Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κεδίκογλου στη ΝΕΤ: Δεν αποκλείεται και νέα συνάντηση σήμερα
  • [02] Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΜΑΡ: Ανοιχτό το θέμα της συνάντησης των αρχηγών
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Κεδίκογλου στη ΝΕΤ: Δεν αποκλείεται και νέα συνάντηση σήμερα

    Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ώστε να ξεπεραστεί η εμπλοκή που σημειώθηκε χθες στη σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ. Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι είναι διαρκής η ενημέρωση των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη για όλες τις διαβουλεύσεις που γίνονται, ενώ δεν απέκλεισε να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων.

    Υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή, οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία και αποδεκτή λύση, ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. «Η προσπάθεια μας είναι να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό το καλύτερο αποτέλεσμα», είπε.

    Ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα ειδικού λογαριασμού, διευκρινίζοντας ότι είχε ειπωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και πως η παρούσα κυβέρνηση δεν το συζητά.

    Ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο Β, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «πάντα υπάρχει, αλλά είναι προτιμότερο το σχέδιο Α».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 11:40

    Είδηση: 24524

    [02] Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΜΑΡ: Ανοιχτό το θέμα της συνάντησης των αρχηγών

    Έτσι όπως έχει η κατάσταση οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι δεν μπορούμε να τις ψηφίσουμε δήλωσε στην ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Α. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι θα πρέπει και η τρόικα να καταλάβει ότι η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της και ότι οι αλλαγές δεν θα προσφέρουν απολύτως τιποτα. Η ΔΗΜΑΡ, πρόσθεσε, δεν έχει ψηφίσει ούτε το πρώτο ούτε το β μνημόνιο και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε τη διάθεση να ρίξουμε την κυβέρνηση ή να πάει σε περιπέτειες η χώρα». Ερωτηθείς αν αφορά την ΔΗΜΑΡ, το μήνυμα του Πρωθυπουργού, περί τολμηρών σημείωσε ότι μεγαλύτερο κήρυγμα για το ποιος είναι γενναίος δεν υπάρχει από την στάση της ΔΗΜΑΡ και τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση. Ο ίδιος χαρακτήρισε ανοιχτό το θέμα της νέας συνάντησης των αρχηγών. Ξέρουμε ότι η διαπραγμάτευση, συνεχίζεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αν υπάρχουν νεότερα πιθανό να γίνει συνάντηση, δεν έχουμε όμως τετοια ενημέρωση τώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 11:40

    Είδηση: 24521

    [03] Με μια ματιά

    -24ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων για την ένταξη των ταμείων τους στον ΕΟΠΥΥ. Στάση εργασίας 11 με 2 και των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά.

    -Τριήμερη πανελλαδική απεργία, από σήμερα έως και την Παρασκευή, κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων.

    -Εικοσιτετράωρη αποχή θα πραγματοποιήσουν αύριο οι δικηγόροι της Αθήνας, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

    -Συγκέντρωση στο εργοτάξιο του σταθμού Αγίας Σοφίας και πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο μετρό, με αίτημα την αλλαγή των συμβάσεων των προσφάτων προσληφθέντων.

    -Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για συνέργια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη το 2007, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή, για την εμπλοκή τους στα γεγονότα της Ραφήνας, αποφάσισε χθες η Βουλή.

    -Στο ΣτΕ προσέφυγαν εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας, ζητώντας να ακυρωθεί η μεταβίβασή της στην Τράπεζα Πειραιώς.

    -Σήμερα θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.350 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, που αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή για τα έτη 2011 και 2012.

    -Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν 142 κιλά κάνναβης και ένα Καλάσνικοφ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

    -Ολοσχερώς καταστράφηκε λεωφορείο της ΕΘΕΛ κενό επιβατών στο οποίο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, εκδηλώθηκε στις 06:35 φωτιά την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει στην λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, 100 μέτρα μετά τον κόμβο της Αττικής Οδού. Στο σημείο έφτασαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 9 πυροσβέστες που κατέσβησαν την πυρκαγιά. Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

    -Νέες ολονύκτιες διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών, στην Ισπανία, κατά της λιτότητας.

    -Την αγριότητα δύο ληστών έζησε χθες το βράδυ ένας ηλικιωμένος στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες, προσποιούμενοι τους διανομείς φαγητού, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του ηλικίας 71 ετών άντρα, όπου αφού τον χτύπησαν και τον έδεσαν, άρπαξαν 400 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ το θύμα παρά το σοκ που υπέστη είναι καλά στην υγεία του.

    -Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη τρία άτομα, μέλη των λεγόμενων συμμοριών του σκραπ, τα οποία προσπάθησαν να διαλύσουν μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ, προκειμένου να κλέψουν το μέταλλο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, όπου οι τρεις συλληφθέντες -αθίγγανοι- προσπαθούσαν να αποκολλήσουν μεταλλικά τμήματα της γέφυρας. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν 36χρονο, μία 40χρονη και μία 36χρονη. Ακόμη αναζητείται 47χρονος συνεργός τους.

    -Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 53χρονος αλλοδαπός, οδηγός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου (camper), διότι βρέθηκε κρυμμένη στον χώρο της τουαλέτας του οχήματος ποσότητα ναρκωτικής ουσίας συσκευασμένη σε 97 πακέτα μικτού συνολικού βάρους 103,700 ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

    -Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 38χρονος αλλοδαπός διότι παρείχε άμεση συνέργεια σε 33χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Ο 33χρονος επίσης συνελήφθη.

    -Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, έξι αλλοδαποί οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, 58χρονος, οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι μετέφερε ως συνοδηγό 22χρονη αλλοδαπή η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα. Η 22χρονη επίσης συνελήφθη.

    -Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί οι οποίοι εντοπίστηκαν στο φορτίο φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον οδηγό του, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, τρεις αλλοδαποί οι οποίοι εντοπίστηκαν στο φορτίο φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον οδηγό του, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά Ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΣΟΥ» Σάμου, πλησίον της οριογραμμής, περισυνελέγησαν από στελέχη πλωτού περιπολικού Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, 42 αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, αφού νωρίτερα είχαν προβεί στο σκίσιμο της βάρκας στην οποία επέβαιναν. Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί.

    -Νέα εξέγερση σημειώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, όπου σε χώρο κράτησης 30 ατόμων, παρέμεναν μέχρι χθες 97 παράνομοι μετανάστες. Οι κρατούμενοι, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες, άρχισαν να χτυπάνε τα κάγκελα, με αποτέλεσμα μέσα στη σύγχυση που επικράτησε να τραυματιστούν 9 άτομα. Άντρες του λιμενικού και της αστυνομίας, κάλεσαν ασθενοφόρα και μετέφεραν τους τραυματισμένους κρατούμενους στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου σε 6 από αυτούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    -Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με παγκρήτια δράση και με διασυνδέσεις στην Αθήνα, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές της Κρήτης. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία, στο δόκανο των αρχών έπεσαν οκτώ άτομα- επτά άνδρες και μία γυναίκα- με την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητείται ως συνεργός ακόμη ένα άτομο. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 396,1 γραμμάρια ηρωίνης, 89,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 18 κινητά τηλέφωνα, 13 βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων και το χρηματικό ποσό των 8.070 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 11:28

    Είδηση: 24527


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 October 2012 - 8:49:47 UTC