Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-03-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν μέσω αντιδράσεων προχωρά η δημιουργία κέντρων μεταναστών
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Εν μέσω αντιδράσεων προχωρά η δημιουργία κέντρων μεταναστών

    Εν μέσω έντονων αντιδράσεων τόσο των κομμάτων όσο και των τοπικών κοινωνιών για τη δημιουργία κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών σε 33 σημεία- πόλεις της χώρας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε χθες να ορίσει άμεσα τρεις χώρους κλειστής, προσωρινής φιλοξενίας για παράνομους αλλοδαπούς. Την απόφαση αυτή χαιρέτισε με γραπτή του δήλωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι περιμένει να δείξουν ανάλογη ευαισθησία και ταχύτητα και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας. «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για μια αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    Όπως δήλωσε το πρωί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, εφόσον οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, το πρώτο κέντρο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει σε 30 έως 45 ημέρες.

    Κάθετα αντίθετος εμφανίστηκε το πρωί στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη δημιουργία αυτών των κέντρων, καθώς όπως τόνισε είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι δεν έχουμε ασφαλή σύνορα και δεν υπάρχει αστυνόμευση. Δείχνει επιπλέον ότι υπάρχει αναξιοπιστία της κεντρικής εξουσίας.

    Ο κ. Κατσιφάρας εξέφρασε την ελπίδα αυτή η απόφαση να μην γίνει φωτοβολίδα και συμπλήρωσε ότι είναι το θέμα αυτό είναι μεγάλο, και αφορά το δημόσιο και συλλογικό συμφέρον και δεν πρέπει να κινηθούμε αποσπασματικά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 10:23

    Είδηση: 7898

    [02] Με μια ματιά

    Χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, θα μείνει από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι σήμερα η Αθήνα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της διοίκησης, όπως αναφέρουν, στο θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    Απεργούν σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στις τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή για τα ιδιωτικά σχολεία.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο νοσοκομεία, κέντρα υγείας, προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας (11:30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου) που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

    Σήμερα θα γνωστοποιηθεί η αναλυτική εγκύκλιος για την επιστροφή φόρου στους δικαιούχους μέσω του συστήματος «Ελενξις», ώστε ανάλογα με την ταμειακή δυνατότητα του κράτους να εξυπηρετούνται κατά χρονολογική σειρά οι υποχρεώσεις του Δημοσίου έναντι τρίτων.

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών σημειώθηκε στις 10.32 χθες βράδυ, σε μικρή απόσταση από την πόλη της Φλώρινας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, σεισμοί αυτού του μεγέθους εντάσσονται στην καθημερινή σεισμική δραστηριότητα.

    Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, 45χρονος άνδρας κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε εγκαταλελειμμένο ξυλουργείο στον Κορυδαλλό.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 07:53

    Είδηση: 7895


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 March 2012 - 8:49:20 UTC