Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις για τη συνάντηση των τριών αρχηγών
  • [02] Κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά - Στο τραπέζι η πολιτική διαπραγμάτευση

    [01] Αντιδράσεις για τη συνάντηση των τριών αρχηγών

    Για λεονταρισμούς των κυρίων Κουβέλη και Βενιζέλου κατόπιν εορτής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την συνάντηση των τριών αρχηγών και τις δηλώσεις των προέδρων της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

    ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι λεονταρισμοί Κουβέλη και Βενιζέλου, κατόπιν εορτής, από τη στιγμή που έχουν ήδη συμφωνήσει στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής, έχουν ελάχιστο αντίκρισμα. Τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για τα εργασιακά έχουν κατεδαφίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, έχουν στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, βυθίζοντας παράλληλα στην ύφεση την ελληνική οικονομία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

    «Τώρα εμφανίζονται ως σωτήρες των εργασιακών σχέσεων αυτοί που τις έχουν ήδη διαλύσει και σκοπεύουν στο επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουν το έργο τους. Αυτοί που βρίσκονται απέναντι στην τρόικα δεν είναι οι κυβερνητικοί εταίροι, αλλά ο ελληνικός λαός που αγωνίζεται για την απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο, και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στη βάση της προστασίας της εργασίας και του κοινωνικού κράτους και την αναδιανομή του πλούτου».

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

    Επιμένουν στην άποψή τους περί «δήθεν αντιπαράθεσης- δήθεν διαπραγμάτευσης» περί τα εργασιακά θέματα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σχολιάζοντας τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις δηλώσεις των κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλου, ενώ κάνουν λόγο για «άλλοθι που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ψηφίσει όλα τα άλλα προαποφασισμένα μέτρα».

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης σε δήλωσή του υποστήριξε:

    «Η τρόικα των πιστωτών, αναδεικνύοντας το κεφάλαιο των εργασιακών θεμάτων ως στοιχείο της δήθεν αντιπαράθεσης - δήθεν διαπραγμάτευσης, προσφέρει στην κυβέρνηση το απαραίτητο άλλοθι, που της επιτρέπει να ψηφίσει όλα τα άλλα προαποφασισμένα μέτρα που σαρώνουν και ισοπεδώνουν τη ζωή και την προοπτική μας».

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Σύσκεψη εγχώριας τρόικα

    Συνεχίζεται το θέατρο σκιών της συγκυβέρνησης με λεκτικούς λεονταρισμούς από αυτούς που έχουν ήδη δώσει "γη και ύδωρ" στους τοκογλύφους. Έτσι θα πάει η παράσταση μέχρι τέλους, μήπως και περισωθούν τα απο-κόμματα της εγχώριας τρόικα, που αύριο φέρνουν στη βουλή το νομοσχέδιο του απόλυτου ξεπουλήματος της χώρας.

    Σχετικές ειδήσεις: Κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά- Στο τραπέζι η πολιτική διαπραγμάτευση

    Κουβέλης: Όχι στην ισοπέδωση των εργασιακών που θέλει η τρόικα

    Βενιζέλος: Το ζήτημα είναι πολιτικό - Να μην ανοίξει το θέμα των εργασιακών

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 21:31

    Είδηση: 24488

    [02] Κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά - Στο τραπέζι η πολιτική διαπραγμάτευση

    Τις κόκκινες γραμμές που θέτουν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά σε σχέση με το πακέτο των μέτρων επανέλαβαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ενώ στο προσκήνιο έρχεται η πολιτική διαπράγματευση με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αναμένεται να προωθήσει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ώρες προκειμένου να βρεθεί διέξοδος, δεδομένου οτι τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα. Μετά τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά παρέμειναν το οικουμενικό επιτελείο και ο υπουργός Εργασίας για να σχεδιάσουν υπό τον πρωθυπουργό τις επόμενες δύσκολες κινήσεις.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε αντίθετος στο άνοιγμα των εργασιακών, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο και τόνισε οτι πρέπει να λυθεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους για να μη χρειαστούν και νέα μέτρα. Ο κ. Βενιζέλος έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει την στροφή αλλά και η οποία θα πείθει την κοινωνία, τους διεθνείς παράγοντες και τις αγορές ότι είναι η οριστική και ασφαλής λύση του ελληνικού προβλήματος.

    Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν περιθώρια να εξασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση, χωρίς να γίνουν οριζόντιες περικοπές, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα όπως αυτό στο εργασιακό, που δεν συνεισφέρουν τίποτα στο δημοσιονομικό μας στόχο. Πρόσθεσε ακόμη πως είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η αξιοπρέπεια μας σε σχέση με την δημοσιονομική διαχείριση του κράτους, στέλνοντας το μήνυμα σε εταίρους και δανειστές ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο. Και καταλήγοντας, είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον αλλά θα πρέπει να έχει αποτελέσματα.

    Απαράδεκτες χαρακτήρισε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τις αξιώσεις της τρόικας για τις αλλαγές στα εργασιακά, τονίζοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσουν μεταβολές στα εργασιακά δικαιώματα. Ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι οι μεταβολές αυτές που επιμένει να ζητά η τρόικα δεν έχουν καμμία σχέση με αναμενόμενο δημοσιονομικό όφελος, ενώ, αν γίνουν τελικά δεκτές, πρόσθεσε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων, θα τροφοδοτηθεί η ανεργία και θα επιβαρυνθεί η τεράστια ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Α. Σαμαράς: Μόνο μου κριτήριο η Ελλάδα και το μέλλον της

    Σαμαράς με οικονομικό επιτελείο και υπουργό Εργασίας μετά τη σύσκεψη των τριών

    Βενιζέλος: Το ζήτημα είναι πολιτικό - Να μην ανοίξει το θέμα των εργασιακών

    Κουβέλης: Όχι στην ισοπέδωση των εργασιακών που θέλει η τρόικα

    Αντιδράσεις για τη συνάντηση των τριών αρχηγών

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 21:33

    Είδηση: 24482


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 23 October 2012 - 20:49:41 UTC