαδή το Δ.Ν.Τ. από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010.

    Είναι φανερό ότι από την εν λόγω ανακοίνωση η γραφή της ιστορίας των πιο κρίσιμων στιγμών της μετεμφυλιακής περιόδου της Ελλάδας θα είναι μια επώδυνη διαδικασία . Εγώ είμαι παρών και όπως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ξέρει, δεν συμβιβάζομαι.

    Η χώρα αυτήν τη στιγμή έχει ανάγκη να ορθοποδήσει η οικονομία της και να δοθεί με επιτυχία η μάχη κατά της ύφεσης, για την στήριξη της Ελλάδας και των πολιτών της. Η μάχη αυτή προϋποθέτει ρήξεις κυρίως με εκείνους που συνήθισαν στις ευκολίες της ζωής . Κυρίως με εκείνους που «άνθισαν» πλάι σε άλλους που είχαν τη δική τους αυτοτελή και μαχητική ζωή.

    Κύριοι συντάκτες - όποιοι και αν είστε- της κατάπτυστης ανακοίνωσης του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, πρέπει να καταλάβετε πως η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος".

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριας εκανε την ακόλουθη δήλωση "για τις πολιτικές ευθύνες προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ".

    «Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του, που πήραν την απόφαση για την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, η οποία κατέστρεψε την οικονομία και προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση στην πατρίδα μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι στην συνείδηση του ελληνικού λαού - και όχι μόνο - είναι και θα παραμείνουν συνυπεύθυνοι και θα τους αναζητηθούν ευθύνες. Οψόμεθα εις Φιλίππους.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 17:23

    Είδηση: 29863

    [05] Δείτε το βίντεο με το δελτίο ειδήσεων των 12.00

    Έκρηξη στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι

    α) Είχαν προηγηθεί δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα - Τραυματίστηκαν ελαφρά δυο υπάλληλοι εταιρείας φύλαξης - Εκτεταμένες ζημιές στο Μall Υποδειγματική η εκκένωση - Πολύ μικρός ο χρόνος που δόθηκε για να απομακρυνθεί ο κόσμος

    β) Κλειστός ο σταθμός στην Νερατζιώτισσα λόγω της έκρηξης Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού

    γ) Διαρκής συνομιλία Σαμαρά - Δένδια Aπόλυτη και απερίφραστη καταδίκη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ: Απόλυτη καταδίκη της βίας Καταδικάζει τη βία και η ΔΗΜΑΡ

    2) Κόντρες για την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα - Έντονες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης

    3) Λίστα Λαγκάρντ : Έως αύριο αναμένεται να ορίσουν τα κόμματα, τους εκπροσώπους τους στην προανακριτική επιτροπή, που θα διερευνήσει, τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

    4. Συνέντευξη Προέδρου της Βουλής στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»

    5. Πολιτικές κόντρες στον απόηχο της απόφασης της Βουλής για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για Παπακωνσταντίνου

    6. Συμφωνία εργαζομένων - διοίκησης ΤΤ - 30% μείωση αποδοχή με διατήρηση των θέσεων εργασίας

    7. Ενιαίος τρόπος υπολογισμού εισφορών και συντάξεων, θα ισχύσει από το 2014 - Εξαγγελίες υπουργού Εργασίας

    8. Για 4η συνεχόμενη μέρα χωρίς μετρό

    9. Αλγερία: Έληξε η πολιορκία των ισλαμιστών με 23 ομήρους νεκρούς

    10. Κρίσιμες εκλογές για την Μέρκελ στην Κάτω Σαξονία

    11. Ορκίζεται για τη δεύτερη θητεία του, ο Ομπάμα

    12. Νεότερες εξελίξεις για την έκρηξη στο Mall. Έκρηξη με ωρολογιακό μηχανισμό Δηλώσεις Δημάρχου Αμαρουσίου - Οι πρώτες μαρτυρίες ΚΑΤ: Δυο ελαφρά τραυματίες Ανακοίνωση ΚΚΕ : Άκρως επικίνδυνη ενέργεια

    13. 24ωρη απεργία και τη Δευτέρα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό

    Αθλητικά

    Καιρός

    ERT.GR

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 16:01

    Είδηση: 29861

    [06] Με μια ματιά

    Kανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την εξασθένηση των ανέμων

    Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, στα Πετράλωνα

    Τέσσερις ορειβάτες νεκροί από χιονοστιβάδα στη Σκοτία.

    Το βράδυ ορκίζεται για δεύτερη θητεία, σε μια λιτή τελετή στον Λευκό Οίκο ο Μπαρακ Ομπάμα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 15:19

    Είδηση: 29873


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 January 2013 - 17:50:30 UTC