Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποτίμηση της Συνόδου από τον Α. Γεωργιάδη και τον Π. Σκουρλέτη
  • [02] Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας η συμφωνία για τα μέτρα
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Αποτίμηση της Συνόδου από τον Α. Γεωργιάδη και τον Π. Σκουρλέτη

    Αδυναμία, να κατανοήσει την αισιοδοξία του ¶δωνη Γεωργιάδη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο ευτυχισμένος ο κ. Γεωργιάδης» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και έδωσε τον τίτλο στην χθεσινή Σύνοδο «Μέχρι τώρα τα χουμε δώσει όλα και δεν έχουμε πάρει τίποτα».

    Όπως εξήγησε, η χθεσινή δήλωση των Ευρωπαίων, είπε ότι το θέμα της δόσης θα εξεταστεί μετά το πόρισμα της τρόικας και διερωτήθηκε αν αυτό καλύπτει την ελληνική πλευρά.

    Ο κ. Σκουρλέτης, σημείωσε ότι θα πρέπει να δούμε το τι θα γίνει η δόση και αναφέρθηκε στην είδηση χθες του Spiegel, ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε σε ένα δεσμευμένο λογαριασμό πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα χειριστεί ούτε ένα ευρώ.

    Ο ίδιος είπε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει, αλλά το θέμα είναι «τι θα περάσει στην αγορά» και υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρξουν ισχυρές πολιτικές δυνατές αποφάσεις.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 11:31

    Είδηση: 24160

    [02] Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας η συμφωνία για τα μέτρα

    Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθούν τα ανοιχτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα. Παραμένουν οι ανοιχτοί λογαριασμοί σε τρία μέτωπα, το εργασιακό, το φορολογικό και την απελευθέρωση αγορών. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μέσω e-mail με τους επικεφαλής της τρόικας αλλά και με τα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης - τρόικας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία και έτσι να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση.

    Το πρώτο e-mail έφυγε ήδη. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης απέστειλε στους επικεφαλής της τρόικας τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για τα φλέγοντα θέματα στα εργασιακά που παραμένουν ακόμα ανοιχτά.

    Σύμφωνα με αυτό, οι τριετίες φαίνεται να διασώζονται παγωμένες, δηλαδή χωρίς αυξήσεις ενώ για τις αποζημιώσεις φαίνεται πως για τους ήδη εργαζόμενους παραμένουν τα 12 μηνιάτικα έως 16 χρόνια προϋπηρεσίας και από εκεί και πάνω θα παίρνουν ότι έπαιρναν και πριν όμως μέχρι συγκεκριμένο μισθολογικό πλαφόν.

    Για τους νεοσεισερχόμενους στην αγορά εργασίας η αποζημίωση θα είναι έως 12 μισθοί ενώ το 40ωρο εργασίας θα κατοχυρώνεται και μέσα στο μνημόνιο.

    Ανοιχτά παραμένουν ακόμα και κάποια διαρθρωτικά ζητήματα, όπως είναι οι παρεμβάσεις στην αγορά προϊόντων και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Όσον αφορά στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου οικονομικών τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί. Τα 11 δισ. € προέρχονται από περικοπές δαπανών και τα 2,5 δισ. € από φορολογικές αλλαγές"

    Το τελευταίο σενάριο για τους φορολογικούς συντελεστές δείχνει πως για τους ελευθέρους επαγγελματίες ο συντελεστής θα είναι τελικά στο 28% και όχι στο 35 όπως αρχικά σχεδιαζόταν, ενώ προβλέπεται ενιαίος συντελεστής 15% για όλες τις επιχειρήσεις.

    Συμφωνία φαίνεται πως επιτέθηκε και ως προς την ύφεση για το 2013, καθώς 5% υπολόγιζε η τρόικα. 3,8% το υπουργείο οικονομικών, τελικά βρέθηκε συμβιβαστική λύση στο 4,2% του ΑΕΠ.

    Το κλίμα στις συνομιλίες αποτυπώθηκε και στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα αμέσως μετά την αποχώρηση των επικεφαλής της από την Αθήνα.

    «Το κλιμάκιο και οι ελληνικές αρχές διεξήγαγαν διεξοσικές και εποικοδομητικές συνομιλίες. Οι αρχές και τα στελέχη των τριών οργανισμών συμφώνησαν στον πυρήνα των απαιτούμενων μέτρων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα είναι έτοιμη πριν από τις αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου ενώ ολόκληρη η δόση αναμένεται να εκταμιευθεί στα μέσα του Νοέμβρη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 01:56

    Είδηση: 24130

    [03] Με μια ματιά

    -Ογκώδεις διαδηλώσεις στην Αθήνα, επεισόδια στο Σύνταγμα με ανταλλαγή μολότοφ και χημικών. 10 τραυματίες, ένας ηλικιωμένος διαδηλωτής νεκρός από ανακοπή καρδιάς.

    -Τη δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, στη θέση των 127 εφοριών που κλείνουν, προτείνει η ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ.

    -Μειώνεται από 1ης Νοεμβρίου η τιμή των περισσότερων από τα 12.000 φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά. 15θήμερο περιθώριο διάθεσης των αποθεμάτων στα φαρμακεία.

    -Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα σε ΑΤΜ τράπεζας σε πάρκο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αγία Παρασκευή. Από την ισχυρότατη έκρηξη το ΑΤΜ καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ υλικές ζημιές υπέστησαν τέσσερα σταθμευμένα οχήματα. Οι άγνωστοι άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το ΑΤΜ και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    -Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6:36 το πρωί σε θαλάσσιο χώρο 13 χλμ. βόρεια της Σητείας, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο. Τo εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε στα 18 χλμ.

    -Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραπέμπει στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας 78 υποθέσεις πρώην καπνοπαραγωγών που εισέπρατταν παράνομα επιδοτήσεις, ενώ όπως διαπιστώθηκε έχουν πεθάνει. Ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, είπε ότι θα ζητηθεί η έντοκη επιστροφή των ποσών από τους κληρονόμους. Η απάτη υπολογίζεται στα 150.000 ευρω.

    -Στη Συρία, τουλάχιστον 49 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 23 παιδιά σκοτώθηκαν χθες από βομβαρδισμό των κυβερνητικών δυνάμεων σε πόλη στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στους αντάρτες.

    -Στην Ολλανδία, τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από σαλμονέλα και άλλοι 950 ασθένησαν, αφού κατανάλωσαν μολυσμένο καπνιστό σολομό, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Τα προϊόντα, στα οποία είχε ανιχνευτεί σαλμονέλα, έχουν αποσυρθεί από την αγορά, διευκρίνισε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

    -28 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν, ενώ διεκόπη η ροή φυσικού αερίου προς την Τουρκία, λόγω έκρηξης που σημειώθηκε αργά χθες σε ιρανικό αγωγό.

    -Δύο γυναίκες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 31 και 24 ετών, συνελήφθησαν στο Ηράκλειο χθες το πρωί, για πώληση βρέφους, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.

    -Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη κινδυνεύοντος σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Κέρκυρας. ¶μεσα, απέπλευσε προς παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εντόπισε το φουσκωτό σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Τ.Π. 2092-Ι' με 27 παράνομους αλλοδαπούς, 22 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Παλαιοκαστρίτσας. Κατά δήλωση των ανωτέρω παράνομων αλλοδαπών χειριστής του ταχύπλοου σκάφους φέρεται να είναι 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επέβαινε επί του σκάφους και τους παρέλαβε βραδινές ώρες της 17/10/12 από την Πάργα με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στην Ιταλία.

    -Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στη Σάμο από προσωπικό της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Σάμου, έξι παράνομοι αλλοδαποί, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων οι οποίοι παραδόθηκαν στη Λιμενική Αρχή Σάμου.

    -Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες εντός λιμένα Σάμου από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 13 παράνομοι αλλοδαποί άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι ανωτέρω αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από έναντι τουρκικές ακτές, πρωινές και βραδινές ώρες της 17/10/12 με πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους οι οποίες καταστράφηκαν κατά την αποβίβασή τους, ενώ πρωινές ώρες της 19/10/12 θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου.

    -Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, δύο αλλοδαποί οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 43χρονος, οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει κρυμμένους εντός του φορτίου του επικαθήμενου τέσσερις αλλοδαπούς με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 11:00

    Είδηση: 24167


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 19 October 2012 - 8:49:58 UTC