Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-03-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τόλκας: «Έντιμη στάση το εκτός ευρωζώνης »
  • [02] Α. Ροντούλης: «Εθνική αναγκαιότητα να είναι ο ΛΑ.Ο.Σ εντός Βουλής»
  • [03] Ν. Μπακογιάννη: Συνεργασία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις
  • [04] Ν. Χουντής: Η πολιτική της τρόικας είναι γνωστή συνταγή
  • [05] Α. Γεροντόπουλος: «Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ»
  • [06] Η διαφοροποίησή μου ήταν έγκαιρη και δυναμική ξεκαθαρίζει η Κατσέλη
  • [07] Παναγιωτόπουλος, Μπεγλίτης: Πολιτική συζήτηση με άρωμα εκλογών
  • [08] Συμβουλευτική υποστήριξη ΕΣΕΕ σε μικρομεσαίους
  • [09] Τα παράπονά σας... σε τηλεπικοινωνίες και Τράπεζες

    [01] Α. Τόλκας: «Έντιμη στάση το εκτός ευρωζώνης »

    Έντιμη στάση χαρακτήρισε το «εκτός ευρωζώνης» μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άγγελος Τόλκας, αρκεί, όπως επισήμανε, όταν την υπερασπίζεται κάποιος πολιτικά, να είναι έτοιμος να εξηγήσει και το τι σημαίνει αυτό. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τόλκας συνέστησε να περιμένουμε να δούμε τη δύναμη και την εκπροσώπηση κάθε κόμματος, την προεκλογική περίοδο που πραγματοποιείται και τις προτεραιότητες που μπαίνουν.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΤΟΛΚΑΣ: «Είναι μια έντιμη στάση το "εκτός ευρωζώνης". Και είναι μια έντιμη στάση, την οποία πολιτικά κάποιος, όταν την υπερασπίζεται, είναι έτοιμος να εξηγήσει και το τι σημαίνει αυτό.»

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΝΔ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

    Α. ΤΟΛΚΑΣ: «Έχετε δει και με την παρούσα κυβέρνηση, υπάρχουν κι άλλες επιλογές προσώπων σε επίπεδο πρωθυπουργίας. Ωστόσο, για όλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη δύναμη και την εκπροσώπηση κάθε κόμματος, και όλη την προεκλογική περίοδο που γίνεται και τις προτεραιότητες που μπαίνουν.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 16:20

    Είδηση: 7952

    [02] Α. Ροντούλης: «Εθνική αναγκαιότητα να είναι ο ΛΑ.Ο.Σ εντός Βουλής»

    Κατά των δημοσκοπήσεων τάχθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, σημειώνοντας ότι το φαινόμενο του δημοσκοπικού ψηφοφόρου βρίσκεται σε άνθηση. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι εθνική αναγκαιότητα να μπει ο ΛΑΟΣ στη Βουλή, ενώ ερωτηθείς γιατί να μην είναι εθνική αναγκαιότητα να μπει στη Βουλή ο κ. Καμμένος ή η Χρυσή Αυγή, σημείωσε ότι όταν ακούει τον όρο Χρυσή Αυγή, του έρχονται κάποια πράγματα στο μυαλό που θεωρεί ότι ο Έλληνας δεν θα ήθελε να τα δει εντός του Κοινοβουλίου του.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με το Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

    Α. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: «Δεν συμφωνώ καθόλου με τις δημοσκοπήσεις, έχω ιδία αντίληψη των πραγμάτων από την καθημερινή επαφή που έχω με τον κόσμο, δεν μας εκπλήσσουν αυτά τα φαινόμενα που συναντούμε, εννοώ την πίεση την δημοσκοπική, γιατί έχουμε το φαινόμενο του δημοσκοπικού ψηφοφόρου σε άνθηση. Τα καλύτερο επάγγελμα σήμερα, είναι να ανοίξεις μια εταιρία δημοσκοπήσεων. Είναι εθνική αναγκαιότητα να είναι ο ΛΑ.Ο.Σ εντός Βουλής.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γιατί δεν είναι εθνική αναγκαιότητα να είναι στη Βουλή ο κος Καμμένος ή η Χρυσή Αυγή;»

    Α. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: «Όταν ακούω τον όρο Χρυσή Αυγή στο μυαλό μου συνειρμικά μου έρχονται σβάστιγκες, Χίτλερ, Ρούντολφ Ες, ως πολιτική οντότητα να το κρίνω, συνειρμικά λοιπόν μου έρχονται κάποια πράγματα στο μυαλό που θεωρώ ότι ο Έλληνας δεν θα ήθελε να τα δει εντός του Κοινοβουλίου του.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο Αθηναίος πώς ήθελε και τα είδε;»

    Α. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: «Τοπικές ιδιαιτερότητες δεν θα πρέπει να τις ανάγουμε σε εθνικό επίπεδο. Όσον αφορά στον πολιτικό σχηματισμό του κου Καμμένου, ο κος Ζώης και ο κος Μαρκόπουλος, είπαν ότι μετά τις εκλογές ο πολιτικός σχηματισμός του κου Καμμένου θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, έχουμε φαινόμενα δηλαδή μπαμπούσκα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 16:19

    Είδηση: 7951

    [03] Ν. Μπακογιάννη: Συνεργασία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις

    Τη θέση της ΔΗΣΥ ότι η εφεδρεία είναι μια τελείως λάθος και ισοπεδωτική αντίληψη, επανέλαβε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η πρόεδρος του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας καταστροφή τις προτάσεις του κ. Ρέππα. Παράλληλα, είπε ότι στην Ελλάδα μισούμε την έννοια της αξιολόγησης, η οποία όπως υποστήριξε, είναι θέμα βούλησης. Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν τη ΔΗΣΥ με βεβαιότητα στη Βουλή, εκτίμησε ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή δεν αποτυπώνουν σωστά το κλίμα. Διερωτώμενη αν η παρουσία του κ. Τσίπρα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, θα αλλάξει την πορεία της Ευρώπης, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη με ουσιαστικά και σημαντικά επιχειρήματα. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα συνεργαστεί η ΔΗΣΥ με άλλο κόμμα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με το Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Καλύτερα να μην κάνει τίποτα ο κος Ρέππας, γιατί η προηγούμενη εμπειρία από τις προτάσεις του κου Ρέππα ήταν μια καταστροφή. Αναφέρομαι στην εφεδρεία, η Δημοκρατική Συμμαχία ήταν το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι αυτό είναι τελείως λάθος αντίληψη, είναι μια ισοπεδωτική αντίληψη. Στην Ελλάδα μισούμε την έννοια της αξιολόγησης, της ανάληψης ευθύνης της αξιολόγησης. Υπάρχουν εξαιρετικοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι προσφέρουν στο δημόσιο και υπάρχουν και άλλοι που δεν προσφέρουν. Αυτή η αξιολόγηση είναι η αρχή της οποιαδήποτε άλλης απόφασης. Το θέμα της αξιολόγησης είναι θέμα βούλησης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Οι δημοσκοπήσεις δεν ευνοούν το κόμμα σας, θεωρείτε ότι θα αποτυπωθεί και στην κάλπη αυτό; Δεύτερον, εκτιμάτε ότι η εικόνα που εμφανίζουν αυτές οι έρευνες αποτυπώνουν στον ένα ή τον άλλο βαθμό την πραγματικότητα που υπάρχει στην αντίληψη του εκλογικού σώματος;»

    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Ως προς το πρώτο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μας φέρνουν μετά βεβαιότητας στη Βουλή. Παρόλα αυτά, δεν πιστεύω ότι αποτυπώνουν σωστά αυτή τη στιγμή το κλίμα. Είναι πολύ δύσκολο για τους δημοσκόπους, όταν περίπου 60% των τηλεφωνημάτων δεν απαντιούνται καν, κλείνουν το τηλέφωνο.»

    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Πιστεύετε ότι η καταλυτική παρουσία του κου Τσίπρα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, θα αλλάξει την πορεία της Ευρώπης; Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι δεν είμαστε εμείς που θα αλλάξουμε όλη την εικόνα της Ευρώπης. Αντίθετα, ξέρει ότι αν έχει αξιόπιστη πολιτική δύναμη, αυτή μπορεί να επηρεάσει την πορεία της Ευρώπης, αλλά με ουσιαστικά και σημαντικά επιχειρήματα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Είναι πιθανό να μην έχουμε αυτοδυναμία. Το κόμμα σας, είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με ένα από τα δύο άλλα κόμματα;»

    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πρώτον, ότι τα κόμματα θα καταλάβουν ότι οι οικονομίες πρέπει να ξεκινήσουν από τους εαυτούς μας. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει 200 βουλευτές και 50% μείωση και των κομματικών επιχορηγήσεων και των εξόδων της βουλής και έχει προτείνει την κατάργηση της ασυλίας και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Το δεύτερο είναι η μείωση της φορολογίας, το τρίτο είναι ένα κοινωνικό πακέτο εκτάκτου ανάγκης για τους αρχηγούς οικογενειών που είναι σήμερα άνεργοι και βεβαίως την ευρωπαϊκή πορεία, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, βεβαίως θα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 16:18

    Είδηση: 7946

    [04] Ν. Χουντής: Η πολιτική της τρόικας είναι γνωστή συνταγή

    Για την πολιτική που ακολουθεί η τρόικα καθώς και για την επιδίωξή της να φτάσουν οι μισθοί στην Ελλάδα στο επίπεδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, επισημαίνοντας ότι όταν τους ρώτησε σχετικά, δεν το αρνήθηκαν. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτή η πολιτική είναι γνωστή συνταγή και την υποστηρίζουν με διάφορες «φιοριτούρες», θεωρώντας ότι έτσι κερδίζει σε ανταγωνιστικότητα μια χώρα και ότι έτσι θα ανακάμψει η οικονομία.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ: «Κάνανε συνεχώς συγκρίσεις, και ο κύριος Τόμσεν, ότι εσείς είσαστε ανταγωνιστικοί, με την έννοια συγκρίσιμοι, με χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, και άρχισε να τους λέει τα γνωστά κόλπα του ο κύριος Τόμσεν, ότι έχετε παραπάνω από την Πορτογαλία και την Ισπανία, ότι είσαστε διπλάσιο από ορισμένες χώρες, ότι είσαστε τετραπλάσιο από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, εννοώντας Βουλγαρία, Ρουμανία. Και όταν ρώτησα (την τρόικα) ότι η επιδίωξή σας είναι να φτάσουν οι μισθοί στην Ελλάδα στο επίπεδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, δεν το αρνήθηκαν. Η πολιτική τους είναι αυτή, γνωστή συνταγή. Την υποστηρίζουν με διάφορες φιοριτούρες, θεωρώντας ότι έτσι κερδίζει σε ανταγωνιστικότητα μια χώρα και έτσι θα ανακάμψει η οικονομία.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 16:16

    Είδηση: 7936

    [05] Α. Γεροντόπουλος: «Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ»

    Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, θα λειτουργήσει η θεωρία της «χιονόμπαλας», όπου το πρώτο κόμμα θα μεγαλώνει συνεχώς τη συσπείρωση και τη διαφορά του από το δεύτερο και από τα υπόλοιπα κόμματα, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Άκης Γεροντόπουλος. Επιπλέον, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, διερωτώμενος αν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με εκείνους που λένε ότι ενώ παρουσίασαν στη Βουλή το μνημόνιο, δεν το είχαν διαβάσει.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα λειτουργήσουν δύο πράγματα. Το ένα είναι η θεωρία της χιονόμπαλας, που λένε οι δημοσκόποι. Το πρώτο κόμμα μεγαλώνει συνεχώς τη συσπείρωσή του και τη διαφορά από το δεύτερο και τα υπόλοιπα κόμματα.»

    Α. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Εγώ πιστεύω ότι οι εκλογές, αμέσως μετά τις εκλογές που θα γίνουν, είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο, το οποίο μπορεί να δώσει μια πολύ καθαρή λύση. Μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, όταν βλέπουμε και τώρα την κυβέρνηση Παπαδήμου, που κάνουν τα πάντα για να έχουν μικροκομματικά οφέλη; Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με εκείνους που λένε ότι ενώ παρουσίασαν στη Βουλή το μνημόνιο, δεν το είχαν διαβάσει; Δε μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 16:16

    Είδηση: 7927

    [06] Η διαφοροποίησή μου ήταν έγκαιρη και δυναμική ξεκαθαρίζει η Κατσέλη

    Όταν έφθασα σε αδιέξοδο, βγήκα ευθαρσώς και το είπα

    Η Προέδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, εξήγησε ότι το πρώτο μνημόνιο ψηφίστηκε υπό το καθεστώς ασφυκτικής πίεσης των αγορών.

    Εκείνη τη στιγμή έπρεπε να καλυφθεί ένα τεράστιο έλλειμμα και ήταν μέτρα έκτακτης ανάγκης σημείωσε χαρακτηριστικά παρατηρώντας ότι από κει και πέρα είχαμε όλα τα περιθώρια να κάνουμε ρυθμίσεις και να αλλάζουμε το μείγμα πολιτικής , γεγονός που αυτό δεν έγινε.

    Παράλληλα, υπενθύμισε τις έγκαιρες πολιτικές τοποθετήσεις της με άρθρα στον Τύπο και δημόσιες εμφανίσεις.

    Το 2009 στο Βήμα, έλεγα, ότι αν δώσεις το ένα χέρι στην αγορά θα σου πάρει και το άλλο, ήταν προφητικό το άρθρο μου τότε ανέφερε σημειώνοντας ότι η Ευρώπη αποδείχθηκε φοβική και απροετοίμαστη στο παιχνίδι των αγορών.

    Αντίστοιχα, το φθινόπωρο του 2010, σε άλλο άρθρο της, εκτιμούσε ότι οδηγούμεθα μαθηματικά ύφεση που θα μας οδηγήσει σε απόκλιση από τους στόχους

    Η αντίδραση μου ήταν και στην ώρα της και πολύ δυναμική μετά το πρώτο μνημόνιο ξεκαθάρισε υπογραμμίζοντας «ήμουν κάθε βράδυ στα κανάλια, το μαύρο πρόβατο ότι η κατσέλη αντιτίθεται στην τρόικα και πρέπει να παραιτηθεί»

    Όταν έφθασα σε αδιέξοδο, πχ με το άρθρο 37 βγήκα ευθαρσώς και το είπα.

    Ο Παπανδρέου δεν άκουγε όσους μιλούσαν για διαπραγμάτευση

    Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν επί κυβέρνησης Παπανδρέου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήταν χωρισμένη στο εσωτερικό της.

    Ο πρωθυπουργός, όμως, όπως είπε, προχώρησε και ασπάστηκε την τάση αυτών που έλεγαν «αυτά μας λένε αυτά πρέπει να κάνουμε»

    Δεν άκουσε εκείνους που έλεγαν ότι τώρα είναι στιγμή της διαπραγμάτευσης.

    Παράλληλα, σχολιάζοντας την αποχώρηση της από το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι με έβγαλαν για να αποδομηθεί το όλο σύστημα

    Απάντηση σε Ανδρουλάκη

    Απαντώντας στη μομφή Ανδρουλάκη, ότι ήταν εκείνη που εισηγήθηκε το λεφτά υπάρχουν στον Γ. Παπανδρέου σημείωσε

    Λυπάμαι που ο κ. ανδρουλάκης ότι κατέβηκε στη β' Αθηνών χωρίς να έχει διαβάσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι όταν αυτό ελέχθη από τον Γ. Παπανδρέου είχε τελείως διαφορετικό νόημα.

    Ο Γ. Παπανδρέου, έλεγε, ότι λεφτά υπάρχουν από τους φοροφυγάδες, από την εισφοροδιαφυγή και τους κολλητούς.

    Προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις

    Δίνοντας το πλαίσιο που θα κινηθεί η Κοινωνική Συμφωνία μίλησε για ρεαλιστικές λύσεις μακριά από το ναι σε όλα και το όχι σε όλα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 13:12

    Είδηση: 7920

    [07] Παναγιωτόπουλος, Μπεγλίτης: Πολιτική συζήτηση με άρωμα εκλογών

    Μπεγλίτης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί πρώτο κόμμα στις εκλογές

    Ο πρώτος στόχος, τόνισε ο Π. Μπεγλίτης, είναι να βγει η χώρα από τις εκλογές με τη μέγιστη, δυνατή πολιτική σταθερότητα ενώ για το ΠΑΣΟΚ το στοίχημα είναι το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.

    Ο ίδιος ανέφερε, ότι είναι ρεαλιστικό το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την πρώτη θέση στις εκλογές.

    Ο δεύτερος στόχος, σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη, είναι «να εγγυηθούμε την παραμονή της χώρας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών της ευρωζώνης»

    Παναγιωτόπουλος: Κρίσιμη η μάχη στην Ευρώπη - Υπέρ Ολάντ αλλά και Στρος Καν

    Την ανάγκη να δοθεί μάχη ώστε να ανατραπεί το γερμανικό κατευθυντήριο στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Μακριά από ιδεολογικές προσεγγίσεις ο βουλευτής της ΝΔ, υπογράμμισε ότι στη Γαλλία, ο Σοσιαλιστής Ολάντ ανοίγει επιτυχέστερα τα ζητήματα ενώ και ο Στρος Καν, όπως είπε, είχε, όταν ήρθε στην Ελλάδα, στην αρχή της κρίσης μία τελείως διαφορετική προσέγγιση που άγγιζε και το θέμα της ανάπτυξης.

    Όσο η σωστή Ευρώπη δεν μπορεί να κατανικήσει τις λανθασμένες επιλογές των γερμανών έχουμε πρόβλημα σημείωσε με νόημα

    Για το θέμα των συμμαχιών στην Ευρώπη, ο κ. Μπεγλίτης εμφανίσθηκε περισσότερο συγκρατημένος λέγοντας ότι ο στόχος αυτός δεν είναι εύκολο να εκπληρωθεί.

    Aς αφήσουμε τα μεγάλα λόγια να δούμε πού μπορούμε να κινηθούμε . Θα πρέπει να απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φθάνει η κουβέρτα

    Περί ανάπτυξης

    Ο Π. Παναγιωτόπουλος, προειδοποίησε ότι οδηγούμεθα σε αδιέξοδο, αν δεν υπάρξει η διάσταση της ανάπτυξης και πρόνοιες υπέρ της κοινωνικής συνοχής, υπενθυμίζοντας την προσωπική πολιτική εμμονή του Αντώνη Σαμαρά.

    Αναπτύσσεται νεολαικίστικος λόγος γύρω από την Ανάπτυξη, παρατήρησε από την πλευρά του ο Π. Μπεγλίτης

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 16:36

    Είδηση: 7904

    [08] Συμβουλευτική υποστήριξη ΕΣΕΕ σε μικρομεσαίους

    Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη μέσω του νέου προγράμματος «Υπηρεσίες Υποστήριξης Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων» προσφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με στόχο την ελάφρυνση των επιπτώσεων της μεγάλης ύφεσης που διανύουμε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εμπορικών επιχειρήσεων και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους σε μεσοπρόθεσμο, τουλάχιστον, ορίζοντα.

    Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007- 2013». Στόχος είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσον το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων. Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2013, αλλά οι υπηρεσίες της ΕΣΕΕ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα συνεχίσουν να παρέχονται στις εμπορικές επιχειρήσεις και μετά τη λήξη του προγράμματος.

    Η συμβουλευτική υποστήριξη που παρέχει η ΕΣΕΕ μέσω του νέου προγράμματος καλύπτει ένα ευρύ σύνολο από τομείς της καθημερινής λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική ανάπτυξής τους. Η θεματολογία οργανώνεται στους ακόλουθους γενικούς άξονες:

    - Χρηματοοικονομικά θέματα (αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας, διαχείριση οφειλών, εξορθολογισμός κόστους λειτουργίας κλπ).

    - Φορολογικά θέματα (κατανόηση των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς, διαμόρφωση ετήσιου πλάνου φορολογικών υποχρεώσεων κλπ).

    - Ασφαλιστικά/ εργοδοτικά θέματα.

    - Αναδιοργάνωση, τεχνολογική αναβάθμιση, διαφοροποίηση προϊόντων.

    - Θέματα εξωστρέφειας/ εξαγωγών.

    - Υποστήριξη στην ολοκλήρωση κύκλου ζωής των επιχειρήσεων (διαχείριση διαδικασίας μετάβασης σε νέο καθεστώς λειτουργίας, αλλαγή κλίμακας/ μεγέθους επιχείρησης, κλπ).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί η ΕΣΕΕ, 68.000 μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σταμάτησαν τη λειτουργία τους το 2011 σε σύγκριση με το 2010, οδηγώντας στην απώλεια 135.000 θέσεων εργασίας. Όσο συνεχίζεται η σημερινή κατάσταση, οι αριθμοί δυστυχώς θα επιδεινώνονται: οι εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ δείχνουν ότι άλλες 63.000 μικρομεσαίες Επιχειρήσεις βρίσκονται πολύ κοντά στο οριστικό τους κλείσιμο εντός του τρέχοντος έτους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μόνο στο εμπόριο την περασμένη χρονιά χάθηκαν 77.800 θέσεις εργασίας, με τις απολύσεις να εμφανίζουν αύξηση κατά 55%.

    Η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι η μόνη προοπτική εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες με εύκολο και άμεσο τρόπο θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της εσωτερικής αγοράς και στην ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η απασχόληση στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 85% του εργατικού δυναμικού, δηλαδή πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ τη στιγμή που οι μεγάλες επιχειρήσεις δημιουργούν μόλις το 14% των θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος της ΕΕ είναι 33%.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 7928

    [09] Τα παράπονά σας... σε τηλεπικοινωνίες και Τράπεζες

    Ποιους καταγγείλαμε περισσότερο το 2011

    Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες (30%) ήταν οι κλάδοι που αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην υποβολή καταγγελιών, παραπόνων και αναφορών προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση της ανεξάρτητης Αρχής για το 2011.

    Ακολούθησαν οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες (21%)και ο κλάδος των γενικών καταναλωτικών αγαθών 21%.

    Το «προφίλ» των παραπόνων

    Τα περισσότερα παράπονα αφορούν σε ζητήματα ορθής τιμολόγησης, ποιότητας και αθέτησης συμβατικών όρων. Κατακόρυφη αύξηση παρουσίασαν οι αναφορές για αδυναμία πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων , λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας και πιστωτικών καρτών.

    Το 75% των υποθέσεων επιλύθηκε υπέρ του πολίτη

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε περισσότερες από 3 στις 4 υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε μέσα στο 2011 ο συνήγορος του καταναλωτή μετά από έγγραφη αναφορά, η έκβαση ήταν υπέρ του καταναλωτή ενώ στα συνολικά 6 χρόνια λειτουργίας της αρχής στους καταναλωτές έχει επιστραφεί ένα ποσό που ξεπερνά τα 29 εκατομμύρια ευρώ.

    Μηδενική η ανταπόκριση των τραπεζών στον εξωδικαστικό συμβιβασμό!

    Ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση γίνεται στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών και στην αποτελεσματικότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού που μέχρι πρότινος ήταν απαραίτητος ως πρώτο στάδιο για την υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις.

    Έτσι την ώρα που το 2011 ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στον συνήγορο του καταναλωτή υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το 2010, η ανταπόκριση των τραπεζών στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού ήταν μηδενική καθώς ούτε σε μια από τις 2456 υποθέσεις που χειρίστηκε η αρχή και η επεξεργασία έχει ολοκληρωθεί δεν επετεύχθη εξωδικαστικός συμβιβασμός.

    Για το λόγο αυτό ο συνήγορος του καταναλωτή ζητά να διακοπεί το πρόγραμμα επιχορήγησης καταναλωτικών οργανώσεων και δικηγόρων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού και να αντικατασταθεί με πρόγραμμα ενίσχυσης των δανειοληπτών για τις προσφυγές στα Ειρηνοδικεία.

    Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι με νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή από το υπουργείο εργασίας καταργήθηκε το υποχρεωτικό στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι η ανεξάρτητη αρχή για το 2011 περιέκοψε τις δαπάνες λειτουργίας της κατά 8,5% ή διαφορετικά κατά 120.000 ευρώ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM - ert.gr

    Ρεπορτάζ: M. Καλογερόπουλος

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 16:29

    Είδηση: 7925


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 March 2012 - 16:49:31 UTC