Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ωράριο αποζημιώσεις και αμοιβές επί τάπητος στο Υπ. Εργασίας
  • [02] Α.Σαμαράς: Η ΕΚΤ αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα
  • [03] Κεφαλονιά: Καθαρές θάλασσες και δαντελωτά ακρογιάλια

    [01] Ωράριο αποζημιώσεις και αμοιβές επί τάπητος στο Υπ. Εργασίας

    Θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις της τρόικα με το Υπουργείο Εργασίας για τα εργασιακά μετά τη σημερινή πολύωρη όσο και επεισοδιακή - λόγω του αποκλεισμού του κτιρίου από το ΠΑΜΕ - συνάντηση των δύο μερών.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «συζητήσαμε αναφορικά με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του υπουργείου που απορρέουν από το μνημόνιο. Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων αφενός σχετίζεται με την ολοκλήρωση του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ και αφετέρου με τις νέες αιτιάσεις που είχε η αντιπροσωπεία των δανειστών αναφορικά με το ωράριο εργασίας, τις αποζημιώσεις απόλυσης και τον τρόπο καθορισμού των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα».

    Ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί εκ νέου, το αμέσως προσεχές διάστημα, με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας, ωστόσο την Τετάρτη, από το πρωί, θα βρίσκεται στο υπουργείο Εργασίας τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τρόικα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM,ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Χρήστος Μέγας

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 23:41

    Είδηση: 21249

    [02] Α.Σαμαράς: Η ΕΚΤ αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα

    «Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα ως προς την εξυγίανση των δημοσιονομικών και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, αλλά παραμένουν σημαντικές προκλήσεις. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΕΚΤ ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεσμεύονται να επαναφέρουν σε σωστή τροχιά το πρόγραμμα προσαρμογής και να συνεχίσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα και να θέσει την οικονομία και τα δημοσιονομικά της σε στέρεη βάση», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

    Για το καλό κλίμα της συνάντησης μίλησε μετά τη συνάντηση ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι μετέφερε στον πρόεδρο της ΕΚΤ την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αλλά και παράλληλα να επιταχύνει την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

    «Συναντήθηκα με τον Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον κ. Ντράγκι και συζητήσαμε και με τους συνεργάτες του για τις προοπτικές της χώρας μας αλλά και της Ευρωζώνης. Του εξέφρασα τη στήριξη μας για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για να δώσει σταθερότητα στη νομισματική ένωση, να δώσει διέξοδο στην κρίση χρέους και να σταματήσουν επιτέλους οι επιθέσεις των κερδοσκόπων. Μιλήσαμε ακόμη για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για να ανακτήσει την αξιοπιστία της και για να βγει από την κρίση. Επέμεινα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας. Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για μια πιο στενή και παραγωγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση, ενώ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους χαρακτήρισε τη συνάντηση αποδοτική.

    Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους συμβούλους του Χρύσανθο Λαζαρίδη, Σταύρο Παπασταύρου και Ιωάννη Μουρμούρα, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο κεντρικό κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είχε σύντομη συνάντηση με περίπου σαράντα από τους Έλληνες οι οποίοι εργάζονται στην Τράπεζα.

    Με αυτή την ευκαιρία, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι στην Ελλάδα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η χώρα να περάσει από την φάση της προσαρμογής σε αυτήν της ανάκαμψης, αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων και επανέλαβε ότι επιθυμεί την Ευρώπη ισχυρή, ενωμένη και στέρεη.

    Ικανοποίηση εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΚΤ

    Την ικανοποίησή τους γιατί "επιτέλους προβάλλεται και αναγνωρίζεται τόσο από τους εταίρους μας όσο και από τον πρωθυπουργό το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα", εξέφραζαν πηγές της Ιπποκράτους, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι "και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα προς τη δημοσιονομική προσαρμογή και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, αλλά και ότι παραμένουν οι μεγάλες προκλήσεις".

    Σχετικές ειδήσεις:

    Κρίσιμο τετ α τετ Σαμαρά-Ντράγκι στη Φρανκφούρτη

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος, Ανίτα ΠασχΔημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 23:08

    Είδηση: 21246

    [03] Κεφαλονιά: Καθαρές θάλασσες και δαντελωτά ακρογιάλια

    Η Κεφαλονιά το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου είναι στολισμένη με ατέλειωτους κόλπους και δαντελωτά ακρογιάλια με πεντακάθαρη θάλασσα. Σμαραγδένια νερά, μαγικές παραλίες και φυσικές ομορφιές, η Άσσος, το Φισκάρδο, τα Κουρκουμελάτα , η Αγία Ευφημία θα σας γοητεύσουν.

    Με τον Αίνο, έναν από τους δέκα ελληνικούς δρυμούς, να κυριαρχεί στο ορεινό της τοπίο περιβάλλεται από πολλές φυσικές ομορφιές. Εδώ φύεται η μοναδική Κεφαλληνιακή ελάτη και ζουν τα μικρόσωμα άλογα του Αίνου. Μοναδική όμως είναι η Κεφαλονιά και ως προς τα γεωλογικά της φαινόμενα. Οι καταβόθρες του Αργοστολιού δέχονται μεγάλες ποσότητες θαλασσινού νερού και το οδηγούν υπογείως στην ανατολική πλευρά του νησιού στην περιοχή της Σάμης, χώρο που έχει χαρακτηρισθεί ως μοναδικό σπηλαιολογικό πάρκο. Εδώ βρίσκεται και το εξαιρετικό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης.

    Από τα άλυτα μυστήρια του νησιού η Κουνόπετρα ένας βράχος μέσα στη θάλασσα που κινείται ρυθμικά, ενώ τα φιδάκια της Παναγιάς στα Αργίνια και στο Μαρκόπουλο, τα λουλούδια της εκκλησιάς του Αη-Γιώργη στην Πάστρα, οι χρυσίζουσες οδοντοστοιχίες των αιγοπροβάτων στην Αγία Δυνατή, είναι φαινόμενα που χαρακτηρίζουν το νησί ως παράξενο και μοναδικό.

    Από τα σπουδαιότερα και γνωστότερα σπήλαια είναι αυτό της Μελισσάνης. Από το ανοιχτό του στόμιο περνούν οι αχτίδες του ήλιου που καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά της λίμνης. Εδώ οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής λάτρευαν τον θεό Πάνα. Επίσης εντυπωσιακό είναι και το σπήλαιο της Δρογκαράτης με τους κόκκινους σταλαγμίτες και σταλακτίτες και την υπέροχη ακουστική, μάλιστα στην μεγάλη του αίθουσα δίνονται και συναυλίες.

    Επισκεφθείτε τη Μονή Κηπουραίων, κτισμένη σ΄ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς, στην άκρη του γκρεμού, αγναντεύει τη θάλασσα, από εδώ θα δείτε και το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα. Ο Αίνος είναι το βουνό της Κεφαλονιάς με αυτό το ξεχωριστό είδος σκουροπράσινης ελάτης , το οποίο οι Ενετοί είχαν ονομάσει Monte Nero -το μαύρο βουνό- και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή του τόπου.

    Κολυμπήστε στα υπέροχα νερά μιας από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, του Μύρτου, περιπλανηθείτε στην γραφική Άσσο και συνεχίστε για το μοναδικό Φισκάρδο το χωριό- ζωγραφιά της βόρειας Κεφαλονιάς με την παραδοσιακή του φυσιογνωμία.

    Πρωτεύουσα του νησιού από το 1757 είναι το Αργοστόλι, με πρώτη πρωτεύουσα από το 1500 μέχρι το 1757 το βενετσιάνικο κάστρο του Αγίου Γεωργίου στα Περατάτα. Οι Κεφαλλονίτες γνωστοί για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα τους, με έντονη διάθεση για σάτιρα, φιλελεύθεροι, λάτρεις της αναζήτησης και της θάλασσας, αιώνιοι ταξιδευτές, διέπρεψαν στα γράμματα, τις επιστήμες και τις τέχνες.

    Στο Αργοστόλι θα δείτε την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με 53.000 τόμους, στην οποία στεγάζεται και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του νησιού. Πολύ κοντά βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα από την πρώτη ένδειξη ζωής στο νησί. Το Ληξούρι είναι η δεύτερη σημαντική πόλη του νησιού με σπίτια πνιγμένα στα λουλούδια και όμορφες πλατείες. Για να πάτε στη Σκάλα και τον Πόρο θα κάνετε μια πολύ ωραία διαδρομή που διασχίζει την κοιλάδα της Κρανιάς. Η Σκάλα είναι το νοτιότερο χωριό της Κεφαλονιάς και ο Πόρος είναι το άλλο κύριο λιμάνι του νησιού.

    Η Σάμη είναι μία όμορφη κωμόπολη και μεγάλο λιμάνι και η Αγία Ευφημία είναι ένα γραφικό λιμανάκι που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι πολλά σκάφη αναψυχής από όλο τον κόσμο. Ο Μύρτος είναι η ωραιότερη και η πιο πολύφωτογραφημένη παραλία του νησιού. Με βαθιά γαλάζια νερά , κάτασπρη άμμο και μικρά άσπρα βότσαλα. Άλλες όμορφες παραλίες είναι οι: Μακρύς και Πλατύς Γιαλός, Σπαρτιά, Λουρδάς, Σκάλα, Πόρος, αλλά και η Αντίσαμος όπου έγιναν και τα γυρίσματα για την ταινία το «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» το 2000, μια υπέροχη παραλία που συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των δέντρων. Η παραλία Ξι είναι γνωστή για την κόκκινη ψιλή άμμο της που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει αλλά θα σας προσφέρει και μία φυσική και δωρεάν θεραπεία spa αφού η άμμος αυτή βοηθάει στον καθαρισμό και την σύσφιγξη του δέρματος.

    Δοκιμάστε την τοπική κουζίνα, διασκεδάστε με τις περίφημες κεφαλλονίτικες αριέτες και καντάδες και χορέψτε μέχρι πρωίας στα παραδοσιακά πανηγύρια του νησιού. Όσοι επιθυμείτε να δείτε το νησί δια θαλάσσης με σκάφος η μαρίνα του Ληξουρίου θα σας παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια, ενώ μικροί κόλποι και ορμίσκοι με πανέμορφες παραλίες που δεν έχουν πρόσβαση από το δρόμο είναι στη διάθεσή σας για υπέροχες βουτιές.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 16:31

    Είδηση: 21238


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 September 2012 - 20:49:34 UTC