Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων στο «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»
  • [02] Ο απόηχος της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα
  • [03] Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας - Επί τάπητος τα εργασιακά
  • [04] Με μια ματιά

    [01] Ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων στο «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»

    Διευκρινήσεις σχετικά με το επίδομα θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας έδωσε ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», ενώ αναφέρθηκε και στη φοροδιαφυγή.

    Σχετικά με όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου θέρμανσης, αυτοί θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική φόρμα. Περισσότερα στοιχεια θα δίνονται στο τηλέφωνο της ΓΓΠΣ για το επίδομα θέρμανσης: 210 4802552.

    Αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας, δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που έγινε και με τις δόσεις για το φόρο, ενώ, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ελέγχους θα κάνει και η Δημοτική Αστυνομία.

    Μιλώντας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, σημείωσε ότι έχουν γίνει πολλά πράγματα και αξιοποιούνται όλο και περισσότερα στοιχεία. Πρόκειται για κάτι που θέλει πολλή δουλειά, τόνισε ο κ. Θεοχάρης και αναφέρθηκε και σε διαδικασία αυτοσυμόρφωσης των φορολογούμενων.

    Όσον αφορά τη λίστα με τα εμβάσματα στην Ελβετία, είπε ότι η διαδικασία φορολόγησης έχει αρχίσει και θα ειδοποιηθούν όσοι πρέπει να ειδοποιηθούν.

    Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Αριάδνη», λέγοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να εστιάσουμε στην αποτελεσματικότητα του μέτρου: «Πρόκειται για κάτι προσωρινό, μέχρι να ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση στα ληξιαρχεία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, NET

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 13:39

    Είδηση: 23773

    [02] Ο απόηχος της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα

    Στο στούντιο της εκπομπής «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» βρέθηκαν οι ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα, Νίκος Χουντής και Γιώργος Τούσσας. Στο επίκεντρο η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

    «Κάθε μέρα διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο ότι η Ελλάδα αρχίζει να αποκτά αξιοπιστία (...) Η επίσκεψη Μέρκελ αποτέλεσε θετικό σταθμό, που συζητήθηκε όχι μόνο στις Βρυξέλλες», υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα. Η κα Κράτσα τόνισε πως σήμερα είναι περισσότερο από ορατό ότι, εάν τα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν συνδυαστούν με παρεμβάσεις για μια πιο ανταγωνιστική οικονομία, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση.

    Τι απήχηση είχε η επίσκεψη Μέρκελ το είδαμε αμέσως μετά, σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. «Έκτοτε είχαμε δύο απαράδεκτες απαιτήσεις της τρόικας», είπε ο κ. Χουντής, «να μην πληρώσουν οι τράπεζες το μέρισμα της κρατικής επιχορήγησης» και «το ενδεχόμενο εκκένωσης νησιών». Επί της ουσίας δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, η πίεση να εφαρμοστεί το μνημόνιο συνεχίζεται κι επαυξάνεται, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας τόνισε ότι κρίθηκε ως κατάλληλη η στιγμή για την επίσκεψη, έτσι ώστε η Άγκελα Μέρκελ «να διεκδικήσει τα συμφέροντα των γερμανικών μονοπωλίων» και «να υπερασπιστεί τη συγκυβέρνηση σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση ενός πακέτου, που η προέκτασή του θα ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, NET

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 13:34

    Είδηση: 23772

    [03] Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας - Επί τάπητος τα εργασιακά

    Σειρά συσκέψεων θα έχει Σάββατο και Κυριακή ο Πρωθυπουργός για να ολοκληρώσει το πακέτο των απαιτούμενων διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, το οποίο επιθυμεί να είναι έτοιμο και να ψηφιστεί από τη Βουλή παράλληλα με το νέο πακέτο μέτρων, ενώ συνεχείς είναι οι επαφές του με ξένους ηγέτες ενόψει της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη. Την ίδια ώρα, σχεδόν σε καθημερινή βάση συναντάται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με την τρόικα: Σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα, ενώ τα εργασιακά, όπως οι αποζημιώσεις οι τριετίες, οι ευέλικτες μορφές εργασίας και ο κατώτατος μισθός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιάννη Βρούτση με την τρόικα. Υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης, θα συνεχίσουμε και αύριο και δεν αποκλείεται να τελειώσουμε».

    Σχεδόν καθημερινές οι διαπραγματεύσεις

    Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και η οποία θα ξεμπλοκάρει την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

    Σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, η απόφαση για τη εκταμίευση της δόσης μπορεί να υιοθετηθεί από το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου ή από κάποια έκτακτη συνεδρίασή του, ενώ σημειώνουν ότι οι αποφάσεις που αφορούν συνολικά την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης το πιθανότερο είναι ότι θα μετατεθούν για τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

    Στόχος του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, είναι να πραγματοποιηθούν άμεσα ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις και να δρομολογηθεί η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

    Σημειώνεται πως το 70% των διαρθρωτικών αλλαγών θα προωθηθεί εντός των επόμενων ημερών και σε κάθε περίπτωση πριν από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης.

    Στο μεταξύ, πίστωση χρόνου για την αποφυγή τυφλών απολύσεων ζητά από την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Πηγές του υπουργείου εκτιμούν ότι ο αριθμός των ακατάλληλων υπαλλήλων μπορεί να φτάσει 10.000.

    Οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας για την ερχόμενη χρονιά φαίνεται ότι μπορούν να επιτευχθούν, δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν.

    «Κερδίζει το σεβασμό των εταίρων» αναφέρει για τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Economist, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα αποτελεί ένδειξη ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί πλέον επιλογή για τους Γερμανούς.

    Σχετική είδηση: Ζήτημα ημερών η συμφωνία με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, NET

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 19:30

    Είδηση: 23765

    [04] Με μια ματιά

    -Πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές, που παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού τους και εισέβαλαν σε αυτό, βρέθηκαν μέλη μιας οικογένειας στις τρεις τα ξημερώματα στη Ραφήνα. Οι δράστες ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και στην συνέχεια, αφού πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, διέφυγαν με αυτό.

    -Στις τρεις τα ξημερώματα Σαββάτου άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε ΑΤΜ τράπεζας στους Αμπελοκήπους στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Αχαΐας. Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και έτσι η φωτιά δεν εξαπλώθηκε, ωστόσο το ΑΤΜ καταστράφηκε ολοσχερώς.

    -Δύο άγνωστοι εισέβαλαν το βράδυ στην Κάτω Γατζέα Μαγνησίας σε πρατήριο υγρών καυσίμων, πυροβόλησαν μια φορά στο πόδι τον ιδιοκτήτη και μια φορά στο έδαφος και προσπάθησαν να αρπάξουν τις εισπράξεις.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 23778


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 October 2012 - 16:52:02 UTC