Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης στη ΝΕΤ: Επιμήκυνση προσαρμογής μέχρι το 2018
  • [02] Πρόγνωση από την Ε. Κατιρτζόγλου

    [01] Φ. Κουβέλης στη ΝΕΤ: Επιμήκυνση προσαρμογής μέχρι το 2018

    Δεχόμαστε φοβερές και απαράδεκτες πιέσεις ως χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, σχολιάζοντας τι;ς πρόσφατες δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. "Στα εκβιαστικά διλήμματα να προσθέσω και του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών ο οποίος δήλωσε οτι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη την χρηματοδότηση".

    Ο κ. Κουβέλης έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017-18. "Η επιμήκυνση αυτή, είπε, εμπεριέχει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως μείωση του επιτοκίου και μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στην καταβολή των δόσεων". Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει μεταφορά μέρους τους χρέους της στην ΕΚΤ και την έκδοση ευωρομολόγων.

    Αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα, αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε και να διαμορφώσουμε συμμαχίες, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προειδοποιώντας πως η ελληνική κοινωνία έχει ελάχιστες αντοχές πλέον. Ο λαός έχει ματώσει, αλλά δεν υπάρχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, ανέφερε και πρόσθεσε πως η χώρα πρέπει να πάει στην Ευρώπη με συγκεκριμένο πακέτο πρότασης.

    Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε επίσης τη βαθιά του ανησυχία για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα έσοδα βρίσκονται σε τεράστια υστέρηση και επανέλαβε την πρότασή του να συγκροτηθεί περιουσιολόγιο. Θα μπορούσαμε να έχουμε φορολογική ρύθμιση που θα ήταν πιο δίκαιη, είπε, τονίζοντας πως φοροδιαφεύγουν τα ισχυρότερα εισοδήματα και καλούνται να πληρώσουν οι αδύναμοι.

    'Δεν λειτουργεί τίποτα στο δημόσιο λόγω απραξίας τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ο λαός ψήφισε με σύνθημα και οργή στις 6 Μάιου. Οι Έλληνες αναζητούν την θετική ψήφο. Να μας δώσει ο λαός μεγαλύτερο ποσοστο ψήφων για να μπορέσουμε να βγάλουμε την χώρα από τη κρίση", τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    Σε ερώτηση εάν θα ζητήσει νέες εκλογές σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά την 17η Ιουνίου, ο κ. Κουβέλης απάντησε οτι θα κάνει "ότι είναι δυνατόν και με συνέπεια ότι έκανα την 6η Μαιου. Θα το προτείνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ με βασικο όρο την διαπραγμάτευση αποδεσμευσης δανειακής σύμβασης. Θα το προτείνω σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που το θέλουν και εκείνοι" κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 15:24

    Είδηση: 13275

    [02] Πρόγνωση από την Ε. Κατιρτζόγλου

    Αναλυτικά

    Την Κυριακή αναμένονται πιο εκτεταμένες βροχές στη βόρεια Ελλάδα από το πρωί και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου μέσα στην ημέρα. Στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα έχουν ένταση στα 3-5 μποφόρ, στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο νότιοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή πτώση κυρίως όσον αφορά τις μέγιστες τιμές το μεσημέρι στη βόρεια και την δυτική Ελλάδα. Στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας το θερμόμετρο θα παραμείνει στους 25 με 26 βαθμούς. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    • Βόρεια: 8 έως 22°C.

    • Κεντρικά: 11 έως 26°C.

    • Δυτικά: 10 έως 19°C.

    • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 15 έως 25°C.

    • Κρήτη: 14 έως 26°C.

    • Κυκλάδες: 15 έως 25°C.

    • Πελοπόννησος: 10 έως 24°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική θα υπάρχουν κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις καθώς αναμένονται τοπικές μπόρες μέσα στην ημέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα 3-5 μποφόρ.

    Θεσσαλονίκη

    Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα θα κυλήσει με βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι ασθενείς νοτιοι στα 3-4 μποφόρ.

    Επόμενες Ημέρες

    Τη Δευτέρα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στη δυτική Ελλάδα, καθώς οι βροχές θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική Ελλάδα και Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Τοπικές βροχές αναμένονται και στη βόρεια Πελοπόννησο στην αρχή της ημέρας. Τα νότια τμήματα της χώρας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον ήλιο. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από τις ίδιες διευθύνσεις με μικρή ενίσχυση μέχρι τα 6 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, σημειώνοντας πτώση και στα νησιά του Αιγαίου. Οι μέγιστες δεν θα ξεπερνούν τους 25 βαθμούς το μεσημέρι και θα σημειωθούν στη κεντρική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθούν από 21 έως 23 βαθμούς.

    Την Τρίτη επιμένουν οι βροχές στα ηπειρωτικά της χώρας, πιο ασθενείς και μικρότερης διάρκειας με μικρά ανοίγματα ηλιοφάνειας. Στην Πελοπόννησο όμως και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι στα 3-5 μποφόρ με εξαίρεση το Κρητικό πέλαγος που θα είναι δυτικοί. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και δυτικά, φτάνοντας στους 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στα ίδια επίπεδα μέχρι τους 24 με 25 βαθμούς.

    Πρόγνωση:

    Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 13:39

    Είδηση: 13232


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 May 2012 - 16:49:25 UTC