Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά

    [01] Με μια ματιά

    -Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένος στα δικαστήρια της Ευελπιδων όταν γυναίκα -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- τους πυροβόλησε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δυο άνδρες και η γυναίκα είναι αθίγγανοι. Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στο κτίριο 9, έξω από το γραφείο του ανακριτή, όταν οι δυο άνδρες, που ήταν προφυλακισμένοι, προσήχθησαν για να απολογηθούν. Η γυναίκα συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

    -Αρχίζει από σήμερα η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2010. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 420 εκ. ευρώ.

    -Παντεχνική πανεπιστημονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας (στην οδό Σταδίου) διοργανώνουν, στις 12, οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αντιδρώντας, μεταξύ άλλων, στις περαιτέρω μειώσεις μισθών, παροχών και συντάξεων, στην ένταξη του κλάδου στον ΕΟΠΥΥ. Από τις 11.30 και για τρεις ώρες έχουν κηρύξει στάση εργασίας.

    -Πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει την Τετάρτη οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στα προωθούμενα μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους. Στην πανελλαδική απεργία των επιστημονικών φορέων της Τετάρτης, αλλά και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

    -Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα ταξί σε όλη τη χώρα την Πέμπτη, από τις 08.00 το πρωί ως τις 5.00 το απόγευμα στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.30 το πρωί επί της οδού Μητροπόλεως.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό λιμένα Καβάλας από προσωπικό του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών, 27χρονος, διότι κατείχε δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μέσα σε πακέτο τσιγάρων, καθώς και μία νάιλον συσκευασία, επιμελώς κρυμμένη στην κουκούλα του μπουφάν του, με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μεικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων.

    -Η Λιμενική Αρχή Χανίων ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ότι 83χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ «BLACK WATCH» σημαίας Μπαχάμες, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. βόρεια του λιμένα Χανίων, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο παρέλαβε τον 83χρονο και τον μετέφερε στο λιμάνι των Χανίων, απ' όπου και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία.

    -Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής 52χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο), διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη που εντοπίσθηκε στο χώρο όπου αποθηκεύονται οι ρεζέρβες (στο πίσω μέρος του επικαθήμενου), τρεις αλλοδαπούς στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    -Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας 47χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο), διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει, ως συνοδηγό, έναν αλλοδαπό στερούμενο νομιμοποιητικών εγγράφων, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 10:26

    Είδηση: 23852


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 15 October 2012 - 8:49:33 UTC