Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση από την Ε. Κατιρτζόγλου

    [01] Πρόγνωση από την Ε. Κατιρτζόγλου

    Σταδιακή βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αν και δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες. Ο υδράργυρος αντιστέκεται να φέρει το καλοκαίρι σε αρκετές περιοχές διατηρώντας τιμές κοντά στους 21 με 24 βαθμούς.

    Αναλυτικά

    Τη Δευτέρα ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν στα κεντρικά, βόρεια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με τοπικές βροχές να παραμένουν στον ηπειρωτικό κορμό της δυτικής Ελλάδας. Στα νότια τμήματα της χώρας θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο με ένταση στα 3-5 μποφόρ. Στο Κρητικό πέλαγος και τις Κυκλάδες θα πνέουν δυτικοί και νότιοι άνεμοι αντίστοιχα που τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα στα κεντρικά και την Κρήτη μέχρι τους 26 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη επικράτεια δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 24 βαθμούς. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    • Βόρεια: 8 έως 23°C.

    • Κεντρικά: 9 έως 26°C.

    • Δυτικά: 9 έως 21°C.

    • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 15 έως 23°C.

    • Κρήτη: 13 έως 25°C.

    • Κυκλάδες: 15 έως 23°C.

    • Πελοπόννησος: 9 έως 24°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική προβλέπονται διαστήματα ηλιοφάνειας με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, και μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές μπόρες στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα 3-5 μποφόρ.

    Θεσσαλονίκη

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές με ανοίγματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι βορειοδυτικοί στα 3-5 μποφόρ, με τάση εξασθένησης.

    Επόμενες Ημέρες

    Την Τρίτη ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις θα καλύπτει το σύνολο της χώρας. Ορογραφικές βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Επίσης, ασθενείς τοπικές βροχές μπορεί να εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο στα 3-5 μποφόρ και τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ νότια της Πελοποννήσου. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νότιοι της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και πάλι οι μέγιστες τιμές το μεσημέρι θα είναι μέχρι τους 24 με 26 βαθμούς.

    Την Τετάρτη βροχές προβλέπονται στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, όπως και στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος παρουσιάζοντας μια μικρή άνοδο στη θερμοκρασία, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στους 27 βαθμούς στα κεντρικά, τους 25 βαθμούς στη Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου και τους 23 βαθμούς στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί στα 3-5 μποφόρ με εξαίρεση το νότιο Αιγαίο που θα πνέουν δυτικοί.

    Πρόγνωση:

    Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 22:58

    Είδηση: 13279


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 May 2012 - 20:49:26 UTC