Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Παπαδόπουλος: Πρέπει να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης
  • [02] Λ. Γρηγοράκος: Θα ψηφίσω τα μέτρα εφόσον συμφωνήσουν όλοι
  • [03] Χ. Μαντάς: Η «Δωδώνη» ξεπουλιέται
  • [04] Ν. Κακλαμάνης: Να συγκληθεί η Κ.Ο. πριν φτάσουν τα μέτρα στη Βουλή
  • [05] Βορίδης-Σκουρλέτης-Χριστοφιλοπούλου για νέα μέτρα
  • [06] Ν. Δένδιας: Η κυβέρνηση υπερασπίζει το κράτος δικαίου
  • [07] Με μια ματιά
  • [08] «Φορολογική αμνηστία» μελετά το υπουργείο Οικονομικών

    [01] Α. Παπαδόπουλος: Πρέπει να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης

    Να εξηγήσουμε στην τρόικα ότι αν δεν έχουμε την κοινωνία ή έστω τμήματά της μαζί μας, δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης και να αλλάξει το πακέτο, σημειώνοντας ότι το κόμμα του κινείται σε αυτό το δίπτυχο, ενώ τόνισε ότι την ώρα της διαπραγμάτευσης επιβάλλεται να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Σε αυτά τα ζητήματα, ας θέσουμε και το ζήτημα της κοινωνίας, δηλαδή στην τρόικα ότι εκτός από τους αριθμούς υπάρχουν και άνθρωποι, να τους εξηγήσουμε ότι αν δεν έχουμε την κοινωνία ή έστω τμήματά της μαζί μας, δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να το καταφέρουμε».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Πρέπει να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης και πρέπει το πακέτο να αλλάξει. Εμείς σε αυτό το δίπτυχο κινούμαστε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κι αν αυτά τα δύο δε μπορούν να συνταιριάξουν, τι γίνεται»;

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Επιβάλλεται να γίνουν. Επιβάλλεται αυτή την ώρα της διαπραγμάτευσης να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 13:47

    Είδηση: 21216

    [02] Λ. Γρηγοράκος: Θα ψηφίσω τα μέτρα εφόσον συμφωνήσουν όλοι

    Την απόφασή να ψηφίσει τα μέτρα και ο ίδιος, αλλά και οι συνάδελφοί του, εφόσον όλοι συνταχθούν και συμφωνήσουν σε αυτά, ανακοίνωσε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Λεωνίδας Γρηγοράκος. Σημείωσε, δε, ότι είμαστε σε μια κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας, στην οποία, όπως υποστήριξε, δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε γιατί είχαμε μάθει αλλιώς.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει περίπτωση να μετακινηθούν λιγάκι τα όρια της προγραμματικής συμφωνίας, δεδομένου ότι πρέπει να διασφαλιστεί και μια καταβολή μιας δόσης πολύ μεγάλης»;

    Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: «Πιθανόν, δεν μπορώ να το προεξοφλήσω αυτό. Εξάλλου, εγώ έχω δηλώσει και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι εφόσον πάμε όλοι συντεταγμένοι και συμφωνήσουμε σε αυτά τα μέτρα, θα τα ψηφίσω και θα τα ψηφίσουν και οι συνάδελφοί μου».

    Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: «Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είμαστε σε μια κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Όλοι το ξέρουμε, όλοι το βλέπουμε, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούμε όλοι να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση, γιατί αλλιώς είχαμε μάθει πρώτα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 13:47

    Είδηση: 21213

    [03] Χ. Μαντάς: Η «Δωδώνη» ξεπουλιέται

    Απόλυτο ξεπούλημα, χαρακτήρισε την εκποίηση της επιχείρησης «Δωδώνη» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στη ΝΕΤ FM. «Ακολουθείται μια διαδικασία απόλυτου ξεπουλήματος, χωρίς να διασφαλίζονται, σε καμία περίπτωση, τα χαρακτηριστικά που έχουν απογειώσει αυτή τη συνεταιριστική επιχείρηση, όχι μόνο στην Ήπειρο και στη χώρα, αλλά σε όλο τον κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι το κύριο ζήτημα για το κόμμα του, σε επίπεδο χώρας και Ευρώπης, είναι η πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης, που οδηγεί στην καταστροφή και όχι το αν θα είμαστε φτωχότεροι ή κατεστραμμένοι με ευρώ ή με δραχμή.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Χ. ΜΑΝΤΑΣ: «Η Δωδώνη με μια λέξη ξεπουλιέται, και ξεπουλιέται μέσα από διαδικασία ενός διεθνούς διαγωνισμού που κήρυξε η ΑΤΕ, προτού εκποιηθεί κι αυτή μέσα σε μια νύχτα, και στην οποία φαίνεται ότι μπιρ παρά πάνε να ξεπουλήσουνε μια παραγωγική βιομηχανία, που είναι πάρα πολύ ισχυρή, με ισχυρούς δεσμούς με τον κόσμο της Ηπείρου, και μια εταιρεία που είχε συνεταιριστικά, κρατικά χαρακτηριστικά, η οποία ήταν κερδοφόρα όλο αυτό το διάστημα, η οποία εξάγει σε 32 χώρες. Κι όμως, αυτή την εταιρεία πάνε να τη δώσουνε έναντι ποσών, όπως γράφεται στον τύπο, γιατί δεν έχουμε ενημέρωση απολύτως επίσημη, μια εταιρεία που πριν από λίγους μήνες η εκτίμηση έφτανε ότι είναι στα 150 εκατομμύρια, τώρα πάνε να την πουλήσουνε για 20-25-26 εκατομμύρια, κι όπως γράφεται επίσης στον τύπο, ένας από τους διεκδικητές μπορεί να είναι και αυτός, ο οποίος διακινεί το προϊόν στην Αθήνα και χρωστάει στη Δωδώνη, και έχει αποκλειστεί από τη Δωδώνη. Αλλά το κύριο θέμα, και επιμένουμε σε αυτό, είναι ότι ακολουθείται μια διαδικασία απόλυτου ξεπουλήματος, χωρίς να διασφαλίζονται, σε καμία περίπτωση, τα χαρακτηριστικά που έχουν απογειώσει αυτή τη συνεταιριστική επιχείρηση, όχι μόνο στην Ήπειρο και στη χώρα, αλλά σε όλο τον κόσμο».

    ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

    Χ. ΜΑΝΤΑΣ: «Είναι ένα θέμα που μπαινοβγαίνει στο τραπέζι από τις ελίτ, αλλά για εμάς είναι μια ξεκάθαρη γραμμή, μια ξεκάθαρη άποψη, ότι σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να παλέψουμε και να αλλάξουμε τις πολιτικές, διότι δεν είναι το θέμα αν θα είμαστε φτωχότεροι ή κατεστραμμένοι με ευρώ, ή με δραχμή, ή με πετσέτες, ή με λιρέτες, ή δεν ξέρω τι. Το νόμισμα είναι μια έκφραση κάθε φορά. Το κύριο ζήτημα για μας, σε επίπεδο χώρας και Ευρώπης, είναι η πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης, αυτό το απίστευτο σπιράλ, το οποίο οδηγεί στην καταστροφή».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 13:46

    Είδηση: 21206

    [04] Ν. Κακλαμάνης: Να συγκληθεί η Κ.Ο. πριν φτάσουν τα μέτρα στη Βουλή

    Το αίτημά του να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, πριν φτάσουν τα μέτρα στη Βουλή, γνωστοποίησε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Νικήτας Κακλαμάνης. «Θα το κάνω και θεσμικά με επιστολή μου στο γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο βουλευτής της ΝΔ, διερωτήθηκε γιατί να αναμιχθεί η τρόικα στο θέμα του ιδιωτικού τομέα, ενώ υποστήριξε ότι με την απόφαση Ντράγκι επισημοποιείται η λιτότητα στην ευρωζώνη. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο χώρος της υγείας χρειάζεται εργασιακή ειρήνη, προσθέτοντας ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν ευθύνεται η παρούσα κυβέρνηση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Χθες ζήτησα δημοσίως, και θα το κάνω και θεσμικά με επιστολή μου στο γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, τη στιγμή που ο πρόεδρος θα κρίνει, αλλά πάντως, πριν φτάσουν τα μέτρα στη Βουλή, να γίνει σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας, για να έχουμε κι εμείς ενημέρωση. Διάβασα ότι η κυβέρνηση, και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, ανθίσταται στις πιέσεις της τρόικα. Εάν αυτό είναι πραγματικότητα, που είναι η καλή πλευρά του λόφου, νομίζω ότι δεν υπάρχει Έλληνας, ανεξάρτητα του τι ψήφισε, που να μη στέκεται στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά. Από την άλλη τη μεριά, υπάρχει η άλλη πλευρά του λόφου, που ενδεχομένως να ζητάει πράγματα, παραδείγματος χάριν, δεν ξέρω αν ισχύουν, κατάργηση του 8ώρου, κατάργηση των 586 ευρώ κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι, την παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα. Εάν οι κοινωνικοί εταίροι συμφωνήσουν μεταξύ τους, δεν αντιλαμβάνομαι τι δουλειά έχει η τρόικα. Το δημόσιο να το καταλάβω, στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορώ να το καταλάβω».

    Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Εγώ το έψαξα πολύ, την ιστορία της απόφασης Ντράγκι. Κατ' αρχήν φαίνεται μια καλή απόφαση για τα δύο κράτη, Ισπανία και Ιταλία. Στο βάθος, όμως, δεν είναι και τόσο καλή. Διότι, τι λέει μια εκεί υποπαράγραφος; Ότι για να μπούνε σε αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση, σε ό,τι αφορά το ύψος του επιτοκίου δανεισμού, πρέπει να μπούνε και σε κάποιας μορφής μνημόνιο, κάτι που εμμέσως επιβεβαίωσε ο Ραχόι εχθές, λέγοντας ότι «δεν θα μου υποδείξετε εσείς ποιες περικοπές θα κάνω». Άρα, όχι μόνο, κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν χαστούκι στη Γερμανία, αλλά εάν αυτό πραγματικά ισχύει, τότε επισημοποιείται η λιτότητα στην ευρωζώνη. Άρα, πάμε για μια Ευρώπη λιτότητας και όχι για μια Ευρώπη ανάπτυξης».

    Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Εγώ είμαι παλιός κοινοβουλευτικός, και λεονταρισμούς δημοσίως, τους οποίους μετά βάζω στην τσέπη, δεν τους έκανα και ούτε τους κάνω ποτέ».

    Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Ο χώρος της υγείας χρειάζεται, κατ' αρχήν, εργασιακή ειρήνη. Τι σημαίνει αυτό; Περικοπή των μισθών, δυσάρεστο. Ελλείψεις προσωπικού, δυσάρεστο. Αυτοί, όμως, που εργάζονται, θα πρέπει κάθε πρώτη του μήνα να παίρνουν το μισθό τους, τον όποιο μισθό, και όχι να τους χρωστάμε 2,3,4 ή 5 μήνες. Δεν ευθύνεται η παρούσα κυβέρνηση για αυτό. Το κληρονόμησε».

    Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Παρέδωσα και στα χέρια του κύριου Λυκουρέντζου, και στα χέρια του κυρίου Στουρνάρα, μια εργασία, η οποία είχε τελειώσει τον Ιανουάριο του 2005, όπου ήταν η πλήρης καταγραφή όλης της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Υγείας, η οποία με εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών τότε ανήρχετο, με εμπορικές αξίες, σε 3,5 δισ. ευρώ. Σήμερα, δυστυχώς, αυτό θα έχει πάει στα 2-2,5, αλλά και πάλι είναι μεγάλο. Και μέσα εκεί υπήρχε έτοιμο σχέδιο νόμου, με βάση του οποίου γινόταν μια εταιρεία real estate με μια μετοχή, που ανήκε στο Υπουργείο Υγείας, για αξιοποίηση αυτής της περιουσίας... Και τους έδωσα και ένα δεύτερο, όπου είχε ετοιμαστεί και είχε γίνει η διακήρυξη, δεν είχε προχωρήσει η δημοπράτηση, για εξωτερική σίτιση σε 10 μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, όπου το ετήσιο κέρδος άγγιζε τα 8,5 εκατ. ευρώ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 13:45

    Είδηση: 21203

    [05] Βορίδης-Σκουρλέτης-Χριστοφιλοπούλου για νέα μέτρα

    Τα νέα μέτρα και τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα αποτέλεσαν πεδία αντιπαράθεσης στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη, του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι πρέπει να σπάσουμε τον υφεσιακό κύκλο και πως όσο δεν αντιμετωπίζουμε τα ελλείμματα το θέμα της προσαρμογής θα συνεχίζει να υπάρχει. Τόνισε ότι μαζί με τα μέτρα που καλούμαστε να πάρουμε πρέπει να υπάρξουν και μέτρα για την ανάπτυξη και τη ρευστότητα. Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι αν πάρουμε τα 31,5 δισ. ευρώ, ένα κομμάτι θα δοθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στη διασφάλιση των καταθέσεων, περίπου 6 δισ. για την εξόφληση οφειλών του Δημοσίου και περίπου 4 δισ. θα «πέσουν» στην αγορά, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική η εξόφληση χρεών. «Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα και να προχωρήσει σε δημοσιονομική προσαρμογή», είπε με έμφαση. Επίσης, επέκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο λαός παρά το γεγονός ότι εκφράζει επιφυλάξεις, παράπονα, πικρίες και αντιρρήσεις, εμπιστεύεται την κυβέρνηση γιατί δεν ακούει κάποια άλλη πρόταση από την αντιπολίτευση. Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του κόσμου στα νέα μέτρα, δήλωσε ότι «αυτός που υφίσταται την περικοπή δεν μπορεί να είναι ευτυχής ακόμα και αν είναι η πιο απλή», ωστόσο -όπως είπε- πρόκειται για μια εθνική προσπάθεια και πρέπει να συμπράξουν όλοι ώστε να ανασυγκροτηθεί η χώρα.

    Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο εφαρμοζόμενο σχέδιο, επισημαίνοντας ότι «έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι θα βγούμε στις αγορές, ότι θα μπούμε σε φάση ανάπτυξης, όμως διαψεύδονται συνεχώς», γι΄αυτό και «δεν μπορούμε να έχουμε την παραμικρή ελπίδα με αυτή την πολιτική». Τόνισε ότι αυτό «το πακέτο μέτρων θα είναι το τελευταίο, εάν ηττηθεί αυτή η πολιτική» και πως όσο συνεχίζεται θα παίρνουμε συνεχώς μέτρα. Πρόσθεσε ότι το ερχόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει επικαιροποιημένη την πρόταση που είχε ανακοινώσει και προεκλογικά για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ ανέφερε ότι «αν δεν ενεργοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας δεν θα πάρει μπροστά η χειμαζόμενη ελληνική οικονομία».

    Η κα Χριστοφιλοπούλου από την πλευρά της, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε χθες η τρόικα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επισημαίνοντας ότι είναι περίπου δεδομένο ότι θα γίνει η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους, όμως αναρωτήθηκε αν η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει με ήπιο τρόπο. Υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τους δανειστές μας, καθώς στο μνημόνιο περιλαμβάνεται και ο όρος της αναθεώρησης του σε περίπτωση ύφεσης. Ζήτησε ακόμη να συσταθεί η Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει σωστός χειρισμός των καταστάσεων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 12:13

    Είδηση: 21193

    [06] Ν. Δένδιας: Η κυβέρνηση υπερασπίζει το κράτος δικαίου

    Ορθή χαρακτήρισε την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να απομακρύνει όλους τους αστυνομικούς από την προσωπική ασφάλεια όλων των βουλευτών του κόμματος της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι η ελληνική αστυνομία, το Υπουργείο και η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με κανέναν, ενώ τόνισε πως αν η ελληνική κοινωνία επιτρέψει αυτές τις συμπεριφορές να εξελιχθούν, θα πάμε σε μια ζούγκλα. «Θα τηρήσουμε τον νόμο, που δεν απευθύνεται κατά της Χρυσής Αυγής ή κατά των αντιεξουσιαστών, αλλά κατά πάντων» σημείωσε, απαντώντας στο ενδεχόμενο να επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός.

    Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζει το κράτος δικαίου, ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρξε ολιγωρία της αστυνομίας σε όσα έγιναν στη Ραφήνα.

    Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι μέσα στο φθινόπωρο το σχήμα της αστυνομίας θα αναδιοργανωθεί, καθώς, όπως είπε, η ΕΛ.ΑΣ είναι δομημένη στα πρότυπα του '60, του '70 και του '80. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει κατατεθεί συγκροτημένη πρόταση που εξασφαλίζει το αξιόμαχο και την αξιοπρέπεια του ένστολου δυναμικού στο πλαίσιο των γενικών περικοπών, υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές στους μισθούς των αστυνομικών θα πρέπει να είναι λελογισμένες. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη μιας κινητικής, γρήγορης και ευέλικτης αστυνομίας.

    Αναφερόμενος στο σχέδιο «Ξένιος Ζευς», διευκρίνισε ότι είναι ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος είχε εκπονηθεί από το 2011 και εφαρμόζεται τώρα με κάποιες βελτιώσεις και αλλαγές, και για τον οποίο η πρώτη αποτίμηση θα γίνει μετά το τέλος του χρόνου. «Κάναμε παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας, στην Κόρινθο, θα παρέμβουμε στην Πάτρα και αλλού, όσο αυξάνονται οι δυνατότητες μας, αλλά παράλληλα διατηρώντας τα κεκτημένα» πρόσθεσε.

    «Η διαμαρτυρία είναι απολύτως σεβαστή, αλλά αυτό δεν μπορεί να μετατρέπει την Αθήνα σε Καμπούλ» τόνισε αναφορικά με το θέμα των κινητοποιήσεων, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί μια διαδήλωση 50 ή 100 ανθρώπων να κλείνει το κέντρο της πόλης. Επίσης, αναφέρθηκε και στην αντικατάσταση των δακρυγόνων από υδροφόρες.

    Ερωτηθείς σχετικά με τους κουκουλοφόρους, υπογράμμισε ότι «έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε και κατά αυτής της αυθαιρεσίας και θα το πράξουμε».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 11:24

    Είδηση: 21190

    [07] Με μια ματιά

    -Νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας. Άγνωστοι έκαψαν κουρείο Πακιστανού στη Μεταμόρφωση και τραυμάτισαν Έλληνα πελάτη.

    -Με προβλήματα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Τρίωρες στάσεις εργασίας καθηγητών αύριο σε γυμνάσια και λύκεια και 24ωρη απεργία δασκάλων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

    -Χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των φαρμακοποιών υπο τον όρο ότι θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Οι φαρμακοποιοί, πάντως, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον έως το Σάββατο , καθώς ανακοίνωσαν ότι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν τους ικανοποιεί.

    -24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου θα κάνουν επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

    -Κλειστοί αύριο και την Πέμπτη οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα, για την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στην Πλ. Κλαυθμώνος.

    -24ωρη απεργία αύριο των νοσοκομειακών γιατρών.

    -Σε εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή Βιτάλι στην Άνδρο.

    -Ουρά χιλιομέτρων στη λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω τροχαίου ατυχήματος στο ύψος της Φιλαδέλφειας.

    -Καλά στην υγεία τους είναι οι 11 επιβαίνοντες του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου «Ευστράτιος», το οποίο τα ξημερώματα προσάραξε, έμφορτο με 2.200 μετρικούς τόνους ηλιάλευρο, στη βραχονησίδα Βερδούγια στο νότιο Ευβοϊκό, χωρίς να έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιο ρήγμα και εισροή υδάτων. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τα Ψαχνά με προορισμό το Ρέθυμνο. Σε αυτό βρίσκονται εννέα Έλληνες και ένας Ρουμάνος πλήρωμα καθώς και ένας επιβάτης. Στο σημείο δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής κάποια θαλάσσια ρύπανση, ενώ αναμένεται ρυμουλκό από τον Πειραιά. Ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού που προσπάθησε να προσεγγίσει το πλοίο, λόγω καιρού δεν τα κατάφερε. Στην περιοχή πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ.

    -Ακόμη 103 αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, θα επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, σε επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (11.09.2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 55χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο), διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει, εντός του φορτίου, δύο αλλοδαπούς που δεν κατείχαν νομιμοποιητικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    -Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών, 43χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 50χρονη αλλοδαπή συνοδηγός, διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρουν έναν αλλοδαπό, που κατείχε και επέδειξε γνήσιο νομιμοποιητικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

    -Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών, σε δύο περιστατικά, πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 21196

    [08] «Φορολογική αμνηστία» μελετά το υπουργείο Οικονομικών

    «Φορολογική αμνηστία», σε όσους φορολογούμενους απέκρυψαν εισοδήματα μεγάλου ύψους, σε όσους φυγάδευσαν στο εξωτερικό κεφάλαια τα οποία δεν δήλωσαν στην Εφορία, καθώς και σε όσους απέκτησαν με «μαύρο» χρήμα ακίνητα, μετοχές, ομόλογα, χρυσό και άλλα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, μελετά να παράσχει το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, όσοι έχουν ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, χρυσό, κοσμήματα μεγάλης αξίας, έργα τέχνης, κεφάλαια κατατεθειμένα σε τράπεζες της Ελλάδας ή του εξωτερικού ή κεφάλαια τοποθετημένα σε μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και άλλες κινητές αξίες, εφόσον τα περιουσιακά αυτά στοιχεία ή κεφάλαια προήλθαν από εισοδήματα ή έσοδα μη δηλωθέντα στις ελληνικές φορολογικές αρχές κατά τα προηγούμενα έτη, θα μπορούν να τα δηλώσουν εκ των υστέρων, χωρίς να καταβάλουν πρόσθετους φόρους και πρόστιμα και με απαλλαγή από κάθε άλλη διοικητική ή ποινική κύρωση για φοροδιαφυγή.

    Στην αξία των περιουσιακών στοιχείων ή των κεφαλαίων που θα δηλωθούν, θα επιβληθεί ένας αυτοτελής φόρος με συντελεστή πολύ χαμηλό (συζητείται να κυμαίνεται στην περιοχή του 5%). Αντίθετα, οι φορολογούμενοι που θα αρνηθούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση, θα αντιμετωπίσουν τους νέου τύπου ελέγχους που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα φορολογηθούν με έως και 45% επί της αξίας των περιουσιακών στοιχείων ή των κεφαλαίων.

    Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιδιώκει, υπό την αίρεση της σύμφωνης γνώμης της τρόικας, να ενεργοποιήσει τη ρύθμιση άμεσα, και σε κάθε περίπτωση πριν από το 2013. Πάντως, στη ρύθμιση αναμένεται να προβλέπεται ότι δεν θα μπορούν να υπαχθούν περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αλλά και πολιτικά πρόσωπα ή πρόσωπα που άσκησαν δημόσια εξουσία από θέσεις ευθύνης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 21198


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 September 2012 - 8:49:55 UTC