Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για το μέλλον της ΕΕ
  • [02] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    [01] Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για το μέλλον της ΕΕ

    Η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία ζητούν άμεσα δραστικά μέτρα για να ηρεμήσουν οι αγορές και να συγκρατηθεί το κόστος δανεισμού, προτείνοντας μεταξύ άλλων να μπορεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης να αγοράζει ομόλογα των κρατών στη δευτερογενή αγορά.

    Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία και οι χώρες του βορρά επιμένουν στη γραμμή της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ανάγκης να προχωρήσει η οικονομική και τραπεζική ένωση, ενώ απορρίπτουν την έκδοση ευρωομολόγων.

    Στην ομιλία του κατά την έναρξη της Συνόδου ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν βαν Ρομπέι υπογράμμισε ότι όλοι περιμένουν από τις Βρυξέλλες να στείλουν σήμερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

    «Είναι μία συνάντηση όπου θα υιοθετήσουμε σημαντικά μέτρα για την ανάπτυξη και την εργασία. Οι άνθρωποι στις χώρες μας ανησυχούν για το παρόν και είναι νευρικοί για το μέλλον. Αναμένουν από εμάς να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το τι θέλουμε να πετύχουμε και πως θα φτάσουμε σε αυτό. Η αναζωογόνηση της ανάπτυξης των οικονομιών μας και η δημιουργία θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους ανθρώπους απαιτεί άμεση δράση, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη στο νόμισμα μας» είπε ο πρόεδρος της Ε.Ε.

    Σε δηλώσεις του σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι έχει συμφωνήσει με την Αγκελα Μέρκελ στην ανάγκη να αποφασιστούν κάποια μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, καθώς και για το φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τα μέτρα στήριξης των χωρών του νότου, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

    Ο κ. Ολάντ προσερχόμενος στη Σύνοδο ζήτησε να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις για να βοηθηθούν χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία που αντιμετωπίζουν πιέσεις στις αγορές.

    «Θα ήθελα πολύ γρήγορες αποφάσεις για τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις αγορές, ακόμη και αν έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για να διορθώσουν τα δημοσιονομικά τους» τόνισε ο κ. Ολάντ.

    «Σήμερα θα μιλήσουμε για το Σύμφωνο Ανάπτυξης και Εργασίας. Έχουμε δημιουργήσει ένα καλό πρόγραμμα συγκεκριμένα για τις επενδύσεις στο μέλλον και επιπλέον για την δημιουργία περισσότερων ευκαιριών εργασίας ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε σε αυτό σήμερα και επίσης στο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ότι χρειαζόμαστε στέρεους προϋπολογισμούς από τη μία πλευρά και από την άλλη ανάπτυξη και απασχόληση» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την άφιξή της στη Σύνοδο. Τη λήψη δραστικών μέτρων για να αποτραπεί η διάλυση της Ευρωζώνης, ζήτησε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της με δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

    Η ΕΕ θα πρέπει να φροντίσει, στα επόμενα βήματά της, να διατεθούν αρκετά μέσα, για να παρέμβει, να προστατεύσει χώρες, για να προστατεύσει τον πληθυσμό από μια διάλυση της Ευρωζώνης, τόνισε και συγχρόνως υπεραμύνθηκε της έκδοσης ευρωομολόγων, σημειώνοντας πως μπορεί να χρειαστεί χρόνος μέχρι την εισαγωγή τους, ωστόσο αυτά είναι απαραίτητα «εάν θέλουμε να έχουμε σταθερότητα».

    Από την πλευρά του, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος (με τους Σοσιαλδημοκράτες) συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, αναμένει από τη Σύνοδο Κορυφής ένα μεγάλο σχέδιο, ένα μεγάλο άλμα για το μέλλον της Ευρώπης.

    Ο κ. Σπίντελεγκερ, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τόνισε ότι θα ήταν καθοριστικό για τις αγορές να σταλεί ένα «θετικό μήνυμα» ότι θα εξαλειφθούν τα «κατασκευαστικά λάθη» της Νομισματικής Ένωσης, ενώ σε ό,τι αφορά τα Ευρωομόλογα, συντάχθηκε με τη θέση της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι μόνον μακροπρόθεσμα μπορεί να δεχθεί την έκδοσή τους, καθώς ο ίδιος απορρίπτει, όπως λέει, μια κατανομή των χρεών και ένα είδος «ευρωπαϊκής λέσχης χρεών».

    Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρος οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει επίσης να δώσουν υπόσταση σε «έναν αποτελεσματικό και γρήγορο μηχανισμό στήριξης και σταθεροποίησης».

    Σχετικές ειδήσεις:

    Γρήγορες λύσεις για Ισπανία - Ιταλία ζητά ο Ολάντ πριν από τη Σύνοδο

    Σύγκρουση Βορείων - Νοτίων στις Βρυξέλλες - Λύσεις τώρα ζητούν Ραχόι, Μόντι

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 22:27

    Είδηση: 16063

    [02] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Ξηρό και καλοκαιρινό θα είναι το κλίμα όλο το Σαββατοκύριακο, με τους βοριάδες, όμως, να επιμένουν στο Αιγαίο, σε αντίθεση με τα δυτικά τμήματα της χώρας, όπου η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει εκ νέου άνοδο. Συνθήκες που θα διατηρηθούν και την επόμενη εβδομάδα, με παράλληλη άνοδο του υδραργύρου σε όλη τη χώρα.

    Την Παρασκευή ήλιος θα επικρατεί σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις να καλύπτουν τα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι στα 3-5 μποφόρ, σε αντίθεση με το Αιγαίο, όπου οι βοριάδες θα εξακολουθήσουν να έχουν ένταση στα 5-7 μποφόρ. Η ατμόσφαιρα θα παραμείνει δροσερή στα νησιά του Αιγαίου, ενώ, σταδιακά, η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    Βόρεια: 15 έως 32°C.

    Κεντρικά: 20 έως 34°C.

    Δυτικά: 19 έως 34°C.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 20 έως 33°C.

    Κρήτη: 19 έως 29°C.

    Κυκλάδες: 22 έως 29°C.

    Πελοπόννησος: 20 έως 33°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα συνεχίσουν να πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στα 3-5 μποφόρ και, τοπικά, μέχρι τα 6 μποφόρ στα βορειοανατολικά του νομού και στο νότιο Ευβοϊκό.

    Θεσσαλονίκη

    Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι ασθενείς - μεταβλητοί, στα 3-4 μποφόρ.

    Επόμενες Μέρες

    Το Σάββατο οι νεφώσεις θα περιοριστούν στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν την επίδρασή τους στο Αιγαίο, αλλά και στα χερσαία τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, φτάνοντας τα 5-7 και, τοπικά, τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα συνεχίσει να επικρατεί ηρεμία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα φτάνοντας τους 33 με 35 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στα κεντρικά κυμαινόμενη στους 30 με 34 βαθμούς.

    Την Κυριακή θα συνεχιστούν οι πολύ καλές συνθήκες, με παροδικές νεφώσεις να αναπτύσσονται στα βορειοδυτικά και κεντρικά της χώρας. Οι βοριάδες θα παραμείνουν με αμείωτη ένταση στο Αιγαίο. Ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα βρεθεί, και πάλι, στους 33 με 34 βαθμούς.

    Πρόγνωση: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 22:32

    Είδηση: 16062


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 June 2012 - 20:49:25 UTC