Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι προτάσεις Βενιζέλου στον Σαμαρά στο πλαίσιο ευρύτερης συνεννόησης
  • [02] Τσίπρας: Οι θέσεις μας στον αντίποδα των θέσεων Σαμαρά
  • [03] Τ. Χυτήρης: «Αυτοί, που καλούνται να σχηματίσουν κυβέρνηση, είναι οι ηττημένοι»
  • [04] Τηρήστε συμφωνία και μνημόνιο προειδοποιεί το Βερολίνο
  • [05] Κ. Πουλάκης: «Την ευθύνη την έχει όχι αυτός που κατεβάζει, αλλά αυτός που αρνείται την πρόταση»
  • [06] Γεννηματά, Σαλμάς, Σκουρλέτης και Χιόνης για την επόμενη μέρα
  • [07] Δ. Βίτσας, Β. Κεγκέρογλου, Τ. Κουίκ, Π. Παναγιώτου, Θ. Πλεύρης στην «Πρωινή Ενημέρωση»
  • [08] Ποδηματά-Κουμουτσάκος-Χουντής για την επόμενη ημέρα
  • [09] Α. Νταλάρα: Μια συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μόνο, έχει μια κραυγαλέα παραδοξολογία

    [01] Οι προτάσεις Βενιζέλου στον Σαμαρά στο πλαίσιο ευρύτερης συνεννόησης

    Για τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος είπε οτι «όπως είχα συνταγματική υποχρέωση και για λόγους σεβασμού, ανταποκρίθηκα στην πρόταση του κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς δεν μου είπε τίποτα περισσότερο απ’ αυτό που δήλωσε χθες δημόσια. Είχα την ευκαιρία να του παρουσιάσω εγώ με συγκεκριμένο τρόπο την πρόταση που έκανα χθες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Σεβόμενοι απολύτως την απόφαση του ελληνικού λαού, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε την τρίτη κατά σειρά ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 19:00

    Είδηση: 11403

    [02] Τσίπρας: Οι θέσεις μας στον αντίποδα των θέσεων Σαμαρά

    «Κατανοούμε τις δυσκολίες, αλλά ταυτόχρονα και τις δυνατότητες που διαμορφώνονται για μια ριζική πορεία», ανέφερε ο κ. Τσίπρας , ό οποίος τόνισε οτι «δεν θα επαναφρουμε από το παραθυρο αυρτό που έδιωξε χτες από την πόρτα χτες».

    «Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τις δυνάμεις της Αριστερας, είπε ο κ. Τσίπρας απευθύνοντας σαφή προειδοποίηση εντός και εκτός Ελλάδος «να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία και να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα έως ότου σχηματιστεί κυβέρνηση που θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή και να μη διανοηθούν να δημιουργήσουν κλίμα τεχνητών εκβιασμών».

    Ήρθε η ώρα να λάβουν αυτοί το μήνυμα του λαού μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας οτι «η πολιτική της λιτότητας απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και πρέπει αμέσως να αποσυρθεί».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 19:34

    Είδηση: 11400

    [03] Τ. Χυτήρης: «Αυτοί, που καλούνται να σχηματίσουν κυβέρνηση, είναι οι ηττημένοι»

    Αυτοί που καλούνται να σχηματίσουν κυβέρνηση είναι οι ηττημένοι, αυτοί που τιμωρήθηκαν, υποστήριξε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι αυτοί που επιβραβεύτηκαν ούτε μπορούν ούτε θέλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Όπως επισήμανε, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που είναι ηττημένοι κατά πολύ, θα είναι πολύ δύσκολοι στις διαπραγματεύσεις, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προτείνουν στήριξη στον Α. Τσίπρα, ώστε να κυβερνήσει. Ερωτηθείς αν τα δύο μεγάλα κόμματα θα πάνε ξανά σε εκλογές με τους ίδιους αρχηγούς, διασαφήνισε ότι απ' τη στιγμή που ο Ε. Βενιζέλος είναι πρόσφατα εκλεγμένος, δεν υπάρχει περιθώριο οποιασδήποτε αλλαγής στο ΠΑΣΟΚ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Αυτοί που καλούνται να σχηματίσουν κυβέρνηση, και είναι πιο κοντά, είναι οι ηττημένοι, αυτοί που τιμωρήθηκαν, ενώ αυτοί που επιβραβεύτηκαν, αυτοί που νίκησαν, ούτε μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, ούτε και θέλουν, κατά την άποψή μου, θέλουν να μείνουν απ' έξω. Επομένως, ομολογώ ότι ο γρίφος αυτός είναι πολύ δύσκολος να λυθεί».

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Και η ΝΔ είναι ηττημένη, και πολύ, και το ΠΑΣΟΚ είναι ηττημένο, και πολύ. Έχω την εντύπωση ότι θα είναι πολύ δύσκολοι στις διαπραγματεύσεις τους, και ο ένας και ο άλλος. Και δεν αποκλείω να προτείνουν στον κύριο Τσίπρα ότι ''εμείς σας υποστηρίζουμε, αφού είσαι εντός της ΕΕ, όπως λες, και θέλεις να κάνεις και κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο, εμείς σε στηρίζουμε να κάνεις κυβέρνηση''».

    ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τα δύο μεγάλα κόμματα θα πάνε με τους ίδιους αρχηγούς σε εκλογές»;

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Γι' αυτό δε μπορώ να σας απαντήσω, όσον αφορά τη ΝΔ. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ είναι πρόσφατα εκλεγμένος ο κύριος Βενιζέλος και δε νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο να γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή σε εμάς».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 16:24

    Είδηση: 11390

    [04] Τηρήστε συμφωνία και μνημόνιο προειδοποιεί το Βερολίνο

    Τηρήστε τη συμφωνία

    Την ανάγκη, η Ελλάδα, να εκπληρώσει τους όρους του μνημονίου και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί, υπογράμμισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος

    «Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί. Είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον της Ελλάδας» δήλωσε Στέφεν Σάιμπερ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού συμφώνου.

    Αναμένουμε κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού

    Νωρίτερα και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, έστειλε σαφές μήνυμα για μία κυβέρνηση ξεκάθαρου ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

    Ο Γκίντο Βεστερβέλε, κάλεσε τα ελληνικά κόμματα, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην Ε.Ε. για την εξυγίανση των οικονομικών της χώρας.

    Αναμένουμε, είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, το σχηματισμό μίας κυβέρνησης της σύνεσης στην Ελλάδα, γεγονός που όπως συμπλήρωσε, σημαίνει μία κυβέρνηση ξεκάθαρου ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

    Αυτό, πρόσθεσε, θα αποτελέσει και αντικείμενο συζητήσεων της γερμανικής πλευράς με την Ελλάδα ενώ κατά τον ίδιο, η Αθήνα, θα πρέπει να συνεχίσει να έχει στραμμένο το βλέμμα της προς την Ευρώπη.

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, χαρακτήρισε πολύπλοκη την κατάσταση στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

    Εξέφρασε, ωστόσο, κατανόηση για τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων μιας και πλήττονται διπλά από δημοσιονομικές περικοπές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

    Η Ευρώπη πάντως όπως ανέφερε, δεν πρέπει τώρα να ξεχαρβαλωθεί αλλά να συνεχίσει ενωμένα, όπως επιτάσσει το πεπρωμένο της για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό νέων δυνάμεων σε Ασία και Λατινική Αμερική.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 11388

    [05] Κ. Πουλάκης: «Την ευθύνη την έχει όχι αυτός που κατεβάζει, αλλά αυτός που αρνείται την πρόταση»

    Την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης, εκτός, όπως επισήμανε, αν ο Α. Σαμαράς με την πρόταση που έκανε υπονοεί ότι θα αναιρέσει την υπογραφή του. Τάχθηκε υπέρ της ψήφου ανοχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει το κόμμα του, αλλά, όπως διευκρίνισε, με το αριστερό κυβερνητικό πρόγραμμα που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς σχετικά, εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό το σενάριο επαναληπτικών εκλογών, σε περίπτωση που δεν περάσει η πρόταση που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

    Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ: «Είπαμε όχι, διότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να φέρουν κάποια μέτρα να ψηφίσουν».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Άρα, σε αυτό όχι»;

    Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ: «Εκτός αν υπονοεί ο κος Σαμαράς, με την πρόταση που έκανε, ότι αναιρεί την υπογραφή του και δε θα την τηρήσει».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το άλλο σενάριο είναι ψήφος ανοχής από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να κυβερνήσετε εσείς, τι κάνετε»;

    Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ: «Εμείς είχαμε πει και προεκλογικά ότι όταν θα πάρει ο κος Τσίπρας την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρέπει συνταγματικά να έχει τους 120 βουλευτές. Θα κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια για να βρούμε όλες τις πρωτοβουλίες για να καταθέσουμε και την πρότασή μας για την αριστερή κυβερνητική πρόταση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δεν λέτε όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο»;

    Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ: «Αλλά σε ένα πρόγραμμα κυβερνητικό αριστερό, όπως το καταθέτουμε. Ένα πρόγραμμα, που θα λέει ότι θα πρέπει να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση. Αν είναι δυνατόν να πούμε όχι στην ανοχή, όταν η πρόταση θα είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης, η ανατροπή των μνημονίων, ένα νέο φορολογικό σύστημα και η αναδιανομή του πλούτου».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν όχι σε όλα αυτά που ζητάτε, πάμε σε εκλογές»;

    Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ: «Αν δεν περάσει η πρόταση αυτή που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Την ευθύνη την έχει όχι αυτός που κατεβάζει πρόταση, αυτός ο οποίος αρνείται την πρόταση».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 16:23

    Είδηση: 11386

    [06] Γεννηματά, Σαλμάς, Σκουρλέτης και Χιόνης για την επόμενη μέρα

    Για την επόμενη μέρα, καθώς και για το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες με την ψήφο τους, συζήτησαν στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση οι Μάριος Σαλμάς από τη ΝΔ, Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ, Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Θοδωρής Χιόνης από το ΚΚΕ.

    Ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι οι πολίτες επέλεξαν να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, και έδωσαν την εντολή να καθίσουν όλοι σ' ένα τραπέζι και να κυβερνήσουν τον τόπο μ' ένα μίγμα πολιτικής, που θα προκύψει από αμοιβαίες παραχωρήσεις. «Τώρα είναι μία ευκαιρία, τα κόμματα που έλεγαν όχι στο μνημόνιο, να δείξουν στον κόσμο το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια προγραμματική σύγκλιση, για να βγει η χώρα από την κρίση. Όπως είπε, έτσι αντιλαμβάνεται ο ίδιος την εντολή του λαού. Παράλληλα, τόνισε ότι η ΝΔ από την πλευρά της θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσει να βρεθεί λύση για τη χώρα, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την Ελλάδα να μπει σε μια περιπέτεια». Πρόσθεσε, δε, ότι για να υπάρξει συνεννόηση, πρέπει όλοι να μετακινηθούν λίγο από τις θέσεις τους και να μη δείξει κανείς αγκύλωση στην πράξη.

    Οι πολίτες έστειλαν ένα πολύ σαφές μήνυμα, ότι δεν θέλουν να συνεχιστεί άλλο αυτή η πολιτική, επισήμανε η κ. Γεννηματά. Αναφερόμενη στα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, έκανε λόγο για μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή και για μία πολύ μεγάλη ήττα για το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι το κόμμα της δεν κατάφερε να πείσει τον κόσμο ότι η πολιτική που ακολούθησε ήταν ένας μονόδρομος. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η ευθύνη του πρώτου και του δεύτερου κόμματος είναι να αποδείξουν ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος, και να δημιουργήσουν κυβέρνηση που θα διεκδικήσει αυτό τον άλλο δρόμο. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση, τονίζοντας ότι όποιος οδηγήσει τη χώρα σε επαναληπτικές εκλογές, θα πάρει μια τεράστια ευθύνη.

    Για τιμωρητική ψήφο και ψήφο καταδίκης, απέναντι στην πολιτική του μνημονίου μίλησε ο Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν μπορεί η χώρα την επόμενη μέρα να κάνει επιλογές, που να μη σέβεται αυτή την απόλυτα σαφή εντολή του λαού. Όπως υπογράμμισε, η επόμενη μέρα μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να είναι διαφορετική και σε διαφορετική κατεύθυνση. Επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς στη βάση ενός αντινεοφιλελεύθερου, αντιμνημονιακού προγράμματος και τόνισε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να προδώσουμε την εντολή και την εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός». Διευκρίνισε, δε, ότι το κόμμα του θα επιχειρήσει επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος, και όχι για το μνημόνιο.

    Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Χιόνης επανέλαβε ότι το ΚΚΕ παλεύει για να γίνει ένα άλμα του εργατικού λαϊκού κινήματος προς τα εμπρός και πρόσθεσε ότι η θετική τάση που υπάρχει, θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα με ανατροπές στη συνείδηση και στη δράση των εργατικών λαϊκών στρωμάτων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 15:43

    Είδηση: 11367

    [07] Δ. Βίτσας, Β. Κεγκέρογλου, Τ. Κουίκ, Π. Παναγιώτου, Θ. Πλεύρης στην «Πρωινή Ενημέρωση»

    Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, τα οποία δρομολογούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης στην «Πρωινή Ενημέρωση».

    Τα δύο μεγάλα κόμματα βγαίνουν από χθες και «μαλώνουν» το λαό, δεν μπορούμε να λειτουργούμε έτσι, εκτίμησε ο Γραμματέας του Συνασπισμού Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας ότι «η πρότασή μας ήταν ρεαλιστική».

    Όπως σημείωσε ο κ. Βίτσας, η ψηφοφορία έβγαλε ότι χρειάζονται πιο ριζοσπαστικές λύσεις και προτάσεις, «τις επόμενες ώρες η προσπάθεια είναι να συνεργαστούμε με τις άλλες αριστερές δυνάμεις» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να υπάρχει μία πολιτική με βάση, στόχους, πολιτικά εργαλεία.

    Τώρα ξεκινά η ευθύνη για όσους διατύπωσαν διαφορετική πρόταση σχετικά με την υπέρβαση της κρίσης, να αποδείξουν ότι δεν ήταν λόγια του αέρα. Το αποτέλεσμα μας βάζει όλους προ των ευθυνών μας, τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

    Ο κ. Κεγκέρογλου μίλησε για την ανάγκη κυβέρνησης που θα δώσει λύσεις, προσθέτοντας ότι «όταν έρθει η σειρά μας, θα καλέσουμε όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό δρόμο».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ επισήμανε ότι πρόκειται για το τέλος μίας πολιτικής περιόδου, «κυρίως η νέα γενιά λέει γυρίστε σελίδα».

    «Θέλουμε κυβέρνηση εθνικού σκοπού, και όχι ειδικού όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», διευκρίνισε ο κ. Κουίκ, σημειώνοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταθέτουν δημόσια την πρότασή τους και καλούν όσους βουλευτές συμφωνούν να συνυπογράψουν.

    Από τη ΔΗΜΑΡ, ο Παναγιώτης Παναγιώτου έκανε λόγο για μεγάλη πολιτική μεταβολή: «Ο κόσμος αποδοκίμασε συγκεκριμένες πολιτικές, για να πάμε παρακάτω, πρέπει να λάβουμε υπόψη επί της ουσίας το εκλογικό αποτέλεσμα».

    Ο κ. Παναγιώτου χαρακτήρισε δύσκολο το αποτέλεσμα για σχηματισμό κυβέρνησης και σημείωσε ότι η εκλογή της Χρυσής Αυγής συνδέεται με το κοινωνικό πρόβλημα της χώρας, τη φτωχοποίηση.

    Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης εκτίμησε ότι διαμορφώνεται ένα περίεργο σκηνικό, υπογραμμίζοντας ότι «η Δημοκρατία ισχύει και όταν μας αρέσει και όταν δεν μας αρέσει».

    Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι σήμερα «πληρώνουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου», ενώ, σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, εκτιμά ότι εκλέγει βουλευτές, όχι τόσο λόγω του μεταναστευτικού, αλλά επειδή «ενοχλούσε το πολιτικό σύστημα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 12:30

    Είδηση: 11364

    [08] Ποδηματά-Κουμουτσάκος-Χουντής για την επόμενη ημέρα

    Για τα δεδομένα που δημιουργούνται την επόμενη ημέρα των εκλογών σε συνάρτηση με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μίλησαν στην εκπομπή ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ, η Άννα Ποδηματά, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ευρωβουλευτής της Ν.Δ και ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε από την πλευρά του ότι ξεκινά μια περιπέτεια και το ζητούμενο είναι να κερδίσουμε χρόνο από την Ε.Ε., προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς καθόρισε χθες το πλαίσιο που θα κινηθεί και το φάσμα των συνεργασιών. Τόνισε ότι πρέπει να σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση, γιατί η χώρα έχει να αντιμετωπίσει υποχρεώσεις και πιεστικά ζητήματα, όμως υπάρχει δυσκολία καθώς η σύνθεση της Βουλής είναι προβληματική, όπως υπογράμμισε.

    Ο κ. Χουντής τόνισε ότι πρέπει να δούμε πως λαμβάνει η Ανγκελα Μέρκελ το μήνυμα των αποτελεσμάτων από Ελλάδα και Γαλλία, καθώς όπως είπε χάνει συνεχώς τα στηρίγματά της, γεγονός που σημαίνει ότι αλλάζουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί και ίσως να υπάρξουν συζητήσεις και αλλαγές. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί μια κυβερνητική λύση από Αριστερά, ενώ στην περίπτωση που δεν προκύψει καμία κυβέρνηση, δήλωσε ότι δεν το θεωρεί αδιέξοδο να ξαναπάμε σε εκλογές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, να γίνουν δεύτερες σκέψεις και μια καλύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων.

    Η κα Ποδηματά ότι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η κυρίαρχη πολιτική που ασκείται στην Ευρώπη να γίνει πιο ισορροπημένη και ρεαλιστική, να υπάρξει μια δημοσιονομική προσαρμογή. Επίσης, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει από την προεκλογική περίοδο ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τήρηση των δεσμεύσεων και των όρων που έχει δεχτεί.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 12:58

    Είδηση: 11366

    [09] Α. Νταλάρα: Μια συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μόνο, έχει μια κραυγαλέα παραδοξολογία

    Δύσπιστη ως προς το ενδεχόμενο στήριξης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τους πολίτες, σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, εμφανίστηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Νταλάρα. Ερωτηθείσα σχετικά, τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού οποιουδήποτε τύπου κυβέρνησης, ωστόσο, όπως είπε, το θεωρεί μακρινό, δεδομένου ότι το ΚΚΕ είναι αδιαπραγμάτευτο σε αυτή τη θέση. Αναφερόμενη σε μια συνεργασία μόνο μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για κραυγαλέα παραδοξολογία.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν εκτονώθηκαν οι πολίτες και εφόσον, απ' ό,τι φαίνεται, οδηγηθούμε σε επαναληπτικές κάλπες, εκτιμάτε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα στηριχθούν περισσότερο αυτή τη φορά από την κοινωνία»;

    Α. ΝΤΑΛΑΡΑ: «Καθόλου δεν πιστεύω ότι το αντίθετο της εκτόνωσης είναι να στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Έχω ξαναπεί ότι τα κόμματα δεν παράγουν ιδεολογίες. Την ιδεολογία την παράγει ο κόσμος, δηλαδή ο λαός, οι πολίτες. Εάν οι πολίτες κρίνουν ότι σε ένα συνασπισμό αριστερότερου του ΠΑΣΟΚ μπορούμε να βαδίσουμε με προστασία των πολιτών, από τη μία, και εξασφάλισης διαπραγμάτευσης παραμονής στην Ευρώπη, εγώ είμαι η πρώτη που θα χειροκροτήσω».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση οποιουδήποτε τύπου, το βλέπετε πιθανό»;

    Α. ΝΤΑΛΑΡΑ: «Θα ήθελα να είναι, αλλά το βλέπω πολύ μακρινό, με το γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι αδιαπραγμάτευτο σε αυτή τη θέση. Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ, μακάρι να μπορούσε να ισχύσει αυτό που λέει, να σβήσει με μια μονοκονδυλιά τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της χώρας. Και από την άλλη στιγμή, ο κύριος Καμμένος δεν ξέρω πώς πραγματικά μπορεί να είναι σε αυτό το συνασπισμό. Και από την άλλη μεριά, αν ρωτάτε την προσωπική μου θέση, μια συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μόνο, που δε βγαίνουν και τα κουκιά, έχει μια κραυγαλέα παραδοξολογία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 16:24

    Είδηση: 11378


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 May 2012 - 16:49:33 UTC