Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση ΣΕΒ: Ομιλία Μ. Χρυσοχοΐδη
  • [02] Κατάληψη στο δημαρχείο -Αντίδραση Γ. Καμίνη
  • [03] 4.450 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 195,88 εκατ. ευρώ

    [01] Εκδήλωση ΣΕΒ: Ομιλία Μ. Χρυσοχοΐδη

    Δευτερα, 21 03 2011 21:20

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στα καύσιμα στους κλειστούς αυτοκινητόδρομους και το νομό Λασιθίου, αφήνει η ηγεσία του υπουργείου περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης διαπιστώνονται υπερβολικά υψηλές τιμές. Ο υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης προανήγγειλε επίσης σειρά παρεμβάσεων για την απελευθέρωση των αγορών με στόχο να πέσουν οι τιμές.

    Το να εμφανίζεται κανείς σαν μετά Χριστόν προφήτης και να δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν οδηγεί πουθενά, επεσήμανε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας το απόγευμα στην εκδήλωση του ΣΕΒ για την εταιρική διακυβέρνηση.

    Διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλο, ο οποίος επανέλαβε νωρίτερα στην ομιλία του την προειδοποίηση ότι η χώρα μας με τις τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ έχει μια τελευταία ευκαιρία, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία, λέγοντας ότι πριν δέκα χρόνια ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, όταν είχε εισηγηθεί αλλαγή πολιτικής και συμβόλων του ΠΑΣΟΚ, εισέπραξε διαμαρτυρίες και κριτική ενώ σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι τότε είχε δίκιο. "Η πολιτική μας τότε άρχισε να φθίνει, κάποιοι δεν συμφωνούσαν με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν", τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες και τις θεσμικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την αύξηση των πόρων του προγράμματος "Εξωστρέφεια" για την ενίσχυση των εξαγωγών από 30 σε 100 εκατ. ευρώ, την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων, τη δημιουργία υπηρεσίας μιας στάσης, την αναμόρφωση του προπτωχευτικού δικαίου, τον εντοπισμό και αντιμετώπιση 63 εμποδίων για την επιχειρηματικότητα, την απελευθέρωση των ποσοστών κέρδους στα οπωροκηπευτικά, κ.α.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε επίσης την ευχή και την ελπίδα οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής να έχουν συνέχεια στην επόμενη Σύνοδο, αυτήν την εβδομάδα και κατέληξε λέγοντας ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κίνημα της εποχής, προκειμένου η χώρα να μπει σε νέο ενάρετο κύκλο δικαιοσύνης και ευημερίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 64018

    [02] Κατάληψη στο δημαρχείο -Αντίδραση Γ. Καμίνη

    Δευτερα, 21 03 2011 19:33

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με δήλωσή του καταδίκασε «την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και καταλαμβάνοντας την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου».

    Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «όλες οι προσπάθειες να βρεθεί κάποια συνεννόηση ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση συνάντησαν την αδιαλλαξία των εκπροσώπων των συμβασιούχων».

    Κάλεσε δε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να «καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες» που οδήγησαν στην αναγκαστική ματαίωση της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

    Αντιδράσεις

    K.K.E

    Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στηρίζουν τον αγώνα των εκατοντάδων συμβασιούχων εργαζόμενων του Δήμου Αθήνας.

    Με την μαζική τους κινητοποίηση απέτρεψαν τη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε θέμα την προκήρυξη εκατοντάδων θέσεων συμβασιούχων.

    Στηρίζουμε την απόφασή τους για κατάληψη του Δημαρχείου μετά την επιμονή της δημοτικής αρχής να μην αποσύρει την προκήρυξη νέων θέσεων συμβασιούχων τη στιγμή που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

    Ο αγώνας των συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας είναι δίκαιος. Η δικαίωσή του απαιτεί από την κυβέρνηση την μονιμοποίηση όλων με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

    AΠΕ Είδηση: 64016

    [03] 4.450 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 195,88 εκατ. ευρώ

    Δευτερα, 21 03 2011 20:06

    Ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, στις 14:00, η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση "digi-retail" και μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας υποβλήθηκαν συνολικά 4.450 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 195,88 εκατ. ευρώ, από επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

    Ο μέσος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων ανήλθε σε 44.019 ευρώ. Η συνολικώς ζητηθείσα δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) που αντιστοιχεί στα επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, ανέρχεται σε 114,56 εκατ. ευρώ. Όλες οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν επενδυτικά σχέδια, ενημερώθηκαν άμεσα για τη βαθμολογία τους, η οποία προκύπτει αυτόματα, με αντικειμενικά κριτήρια.

    To υψηλό ενδιαφέρον για τη δράση αποτυπώθηκε και στο μεγάλο αριθμό ερωτημάτων και απαντήσεων που έλαβαν οι επιχειρήσεις μέσω του ηλεκτρονικού helpdesk της "Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ". Συνολικά απαντήθηκαν γραπτώς μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, 5.100 ερωτήματα επιχειρήσεων ενώ απαντήθηκαν 18.000 κλήσεις υποστήριξης μέσω της τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης.

    Οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν με ηλεκτρονικό τρόπο τα επενδυτικά τους σχέδια, έχουν την υποχρέωση αποστολής των σχετικών δικαιολογητικών εντός 10 ημερών από την ημερομηνία υποβολής. Θα ακολουθήσει επαλήθευση και έλεγχος των στοιχείων και στη συνέχεια επιβεβαίωση της ορθότητας των επενδυτικών σχεδίων, βάσει όσων προβλέπονται στους Οδηγούς της δράσης. Μετά την επαλήθευση των στοιχείων θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των επιχειρήσεων ανά Περιφέρεια και θα ενταχθούν κατά σειρά βαθμολογίας, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού κάθε περιφέρειας.

    H δράση σχεδιάστηκε από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και υλοποιείται από την εταιρία "Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ". Ενισχύει τις "ψηφιακές επενδύσεις" επιχειρήσεων λιανικής με σκοπό: α) τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών κλπ. και β) την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση.

    Στο πλαίσιο της δράσης "digi-retail" διατίθενται πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ από επιχειρήσεις λιανικής. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ΕΠ "Ψηφιακή Σύγκλιση" και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

    ΑΠE Είδηση: 64017 Είδηση: ----22311.html Είδηση: ----22311.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ------.html Είδηση: ------.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ------.html Είδηση: ------.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 March 2011 - 21:52:53 UTC