Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτική αντιπαράθεση για το πόρισμα της Siemens
  • [02] Πένθος και ανησυχία στην Αλβανία
  • [03] Νέες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών
  • [04] Μεταφορά αερίου από το Ισραήλ μέσω Ελλάδας
  • [05] Ανταλλαγή πυροβολισμών στο Γαλάτσι
  • [06] Άγριο έγκλημα στο Νέο Φάληρο
  • [07] Πέθανε 14χρονη από επιπλοκές της νέας γρίπης
  • [08] «Σαφάρι» για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου
  • [09] Ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι
  • [10] Διαμαντοπούλου: «Εκπαιδευτικός ο στόχος των συνενώσεων σχολείων»
  • [11] Ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά λαθρεπιβατών

    [01] Πολιτική αντιπαράθεση για το πόρισμα της Siemens

    Κυριακη, 23 01 2011 12:24

    Πολιτικές κόντρες σε υψηλούς τόνους πυροδοτούν οι πληροφορίες για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερεύνησε το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens και το οποίο θα παραδοθεί αύριο Δευτέρα, στον πρόεδρο της Βουλής. Παράλληλα με την πολιτική αντιπαράθεση, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το θέμα της πιθανής παραγραφής των αδικημάτων, αλλά και στο ενδεχόμενο διεκδίκησης αποζημιώσεων. Απαιτείται τεκμηρίωση των κατηγοριών για τα πολιτικά πρόσωπα, ενώ πρέπει να απαντήσουν και τα κόμματα για την υπόθεση, τόνισε στη ΝΕΤ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι προκύπτει ανάγκη αποζημιώσεων από τη Siemens.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί το πόρισμα Siemens

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57935

    [02] Πένθος και ανησυχία στην Αλβανία

    Κυριακη, 23 01 2011 19:22

    Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Αλβανία για την κατάσταση, που διαμορφώνεται μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις της Παρασκευής. Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν μέσα από το πρωθυπουργικό μέγαρο. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση μεταθέτουν η μία στη άλλη την ευθύνη για τον θάνατο των διαδηλωτών και ετοιμάζονται για επίδειξη ισχύος με διαδηλώσεις των υποστηρικτών του Σαλί Μπερίσα, την Τετάρτη, και του Έντι Ράμα, την Παρασκευή. Η εισαγγελία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για έξι αξιωματικούς της εθνικής φρουράς, που προς το παρόν παραμένουν ανεκτέλεστα. Ο Πρόεδρος της Αλβανίας και η διεθνής κοινότητα απευθύνουν έκκληση για ειρηνική επίλυση των διαφορών και ζητούν έρευνα για τους θανάτους. Την Κυριακή κηδεύτηκαν στο Αργυρόκαστρο και το Φιέρι οι δύο εκ των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους στα προχθεσινά επεισόδια.

    Τεταμένη η ατμόσφαιρα

    Ιδιαίτερα τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Αλβανία μετά την αιματηρή διαδήλωση της Παρασκευής.

    Σήμερα στο Αργυρόκαστρο και το Φιέρι, κηδεύτηκαν οι δύο, εκ των συνολικά τεσσάρων νεκρών, που έχασαν τη ζωή τους στα προχθεσινά επεισόδια, ενώ εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον τόπο όπου σκοτώθηκαν οι διαδηλωτές, μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, και άναψαν κεριά.

    Σοκαρισμένοι από την τραγική κατάληξη, οι πολίτες ακούν τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, που αν και δέχεται ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν μέσα από το πρωθυπουργικό μέγαρο, υποστηρίζει ότι οι σφαίρες δεν προέρχονται από όπλα που χρησιμοποιούν αστυνομικοί. Και συμπληρώνει ότι τα θύματα πυροβολήθηκαν εξ επαφής.

    Η γενική εισαγγελία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης έξι αξιωματικών, έπειτα από τη μετάδοση εικόνων από τηλεοπτικούς σταθμούς, που έδειχναν μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας να πυροβολούν εναντίον διαδηλωτών, δύο εκ των οποίων, πριν πέσουν νεκροί από τις σφαίρες, έδειχναν να παρακολουθούν ότι συνέβαινε χωρίς να κινούνται ή να κρατούν στα χέρια τους αντικείμενα. Οι έξι άντρες θα αντιμετωπίσουν - με βάση τα εντάλματα σύλληψης - τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της κατάχρησης εξουσίας και υπέρβασης αρμοδιοτήτων.

    Η Αστυνομία προς το παρόν αφήνει ανεκτέλεστη την εισαγγελική εντολή.

    Το πένθος διατηρεί προσωρινά την γαλήνη. Η προαναγγελία της Αντιπολίτευσης να συνεχίσει τις διαδηλώσεις, μέχρι την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών, και η κυβερνητική απόφαση για πραγματοποίηση μεγάλης αντιδιαδήλωσης την Τετάρτη, προκαλεί μεγάλη ανησυχία για οδυνηρές εξελίξεις στη χώρα.

    Η βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, Μεσίλα Ντόλα μάλιστα κατηγόρησε τη γενική εισαγγελέα της Αλβανίας, Ίνα Ράμα ως συνεργάτρια «της απόπειρας του πραξικοπήματος».

    «Η γενική εισαγγελέας πέταξε τη «μάσκα» της και απέδειξε ότι είναι μέλος του προμελετημένου σχεδίου πραξικοπήματος, υπογράφοντας τα εντάλματα συλλήψεως (των έξι ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας), σε μια άνευ προηγουμένου πράξη για τους έξι αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας, που ηρωικά προστάτευσαν τους θεσμούς και τον πρωθυπουργό της χώρας, χωρίς να προηγηθούν έρευνες», ανέφερε.

    Σκληρή και η απάντηση της Αντιπολίτευσης. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, από το Φιέρι, κάλεσε τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, την ερχόμενη Παρασκευή, να οργανώσουν άλλη, μεγαλύτερη συγκέντρωση μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο στα Τίρανα, με αίτημα να απομακρυνθεί η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα.

    Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αλβανία μπορούν να βρουν τη λύση τους μόνο μέσα από την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, έτσι ώστε:

    «μέρα με την ημέρα, ο Αλβανικός λαός να έρχεται πιο κοντά στην πολιτική οικογένεια των Ευρωπαϊκών λαών, στην οποία ανήκει».

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Φορτισμένο το κλίμα στην Αλβανία

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57946

    [03] Νέες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

    Κυριακη, 23 01 2011 18:49

    Για δυο μόνο ημέρες ανεβάζουν τα ρολά οι φαρμακοποιοί της χώρας εκτός από τους συναδέλφους τους στον Πειραιά που προχωρούν σε απεργία διαρκείας, για δεύτερη εβδομάδα. Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι παρά την έκκληση που απεύθυνε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για διάλογο ενόψει του πολυνομοσχεδίου που αρχίζει να συζητείται την Τρίτη στη Βουλή. Εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προειδοποιεί ότι θα ανοίξει για τους πολίτες τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων.

    Τις αποθήκες του ΙΚΑ αλλά και των δημοσίων νοσοκομείων, προκειμένου να προμηθευτούν φάρμακα οι πολίτες, φέρεται αποφασισμένο να ανοίξει το Υπουργείο Υγείας, εφόσον επιμείνουν στις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί.

    Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αυτή την εβδομάδα, αντιδρώντας στις κυβερνητικές επιλογές και κατεβάζουν ρολά την Τετάρτη 26, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

    Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά σκληραίνουν τη στάση τους ξεκινώντας 48ωρες κυλιόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

    Στην εξοικονόμηση περισσοτέρων από 170 εκατομμυρίων ευρώ προσβλέπει το υπ. Υγείας με βάση τη λίστα των 543 φαρμάκων που κατάρτισε ειδική επιτροπή του ΕΟΦ και δεν θα πληρώνουν τα ταμεία. Στη λίστα, μεταξύ άλλων, θα υπάγονται αντιπυρετικά, αντιβηχικά, αναλγητικά, μυοχαλαρωτικά, αντιισταμινικά και βιταμίνες.

    «Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, γκρεμίζει ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων παροχών που είχαν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στην υγεία και την πρόνοια, τονίζει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο στον τομέα της υγείας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57944

    [04] Μεταφορά αερίου από το Ισραήλ μέσω Ελλάδας

    Κυριακη, 23 01 2011 18:26

    Ο ρόλος της Ελλάδας ως διαμετακομιστικό κέντρο για την μεταφορά των μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου βρέθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο επίκεντρο των επαφών που είχε προ ημερών στο Τελ Αβίβ ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης. Ο συγκοινωνιακός κόμβος για τη μεταφορά προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη είναι η Ελλάδα επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που έχει δείξει το Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Διερευνητικές συνομιλίες με το Τέλ Αβίβ για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από το κοίτασμα που εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου έχει ξεκινήσει η Αθήνα, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης που επισκέφτηκε προ ημερών το Ισραήλ τόνισε:

    «Οι Ισραηλινοί βρήκαν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στην Μεσόγειο. Προσπαθούμε να δούμε πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συγκοινωνιακός κόμβος και ένα κέντρο υπηρεσιών, δεδομένου ότι είναι ο

    φυσικός δρόμος προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη».

    Αναφερόμενος στις ελληνο- ισραηλινές σχέσεις σημείωσε ότι σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, χωρίς ωστόσο η Αθήνα να υποβαθμίζει τις σχέσεις της με τον αραβικό κόσμο.

    Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που γίνονται με το Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα: «Δεν κρύβω ότι μιλάμε με το Κατάρ γι΄ αυτό το θέμα και έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους, αλλά δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο στάδιο της μελέτης που θα αποτυπωθεί εάν θα είναι επικερδής».

    Στην διάρκεια της επίσκεψης του στο Ισραήλ και στις επαφές που είχε με κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας, ο υπουργός Επικρατείας, συζήτησε ακόμα για θέματα νέων τεχνολογιών και ασφάλειας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται μάλιστα να πυκνώσουν οι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και το Τελ Αβίβ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57943

    [05] Ανταλλαγή πυροβολισμών στο Γαλάτσι

    Κυριακη, 23 01 2011 18:54

    Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών κι ενός αγνώστου το μεσημέρι στο Γαλάτσι. Ο ένοπλος επέβαινε σε Ι.Χ. μαζί με μία γυναίκα κι έναν άνδρα, όταν το πλήρωμα ενός περιπολικού προσπάθησε να τους σταματήσει για έλεγχο. Ο ένοπλος κατέβηκε από το όχημα και πυροβόλησε εναντίον του περιπολικού. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, αλλά ο ένοπλος κατόρθωσε να διαφύγει.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57945

    [06] Άγριο έγκλημα στο Νέο Φάληρο

    Κυριακη, 23 01 2011 18:23

    Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στο Νέο Φάληρο, ένας 20χρονος Έλληνας Αιγυπτιακής καταγωγής. Φέρει τραύματα στην πλάτη και στο πρόσωπο. Εντοπίστηκε από τους γονείς οι οποίοι έχουν υποστεί ισχυρό σοκ. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών κάνει έρευνες για την διαλεύκανση της εγκληματικής ενέργειας.

    Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η σφαγή 20χρονου μέσα στο ίδιο του το σπίτι στο Νέο Φάληρο. Το έγκλημα έγινε πιθανότατα τη νύχτα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ή οι δολοφόνοι μπήκαν στο υπνοδωμάτιο του θύματος από την μπαλκονόπορτα του που βρέθηκε ανοιχτή ενώ στο υπόλοιπο σπίτι δεν έχουν βρεθεί ενδείξεις που να υποδηλώνουν διάρρηξη.

    Ο 20χρονος βρέθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη αλλά είναι χτυπημένος και στο πρόσωπο. Αυτό που έχει προκαλέσει τεράστια ερωτήματα είναι πως μία τέτοια σφαγή δεν έγινε αντιληπτή από τους γονείς και τα τέσσερα από τα 5 αδέλφια του θύματος που όλοι βρίσκονταν στο σπίτι και κοιμόντουσαν.

    Πως δηλαδή έφτασε 10.00 το πρωί για να τον ανακαλύψουν και μήπως ο ή οι δράστες τους ''κοίμισαν'' με κάποιο ισχυρό αναισθητικό; Οι γονείς του βρίσκονται σε κατάσταση σοκ ενώ πριν από λίγο ασθενοφόρο μετέφερε τον πατέρα, αιγυπτιακής καταγωγής, σε νοσοκομείο.

    Με αγωνία αναμένονται τώρα περισσότερα στοιχεία από τον ιατροδικαστή ενώ ήδη εξετάζονται άτομα του φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57942

    [07] Πέθανε 14χρονη από επιπλοκές της νέας γρίπης

    Κυριακη, 23 01 2011 17:57

    Υγεια

    Από επιπλοκές της νέας γρίπης κατέληξε έφηβη 14 ετών στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων απο τον ιό Η1Ν1 στη χώρα μας στα πέντε μέσα στις τελευταίες εβδομάδες. Επιπλέον 23 άτομα είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και νοσηλεύονται, ενώ οι ειδικοί συνιστούν εμβολιασμό και άμεσα μέτρα υγιεινής.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57941

    [08] «Σαφάρι» για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου

    Κυριακη, 23 01 2011 16:51

    Σαρωτικούς ελέγχους, σε όλους τους δημόσιους χώρους μαζικής εστίασης, διενεργούν τα τελευταία 24ωρα κλιμάκια ελεγκτών δημόσιας υγείας και υπάλληλοι των δήμων, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Τα έως τώρα αποτελέσματα δείχνουν πως η απαγόρευση του καπνίσματος εξακολουθεί να καταστρατηγείται σε μεγάλο βαθμό, σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Οι ιδιοκτήτες των κέντρων που δεν συμμορφώθηκαν, επαναφέρουν στα τραπέζια τους τα τασάκια, γιατί αλλιώς, όπως λένε, στα καταστήματά τους δεν θα μπαίνουν πελάτες.

    Σαρωτικοί έλεγχοι

    Σε «σαφάρι» παραβατών επιδίδονται τα συνεργεία ελέγχου για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς λίγα 24ωρα μετά τη λήψη της απόφασης για εφαρμογή της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, σε όλους ανεξαιρέτως τους δημόσιους χώρους και τα κέντρα διασκέδασης, κάποιοι καταστηματάρχες επανέφεραν τα τασάκια στα τραπέζια.

    Την ώρα όμως που οι έλεγχοι εντείνονται, παράλληλα κορυφώνονται και οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών του χώρου, οι οποίοι κάνουν λόγο για πτώση τζίρου έως και πενήντα τοις εκατό. Οπως λένε μάλιστα, οι πελάτες τους, που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία καπνιστές, τους γύρισαν την πλάτη και επιμένουν στην αναστολή εφαρμογής του μέτρου για έναν χρόνο.

    Οι ιδιοκτήτες παρατηρούν ότι ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία και διαβλέπουν πως ίσως αποτελέσει για πολλές επιχειρήσεις «ταφόπλακα», με συνέπεια την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, δεδομένου ότι όπου εφαρμόστηκε στην Ευρώπη, παρατηρήθηκε περαιτέρω πτώση του τζίρου κατά 10-30%.

    Πάντως, οι εστιάτορες δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να «πέσουν αμαχητί» και σχεδιάζουν νέες πρωτοβουλίες αντίδρασης για το προσεχές διάστημα.

    «Δεν έχει πλέον αντοχές αυτός ο κλάδος, που δίνει δουλειά σε 400.000 εργαζομένους, που προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση, που προσφέρει στην οικονομία της χώρας», τόνισε ο Γιάννης Τσάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν μπει λουκέτα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

    Ωστόσο το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι η απόφαση για καθολική απαγόρευση του καπνίσματος θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

    Από την εφαρμογή του μέτρου εξαιρούνται προσωρινά τα κέντρα διασκέδασης, τα καζίνα και τα μπαρ με εμβαδόν άνω των 300 τετραγωνικών. Σε αυτά η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Μαΐου.

    Στη Θεσσαλονίκη η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε εβδομήντα παραβάσεις, σε σαφάρι στα νυχτερινά μπαρ της παραλίας.

    Μόλις τους δέκα φθάνει ο αριθμός των εποπτών δημόσιας υγείας σε ολόκληρη την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, την στιγμή που τα καταστήματα που υπόκεινται σε έλεγχο, ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57940

    [09] Ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι

    Κυριακη, 23 01 2011 15:45

    Αν και σε εποχή λιτότητας και παρά τη καταρρακτώδη βροχή, οι Πατρινοί κατέκλυσαν την πλατεία για να γιορτάσουν την έναρξη του καρναβαλιού, που θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.Ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κήρυξε από το μπαλκόνι του δημοτικού θεάτρου την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού. Αμέσως μετά εμφανίστηκε στην πλατεία ο βασιλιάς Καρνάβαλος, συνοδευόμενος από την μπάντα του δήμου και καρναβαλιστές, ενώ τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα πρόσφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Όταν τελείωσε ο χορός των πυροτεχνημάτων, ο δήμος βράβευσε καλλιτέχνες, που συνέβαλαν με την μουσική τους προσφορά στο θεσμό του πατρινού Καρναβαλιού. Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με το υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57939

    [10] Διαμαντοπούλου: «Εκπαιδευτικός ο στόχος των συνενώσεων σχολείων»

    Κυριακη, 23 01 2011 14:36

    Τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των συνενώσεων σχολείων ανέπτυξε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ». Η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι δεν θα κλείσουν σχολεία με λίγα παιδιά σε δυσπρόσιτες περιοχές, αλλά με τον εξορθολογισμό του διδακτικού προσωπικού θα γίνει το καλύτερο δυνατό, για την βελτίωση του παιδαγωγικού έργου. Όσον αφορά στις αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών επισήμανε ότι θα αφορούν κυρίως τους μαθητές που θα φοιτήσουν τον επόμενο χρόνο στην πρώτη Λυκείου.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57937

    [11] Ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά λαθρεπιβατών

    Κυριακη, 23 01 2011 19:35

    Εκτός διαδρομής θα μείνουν οι λαθρεπιβάτες. Με ποιό τρόπο; Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα καθιερωθεί το επόμενο διάστημα στις αστικές συγκοινωνίες. Από τη Δευτέρα, θα πωλούνται ακριβότερα οι ετήσιες κάρτες πολλαπλών διαδρομών, ενώ η Αττική θα μείνει το μεσημέρι, πέντε ώρες, χωρίς αστικά λεωφορεία.

    Έως και 25% θα μπορούσε να αυξήσουν τα έσοδα τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, αν όλοι οι επιβάτες πλήρωναν κανονικά εισιτήριο. Τον ερχόμενο μήνα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου ενώ παράλληλα ετοιμάζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

    Θα κυκλοφορήσει σε τρείς τύπους:

    Ως έξυπνη κάρτα με μικροτσίπ για τις μηνιαίες ή ετήσιες πολλαπλές διαδρομές με αποκλειστική χρήση απο τον κατοχο της.

    Ως εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών που θα γεμίζει από τα εκδοτήρια και θα αδειάζει όπως τα πάσα των ΙΧ σε κάθε χρήση

    και με χρέωση της διαδρομής με μήνυμα μέσω κινητού.

    Από τη Δευτέρα πάντως θα πωλούνται με αυξημένη τιμή οι συμβατικές ετήσιες κάρτες των πολλαπλών διαδρομών. 450 ευρώ για όλα τα μέσα, 200 για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

    Συνέχεια διαλόγου με στάση εργασίας της ΕΘΕΛ

    Συνέχεια και στο διάλογο μεταξύ υπουργείου Υποδομών και εργαζομένων, αλλά και στάσεις εργασίας καθώς η ΕΘΕΛ τραβάει χειρόφρενο 11 με 4 λόγω της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο ο γγ του υπουργείου κ. Χάρης Τσιόκας θα συναντηθεί με συνδικαλιστές του Μετρό, του Τράμ και των τρόλεϊ, καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι οποίοι και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

    Στη Θεσσαλονίκη οι κινητοποιήσεις είναι από τους επιβάτες οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση του εισιτηρίου. Το υπουργείο Υποδομών δεσμεύεται πάντως για μειωμένο εισιτήριο για ανέργους και ηλικιωμένους.

    Οι οδηγοί ΙΧ από τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα θα πληρώνουν ακριβότερα διόδια στη διαδρομή Κορίνθου -Τριπολεως.6,6 ευρώ για την απλή μετακίνηση και 13,2 με επιστροφή.

    «Η λαϊκή αγανάκτηση που φουντώνει για τις συνεχείς αυξήσεις στα διόδια πρέπει να μετουσιωθεί σε οργανωμένη λαϊκή δράση που θα διεκδικεί την κατάργηση όλων των διοδίων», τονίζει το ΚΚΕ.

    «Μέσα από αδιαφανείς και παράνομες συμβάσεις μετατρέπουν το δημόσιο αγαθό της χρήσης των εθνικών οδών σε πεδίο άγριας κερδοσκοπίας», επισημαίνει ο Συνασπισμός.

    Οι αυξήσεις στα διόδια Κορίνθου -Καλαμάτα γίνονται λόγω τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: ΜΜΜ: Συνεχίζεται ο διάλογος- Στάση εργασίας- νέες κάρτες

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57947


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 January 2011 - 19:31:38 UTC