Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χατζηδάκης πριν από Σύνοδο ΕΛΚ: Αποφασισμένοι κατά των ελλειμμάτων σε συνεργασία με τους εταίρους
  • [02] Ε. Βενιζέλος: «Αναγκαία η αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης»
  • [03] Α. Ρουπακιώτης: Το Υπ. Δικαιοσύνης θα δοκιμαστεί σε τρία πεδία
  • [04] Ορκίστηκε η νέα Βουλή- Αύριο η εκλογή του προεδρείου

    [01] Χατζηδάκης πριν από Σύνοδο ΕΛΚ: Αποφασισμένοι κατά των ελλειμμάτων σε συνεργασία με τους εταίρους

    Τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εκπροσώπησαν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε τη χαρά του που η Ανάτπυξη θα αποτελεέσει κομβικό σημείο αυτής της σύνοδου, όπως επιδίωκε εδώ και δύο χρόνια η ΝΔ. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εργαστεί για τον περιορισμό των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους αλλά ταυτόχρονα να συνεργαστεί και με τους εταίρους της έτσι ώστε το ελληνιικό πρόγραμμα να γίνει πιο δίκαιο και λειτουργικό.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 17:33

    Είδηση: 16067

    [02] Ε. Βενιζέλος: «Αναγκαία η αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης»

    «'Εχουμε μια νέα κυβέρνηση αξιόπιστη, που πιστεύει στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και έχουμε συνείδηση των δεσμεύσεών μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές προτίθενται να υιοθετήσουν κοινό ανακοινωθέν για την ανάπτυξη και την ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας, κάτι που, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί κλεδί και για την Ελλάδα, καθώς θα πρέπει να τερματισθεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας.

    Θέλουμε να κινηθούμε σε συνεννόηση και συνεργασία με τους εταίρους, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος παράλληλα σημείωσε ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης με τις απαιτούμενες προσαρμογές και διορθώσεις.

    «Πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό και στο πλαίσιο αυτό πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια των Ευρωπαίων σοσιαλιστών μπορούμε να τα καταφέρουμε», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Σχετική είδηση: Γ. Παπανδρέου: «Η Ευρώπη θα πρέπει, πλέον, να αναλάβει τις ευθύνες της»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 16:46

    Είδηση: 16039

    [03] Α. Ρουπακιώτης: Το Υπ. Δικαιοσύνης θα δοκιμαστεί σε τρία πεδία

    Στο πεδίο της ταχύτητας απονομής της δικαιοσύνης, στο πεδίο των συνθηκών διαβίωσης και της εφαρμογής κανόνων στις φυλακές, καθώς και στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με τη διαφάνεια, θα δοκιμαστεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι κανένα υπουργείο δεν αποτελεί ηλεκτρική καρέκλα, αν εκείνος που την κατέχει έχει μια γνώση του αντικειμένου, αυτογνωσία για το τι μπορεί να κάνει και απευθύνεται στους πολίτες με ειλικρίνεια.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: «Το επόμενο βήμα και παράλληλα είναι δουλειά- δουλειά- δουλειά. Και, μπορεί να είναι κοινότοπο αυτό που ακούτε, αλλά και ο τομέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει τρία πεδία που θα δοκιμαστεί και η πολιτική ηγεσία, αλλά και η όλη συγκρότηση του υπουργείου».

    Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: «Το πρώτο είναι πόσο γρήγορα απονέμεται η δικαιοσύνη. Έχει φτάσει η κατάσταση μόνο ως απαράδεκτη να χαρακτηρίζεται».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δώστε μας ένα παράδειγμα κύριε υπουργέ».

    Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: «Κατάθεση με αγωγή στο ειρηνοδικείο παίρνει δικάσιμο το 2016. 16 σε ειρηνοδικείο!... Μιλάμε για ειρηνοδικείο, η χαμηλότερη βαθμίδα που εκεί είναι και τα πιο λαϊκά δικαστήρια. Δεύτερο: Μια κατάθεση αγωγής ενός δημοσίου υπαλλήλου στα διοικητικά δικαστήρια εκδικάζεται μετά πενταετίων και πλέον».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το αίτιο ποιο είναι; Πώς έχουμε φτάσει ως εδώ»;

    Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: «Είναι πολλές οι αιτίες και μία είναι η συνήθως λεγόμενη: το πώς έχει οργανωθεί η δημόσια διοίκηση. Είτε δεν έχει εκσυγχρονιστεί είτε δεν έχουν καλυφθεί τα κενά είτε δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέθοδοι οργάνωσης σύγχρονες και αποτελεσματικές. Δεύτερον, υπάρχουν κενά και σε δικαστές, υπάρχουν κενά σε υπαλλήλους. Θα σας πω ένα παράδειγμα τραγικό, τραγικό: Υπάρχει ειρηνοδικείο σε ένα μέρος, που δεν υπάρχει καν γραμματέας και είναι η καθαρίστρια και ασκεί χρέη γραμματέως».

    Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: «Το τι θα καταφέρουμε, το τι θα προλάβουμε με δεδομένες τις απέραντα οικονομικές δυσκολίες της χώρας, αυτό ας το κρίνει ο καθείς».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το τι θα προλάβουμε τι σημαίνει»;

    Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: «Το τι θα προλάβουμε με την έννοια ότι η κοινωνία απαιτεί άμεσες λύσεις. Εδώ πέρα ήρθαμε να δουλέψουμε. Αν δεν υπάρχουν λύσεις δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να παραμείνουμε στην ίδια θέση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το πρώτο είναι, λοιπόν, η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης».

    Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: «Το δεύτερο είναι οι φυλακές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μιλάμε για τη συμφόρηση που υπάρχει εκεί και την κατάσταση που επικρατεί»;

    Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: « Βέβαια. Ας καταλάβουμε όμως πάλι κάποτε ότι οι φυλακές είναι δικές μας. Δεν είναι κάποιου άλλου κόσμου, δεν είναι κάποιου άλλου κράτους, δεν είναι κάποιας άλλης κοινωνίας. Είναι δικές μας. Είναι ενταγμένες στην κοινωνία μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τις προσέξουμε ως προς τις συνθήκες διαβίωσης και ως προς την εφαρμογή επιτέλους κάποιων κανόνων έτσι ώστε, εγώ μιλάω για «φυλακιστικό» σύστημα, να μιλήσουμε κάποτε για ένα σωφρονιστικό σύστημα».

    Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: «Και το τρίτο είναι το πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με τη διαφάνεια. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εκ προορισμού, όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να διαπιστώνει, να καταγράφει και να παρεμβαίνει όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα χειμάζονται, αμφισβητούνται, ή πολύ περισσότερο, καταργούνται».

    Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: «Όταν ήμουν στο Υπουργείο Εργασίας αναζητούσαμε με τον υπουργό Υγείας τον κο Κίττα και τον υπουργό Οικονομικών τον κο Ζανιά 40 εκατομμύρια για να καλύψουμε την ανάγκη των νοσοκομείων σε φάρμακα καρκινοπαθών και νεφροπαθών».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Περάσατε λίγο από το Υπουργείο Εργασίας. Μπορείτε να μας πείτε αν είναι πράγματι ηλεκτρική καρέκλα αυτό»;

    Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: «Δεν είναι ηλεκτρική καρέκλα κανένα υπουργείο, με την έννοια εάν εκείνος που την κατέχει έχει μια γνώση του αντικειμένου πρώτον, δεύτερον έχει μια αυτογνωσία στο τι μπορεί να κάνει και τρίτον να απευθύνεται στους πολίτες λέγοντάς τους την αλήθεια».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 17:21

    Είδηση: 16029

    [04] Ορκίστηκε η νέα Βουλή- Αύριο η εκλογή του προεδρείου

    Ορκίστηκαν οι βουλευτές της νέας Βουλής, που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των μελών της Ιεράς Συνόδου, ενώ τον όρκο τους στο κοράνι έδωσαν και οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές.

    Από την ορκωμοσία απουσίαζε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς, μετά την πρόσφατη εγχείρηση στο μάτι του, οι γιατροί του έχουν συστήσει να παραμένει κλινήρης για μια εβδομάδα. Ο πρώτος αντιπρόεδρος της απερχούσας Βουλής Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος προήδρευσε του Σώματος ευχήθηκε, εκ μέρους όλων των βουλευτών, να είναι σύντομα κοντά τους.

    Επίσης, στην ορκωμοσία δεν παρίσταντο οι υπουργοί της ΝΔ που συνοδεύουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης και Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που συμμετέχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Αύριο, θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του προέδρου η ΝΔ προτείνει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Παράλληλα, θα διεξαχθεί νέα μυστική ψηφοφορία για την εκλογή επτά αντιπροέδρων, τριών κοσμητόρων και έξι γραμματέων.

    Η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων έχει ως εξής: ΝΔ 129 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 71, ΠΑΣΟΚ 33, ΑΝ.ΕΛ 20, Χρυσή Αυγή 18, ΔΗΜΑΡ 17, ΚΚΕ 12.

    Ποιες εκλογικές περιφέρειες επέλεξαν οι αρχηγοί

    Εν τω μεταξύ, ο κ. Τραγάκης, ανακοίνωσε τις εκλογικές περιφέρειες τις οποίες γνωστοποίησαν και επίσημα με τις επιστολές τους ότι επιλέγουν, οι αρχηγοί των επτά κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επέλεξε την εκλογική Περιφέρεια της Μεσσηνίας αντί της Αττικής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την Α΄Αθηνών αντί της Αχαΐας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την Α' Θεσσαλονίκης αντί του Ηρακλείου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος την Β΄Αθηνών αντί του Έβρου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος την Α΄Αθηνών αντί της Β' Αθηνών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης την Β' Αθηνών αντί της Αιτωλοακαρνανίας και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την Β΄ Αθηνών αντί της Α΄ Θεσσαλονίκης.

    Η ημέρα ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης δεν έχει οριστεί ακόμα. Εκτιμάται ότι η σχετική συζήτηση θα αρχίσει την 4η Ιουλίου για να ολοκληρωθεί την 6η Ιουλίου τα μεσάνυχτα με ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα τρικομματική κυβέρνηση.

    Σχετική είδηση:

    Στις 11 η ορκωμοσία της νέας Βουλής-Αύριο η εκλογή του προέδρου της

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 13:33

    Είδηση: 16021


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 June 2012 - 16:49:31 UTC