Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση στην Αθήνα από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

    [01] Ικανοποίηση στην Αθήνα από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

    Με τις θετικές επισημάνσεις για την πορεία της χώρας επιστρέφει ο πρωθυπουργός από τη Συνοδο Κορυφής. Η κυβέρνηση επικεντρώνει την προσπάθεια της πλέον στα επόμενα βήματα, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει από τις Βρυξέλλες ότι μόλις βγει η έκθεση της τρόικας, θα υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ χωρίς να χρειαστεί μια νέα σύνοδος κορυφής.

    Στη συνέντευξη Tύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι το θέμα της Ελλάδας δεν βρίσκονταν στην ατζέντα, στα συμπεράσματα έγινε ξεχωριστή αναφορά και υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.

    Πρόσθεσε ότι εξήγησε στους ευρωπαίους εταίρους ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι εφιαλτική, με τη ρευστότητα στο μηδέν και την ανεργία στα ύψη και επαναβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει για τη σωτηρία της Ελλάδας.

    Απευθυνόμενος στους εταίρους και την τρόικα, ο κ.Σαμαράς είπε ότι ακόμα κι αν η πρόοδος είναι πολύ μεγάλη, δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο από υπερβολικές δηλώσεις ή αθετήσεις, οι οποίες τροφοδοτούν τον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό, φαινόμενα απαράδεκτα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την συμπαράστασή τους και προανήγγειλε επισκέψεις στην Αθήνα το προσεχές διάστημα, τόσο του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ όσο και του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σύνοδος της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, στην οποία μετέχουν χαμηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η έκθεση της τρόικας ή σημεία της έκθεσης. Θα ακολουθήσει η ψήφιση των μέτρων στη Βουλή και στις 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης.

    Σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης με αφορμή τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θετικά αποτιμούν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

    Αισιόδοξος, ότι η Ελλάδα θα βγει από τηn κρίση και θα ξεπεράσει το δημοσιονομικό πρόβλημα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ πηγές της Ιπποκράτους κάνουν λόγο για «θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης».

    Στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση του συνόλου της οικονομικής βοήθειας και την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.

    Τα επιτεύγματα για τα οποία θριαμβολογεί σήμερα ο κ. Σαμαράς, είναι όλα αυτά που δημιούργησαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους, απόλυτη απελπισία μέχρι αυτοκτονίας σε χιλιάδες υπερχρεωμένους δανειολήπτες, φτώχεια και εξαθλίωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πανος Σκουρλετης.

    Τα αποτελέσματα της συνόδου δεν μπορεί παρά να θεωρούνται φτωχά και κατώτερα των προσδοκώμενων από την κυβέρνηση, δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    Παριστάνει τον τεθλιμμένο συγγενή ο κ. Σαμαράς για το δράμα της Ελλάδος, την άνεργη ελληνική νεολαία και την διάλυση της εθνικής μας οικονομίας και δεν λέει λέξη για τον εθνικό πλούτο που εκχωρείται στους τοκογλύφους, αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

    ΕΕ και το ΔΝΤ επιβραβεύουν τους σφαγιαστές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Τέτοια συγχαρητήρια πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, η κυβέρνηση Βενιζέλου και η κυβέρνηση Κουβέλη, δήλωσε η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Σαμαράς: Αναγνωρίστηκε η πρόοδος- Να επισπευστεί η εκταμίευση

    Χαιρετίζουν την ελληνική προσπάθεια - Συμβιβασμός για την τραπεζική εποπτεία

    Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση ο Βενιζέλος

    ΔΗΜΑΡ: Επάνοδος σε τροχιά αξιοπιστίας για την Ελλάδα

    Αντιδράσεις και σχόλια κομμάτων για την Σύνοδο Κορυφής

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 21:24

    Είδηση: 24234


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 19 October 2012 - 20:49:33 UTC