Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λιβύη: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί
  • [02] Ιαπωνία: Αυξήθηκε εκ νέου η πίεση στον αντιδραστήρα 3
  • [03] Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο
  • [04] Υπέρ των συνταγματικών αλλαγών οι Αιγύπτιοι
  • [05] Απέλυσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Υεμένης
  • [06] Ενημέρωση της Βουλής για τις εξελίξεις στη Λιβύη
  • [07] Εντοπίστηκαν κλεμμένες εικόνες από Τσαγκαράδα σε γκαλερί του Λονδίνου
  • [08] Αποφάσεις περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων
  • [09] Διάρρηξη στο φρούριο του Κούλε
  • [10] Νέο θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά
  • [11] Συνεδριάζει το ΔΣ την Πέμπτη
  • [12] 52χρονη βρέθηκε από το δρόμο σε....ρυάκι!
  • [13] Έκλεψαν χρυσά κοσμήματα
  • [14] Ερώτηση Δαμιανάκη
  • [15] Συνελήφθη για ζωοκτονία
  • [16] Στις φλόγες μάντρα και αυτοκίνητο τη νύχτα
  • [17] Κάρτες μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ για ΑμΕΑ
  • [18] Σύσκεψη για το τεχνικό πρόγραμμα

    [01] Λιβύη: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

    Δευτερα, 21 03 2011 10:13

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση« αυγή της Οδύσσειας» στη Λιβύη. Κτήριο όπου στεγάζεται ένα κέντρο επιχειρήσεων του Μουαμάρ Καντάφι, στην Τρίπολη, υποστηρίζουν ότι χτύπησαν οι δυτικές δυνάμεις. Η Γαλλία δεν έχει καμία πληροφορία για απώλειες μεταξύ αμάχων, δήλωσε νωρίτερα στη γαλλική τηλεόραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας. Νωρίτερα πάντως, δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν και σε άλλα σημεία της Τρίπολης. Στο μεταξύ, την Κυριακή το βράδυ, μετά από μαραθώνιες συνομιλίες στις Βρυξέλλες, το ΝΑΤΟ, συμφώνησε στην επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Διαφώνησε ωστόσο, στο ζήτημα της εφαρμογής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, θέμα που θα συζητηθεί εκ νέου σήμερα.

    Δεύτερο κύμα επιθέσεων

    Το πρωί, υποβρύχιο του βρετανικού ναυτικού εκτόξευσε πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον στόχων του συστήματος αεράμυνας της Λιβύης.

    Στο μεταξύ, στον κόλπο της Σύρτης μεταβαίνει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ με 15 αεροσκάφη τα οποία θα λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις.

    Την Κυριακή, ο λιβυκός στρατός ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός από τις οκτώ το βράδυ, ωστόσο ΗΠΑ και Βρετανία απέρριψαν τη σχετική ανακοίνωση.

    Διχοτόμηση για λόγους σταθερότητας

    Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η αναφορά του Αμερικανού υπουργού Άμυνας στην πιθανότητα διχοτόμησης της Λιβύης για λόγους σταθερότητας.

    Οι Λίβυοι πρέπει να προχωρήσουν μόνοι τους στις αναγκαίες πολιτικές διαδικασίες πρόσθεσε ενώ άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανατεθεί η ηγεσία των επιχειρήσεων σε Βρετανία και Γαλλία.

    «Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Η μία να ηγηθούν της επιχείρησης οι Βρετανοί και οι Γάλλοι. Η άλλη να ανατρέξουμε στις δομές του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Ρόμπερτ Γκέιτς.

    Πηγή: ΝΕΤ FM - ΑΠΕ -ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Βόμβες στη Λιβύη, εκρήξεις στη διπλωματία

    Είδηση: 63870

    [02] Ιαπωνία: Αυξήθηκε εκ νέου η πίεση στον αντιδραστήρα 3

    Δευτερα, 21 03 2011 10:13

    Πολύ σοβαρή παραμένει η κατάσταση στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, κυρίως λόγω αύξησης της θερμοκρασίας στον αντιδραστήρα 3, τον πλέον κατεστραμμένο του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα. Οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν καπνός άρχισε να βγαίνει από τον αντιδραστήρα. Ωστόσο, θετική εξέλιξη θεωρείται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε τρεις αντιδραστήρες. Προληπτική λήψη ιωδίου συνέστησαν οι αρχές στον πληθυσμό που εγκαταλείπει τις επίμαχες περιοχές για την αντιμετώπιση καρκίνων του θυρεοειδούς. Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η ανίχνευση ραδιενέργειας στα τρόφιμα είναι πολύ πιο σοβαρή απ' όσο αρχικά εκτιμήθηκε. Ο νεώτερος τραγικός απολογισμός από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου αναφέρει τουλάχιστον 18.000 νεκρούς και αγνοούμενους. Αυστηροί είναι οι έλεγχοι στη χώρα μας στα εισαγόμενα από την Ιαπωνία προϊόντα, για το ενδεχόμενο ραδιενεργών καταλοίπων.

    Σύνδεση των γραμμών ηλεκτροδότησης

    Εκ νέου αύξηση της πίεσης σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στον πιο κατεστραμμένο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, τον αντιδραστήρα 3, θέτοντας υπό εξεταση το ενδεχόμενο να αφήσουν οι εργάτες να διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα ποσότητα ραδιενεργού νέφους, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση και να αποφευχθεί η πιθανότητα έκρηξης.

    Οι γραμμές ηλεκτροδότησης συνδέθηκαν και στους έξι αντιδραστήρες του Φουκουσίμα Νταΐτσι, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία TEPCO.

    Οι τελευταίοι αντιδραστήρες που συνδέθηκαν ήταν οι 3 και 4, που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό.

    Πάντως, η εταιρία ελέγχει τις ζημιές στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων, πριν αρχίσει την τροφοδοσία του σταθμού με ηλεκτρικό ρεύμα.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε επικαλούμενο την διαχειρίστρια ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο Tepco ότι θα χρειασθούν ακόμη "δύο η τρεις ημέρες" μέχρι την επαναλειτουργία των αντλιών και του συνόλου του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων του σταθμού.

    Σήμερα αναμένεται να λειτουργήσει μερικώς η αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα 2, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας, γεγονός που θα επιτρέψει τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού, τα οποία, καθώς είναι εξοπλισμένα με φίλτρα άνθρακα που παγιδεύουν τα σωματίδια ραδιενεργού ιωδίου, "θα βελτιώσει σημαντικά το περιβάλλον εργασίας των τεχνικών".

    Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως η TEPCO ενημέρωσε, δύο εβδομάδες πριν από το σεισμό, την ιαπωνική Αρχή Ασφαλείας για τα Πυρηνικά ότι δεν πραγματοποίησε ορισμένες από τις προγραμματισμένες επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις.

    Σε έκθεση που απέστειλε στις 28 Φεβρουαρίου στην Υπηρεσία, η TEPCO αναφέρει πως δεν έλεγξε 33 κομμάτια του εξοπλισμού στους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταΐτσι. Ανάμεσα στα κομμάτια που δεν ελέγχθηκαν ήταν ένας ηλεκτροκινητήρας και μια βοηθητική γεννήτρια, διευκρίνισε η εταιρία.

    Η μη πραγματοποίηση των συγκεκριμένων επιθεωρήσεων πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω της συγκυρίας αλλά και της σημασίας των συστημάτων που δεν ελέγχθηκαν. Η μη λειτουργία των βοηθητικών συστημάτων είναι βασικό στοιχείο στην κρίση που ξέσπασε αμέσως μετά το σεισμό στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα.

    Η ιαπωνική Υπηρεσία για την Πυρηνική και Βιομηχανική Ασφάλεια απαντώντας στην ενημερωτική επιστολή της TEPCO, της έδωσε διορία ως της 2 Ιουνίου για να καταρτίσει ένα διορθωτικό σχέδιο ελέγχου για το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο είναι το παλαιότερο του συγκροτήματος (δεκαετία του '70).

    Εν αναμονή της επαναλειτουργίας των αντλιοστασίων, τα συνεργεία συνεχίζουν να ρίχνουν νερό με μάνικες στις εγκαταστάσεις, κυρίως του αντιδραστήρα Νο. 3 , πηγής των μεγαλύτερων ανησυχιών. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας, δεν έχει διαρρεύσει πολύ νερό στο έδαφος μετά τις προσπάθειες ψύξης των αντιδραστήρων του Φουκουσίμα 1.

    Παράλληλα, η Υπηρεσία παραδέχθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο να έχουν εισπνεύσει ραδιενεργή σκόνη, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί.

    Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας κάλεσε κάποιους από τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή γύρω από το Φουκουσίμα 1 να αποφεύγουν να πίνουν νερό από τη βρύση μετά τον εντοπισμό υψηλών επιπέδων ραδιενεργού ιωδίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

    Την ίδια ώρα, πολύ μεγαλύτερης έκτασης απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, είναι το πρόβλημα ανίχνευσης ραδιενέργειας στα τρόφιμα, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

    "Σαφέστατα πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση", τόνισε ο Πίτερ Κόρντιγκλέι, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τον δυτικό Ειρηνικό.

    "Είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτή που όλοι πιστεύαμε τις πρώτες ημέρες, όταν θεωρούσαμε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να περιοριστεί στα 20 ως 30 χλμ.", πρόσθεσε.

    Η ανησυχία στην περιοχή αυξάνεται μετά τις περιπτώσεις μολυσμένων λαχανικών, γάλακτος και νερού, αν και οι Ιάπωνες αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως τα επίπεδα δεν είναι επικίνδυνα.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση απαγόρευσε την πώληση μη επεξεργασμένου γάλακτος από την περιφέρεια της Φουκουσίμα και σπανακιού από άλλη κοντινή περιοχή. Επίσης ανέφερε ότι σήμερα είναι πιθανό να ανακοινωθούν και άλλες απαγορεύσεις σχετικές με τρόφιμα.

    Οι τοπικές αρχές έχουν πολλαπλασιάσει τους ελέγχους στα λαχανικά, αλλά τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα φύκια δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί.

    Ο Κόρντιγκλέι επισήμανε πως ο ΠΟΥ δεν έχει αποδείξεις ότι μολυσμένα τρόφιμα από την περιοχή της Φουκουσίμα έχουν φτάσει σε άλλες χώρες. "Δεν μπορούμε να συνδέσουμε το Νταΐτσι με την εξαγωγική αγορά. Αλλά μπορούμε να υποθέσουμε πως ορισμένα προϊόντα που έχουν μολυνθεί πέρασαν έξω από τη ζώνη της μόλυνσης", υπογράμμισε.

    Ο ίδιος είπε ακόμα πως ειδικοί του ΠΟΥ θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν εντός της ημέρας περισσότερες οδηγίες.

    Προειδοποίησε όμως ότι είναι δύσκολο προς το παρόν να γνωρίζει κάποιος αν τα ραδιενεργά υλικά που ανιχνεύτηκαν σε κάποια τρόφιμα στην Ιαπωνία προέρχονται από το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

    Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν μετρήσεις ραδιενέργειας και στη θάλασσα, στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, από όπου εκλύονται ραδιενεργές ουσίες εδώ και δύο εβδομάδες.

    "Είναι πιθανόν μία πολύ μικρή ποσότητα ραδιενεργών ουσιών να απελευθερώθηκε στη θάλασσα. Αλλά ακόμη και αν αυτό επιβεβαιωθεί, δεδομένων των χαμηλών επιπέδων ραδιενέργειας στον αέρα, αυτό δεν θα έχει επιβλαβείς για την υγεία συνέπειες", ανακοίνωσε αξιωματούχος της ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας.

    Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα, ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου είναι πιθανό να κοστίσουν στην ιαπωνική οικονομία 235 δισ. δολάρια (165 δισ. ευρώ), δηλαδή το 4% της εθνικής παραγωγής, επισημαίνοντας πάντως ότι η γρήγορη ανοικοδόμηση θα βοηθήσει στην ανάκαμψη.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ιαπωνία: Αυξάνονται οι νεκροί - Εντόπισαν ραδιενέργεια σε τρόφιμα

    BBC: Japan nuclear progress as toll up

    Είδηση: 63880

    [03] Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

    Δευτερα, 21 03 2011 09:20

    Τουλάχιστον 24 εργάτες σκοτώθηκαν και ακόμη 24 εξακολουθούν να αγνοούνται έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή σε ανθρακωρυχείο του Μπαλουχιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό. Οι αρχές πιστεύουν ότι υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες οι 24 αγνοούμενοι να είναι ακόμη ζωντανοί.

    "Ανασύραμε 24 πτώματα, 24 ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουστάκ Ραϊσάνι, του τοπικού υπουργείου Ορυχείων και Μεταλλευμάτων.

    "Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους σώσουμε, όμως θα είναι θαύμα αν έχουν επιβιώσει", πρόσθεσε.

    Συνολικά 48 εργάτες βρίσκονταν σε βάθος 1.200 μέτρων στο ανθρακωρυχείο τη στιγμή της έκρηξης, δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι ίδιοι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι το ορυχείο διαθέτει ένα σύστημα εξαερισμού το οποίο υπολειτουργούσε, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη συγκέντρωση αερίου μεθανίου, το οποίο προκάλεσε τρεις εκρήξεις.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 63820

    [04] Υπέρ των συνταγματικών αλλαγών οι Αιγύπτιοι

    Δευτερα, 21 03 2011 08:57

    Υπέρ των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων τάχθηκε το 77% των Αιγύπτιων πολιτών. Πάνω από 18,5 εκατομμύρια πολίτες, περίπου το 41% των 45 εκατομμυρίων Αιγύπτιων, ψήφισαν την Κυριακή στην πρώτη αυτή εκλογική διαδικασία μετά τη ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ. Το 77,2% των εκλογέων ψήφισαν "ναί" στις συνταγματικές αλλαγές, ενώ περίπου 4 εκατομμύρια δηλαδή το 22,8% ψήφισαν "οχι" ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής Μοχάμεντ Αττίγια.

    Το αποτέλεσμα επιτρέπει την οργάνωση στην επιστροφή της χώρας σε μια πολιτική εξουσία στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε μερικούς μήνες ,με βάση τα ανακοινωθέντα σχέδια του στρατού που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μετά την αποχώρηση του Χοσνι Μουμπάρακ.

    Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Αιγυπτο, συνεχάρη τον αιγυπτιακό λαό και την κυβέρνηση και χαρακτήρισε το θετικό αποτελεσμα ώς "ενα πολύ σημαντικό γεγονός" για τη χώρα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 63828

    [05] Απέλυσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Υεμένης

    Δευτερα, 21 03 2011 09:08

    Σύσσωμη την κυβέρνηση της χώρας του απέλυσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ. Ο πρόεδρος ζήτησε απ όλους τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό να λειτουργήσουν προσωρινά ως μεταβατική κυβέρνηση μέχρι νεωτέρας εντολής του. Η απόφασή του ελήφθη μετά την παραίτηση τριών υπουργών τις περασμένες ημέρες, οι οποίοι αποφάσισαν να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαια καταστολή των διαδηλώσεων των πολιτών που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Σάλεχ, και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 52 ανθρώπων την περασμένη Παρασκευή στη Σανάα. Εδώ και δύο μήνες οι πολίτες ζητούν με μεγάλες καθημερινές διαδηλώσεις τους την απομάκρυνση του επί 32 χρόνια προέδρου της Υεμένης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Υεμένη: Συνεχίζονται οι παραιτήσεις υπουργών

    BBC: Yemeni president fires government

    Είδηση: 63814

    [06] Ενημέρωση της Βουλής για τις εξελίξεις στη Λιβύη

    Δευτερα, 21 03 2011 11:42

    Για τις εξελίξεις στη Λιβύη και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η χώρα μας στην κρίση, θα ενημερώσει την Τρίτη τη Βουλή ο πρωθυπουργός μετά από αίτημα της Αλέκας Παπαρήγα. Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του, στα ΝΕΑ, ο υπουργός Αμυνας, υπογραμμίζει ότι η χώρα μας δεν μετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, αλλά θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, παρέχοντας κυρίως υποδομές, ενώ διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής από τυχόν αντίποινα του Καντάφι.

    Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι ορθή, δήλωσε από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Δημήτρης Αβραμόπουλος και ευχήθηκε η στρατιωτική επιχείρηση να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό, ώστε η Λιβύη να ακολουθήσει το δρόμο του εκδημοκρατισμού.

    Την Κυριακή, το ΚΚΕ, πραγματοποίησε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας ενώ κατηγορηματικά αντίθετος στην εμπλοκή της Ελλάδας εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Από την πλευρά του, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός καταλογίζει στις δυτικές δυνάμεις φαρισαϊσμό.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 63939

    [07] Εντοπίστηκαν κλεμμένες εικόνες από Τσαγκαράδα σε γκαλερί του Λονδίνου

    Δευτερα, 21 03 2011 09:51

    Ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας εικόνες, οι οποίες είχαν «εξαφανιστεί» από ξωκλήσι της Τσαγκαράδας, εντοπίστηκαν σε γκαλερί του Λονδίνου μαζί με δεκάδες άλλες κλεμμένες εικόνες από μοναστήρια της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

    Οι ελληνικές διωκτικές αρχές βρέθηκαν στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος ιερόσυλων που δρα κατά παραγγελία στην ορεινή Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στην Ήπειρο, όταν από την περιφέρεια Ηπείρου εντοπίστηκαν μέσω Διαδικτύου εικόνες που είχαν κλαπεί την τελευταία πενταετία από μοναστήρια και ναούς στα Ζαγοροχώρια.

    Οι υπηρεσίες της περιφέρειας τέθηκαν σε συναγερμό, έπειτα από τηλεφώνημα ιδιώτη που εντόπισε την κλεμμένη εικόνα της Υπαπαντής από... το τέμπλο του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βισικού στην Καλωτά, να πωλείται στην ιστοσελίδα γνωστής γκαλερί του Νότινγκ Χιλ. Είδηση: 63838

    [08] Αποφάσεις περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων

    Δευτερα, 21 03 2011 10:51

    Μετά από πολύωρη συνεδρίαση που διήρκησε15 ώρες, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον κανονισμό λειτουργίας του που βασίστηκε στο κείμενο που δόθηκε κεντρικά από το υπουργείο Εσωτερικών.Την εισήγηση καταψήφισαν οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεόδωρος Γουλής και Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς Αντωνία Λαχανιώτη, εκφράζοντας συνολικότερη διαφωνία για τις διατάξεις του «Καλλικράτη» τις οποίες υπηρετεί ο κανονισμός.

    Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την αναγκαιότητα επαναδραστηριοποίησης των υδροπλάνων και επαναδειοδότησης των υδατοδρομίων. Ζητά από την κυβέρνηση άμεση ολοκλήρωση της σύνταξης του σχετικού νόμου και ψήφισή του, ενώ ζητά να είναι η Περιφέρεια αρμόδιος φορέας για την αδειοδότηση. Την παραχώρηση του, για χρήση στην περιφέρεια, του κτιρίου της πρώην νομαρχίας Ζακύνθου, στο οποίο τώρα στεγάζεται η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, ζήτησε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου, διαφορετικά, όπως είπε, θα χρησιμοποιηθούν ακόμα και ένδικα μέσα, μετά το θέμα που έφερε για συζήτηση στο σώμα, ο αντι-περιφερειάρχης, Διονύσης Μυλωνάς, με αφορμή το έγγραφο της κτηματικής υπηρεσίας, με το οποίο ζητείται η μεταφορά των υπηρεσιών της περιφέρειας στο νομό από το συγκεκριμένο κτίριο στο κτίριο του μικρού διοικητηρίου, ενώ υπήρξε και σχετικό ομόφωνο ψήφισμα από το περιφερειακό συμβούλιο. Στη συνεδρίαση του Σαββάτου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ζητηθεί η αναβάθμιση και η πρόσθεση τμημάτων στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, βάσει πρότασης που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ευάγγελος Φιοραβάντες και Τζόγια Γρουζή. Να σημειωθεί ότι το περιφερειακό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 29 Μαρτίου, με θέματα την ολοκλήρωση και την παρουσίαση της απογραφής στις πρώην νομαρχίες, αλλά και τη ψήφιση του προϋπολογισμού της περιφέρειας.

    Γιάννης Ανδριώτης Είδηση: 63914

    [09] Διάρρηξη στο φρούριο του Κούλε

    Δευτερα, 21 03 2011 11:43

    Το Ενετικό Φρούριο του Κούλε που δεσπόζει στο λιμάνι του Ηρακλείου διέρρηξαν άγνωστοι παίρνοντας από το χώρο φύλαξης των εισιτηρίων το ποσό των 125 ευρώ σε κέρματα.

    Χθες το πρωί οι φύλακες του υπουργείου Πολιτισμού, βρήκαν ανοιχτή την πόρτα του φρουρίου και ενημέρωσαν αμέσως το Λιμεναρχείο, το οποίο με τη σειρά του πληροφορήθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά από το κέντρο λήψης του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του Ενετικού φρουρίου.

    Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε η παραβίαση του χώρου φύλαξης εισιτηρίων, ενώ σύμφωνα με την αρμόδια υπάλληλο έλειπε το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ σε κέρματα.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης Είδηση: 63938

    [10] Νέο θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά

    Δευτερα, 21 03 2011 11:42

    Άλλος ένας νέος άνθρωπος έχασε χθες τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο 7ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Σούδας- Χανίων. Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ο 21χρονος οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο και, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η μηχανή του βγήκε από την πορεία της, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 63937

    [11] Συνεδριάζει το ΔΣ την Πέμπτη

    Δευτερα, 21 03 2011 11:38

    Συνεδριάζει την Πέμπτη στις 6 και μισή το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

    Ξεχωρίζουν η ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία του έργου των Φραγμάτων και για το αιολικό πάρκο στο Όρος Παντοκράτορας. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση περί των συγχωνευομένων σχολικών μονάδων Δήμου Κέρκυρας.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 63936

    [12] 52χρονη βρέθηκε από το δρόμο σε....ρυάκι!

    Δευτερα, 21 03 2011 11:37

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων 52χρονη Βουλγάρα, η οποία τραυματίστηκε χθες το πρωί στα Τοπόλια Κισάμου, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε βγήκε από το δρόμο και έπεσε από ύψος 2 μέτρων σε ρυάκι.

    Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου που ενεργεί την προανάκριση.

    Σοφία Θεοδωράκη Είδηση: 63935

    [13] Έκλεψαν χρυσά κοσμήματα

    Δευτερα, 21 03 2011 11:35

    Στην σύλληψη δύο γυναικών 39 και 42 ατών προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, μετά την καταγγελία 54χρονης Ηρακλειώτισσας που έπεσε θύμα διάρρηξης, με κλοπή κοσμημάτων αξίας 10.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο του διαμερίσματός της, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, και αφαίρεσαν από το υπνοδωμάτιό τα χρυσά κοσμήματα.

    Από την προανάκριση, προέκυψαν ότι δράστιδες της κλοπής είναι δύο τσιγγάνες ηλικίας 39 και 42 ετών, τις οποίες αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης Είδηση: 63933

    [14] Ερώτηση Δαμιανάκη

    Δευτερα, 21 03 2011 11:35

    Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και ελλείψεων που παρουσιάζονται στο αεροδρόμιο των Χανίων ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, ζητεί ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης.

    Ο κ. Δαμιανάκης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

    Σοφία Θεοδωράκη Είδηση: 63931

    [15] Συνελήφθη για ζωοκτονία

    Δευτερα, 21 03 2011 11:33

    Ένας 57χρονος, πρώην αστυνομικός, μαζί με έναν 64χρονο είναι οι δράστες της ζωοκτονίας οκτώ αιγών, ιδιοκτησίας ενός 79χρονου, που σημειώθηκε πριν δύο ημέρες στην Παναγιά του δήμου Γόρτυνας.

    Όπως είχε καταγγείλει ο 79χρονος, οι δύο δράστες είχαν κλέψει τις κατσίκες και αφού τις μετέφεραν σε περιφραγμένο χώρο του 57χρονου, στην αγροτική τοποθεσία «Κακός Ποταμός», τις σκότωσαν με κυνηγετικό όπλο.

    Ο 57χρονος συνελήφθη, ενώ ο 64χρονος αναζητείται.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης Είδηση: 63929

    [16] Στις φλόγες μάντρα και αυτοκίνητο τη νύχτα

    Δευτερα, 21 03 2011 11:32

    Στις φλόγες τυλίχτηκαν στις 3 σήμερα τα ξημερώματα τα γραφεία μάντρας οικοδομικών υλικών στον Πύργο Ψηλονέρου με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς ο εξοπλισμός τους. Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, που κατόρθωσε μετά από μια ώρα να σβήσει τη φωτιά.

    Παράλληλα πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:25 σε Ι.Χ αυτοκίνητο αλλοδαπού στην Αγ. Μαρίνα μάρκας OPEL ASTRA, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Και τα δύο περιστατικά είναι εμπρηστικές ενέργειες αφού υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και βρέθηκαν καύσιμες ύλες. (flashnews.gr)

    Είδηση: 63928

    [17] Κάρτες μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ για ΑμΕΑ

    Δευτερα, 21 03 2011 11:31

    Δεν θα χρειάζεται να καταβάλλουν αντίτιμο εισιτηρίου οι δικαιούχοι καρτών μετακίνησης ΑμΕΑ, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών, κατά τη συνάντηση του γενικού γραμματέα Πρόνοιας, και των εκπροσώπων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών.

    Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο ΑμΕΑ Χανίων τονίζει: Μετά τη συμφωνία αυτή οι κάτοχοι των δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ από την Πέμπτη 17 Μαρτίου μεταφέρονται δωρεάν από όλα τα αστικά ΚΤΕΛ, όπως αναφέρει με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών.

    (Κατερίνα Πολύζου) Είδηση: 63926

    [18] Σύσκεψη για το τεχνικό πρόγραμμα

    Δευτερα, 21 03 2011 11:29

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή υπό το Γιάννη Τρεπεκλή με σκοπό τον συντονισμό για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κέρκυρας.

    Θέμα της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ήταν η οριοθέτηση των κατευθύνσεων που θα κινηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο θα οριστικοποιηθεί μετά από συζήτηση στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

    σύνταξη: Μαρία Παγκράτη Είδηση: 63934 Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ------.html Είδηση: ------.html Είδηση: ------.html Είδηση: ------.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 March 2011 - 10:20:24 UTC