Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τσίπρας: Ακύρωση Μνημονίου - Αναδιαπραγμάτευση δανειακής σύμβασης
  • [02] Θ. Σκορδάς: Νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες - Όχι διαγραφή

    [01] Α. Τσίπρας: Ακύρωση Μνημονίου - Αναδιαπραγμάτευση δανειακής σύμβασης

    Ο κ. Τσίπρας, που τόνισε ότι η κρίση στη χώρα αντιμετωπίζεται πλέον μόνο με πολιτική λύση, αναπτύσσοντας τη θέση του, είπε ότι η ακύρωση του Μνημονίου θα σημάνει το τέλος των μέτρων και της ύφεσης, η αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης θα έχει στόχο το μορατόριουμ στην πληρωμή των τόκων του εξωτερικού χρέους για συγκεκριμενό χρονικό διάστημα, τη διαγραφή σημαντικού μέρους του δημόσιου χρέους και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης» και η πολιτική ανασυγκρότησης της χώρας θα θέσει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή και παραγωγική κατεύθυνση, με ευρεία αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου, με κοινωνικό και οικολογικό περιεχόμενο.

    Αναφερόμενος στις ενδοκυβερνητικές συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η συγκυβέρνηση τραβάει την σκανδάλη σ' όποιον φτωχό κι αδύναμο κλειδώνει στο στόχαστρό της» και προέβλεψε ότι «θα ανακοινώσει ένα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα πακέτο μέτρων». Εκτιμώντας ότι το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στη χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση -αντίθετα την επιδεινώνει- επισήμανε τον κίνδυνο, αυτή η πολιτική να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός της νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής καθώς σημείωσε ότι «στο νέο ευρωπαϊκό χάρτη, στη διαμόρφωση της Νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής η χώρα μας απουσιάζει προκλητικά». Υπό το πρίσμα αυτό, τόνισε, στην περίπτωση «της Ελλάδας δεν υπάρχει περιθώριο τεχνικής λύσης, παρά μόνο πολιτικής λύσης».

    Για τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όταν ένας πρωθυπουργός εμφανίζεται γονυπετής να παρακαλάει για άφεση αμαρτιών τη κ. Μέρκελ, δεν κερδίζει τον οίκτο αλλά την απαξία της για την ελληνική ηγεσία» και πρόσθεσε ότι «όταν αποδέχεσαι ως προϋπόθεση -για τη διεκδίκηση λύσης σε πολιτικό επίπεδο, στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα- την ετυμηγορία μιας ομάδας τεχνοκρατών, τότε ακυρώνεις οποιαδήποτε δυνατότητα διαπραγμάτευσης».

    Ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς κάνοντας λόγο για «θέατρο του παραλόγου» και διερωτήθηκε:«Για να μη βγει η Ελλάδα από ευρώ θα πρέπει να εξοντωθούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι πιο αδύναμοι και οι ανήμποροι; Και θα έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ, αν, αντί να πληρώσουν τα συνήθη θύματα, πλήρωναν εκείνοι που πρέπει και μπορούν; Οι τραπεζίτες και οι καναλάρχες. Που οφείλουν στο Δημόσιο συνολικά 1 δισ. ευρώ».

    Εκτίμησε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί το επόμενο διάστημα επιθέσεις «μαύρης προπαγάνδας», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να αναμετρηθεί με τα συμφέροντα «και αυτό θα το διαπιστώσουν σύντομα». Ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτεί μια νέα συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων για την ανατροπή, για τη μετατροπή της αντιμνημονιακής κοινωνικής πλειοψηφίας σε πολιτική πλειοψηφία για την ακύρωση του Μνημονίου, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα έχει μπροστά του τρία μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει:

    1.Την οργάνωση της κοινωνικής αντίστασης στην επέλαση της βαρβαρότητας και στα νέα μέτρα

    2.Την οργανωτική του ανασυγκρότηση και τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο δημοκρατικό και πλουραλιστικό φορέα

    3.Την οργάνωση της αλληλεγγύης μέσα στο κοινωνικό ιστό που συντρίβεται.

    Τέλος, τόνισε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, με την κοινοβουλευτική ομάδα του και τις οργανώσεις του, θα πρωταγωνιστήσει στο κίνημα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας με την άμεση απαλλαγή της χώρας από το Μνημόνιο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 17:34

    Είδηση: 22127

    [02] Θ. Σκορδάς: Νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες - Όχι διαγραφή

    Με το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες, που είναι υπό επεξεργασία, θα επιδιώξουμε να υπάρξει διέξοδος όσων πιέζονται να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις εξαιτίας των περικοπών του μισθού τους. Αυτό τόνισε στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, προσθέτοντας πως αυτό θα γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να μη θιγεί η λεπτή ισορροπία με τις τράπεζες και το πιστωτικό σύστημα.

    Τόνισε μεταξύ άλλων:

    *Με το νομοσχέδιο αυτό θα επιδιώξουμε να υπάρξει διέξοδος όσων πιέζονται να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, εξαιτίας τη των περικοπών του μισθού τους.

    *Αυτό θα γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να μη θιγεί η λεπτή ισορροπία με τις τράπεζες και του πιστωτικού συστήματος.

    *Θα είναι ένα νομοσχέδιο υπέρ του πολίτη, αλλά δεν μπορούμε να υποσχεθούμε διαγραφή των χρεών.

    *Μελετάμε το κόστος που θα δημιουργήσει η όποια ανακούφιση των δανειοληπτών.

    *Από τη στιγμή που το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο θα πρέπει να έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πριν να έρθει στη Βουλή.

    Για την τιμή της τιμή της βενζίνης είπε: *Η τιμή της βενζίνης επηρεάζεται από τη φορολογία και τις διεθνείς χρηματιστηριακές τιμές.

    *Ο περιορισμός της φορολογίας θα προκύψει από την πάταξη της λαθρεμπορίας.

    *Η εξομοίωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης, η εφαρμογής του συστήματος εκροών και εισροών, η τοποθέτηση συστήματος GPS στα βυτιοφόρα και οι καλλίτεροι τελωνειακοί έλεγχοι θα συμβάλλουν στην πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων.

    Για το παραεμπόριο τόνισε: *Πρέπει να πάμε στις εισαγωγές και στις αποθήκες των ειδών του παραεμπορίου. Το να συλλάβεις έναν λαθρομετανάστη που απλώνει ένα σεντόνι και πουλάει τσάντες δεν λύνεις το πρόβλημα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 12:41

    Είδηση: 22123


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 September 2012 - 16:49:30 UTC