Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέσα τερματισμού εξετάζει η διεθνής κοινότητα
  • [02] Λαμία: Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Μακρακώμη
  • [03] Στο Βόλο μεθαύριο η Ντόρα
  • [04] Βερβεσός και Αδαμόπουλος στο β' γύρο εκλογών του ΔΣΑ
  • [05] Δύο λεπτών σιγή για τα θύματα στη Ν. Ζηλανδία
  • [06] Την αποφυλάκιση της Μάγιερ προτείνει ο Εισαγγελέας
  • [07] Νέα δέσμευση Ντόλιου για τα μαθητικά δρομολόγια
  • [08] Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Κέρκυρα
  • [09] Γραφείο Θεματικού Τουρισμού
  • [10] Χωρίς «συμπαραστάτη» οι δημότες της Φλώρινας
  • [11] Αποφάσεις του ΔΣ
  • [12] Βρήκε και παρέδωσε ένα μικρό θησαυρό
  • [13] Την καταβολή των χρημάτων τους ζητούν από τον ΟΠΑΔ οι φαρμακοποιοί
  • [14] Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • [15] Δωρίζει το 1 εκατ. δολάρια του Καντάφι η Nelly Furtado
  • [16] Συσκέψεις για μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα
  • [17] Ινδία: Θανατική ποινή σε 11 για εμπρησμό αμαξοστοιχίας
  • [18] Ενίσχυση θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ
  • [19] Σήμερα η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου
  • [20] Σήμερα η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου
  • [21] Συνάντηση για το ελαιόλαδο
  • [22] Φωτιά σε κατοικία στην Εράτυρα του Δήμου Βοίου

    [01] Μέσα τερματισμού εξετάζει η διεθνής κοινότητα

    Τριτη, 01 03 2011 09:52

    Από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελέγχονται πλέον μεγάλες εκτάσεις της Λιβύης, όπως οι πετρελαιοπαραγωγές περιοχές. Την ίδια στιγμή, ο Καντάφι κωφεύει στις ισχυρές πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, η οποία εξετάζει όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένων και των στρατιωτικών. Σήμερα, 14η ημέρα της εξέγερσης, ο Καντάφι και οι δυνάμεις του δεν ελέγχουν πλέον παρά την πρωτεύουσα Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή της. Η διεθνής κοινότητα εξετάζει μέσα τερματισμού της αστάθειας και επικεντρώνεται στην εφαρμογή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού. Αμερικανικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από τη Λιβύη, ανακοίνωσε την Δευτέρα, το Πεντάγωνο. Άμεση παραίτηση Καντάφι ζήτησε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι ''όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι. Με το φόβο της επίθεσης των καθεστωτικών δυνάμεων ζουν οι κάτοικοι κοντά στη μεθόριο με την Τυνησία. Χιλιάδες Λίβυοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ οι νεκροί από τις συγκρούσεις ανέρχονται σε χιλιάδες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

    Καντάφι: «Ο λαός μου με αγαπάει»

    Οι υπουργοί Εξωτερικών πολλών χωρών καταδίκασαν εκ νέου τη βία στη Λιβύη, ενώ προκαταρκτική έρευνα για πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τη λιβυκή κυβέρνηση, ξεκινά το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    Μιλώντας σε διεθνή δίκτυα, ο Καντάφι υποστήριξε ότι στη χώρα του επικρατεί ηρεμία, ότι ο λαός του τον αγαπά και ότι τα επεισόδια προκαλεί μόνο μια ομάδα νεαρών ναρκομανών.

    Εξάλλου, ο γιός του, Σαίφ, καλεί τους υποστηρικτές του καθεστώτος σε πόλεμο μέχρις εσχάτων, καταγγέλλοντας τη Δύση ότι εποφθαλμιά το πετρέλαιο της περιοχής.

    Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Λιβύης ότι προκαλεί παρεμβολές στην αναμετάδοση των προγραμμάτων των ξένων δικτύων ενημέρωσης, τονίζοντας πως αυτή η ενέργεια διαψεύδει τις δηλώσεις του Καντάφι, σύμφωνα με τις οποίες στη χώρα επικρατεί ηρεμία. "Η Λιβύη παρεμποδίζει την κάλυψη από τα τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το αλ Τζαζίρα και το αλ Χούρα. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ήρεμα όσο ισχυρίζεται ο Καντάφι", τονίζει στο Twitter ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.

    Ο λίβυος ηγέτης είχε δηλώσει την Κυριακή πως η κατάσταση στη Λιβύη είναι "απολύτως ήρεμη".

    Το αμερικανό τηλεοπτικό δίκτυο, στην αραβική γλώσσα, ανακοίνωσε πως σημειώνονται παρεμβολές στην κάλυψη των ιστορικών γεγονότων στην Λιβύη από το δορυφορικό σύστημα Nilesat το οποίο χρησιμοποιείται στην αναμετάδοση των δικτύων αλ Τζαζίρα και αλ Αραμπίγια.

    Οι δυτικές χώρες εξετάζουν όλα τα σενάρια

    Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν τεράστιες εκτάσεις της Λιβύης, ανάμεσά τους και τις πετρελαιοπαραγωγές περιοχές, ενώ ο συνταγματάρχης Καντάφι κωφεύει στις κλιμακούμενες πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, η οποία εξετάζει όλα, περιλαμβανομένων και των στρατιωτικών, σενάρια.

    Σήμερα, 14η ημέρα της εξέγερσης, ο Μουάμαρα Καντάφι και οι δυνάμεις του δεν ελέγχουν πλέον παρά την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή της. Σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ, οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της Λιβύης τελούν πλέον υπό τον έλεγχο των φυλών και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

    Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε την άμεση επανάληψη των εξαγωγών από τις ανατολικές περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

    Η διεθνής κοινότητα εξετάζει μέσα για τον τερματισμό της αστάθειας και επικεντρώνεται στην εφαρμογή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στο εναέριο χώρο της Λιβύης.

    Αμερικανικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από τη Λιβύη, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο, διευκρινίζοντας ότι ο στρατιωτικός σχεδιασμός εξετάζει διάφορες επιλογές.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον διευκρίνισε ότι καμία στρατιωτική ενέργεια με τη συμμετοχή αμερικανικών πολεμικών πλοίων δεν εξετάζεται για τη Λιβύη.

    Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι εξετάζονται όλες οι λύσεις, ανάμεσά τους και η απαγόρευση των πτήσεων επάνω από το λιβυκό έδαφος, η εφαρμογή της οποίας θα απαιτούσε τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και την έγκριση του ΟΗΕ.

    Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι είναι σύμφωνη με την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη.

    Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Λόρενς Κάνον δήλωσε ότι "φαίνεται ότι δεν υπάρχει συναίνεση" μεταξύ των δυτικών συμμάχων για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στη Λιβύη.

    Πέραν των κυρώσεων, η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε χθες να γίνουν προετοιμασίες για τη λήψη "συμπληρωματικών μέτρων, ώστε η κυβέρνηση Καντάφι να λογοδοτήσει, για να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να υποστηριχθεί ο λιβυκός λαός στην επιδίωξη μίας δημοκρατικής μετάβασης".

    Οι ΗΠΑ θα αποστείλουν δύο ομάδες αρωγής στα σύνορα της Λιβύης και την Αίγυπτο, ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, ενώ ο διεθνής Ερυθρός Σταυρός απαίτησε άμεση πρόσβαση στις δυτικές περιοχές της Λιβύης.

    Γαλλικό αεροσκάφος που μετέφερε πέντε τόνους ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού έφθασε τη νύκτα στη Βεγγάζη, μέσω του Καΐρου.

    Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουΐς Μορένο-Οκάμπο διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για τη βία στη Λιβύη, ως πρώτο βήμα ενδεχόμενης έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    Πηγές: BBC, REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Περιμένουν αντίδραση Καντάφι οι αντικαθεστωτικοί

    Είδηση: 61312

    [02] Λαμία: Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Μακρακώμη

    Τριτη, 01 03 2011 11:04

    Δύο ληστές, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι υπάλληλο των ΕΛΤΑ για να του πάρουν 80.000 β¬, στη Μακρακώμη της Φθιώτιδας. Οι δράστες περίμεναν περισσότερο από μισή ώρα, μέσα σε ένα Fiat Punto, ώσπου να ανοίξει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Οι τρεις υπάλληλοι, όπως κάθε πρωί, πήγαν και έκαναν ανάληψη από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που απέχει 200 μέτρα και επέστρεφαν στο Ταχυδρομείο. Οι δύο ληστές που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους οπλισμένοι, πήγαν μπροστά τους και τους ζήτησαν τα χρήματα. Ο υπάλληλος που τα κρατούσε δεν έδειξε να αντιδρά. Ο αδίστακτος ληστής τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο πόδι και με τον συνεργό του άρπαξαν περίπου 80.000 β¬, σκορπίζοντας παράλληλα πολλά χαρτονομίσματα στο δρόμο.

    Οι ληστές εξαφανίσθηκαν με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι και λίγο αργότερα, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο πέντε χιλιόμετρα μετά την Μακρακώμη, επιβιβάσθηκαν σε άλλο αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία ελέγχοντας κάθε κίνηση στην περιοχή ενώ έχουν στηθεί μπλόκα σε κρίσιμα σημεία, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

    Οι αστυνομικοί συνδυάζουν την συγκεκριμένη ληστεία με εκείνη που είχε γίνει στις 2 Φεβρουαρίου 2011 στην ίδια περιοχή και δεν αποκλείουν να εμπλέκονται οι ίδιοι ληστές οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει τότε «θα ξανάρθουμε...»

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 61349

    [03] Στο Βόλο μεθαύριο η Ντόρα

    Τριτη, 01 03 2011 10:56

    Το Νομό Μαγνησίας θα επισκεφθεί μεθαύριο, Πέμπτη, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη για να εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός της στο Βόλο και για επαφές. Αναλυτικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί στις 10.30 πμ με τη Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου και στη συνέχεια με το Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη.

    Στις 12 το μεσημέρι θα εγκαινιάσει τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Βόλο, στην οδό Ερμού 128 - Αντωνοπούλου.

    Στη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και στον ίδιο χώρο μισή ώρα αργότερα θα δώσει συνέντευξη τύπου. Τελος, στις 2.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Αλμυρού και θα συναντηθεί με το δήμαρχο κ. Χατζηκυριάκο.

    Είδηση: 61340

    [04] Βερβεσός και Αδαμόπουλος στο β' γύρο εκλογών του ΔΣΑ

    Τριτη, 01 03 2011 09:51

    Στο δεύτερο γύρο των εκλογών Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, 6 Μαρτίου και Τρίτη 8 Μαρτίου, περνούν οι Δημήτρης Βερβεσός και Γιάννης Αδαμόπουλος. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του ΔΣΑ, η σειρά κατάταξης των υποψηφίων προέδρων έχει ως εξής: Δημ. Βερβεσός (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) ποσοστό 25,95%, Γιάννης Αδαμόπουλος (προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ) 19,84%, Μιχ. Ζαφειρόπουλος (προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ) 19,41%, Θεόδ. Σχινάς (προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ) 8,51%, Παν. Γαλετσέλης (ανεξάρτητος) 7,63%, Άγγ. Βρεττός (προέρχεται από τον χώρο του ΚΚΕ) 5,20%, Βασ. Κατσαφάδος (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) 3,13%, Χαρ. Αναλυτής (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) 2,51%, Παν. Περάκης (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) 2,41%, Δημ. Μουστακάτος 1,72%, Γ. Μαραγκός 1,59% και Κλ. Καρατζάς 1,31%.

    Στις εκλογές του Δ.Σ.Α δικαίωμα ψήφου είχαν 21.376 δικηγόροι και ψήφισαν 12.489 (ποσοστό συμμετοχής 58,43%). Έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 11.213, άκυρα 653 και λευκά 621 ενώ η απόχη έφτασε στο 41,57%.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 61301

    [05] Δύο λεπτών σιγή για τα θύματα στη Ν. Ζηλανδία

    Τριτη, 01 03 2011 09:27

    Δύο λεπτών σιγή, θα τηρήσει σήμερα η Νέα Ζηλανδία, στη μνήμη των, 154 μέχρι στιγμής καταγεγραμμένων, θυμάτων του καταστροφικού σεισμού, που ισοπέδωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Κραϊστσέρτς. Τα δύο λεπτά σιγής θα κρατηθούν στις 23.51' ώρα Γκρήνουιτς, δηλαδή στις 12.51' μ.μ., τοπική ώρα, ακριβώς τη στιγμή που πριν από μία εβδομάδα ο ισχυρότατος σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ισοπέδωσε τα κτήρια και γέμισε με ερείπια και μπάζα τους δρόμους του Κραϊστσέρτς.

    Εξανεμίζονται οι ελπίδες για εξεύρεση επιζώντων

    «Περιμένω ότι θα υπάρξει έντονη συγκίνηση, από όλους, εκείνη τη στιγμή. Θα βγούμε έξω από τα αυτοκίνητά μας, θα σταματήσουμε το περπάτημα στο δρόμο, θα ενωθούμε με τους τριγύρω μας, θα σχηματίσουμε ομάδες μέσα στην πόλη και όλοι μας θα τηρήσουμε αυτή τη σιγή των δύο λεπτών», είπε ο δήμαρχος Μπομπ Πάρκερ.

    Τα διασωστικά συνεργεία δεν έχουν βρει επιζώντα, παρά το ότι συνεχίζουν αδιάκοπα τις ανασκαφές στα ερείπια, από την περασμένη Τετάρτη και οι ελπίδες να συμβεί κάτι τέτοιο έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

    Η αστυνομία εκτιμά ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα φθάσει ίσως τους 240, γεγονός που θα σημαίνει τη δεύτερη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 61288

    [06] Την αποφυλάκιση της Μάγιερ προτείνει ο Εισαγγελέας

    Τριτη, 01 03 2011 08:38

    Την αποφυλάκιση της 27χρονης Γερμανίδας Φαίη Μαρί Μάγιερ εισηγείται στην 19η Τακτική Ανακρίτρια ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, κάνοντας έτσι δεκτή την προσφυγή που υπέβαλε, πριν λίγες ημέρες, η κατηγορούμενη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της νεαρής Γερμανίδας, ο Εισαγγελέας προτείνει την επιβολή του περιοριστικού όρου της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

    Πιθανή η αποφυλάκιση της 27χρονης

    Μετά τη θετική εισαγγελική πρόταση, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό η 27χρονη να αποφυλακιστεί, καθώς από την αρχή η Ανακρίτρια είχε την άποψη ότι η Μάγιερ δεν πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή.

    Υπέρ της προφυλάκισης της κατηγορουμένης είχε ταχθεί η αρμόδια Εισαγγελέας, με αποτέλεσμα τη διαφωνία (Ανακρίτριας και Εισαγγελέα) για το θέμα αυτό να λύσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως διέταξε προφυλάκιση.

    Η απόφαση της δικαστικής λειτουργού για το θέμα της Μάγιερ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Είδηση: 61260

    [07] Νέα δέσμευση Ντόλιου για τα μαθητικά δρομολόγια

    Τριτη, 01 03 2011 11:34

    Δέσμευση ότι εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τα μαθητικά δρομολόγια έδωσε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας.

    Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστο Άνθη, που συμμετείχε στη συνάντηση, ο κ. Ντόλιος επεσήμανε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τις μαθητικές διαδρομές. Την ίδια ώρα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου μιλώντας σήμερα στο σταθμό μας είπε ότι η τροπολογία θα κατατεθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων μετά και τη νέα δέσμευση Ντόλιου αποφάσισαν να συνεχίσουν την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων ενώ την πρόθεση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ να συνεχίσει τα μαθητικά δρομολόγια, μετά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου και της Περιφέρειας ότι δεν θα χαθούν τα χρήματα τους, επανέλαβε ο πρόεδρός του, Δημήτρης Ζάχος.

    σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης Είδηση: 61367

    [08] Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Κέρκυρα

    Τριτη, 01 03 2011 11:34

    Την Κέρκυρα θα επισκεφθεί το τέλος της εβδομάδας ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκειμένου να ανακοινώσει και επισήμως την απεμπλοκή του έργου των φραγμάτων και την εντός των επόμενων μηνών δημοπράτησή του.

    Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου, η οποία υπογράμμισε ότι παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης σκοπεύει να ανακοινώσει την υλοποίηση ειδικά για την Κέρκυρα ενός αναπτυξιακού προγράμματος για υποδομές που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, με κονδύλια του υπουργείου τα οποία ενδέχεται να φτάσουν και τα 40 εκ. ευρώ. Είδηση: 61366

    [09] Γραφείο Θεματικού Τουρισμού

    Τριτη, 01 03 2011 11:29

    Για τη δημιουργία του Γραφείου Συνεδρίων και Θεματικού Τουρισμού Μεσσηνίας καθώς και του αντίστοιχου κόμβου στο Διαδίκτυο που προχώρησε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει ο Πρόεδρός του Γ. Καραμπάτος με επιστολή του τον Πρόεδρο Ε.Ο.Τ. Νίκο Κανελλόπουλο.

    Όπως αναφέρει ο κ. Καραμπάτος, «στόχος είναι το Γραφείο και ο κόμβος να εξυπηρετεί, όχι μόνο μεμονωμένους τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα (πολιτιστικά, οικολογικά, αθλητικά και ναυταθλητικά, θρησκευτικά κ.λπ.) αλλά και κυρίως επαγγελματίες, που διακινούν είτε τις διάφορες μορφές συνεδριακού τουρισμού, είτε τις θεματικές εκείνες μορφές τουρισμού, για τις οποίες η Μεσσηνία διαθέτει αφενός συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ελληνικών και μεσογειακών προορισμών (όπως πολιτιστικός τουρισμός, και οικοτουρισμός) και αφετέρου τις κατάλληλες υποδομές (όπως θαλάσσιος τουρισμός και αθλητικός τουρισμός)». Ακόμα ο κ. Καραμπάτος σημειώνει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΤ ότι «η Μεσσηνία σπεύδει, μέσω του Επιμελητηρίου, να δραστηριοποιηθεί στο χώρο αυτό, πριν από άλλους πιο γνωστούς προορισμούς, έτσι ώστε να κατακτήσει έγκαιρα μια θέση στη συγκεκριμένη αγορά. Ταυτόχρονα σπεύδει να αναδείξει τους φυσικούς και πολιτιστικούς της πόρους, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για θεματικό τουρισμό». Τέλος ο κ. Καραμπάτος αναφέρει στην επιστολή του ότι «ο κόμβος, που βρίσκεται σε φάση πιλοτικής λειτουργίας και θα παρουσιαστεί επίσημα στην αντίστοιχη αγορά το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου, θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη πληροφόρηση ανά θεματική μορφή τουρισμού».

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 61362

    [10] Χωρίς «συμπαραστάτη» οι δημότες της Φλώρινας

    Τριτη, 01 03 2011 11:20

    Άκαρπη απέβη η διαδικασία της εκλογής «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» στο δήμο Φλώρινας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Υποψηφιότητα είχαν υποβάλλει 20 άτομα και πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, κανένας όμως δε συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων, όπως προβλέπεται για την εκλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη».

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 61358

    [11] Αποφάσεις του ΔΣ

    Τριτη, 01 03 2011 11:20

    Ο Θωμάς Αθανασίου εκλέχτηκε Συμπαραστάτης του Δημότη, στην επαναληπτική εκλογή που έγινε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας.

    Ο κύριος Αθανασίου έλαβε 33 ψήφους έναντι 6 ψήφων του συνυποψήφιου του Γιάννη Μεμή. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ουσιαστικά, συγκροτήθηκε ένα μεγάλο μέρος του Δημοτικού οργανισμού, που αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα. Ο νεοσύστατος Δήμος συγχώνευσε 175 δημοτικούς φορείς που κληρονόμησε από τους Καποδιστριακούς Δήμους, σε 13, και όρισε τα περισσότερα Διοικητικά Συμβούλια. Ο Γιάννης Τρεπεκλής θα είναι πρόεδρος στη Δημοτική πινακοθήκη και την Αναπτυξιακή εταιρεία ενώ στην Κοινωφελή επιχείρηση πρόεδρος ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Πανδής, στη ΔΕΥΑΚ ο Σπύρος Μουζακίτης, στην μονομετοχική ανώνυμη εταιρεία ο Γιώργος Μάμαλος και στις δύο σχολικές επιτροπές ο Αναστάσιος Ποταμίτης.

    σύνταξη: Μαρία Παγκράτη Είδηση: 61365

    [12] Βρήκε και παρέδωσε ένα μικρό θησαυρό

    Τριτη, 01 03 2011 11:20

    Έναν μικρό θησαυρό βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία ένας 52χρονος το πρωί της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή των Καναλίων.

    Οι 52χρονος βρήκε μια νάιλον σακούλα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα, διάφορα πολύτιμα αντικείμενα, μερικές χρυσές λίρες και μια Τραπεζική επιταγή, στο όνομα ημεδαπού. Αμέσως επικοινώνησε με την αστυνομία η οποία και παρέλαβε τη σακούλα με τα χρήματα. Την επόμενη ημέρα το μεσημέρι, ένας άνδρας 51 ετών προσήλθε στην Αστυνομία για να δηλώσει την απώλεια της τσάντας περιγράφοντας το περιεχόμενό της. Ο άνδρας δήλωσε ότι είχε τοποθετήσει την νάιλον σακούλα στο βαλιτσάκι της μοτοσικλέτας του από όπου του έπεσε χωρίς να το αντιληφθεί.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 61363

    [13] Την καταβολή των χρημάτων τους ζητούν από τον ΟΠΑΔ οι φαρμακοποιοί

    Τριτη, 01 03 2011 11:20

    Την άμεση καταβολή μέρους των οφειλών του ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων προς τους φαρμακοποιούς της Κέρκυρας ζητά η διοίκηση του συλλόγου με έγγραφο της προς τα τοπικά γραφεία του ΟΠΑΔ.

    Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν πως αν δεν τους καταβληθούν τα χρήματα έως την 1η Απριλίου θα σταματήσουν την επί πιστώση χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ταμείου.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 61361

    [14] Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Τριτη, 01 03 2011 11:20

    Την υλοποίηση απόφασης του 2005 που αποκλείει την είσοδο φορτηγών αυτοκινήτων από το Σαρόκο, αποφάσισε χθες η επιτροπή κυκλοφορίας.

    Τα βαριά οχήματα που έρχονται από το νότο με προορισμό το λιμάνι, θα χρησιμοποιούν τον κόμβο των Τριών Γεφυριών για να φθάνουν στη Μ. Μαργαρίτη και από εκεί, μέσω του κόμβου Πλατυτέρας θα κατευθύνονται προς το λιμάνι. Επίσης αποφασίστηκε η αυστηρή τήρηση του ωραρίου εφοδιασμού των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο. Παράλληλα η Επιτροπή Κυκλοφορίας ξεκίνησε τη συζήτηση πεζοδρόμησης της Γεωργίου Θεοτόκη και της Ευγενίου Βουλγάρεως με παράλληλη διακοπή της πρόσβασης στη Βελισαρίου και αντιδρόμησης της Ιωάννου Θεοτόκη.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 61360

    [15] Δωρίζει το 1 εκατ. δολάρια του Καντάφι η Nelly Furtado

    Τριτη, 01 03 2011 11:23

    Η Καναδή τραγουδίστρια της ποπ μουσικής Nelly Furtado είπε τη Δευτέρα ότι θα δωρίσει περίπου 1.000.000 δολάρια, που έλαβε για να εμφανιστεί σε παράσταση για την οικογένεια του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, στο χώρο ξενοδοχείου στην Ιταλία. Η Καναδέζα τραγουδίστρια ανακοίνωσε μέσω twitter, την απόφασή να διαθέσει την αμοιβή, που έλαβε προκαταβολικά για την εμφάνισή της ενώπιον του ηγέτη της Λιβύης και καλεσμένων του. Ο Καντάφι, κατηγορείται για το αιματοκύλισμα της χώρας του, με τον αριθμό των νεκρών μέχρι τώρα να αγγίζει τους 2.000, σύμφωνα με ξένους διπλωμάτες.

    «Το 2007 έλαβα το ποσό του 1.000.000 δολαρίων από το καθεστώς του Καντάφι για μια 45λεπτη εμφάνιση. Η παράσταση θα δινόταν για καλεσμένους του Λίβυου ηγέτη σε ξενοδοχείο της Ιταλίας», έγραψε η Furtado στο twitter.

    «Πρόκειται να δωρίσω την αμοιβή», ενημέρωσε τους θαυμαστές της το είδωλο της ποπ μουσικής, χωρίς μέχρι στιγμής είτε αυτή, είτε ο εκπρόσωπός της να αποκαλύψει τον προορισμό της δωρεάς.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 61368

    [16] Συσκέψεις για μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα

    Τριτη, 01 03 2011 11:10

    Το οικονομικό επιτελείο κορυφώνει τις διεργασίες για το σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων που θα αποφέρουν τα 24 δισ. ευρώ, που θα απαιτήσει έως το 2015 το αναθεωρημένο μνημόνιο. Σήμερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έχει νέες συναντήσεις με υπουργούς στο πλαίσιο της κατάρτισης του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος. Συγκεκριμένα θα συναντηθεί με τους Υπουργούς Εργασίας, Εξωτερικών, Άμυνας και Θαλασσίων Υποθέσεων. Επίσης, στις 2 το μεσημέρι θα συναντηθεί με το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, του οποίου προΐσταται ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

    Σύντομα η έκθεση για μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων

    Στην τελική ευθεία εξάλλου βρίσκεται η αναθεώρηση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.

    Η ομάδα εργασίας που συστάθηκε στις αρχές Ιανουαρίου για να μελετήσει το ισχύον μισθολόγιο και τη δυναμική της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο της και θα καταθέσει σύντομα τη σχετική έκθεση.

    Η έκθεση της επιτροπής θα αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων που θα έχει μέσα στον Μάρτιο η κυβέρνηση με την ΑΔΕΔΥ για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις της Επιτροπής θα επιφέρουν περικοπές σε επιδόματα και στις τελικές αμοιβές των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων.

    Στο μεταξύ, την ενεργοποίηση του πακέτου ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας με 10 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφορικά με το νέο μοντέλο ανάπτυξης και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

    Το υπουργείο Οικονομικών, εξάλλου, επαναφέρει το σχέδιο για τη ρύθμιση των καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου, με στόχο να εισπράξει τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 61354

    [17] Ινδία: Θανατική ποινή σε 11 για εμπρησμό αμαξοστοιχίας

    Τριτη, 01 03 2011 09:56

    Σε θανατική ποινή καταδικάστηκαν 11 άτομα από ειδικό δικαστήριο της Ινδίας, για τον εμπρησμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στο κρατίδιο της δυτικής Ινδίας, Γκουτζαράτ, το 2002, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 59 επιβάτες και προκάλεσε αιματηρές θρησκευτικές ταραχές. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους 31 ανθρώπους, όλοι μουσουλμάνοι, με την κατηγορία της συνωμοσίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ αθώωσε άλλους 63 εξαιτίας της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Στους υπόλοιπους 20 που καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη.

    Το τρένο μετέφερε πιστούς ινδουϊστές στο Γκουτζαράτ από την ιερή πόλη Αγιόντια στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές όταν δέχτηκε επίθεση κοντά στην πόλη Γκόντρα και εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα βαγόνι του.

    Ινδουιστικές οργανώσεις υποστήριξαν ότι η επίθεση ήταν μία καλά σχεδιασμένη συνωμοσία.

    Το δικαστήριο περιέγραψε νωρίτερα τους καταδικασθέντες ως έναν «πυρήνα» που συγκέντρωσε σχεδόν 1.000 ανθρώπους και χρησιμοποίησε περισσότερα από 100 λίτρα πετρελαίου για να πυρπολήσει το τρένο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο NDTV.

    Ο εμπρησμός του τρένου προκάλεσε θρησκευτικές ταραχές στο Γκουτζαράτ κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι, ως επί το πλείστον μουσουλμάνοι.

    Οι καταδικασθέντες αναμένεται να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

    Σχετικά άρθρα: Eleven sentenced to death for India Godhra train blaze

    Είδηση: 61310

    [18] Ενίσχυση θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ

    Τριτη, 01 03 2011 11:46

    Με πρωτοβουλία της ΄Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, θα διοργανωθεί ενημερωτική ημερίδα, προκειμένου να υπάρξει άμεση πληροφόρηση για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και ενίσχυσης θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ.

    Η απόφαση λήφθηκε μετά από πρόσφατη συνάντηση στην Πάτρα που είχε ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Απόστολος Βουλδής και ο Γενικός Γραμματέας Ζώης Μαρίνος με τον υφυπουργό Εργασίας Κεγκέρογλου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

    Στην ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ (Πάτρα - Μαιζώνος 200), στελέχη της «Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΕ» - φορέα του υπουργείου Εργασίας, θα αναλύσουν τις δυνατότητες του προγράμματος σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ , ώστε να στηριχθούν έμπρακτα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που πλήττονται το τελευταίο διάστημα από την οικονομική κρίση.

    Η συνάντηση οργανώνεται σε συνεργασία με τον περιφερειακό διευθυντή του φορέα Σπύρο Αντωνίου.

    Χρ.Κοσμάτου Είδηση: 61375

    [19] Σήμερα η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου

    Τριτη, 01 03 2011 11:45

    Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας Μετά τη Συνέλευση θα κοπεί η βασιλόπιτα στο εντευκτήριο του Επιμελητηρίου.

    Είδηση: 61373

    [20] Σήμερα η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου

    Τριτη, 01 03 2011 11:45

    Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας Μετά τη Συνέλευση θα κοπεί η βασιλόπιτα στο εντευκτήριο του Επιμελητηρίου.

    Είδηση: 61374

    [21] Συνάντηση για το ελαιόλαδο

    Τριτη, 01 03 2011 11:37

    Σε Διεθνή Συνάντηση Εργασίας εκπροσώπων των ελαιοπαραγωγικών χωρών που έγινε στο Rimini της Ιταλίας συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, μετά από πρόσκληση του Enrico Luppi, Προέδρου του Ιταλικού Εθνικού Οργανισμού Ελαιολάδου Citta dell'Olio.

    Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, συμμετείχαν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία και συζητήθηκαν πολλά θέματα με κυρίαρχο τις εξελίξεις, τα προβλήματα και τις προοπτικές αύξησης της κατανάλωσης ελαιολάδου, πρωτίστως στις Μεσογειακές χώρες αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Επίσης παρουσιάστηκε το νέο σχήμα «Συνομοσπονδία Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου και Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου» στο οποίο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα συμμετέχει ως επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας. Μετά το πέρας της συνάντησης, εκτίμηση του Επιμελητηρίου είναι ότι η Μεσσηνία εξασφάλισε στο νέο σχήμα μια θέση συντονιστή που θα έχει οφέλη μέσω της συμμετοχής σε προγράμματα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, αλλά και της παρακολούθησης της αγοράς.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 61369

    [22] Φωτιά σε κατοικία στην Εράτυρα του Δήμου Βοίου

    Τριτη, 01 03 2011 11:29

    Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε κεραμοσκεπή διώροφης κατοικίας στην Εράτυρα του Δήμου Βοίου. Επί τόπου έσπευσαν δυο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες, από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Νεάπολη.

    Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές ύψους 10.000 ευρώ. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Κώστας Δαβάνης Είδηση: 61364


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 March 2011 - 10:29:07 UTC