Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Νομίζω ότι έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι- Δίνουμε μάχες
  • [02] Δ. Παπαδημούλης: Σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο ο συμβιβασμός με τη Siemens
  • [03] Σ. Βούλτεψη: Τα μέτρα λαμβάνονται με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί επιμήκυνση
  • [04] Εθνική στρατηγική, το πλαίσιο της αυριανής συνάντησης λέει ο Βενιζέλος
  • [05] Χ. Ζώης: Η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί και γεωπολιτικά

    [01] Σαμαράς: Νομίζω ότι έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι- Δίνουμε μάχες

    «Νομίζω ότι έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι. Αυτό δε σημαίνει λιγότερο όγκο και ευκολότερη δουλειά. Πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίον ενημερώνει, αυτή την ώρα, για το ταξίδι του σε Βερολίνο και Παρίσι και τις συναντήσεις του με 'Αγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.

    -«Μυρίζω αέρα Βερολίνου. Ενδιαφέρον ταξίδι», είπε ο κ.Παπούλιας, υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά.

    Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς τόνισε οτι «δίνουμε μια μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δίνουμε μια μάχη για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και για να φέρουμε πιο κοντά αυτό που και οι 3 πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης έχουμε υποσχεθεί, την ανάκαμψη, περισσότερες θέσεις εργασίας, να έρθει η ώρα της ανάπτυξης για τον τόπο».

    Ο κ. Σαμαράς κατέληξε λέγοντας «το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό. Εμείς όμως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά. Τις τελευταίες αλλά πολύ δύσκολες αποφάσεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, AΜΠE

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 16:50

    Είδηση: 20135

    [02] Δ. Παπαδημούλης: Σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο ο συμβιβασμός με τη Siemens

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Εμείς επικρίνουμε την κυβέρνηση, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πρώτον, διότι ο συμβιβασμός που έγινε με τη Siemens είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της Siemens και όχι του δημοσίου συμφέροντος, βολεύει τα δύο συνένοχα κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που με βούλα γερμανικού δικαστηρίου έχει κριθεί ότι έπαιρναν 2% του τζίρου της Siemens Hellas για χρόνια για τα κομματικά ταμεία τους, και σε αντίθεση με σειρά άλλων χωρών στον κόσμο, με αυτό τον απαράδεκτο, άθλιο συμβιβασμό, που είναι από μόνος του ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο, η Ελληνική Δημοκρατία δεν θα πάρει σε ρευστό από τη Siemens, που βγαίνει λάδι, ούτε 1 ευρώ».

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Το ελληνικό δημόσιο, το ελληνικό κράτος, οι ελληνικές κυβερνήσεις, 6 χρόνια τώρα, δεν έχουν αναθέσει σε κανέναν να κάνει εκτίμηση του ύψους της ζημίας. Η Ελληνική Δημοκρατία, με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει υπολογίσει ακόμη και τώρα το κράτος ποια είναι η ζημιά που υπέστη από το σκάνδαλο της Siemens και δεν έχει κάνει αγωγή εναντίον της Siemens, για να διεκδικήσει αποζημίωση. Όταν έχεις λογαριάσει τη ζημιά και κινείσαι και δικαστικά για να πάρεις την αποζημίωση, βελτιώνεις τη θέση σου τη διαπραγματευτική, ακόμα και στο ενδεχόμενο που επιλέξεις έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό. Στην Ελλάδα δεν λογάριασαν τη ζημιά, δεν έκαναν ούτε καν αγωγή, δεν έχουν ζητήσει ένα ευρώ οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και ήρθαν και υπέγραψαν αυτό που είχε ετοιμάσει η Siemens, και το πήγε πεσκέσι ο κύριος Σαμαράς στην κυρία Μέρκελ μια μέρα πριν την επισκεφθεί».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 13:59

    Είδηση: 20118

    [03] Σ. Βούλτεψη: Τα μέτρα λαμβάνονται με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί επιμήκυνση

    Για την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μην περικοπούν οι αποδοχές των ανθρώπων εκείνων, που πλέον παίρνουν ελάχιστα χρήματα, μίλησε στη ΝΕΤ FM η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να υποστούν άλλη τέτοια θυσία. «Αυτά, βέβαια, είναι μέτρα ψηφισμένα στην κυβέρνηση Παπαδήμου» πρόσθεσε. Κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο προσωπικών στρατηγικών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι θα αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών, και σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί επιμήκυνση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Έχουμε δίκιο όλοι μας, όταν λέμε ότι οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι πλέον παίρνουν ελάχιστα χρήματα δεν πρέπει να υποστούν άλλη τέτοια θυσία. Και για αυτό γίνεται προσπάθεια να μην περικοπούν οι αποδοχές τους. Αυτά, βέβαια, είναι μέτρα ψηφισμένα στην κυβέρνηση Παπαδήμου».

    ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Υποθέτω ότι θα αντιληφθούν όλοι, ότι άλλο Οκτώβριος του 2009, άλλο Μάιος του 2012 και άλλο Σεπτέμβριος του 2012. Αν γίνει μια επόμενη εκλογή, διότι πέσει αυτή η κυβέρνηση που δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, η χώρα θα καταστραφεί πλήρως. Δηλαδή, δεν θα συζητάμε για ειδικά μισθολόγια και τέτοια, θα συζητάμε για το αν θα έχουμε το κεφάλι μας πάνω στους ώμους μας, γιατί η έξοδος από το ευρώ δεν είναι κάτι απλό. Σημαίνει 20% ύφεση, 50% υποτίμηση, καμία εισαγωγή. Σημαίνει να μην υπάρχουν καύσιμα. Υποθέτω, είμαι σίγουρη, ότι θα καταλάβουν όλοι την κρισιμότητα των στιγμών. Αυτά τα μέτρα λαμβάνονται με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί επιμήκυνση».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 12:44

    Είδηση: 20116

    [04] Εθνική στρατηγική, το πλαίσιο της αυριανής συνάντησης λέει ο Βενιζέλος

    Η παράταση είναι ρητή πρόβλεψη της δανειακής σύμβασης

    Όσον αφορά στο ζήτημα της παράτασης, ο Ε. Βενιζέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μία νέα ιδέα ή ένα νέο αίτημα της Ελλάδας, συνεπώς μία αναθεώρηση της σύμβασης.

    Είναι όπως, είπε, ρητή πρόβλεψη της δανειακής σύμβασης σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης.

    «Περιλαμβάνεται στο τελικό έγγραφο είναι μία πρόβλεψη, όχι τυχαία του προγράμματος και είναι πολύ σημαντικό ότι είχαμε προνοήσει να υπάρχει» ειπε χαρακτηριστικά.

    Χαρακτήρισε μάλιστα, γελοιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι η παράταση είναι μεγαλύτερο σκοινί για να κρεμαστούμε και εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του, τόνισε ότι δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο.

    Εθνικές οι ευθύνες

    Ο Ε. Βενιζέλος έκανε λόγο για ευθύνες εθνικές.

    «Όλοι πρέπει να συστρατευθούν και γι αυτό επιμένουμε στην ενημέρωση όλων των αρχηγών των κομμάτων και τη δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης» σημείωσε.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ιδιαίτερα, την άμεση ανάγκη να απαντηθούν άδικα στερεότυπα που εμφανίζουν την Ελλάδα σαν χώρα απατεώνων και τεμπέληδων ενώ ταυτόχρονα, θα πρέπει να επισημανθεί η εντυπωσιακή προσαρμογή που έχει ήδη κάνει η χώρα.

    Πώς να μην μας αδικούν οι ξένοι, όταν εμείς οι ίδιοι υποτιμούμε αυτό που επετύχθηκε χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, διερωτήθηκε.

    Παρατήρησε επίσης, ότι θα πρέπει να επισημανθεί, ότι «οι Ευρωπαίοι δεν έχουν χάσει τίποτα από μας ούτε μάς έχουν χαρίσει τίποτα».

    Oι Ευρωπαίοι, ανέφερε, εισπράττουν τους τόκους του δανείου που μας έχουν χορηγήσει και μόνον ένας τρόπος υπάρχει, για να χάσουν τα χρήματά τους. «Η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ με την οποία οποίο φλερτάρουν κάποιοι ανεύθυνα».

    Να είναι εμφανής η εσωτερική δικαιοσύνη των μέτρων

    Ο Ε. Βενιζέλος, ξεκαθάρισε ότι οι «θυσίες» του νέου πακέτου δεν μπορεί να είναι οριζόντιες και πρέπει να έχουν εσωτερικά δίκαιο χαρακτήρα. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την οριστική διάλυση της μεσαίας τάξης», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι τα μέτρα πρέπει να συνδυάζονται με απτά μέτρα σύλληψης της φοροδιαφυγής.

    Επιπλέον, θα πρέπει να συνδυάζονται με απτά μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων και να οδηγούν στον τελικό στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής, των θετικών ρυθμών και του βιώσιμου χρέους.

    Το μήνυμα που πρέπει να στείλει η Ευρωζώνη

    Αναφερόμενος στην ανάγκη να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει, από τον Μάιο του 2010, εισπράξει 150 δισ. € εκ των οποίων τα 75 από το Μάρτιο ως το Μάιο του 2012.

    Η αγορά, σημείωσε, πρέπει να λάβει από την ευρωζώνη έναν καθαρό και οριστικό μήνυμα.

    Αν δεν δοθεί αυτό, δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν στην Ευρωζώνη, τα ασιατικά και αμερικανικά κεφάλαια που αποχώρησαν.

    Και όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε τα κεφάλαια αυτά δεν αποχώρησαν λόγω της Ελλάδας. «Η Ελλάδα, είναι πολύ μικρή για να τα διώξει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 13:02

    Είδηση: 20111

    [05] Χ. Ζώης: Η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί και γεωπολιτικά

    Την ανάγκη να μην εγκαταλειφθεί η χώρα και γεωπολιτικά, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Χρήστος Ζώης, υποστηρίζοντας ότι η χώρα γεωπολιτικά και μόνο είναι σε θέση να διαπραγματεύεται ακόμα και τα δημοσιονομικά της στοιχεία. Ερωτηθείς για την υπόθεση της Siemens, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε ότι δεν μπορεί να προκύπτει πόρισμα ομόφωνο, χωρίς ενστάσεις και επιφυλάξεις.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Χ. ΖΩΗΣ: «Το σιωπητήριο είναι απολύτως αναγκαίο, γιατί συνειδητοποιούν οι πιστωτές μας ότι απαξιώνουν ένα προϊόν που πρέπει να πουληθεί. Διευκολύνει, κι αυτό δεν είναι κακό, αλλά προσέξτε τη σκοπιμότητα, τις αποκρατικοποιήσεις. Διευκολύνει τους ίδιους τους εαυτούς τους να προσδοκούν να πάρουν αυτό που θέλουν να πάρουν. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε με μεγάλη ικανοποίηση στελέχη του CDU, του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού σχηματισμού στη Γερμανία, να επισημαίνουν ότι δεν είναι όλα δημοσιονομικά. Υπάρχουν και γεωπολιτικά και η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί και γεωπολιτικά. Ναι, η Ελλάδα γεωπολιτικά και μόνο είναι σε θέση να διαπραγματεύεται ακόμα και τα δημοσιονομικά της στοιχεία».

    ΓΙΑ SIEMENS

    Χ. ΖΩΗΣ: «Δεν μπορεί να προκύπτει πόρισμα ομόφωνο, χωρίς ενστάσεις και επιφυλάξεις, ότι η δυνατότητα του ελληνικού δημοσίου να διεκδικήσει 2 δισ ευρώ, τουλάχιστον, και ο συμβιβασμός να κλείνει σε 270 εκατ. ευρώ, και μάλιστα με αναφορές οι οποίες προκαλούν το γέλιο, ότι η Siemens, για παράδειγμα, θα χρηματοδοτήσει δράσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν τη διαφθορά. Δεν είναι δυνατόν».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 12:24

    Είδηση: 20109


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 28 August 2012 - 16:49:34 UTC